Le Havre – Marseille 0:0 (21:00) | Lens – Montpellier 0:0 (21:00) | Lille – Nice 0:0 (21:00)
Lorient – Clermont Foot 0:0 (21:00) | Lyon – Štrasburk 0:0 (21:00) | Méty – PSG 0:0 (21:00)
Monaco – Nantes 0:0 (21:00) | Remeš – Rennes 0:0 (21:00) | Toulouse – Brest 0:0 (21:00)
před zápasem
Racing Lens
0:0 (-:-)
Montpellier HSC
Neděle 19.05.2024, 21:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Montpellier HSC
    Fotbalový klub Montpellier HSC pochází ze stejnojmenného města na jihu Francie. A letošní sezonu Ligue 1 asi nebude hodnotit jako nepovedenou, protože se před posledním kolem nachází na poklidném dvanáctém místě, s velkým náskokem před sestupovými příčkami. V dosavadním průběhu soutěže dokázali svěřenci trenéra Michela Der Zakariana posbírat 41 bodů, a to za deset výher a jedenáct remíz. V případě dobré shody okolností a dnešní výhry se může Montpellier posunout na desátou příčku tabulky, v nejhorším případě se může propadnout o jedno místo níže za Štrasburk.
    V posledním ligovém kole narazili „La Paillade“ doma na výběr Monaka, které se nachází na druhé příčce nejvyšší francouzské fotbalové soutěže. V první půli jsme mnoho šancí neviděli, a tak jsme si na otevření gólového účtu duelu museli počkat až do druhého poločasu. To zařídil obránce Monaka Kassoum Ouattara, který se prosadil střelou na zadní tyč. V 65. minutě to bylo už o dvě branky, když se trefil zpoza šestnáctky Youssouf Fofana. Domácí se v závěru snažili o zdramatizování utkání, což se jim však nepovedlo a nakonec prohráli s Monakem 0:2. (11:18:26)
     
    Racing Lens
    Tento fotbalový klub ze severovýchodu Francie sice nedokáže obhájit překvapivé druhé místo z předchozího ročníku, avšak ani v této sezoně si nevede vůbec špatně. Po třiatřiceti odehraných kolech má na svém kontě rovných padesát bodů a okupuje šestou příčku tabulky, která zaručuje postup do kvalifikace o Evropskou konferenční ligu. Lens však ještě svede boj o tuto příčku na dálku s Lyonem, který má stejně bodů, ale výrazně horší skóre. Pro svěřence kouče Francka Haiseho tak platí jediná podmínka – získat stejně nebo více bodů, než v posledním zápase Olympique Lyon.
    V posledním kole odehrál Racing utkání na půdě Stane Rennes. V prvním poločase jsme na gól čekali marně, avšak hned v úvodu druhé části hry otevřel skóre svou dělovkou pod břevno hostující záložník Lens Angelo Fulgini. Rennes se poté snažilo o vyrovnání, to však dlouho ne a ne přijít. Nakonec dokázal stav utkání vyrovnat v 82. minutě střídající Ibráhím Saláh, který využil dobrého centru Kalimuenda. Další branka už nepadla a oba celky se rozešly za nerozhodného výsledku 1:1.
     
    Příjemný nedělní večer se zápasem nejvyšší francouzské fotbalové soutěže. V rámci posledního 34. kola dojde mimo jiné i na souboj domácího Racingu Lens a hostujícím týmem Montpellieru. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
     

    Matěj Skula

    Branky:


    Racing Lens:
    Montpellier HSC:
    bahis siteleri