Tisková konference k Prague Open 2024 (kon.)
konec
Tisková konference k Prague Open 2024

Čtvrtek 25.04.2024, 14:00Tiskové konference
     
    Děkujeme za pozornost a na počtenou se s Vámi loučí David Sokol. (14:26:34)
     
    Tisková konference právě skončila.
     
    Jakub Kotrba o možné další kandidatuře: "Rád bych tu byl dlouhodobě. Samozřejmě budu rád, aby tým, který poskládáme, zůstal a vize, kterou vytvoříme, pokračovala dál."
     
    Jakub Kotrba o financích: "Svaz má určitě potenciál vygenerovat peníze i mimo dotace. Je to krásný produkt, jehož marketingový potenciál nebyl využit na 100 %. Mohl by určitě generovat peníze navíc."
     
    Jakub Kotrba o vedení svazu z pohledu advokáta: "Bylo pro mě milé překvapení, když jsem přišel na výkonný výbor a je tam spousta lidí, kteří mají tenis rádi a žijí jím. Myslím si, že díky těmto srdcařům se to dá postavit na nohy. Samozřejmě je tu otázka financí, tenis je podle mě před finančním problémem. Ale nemůžeme ho řešit do té doby, kdy tu bude nový předseda, všechny instituce se s vámi budou bavit pouze, pokud jim prokážete, že jste předseda. Nemůžeme nechat projít svaz insolvencí, protože bychom na pět let přišli o dotace a bez nich sport v Česku nemůže fungovat."
     
    Jakub Kotrba: "Měli jsme možnost navštívit jednotlivé oblasti a řekli jsme své představy o tom, co bychom rádi zachovali a co bychom rádi změnili."
     
    Jakub Kotrba o protikandidátech: "Očekávám, že protikandidáta mít budu. Tenisový svaz je unikátní a silný, takže se určitě někdo objeví. Bude to výzva, ať zvítězí nejlepší. (úsměv)"
     
    Jakub Kotrba o možných spolupracích: "Předsednictvo svazu by mělo obsáhnout odborníky na ekonomiku i sportovní stránku. Oslovili jsme několik lidí, se kterých bychom chtěli spolupracovat, ale ještě nejsme domluveni na všem. Byli bychom rádi, aby struktura odpovídala tomu, že svaz potřebuje sportovní část, reprezentativní část a ekonomicko-manažerskou část."
     
    Jakub Kotrba o situaci českého tenisu: "Tenis zachránit potřebuje, převážná část příjmů svazu je od NSA. V tuto chvíli je jedna pokuta 30 milionů a další dvě pokuty v podobné výši jsou na cestě, takže se bavíme o řádech desítek milionů. To musíte řešit a nemůžete to platit z peněz, které vám poskytne NSA."
     
    Jakub Kotrba o osobních cílech: "Je to snaha pomoct tenisu. Hrál jsem tento sport a za ty roky, kdy jsem si jím prošel a měl jsem možnost nahlédnout pod pokličku, je čas vrátit mu něco zpátky. Je to nová výzva."
     
    Jakub Kotrba o firmě Agel: "Vstoupili jsme do jednání se společností Agel. Poté, co firma pozastavila svoji podporu, bylo řečeno, že budou rádi znovu podporovat svaz, pokud dojde k těmto změnám."
     
    Jakub Kotrba o počátcích jednání a plánovaných vyhlídkách: "Je to výsledek širší poptávky a neúnosné situace v českém tenise a je potřeba změn. Jednou z nich je požadavek Národní sportovní agentury na demokratizaci svazu a změnu řízení svazu. Z toho vyplynula tato varianta. Byli bychom rádi, aby svaz po další roky vedlo předsednictvo, které bude složeno ze třech zástupců. Část by měla na starost vyřešení financování a problémů s finančním úřadem, další bude mít na starost ekonomiku svazu a třetí zástupce bude tenis prezentovat navenek."
     
    Jakub Kotrba: "Vstoupili jsme do jednání s řadou lidí, kteří chtějí tenisu v jeho nelehkém čase pomoct a podílet se na zvýšení jeho kreditu. Z těchto jednání vyplynulo rozhodnutí o mé kandidatuře."
     
    Jakub Kotrba o kandidatuře na post předsedy Českého tenisového svazu: "Na základě hlubších analýz, které jsme měli možnost provést ohledně stavu tenisu a tenisového hnutí, jsem dospěl k názoru, že bych chtěl kandidovat na post předsedy."
     
    Petr Vavrik: "Tenis máme rádi, má spoustu fanoušků a spousta našich uživatelů tenis sleduje. Máme rádi i tento turnaj, byli jsme vždy maximálně spokojeni s organizací."
     
    Miroslav Malý: "Můžu potvrdit, že volnou kartu do debla dostane bývalá světová jednička v deblu Lucie Šafářová."
     
    Miroslav Malý o českém obsazení: "Jako každý rok se můžeme těšit na mladé naděje – Sára Bejlek, dále juniorské hvězdy Tereza Valentová, Laura Samson, Dominika Šalková, Lucie Havlíčková... Jejich start můžu potvrdit a těším se, jak se jim bude dařit mezi dospělými."
     
    Miroslav Malý o hráčském obsazení: "Tento rok to bude trochu specifické, záležet bude na tom, jak se bude hráčkám dařit v následujících měsících a jestli se na turnaj kvalifikují. Se všemi komunikujeme, ale do Roland Garros nebudeme s jistotou vědět, které hráčky z TOP 50 budou startovat v Praze."
     
    Miroslav Malý o finále v pátek: "V sobotu začíná olympijský turnaj a budou probíhat jeho první zápasy, proto se finále budou hrát v pátek, aby i účastnice tohoto turnaje stihly zahajovací ceremoniál olympijských her."

    David Sokol

    bahis siteleri