Varnsdorf – Příbram 1:0 (kon.) | Jihlava – Žižkov 1:2 (kon.) | Prostějov – Opava 3:1 (kon.)
Vyškov – Líšeň 0:0 (kon.) | Brno – Kroměříž 4:3 (kon.) | Chrudim – Olomouc B 1:3 (kon.)
Táborsko – Dukla Praha 0:0 (kon.) | Sparta B – Vlašim 2:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
2:2 (1:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Neděle 19.05.2024, 17:00FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhá nejvyšší soutěž jde do finiše, proto nás čeká předposlední 29. kolo, v jehož programu je od 17:00 také souboj Sparty a Vlašimi.
     
    V souboji týmů ze středu tabulky už o výrazný posun nepůjde, ale Sparta bude chtít ukončit sérii tří zápasů bez vítězství. Pražané po divoké remíze 3:3 v Kroměříži prohráli s Líšní a v Olomouci shodně 1:3. S nejlepším útokem soutěže, leč druhou nejhorší defenzivou budou chtít vyhrát a posunout se do horní osmičky soutěže.

    Sedmá Vlašim už se do baráže nepodívá, ale může snadno spadnout do spodních pater tabulky. Pozitivem je, že před pražským duelem odčinila dvě porážky v řadě cenným vítězstvím 2:1 nad Táborskem, ale venku nevyhrála už tři zápasy za sebou.
     
    Vzájemné zápasy bývají gólové, ale podzimní duel ve Vlašimi rozhodla jediná trefa. Gól Daniela Kaštánka z 57. minuty zaručil hubené vítězství 1:0 pro sparťanskou rezervu.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha B: Nalezinek – Uhrinčať, Jedlička, Holoubek, Šiler, Mokrovics, Váňa, Ševínský, Večerka, Hranoš, Penxa.
    Náhradníci: E. Kolář – Lehocký, Rus, D. Michl, Jonáš.
    Trenér: L. Loučka

    FC Sellier & Bellot Vlašim: M. Kolář – Heppner, Beran, Vachoušek, Musil, Šubert, Planka, Li. Pernica, Nogha, Kulhánek, F. Dostál.
    Náhradníci: Vágner – Lacík, Kurka, Onije, Šmiga, Biegon, Kareem.
    Trenér: M. Hyský

    Rozhodčí: Batík – Líkař, Malimánek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní nákop Vlašimi do pravé strany kýžený efekt nepřinesl, karty se obrací a na tahu je pro změnu Sparta.
     
    2
    Hosté prozatím drží sparťany kolem půlící čáry, aniž by je pustili k bezprostřednímu ohrožení vápna.
     
    3
    První hezký moment zápasu! Mokrovics se nejprve nedostal do zakončení po centru z pravé strany, který vystihl obránce. Vzápětí však po autu dostal další příležitost, kdy se k němu odrazil míč na hranici šestnáctky a zakroucená střela skončila na břevně!
     
    4
    Vlašim marně dobývala útočnou polovinu, načež se po ztrátě míče musí bránit protiútoku Pražanů.
     
    5
    Vzápětí se Šiler hnal za dlouhým nákopem, ale míč byl příliš prudký a Kulhánek měl dostatečný náskok, aby pohlídal jeho cestu ke Kolářovi.
     
    6
    Gólman Vlašimi musel na trávník po dalším dlouhém nákopu, který bezpečně zalepil, ale jeho parťáci vepředu nepochodili. Brzy tak může mít další povinnosti.
     
    7
    Trenér Hyský obrannou trojku rozhodně nepochválí, protože laxní rozehrávka stojí hosty držení míče a dává domácím příležitost zaútočit!
     
    7
    To chtělo střílet dřív! Hranoš předvedl z pravé strany velkého vápna pěknou individuální akci, když si zatáhl míč do středu, ale na penaltě promrhal ideální chvíli k zakončení – obrana Vlašimi se úspěšně brání.
     
    8
    Vlašimi se nedaří přenést těžiště hry za útočnou polovinu, za což může už mizerná rozehrávka na vlastní polovině. Spartě stačí dobrý pohyb a dostupování soupeře.
     
    9
    Z VIP balkonu žižkovského stadionu sledují utkání také hráči A-týmu. Vzhledem k jejich outfitu za sebou mají zřejmě nejdelší cestu Mladá Boleslav – Praha v moderních dějinách, tak snad se udrží na správné straně zábradlí.
     
    9
    Zajímavá akce Vlašimi po pravé straně nebyla vůbec marná! Z rohu šestnáctky vypálil Šubert, jehož střela do protějšího růžku branky letěla kousek vedle – pěkný pokus.
     
    10
    Na druhé straně zakončil rychlý útok pro změnu Holoubek, jehož střela z osy hřiště letí hodně vysoko.
     
    11
    Ofenzivní výpad Vlašimi zastavil obranný faul, po němž ale Středočeši rychle ztratili míč. Šiler však úvodní příležitost k brejku nevyužil.
     
    12
    Sparta B právě vstřelila branku!
    A přece jen RADEK ŠILER udeřil! K útočníkovi Sparty se po nešťastné rozehrávce soupeře míč rychle vrátil, a přestože se mu ve vápně zprvu zapletl mezi nohy, nakonec ho dokázal poslat k protější tyči.
     
    14
    Vlašim se postupným útokem podařilo dostat až k vápnu, kde se k míči dostal Musil, ale svou technickou střelu poslal jen vedle tyče!
     
    15
    Tohle už bylo o něco zajímavější! Obrana Sparty si na své levé straně nepohlídala Pernicu, jehož povedený centr hledal na malém vápně Berana, který ho však nedokázal usměrnit do sítě.
     
    16
    Beran si tentokrát vybojoval faul na útočné polovině, čímž pro svůj tým získal zajímavou standardní situaci. Vypadá to spíš na centr.
     
    16
    Zakroucený míč opravdu letěl do prostoru zadní tyče, aniž by se ho kdokoliv z hráčů dotkl. I kdyby ale Vlašimští míč zasáhli, případný gól by neplatil – ofsajd.
     
    17
    Už se zdálo, že Vachoušek na pravé straně prchne, ale Ševínský ho dokázal udržet za sebou a odkopl míč dál od vápna. Vlašim se však udržela v tlaku.
     
    18
    Centr ze strany Nalezinek sbírá, přesto hosté vzápětí znovu zaútočili. Nákop z opačné části hřiště však letí jen nad branku, tudíž může sparťanský gólman v poklidu rozehrát.
     
    19
    Škoda pro Spartu! Šiler táhl brejk středem hřiště, když krásným pasem za obránce uvolnil Hranoše. Domácí hráč ještě hledal Mokrovicse, ale do dráhy míče vlezl Nogha a míč odkopl do autu.
     
    20
    Tlak Sparty pokračoval i nadále. Centr z pravé strany žádné zakončení nepřinesl, ale domácí si díky němu vybojovali roh. Šiler šikovně prodloužil míč na přední tyči, leč tu zadní zavřel Nogha – další roh.
     
    21
    Prudký míč na přední tyč chtěl sebrat Kolář, který byl faulován. Vlašim rozehrává od své vlastní branky.
     
    22
    Od gólové akce a dvou střel hostů jsme žádnou výraznější šanci neviděli. Oběma týmům chybí více přesnosti a kvality v kombinaci, aktuálně se hraje převážně ve středu hřiště.
     
    23
    Sotva jsem dopsal, vyrovnání bylo blizoučko! Nenápadná akce Vlašimi skončila ve středu vápna u Vachouška, jenž se snažil utáhnout střelu k pravé tyči, ale tam se natáhl Nalezinek – rohový kop.
     
    24
    Sparta rohový kop úspěšně ustála, drží míč a pokouší se rozjet další útočnou akci. Penxa na levé postranní čáře zpracoval dlouhý centr, ale pak pokazil přihrávku svému parťákovi.
     
    25
    Sparta se nakonec dostala k centru z pravé strany, který zkoušel na zadní tyči usměrnit Mokrovics, ale Dostál ho nepustil do zakončení.
     
    25
    V souboji desítek na polovině Vlašimi přehnal Holoubek svůj důraz, proto mu byl proti Musilovi odpískán faul. Vzhledem ke křiku hostujícího hráče se zdálo, že přišel o kotník, ale vzápětí odklusal jako gazela. I proto si ho sudí ještě zavolal k sobě, aby mu za tento herecký přídavek vyčinil.
     
    26
    Krátce nato si oba hráči otočili role na středu hřiště, kde se dopustil faulu hostující hráč. Na tahu je opět Sparta.
     
    27
    Sparta s vysokým míčem neuspěla, a přestože aktivně napadala rozehrávku Vlašimi, hosté se dokázali dobře vykombinovat. Středočeši tak drží míč ve své moci.
     
    28
    Následuje ztráta a další brejk, při němž Hranošově přihrávce za obranu chyběla větší razance. Míč se k němu však vrátil, načež zablokovaná přihrávka míří na rohový kop.
     
    29
    Zakroucený míč mezi malé vápno a penaltu dokázali hosté bez potíží zachytit a odvrátit. Vzápětí mohl jít do úniku Šubert, ale za půlící čárou se ocitl proti přesile šesti sparťanů, proto nevymýšlel složitosti a jen podržel míč pro své parťáky.
     
    30
    Vlašim zajímavě kombinovala na útočné polovině, ale k ohrožení Nalezinka nakonec nedošlo. Defenziva Sparty je prozatím úspěšná.
     
    31
    Rychlý protiútok podél pravé postranní čáry zakončil Váňa centrem, který bránící hráč zablokoval na rohový kop. Domácí hráč se ještě dožadoval odpískání ruky, ale marně.
     
    32
    Z rohu sparťané nezahrozili, ale i nadále se udrželi na míči a nakonec i zakončili, když zakroucený míč na zadní tyč Šiler poslal těsně nad branku.
     
    33
    Sudí ponechal výhodu po zákroku sparťanského hráče, načež se ke střele z hranice vápna dostal Hranoš. Jeho prudkou ránu nedokázal Kolář zkrotit z první, ale jeho parťáci z obrany nepustili sparťany k dorážce.
     
    35
    Nogha neustál na útočné polovině čistý souboj o míč, načež Sparta šla do brejku dvou na jednoho. Hranoš ale opět přidržel míč příliš dlouho, promrhal ideální moment k přihrávce i dobré střele, proto mu Šiler hlasitě vyčinil. Tohle je pro domácí škoda, zazděná šance.
     
    37
    Rozkouskovaná pasáž hry převážně na polovině hřiště nic závratného nepřináší. Vlašim se snaží napadat rozehrávku Sparty, čehož se sparťané naopak pokouší využít pro své brejky, ale zatím bez efektu.
     
    39
    Slibná akce Sparty končí bez zakončení. Holoubek byl na vlastní polovině faulován, ale ještě stihl nakopnout míč na nabíhajícího Mokrovicse. Pohotový Kolář byl ovšem u míče dříve.
     
    41
    Sparta zajímavě zamkla Vlašim kolem jejího vápna, ale Holoubkův zakroucený centr byl nakonec třešničkou pro připraveného Koláře.
     
    42
    Obrovská šance pro Šilera gólem nekončí! Útočník Sparty se znovu zjevil za obránci, ale Kolář proti němu pohotově vyběhl a skvěle zasáhl.
     
    43
    Gólman Vlašimi potřebuje asistenci lékařů. Tvrdou střelu zastavil hlavou, takže bude zřejmě otřesený. Šleha to byla pořádná.
     
    44
    Už pokračujeme ve hře, a to útokem Vlašimi po pravé straně, který zastavuje dobře postavený obranný blok Sparty.
     
    45
    Šubert se na útočné polovině šikovně dostal před Jedličku, kterého donutil faulovat. Vybojoval tak zajímavý přímý kop pro svůj tým.
     
    45+1
    Planka však zakroutil míč jen do Nalezinkových rukavic. Sparta ale při následné rozehrávce chybovala, když Váňa musel hasit útok Vlašimi po levé straně odkopem až za obvodovou zeď žižkovského stadionu.
     
    45+2
    Ve druhé ze tří nastavených minut sparťané na útočné polovině nepochodili, Vlašim je rychle vytlačila zpátky na vlastní polovinu.
     
    45+3
    Vzápětí sparťané pro změnu svou vlastní nepřesností darovali míč soupeři, respektive rozehráli do zámezí. Kolář tak může vykopávat od své branky.
     
    45+3
    Souboj ve středu hřiště vyzněl lépe pro Spartu, která nastartovala brejk po levé straně. Když se zdálo, že se Mokrovics přeci jen po své individuální akci dostane do zakončení, postavil se mu do cesty Dostál a parádním obranným zákrokem jeho výlet zastavil!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas končí těsným vedením Sparty, která vstoupila do zápasu pravou nohou. Už ve třetí minutě Roman Mokrovics orazítkoval břevno, načež o necelých deset minut později po pěkné akci udeřil Radek Šiler, čímž poslal sparťany do vedení.

    Na druhé straně měli sice Lukáš Musil s Tadeášem Vachouškem zajímavé střelecké pokusy, ale gólem neskončily. V závěru poločasu ještě gólman Marek Kolář uspěl tváří v tvář proti Radku Šilerovi, čímž udržel sparťanský gólový účet na jedné brance.
     
    Dle rozcvičky to vypadá, že Marek Kolář může mít po Šilerově střele do hlavy lehký otřes mozku, jelikož se Matyáš Vágner rozcvičuje více, než je u gólmanů běžné.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Tadeáš Vachoušek, přichází Daniel Šmiga,
    ze hřiště odchází Marek Kolář, přichází Matyáš Vágner.
     
    47
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Tohle střídání byla trefa do černého! DANIEL ŠMIGA se po trpělivém útoku Vlašimi dostal před vápnem k míči a utaženou střelou na přední tyč zaskočil Nalezinka.
     
    48
    Sparta se hnala do útoku středem hřiště, kde se dopustil faulu jeden z hostujících hráčů. Domácí hráči se dožadují karty marně.
     
    49
    U míče se objevil opět Šiler, jehož prudká střela zpoza vápna trefila pouze vzdálenější levou tyč!
     
    50
    Zajímavou akci Vlašimi po levé straně zakončil prudký centr Berana, který nakonec nadvakrát zkrotil Nalezinek.
     
    52
    Sparta několikrát zkoušela dlouhým nákopem překonat základní postavení Vlašimi, ale ta snahu domácích úspěšně eliminuje.
     
    53
    Za obranu se pokoušel pláchnout Hranoš, ale Nogha ho nepustil před sebe a dobrým obranným zákrokem získal míč pro svůj tým.
     
    54
    Sparta se vydala do protiútoku po pravé straně, ale Váňovi nevyšel krok a neodcentroval ideálně. Vzápětí sice centr ze strany přeci jen přiletěl, ale rozhodčí Batík viděl útočný faul.
     
    55
    Střídající Šmiga hru Vlašimi oživil, Středočeši jsou na útočné polovině mnohem aktivnější, ale zatím se k dalšímu zakončení nedostávají.
     
    55
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Roman Mokrovics, přichází Daniel Rus.
     
    56
    Vlašim se postupnou kombinací dostala až k blízkosti vápna, načež Musil usměrnil hlavičkou vysoký centr, ale hlavičkoval spíše do výšky, proto neměl Nalezinek výraznější potíže.
     
    58
    Ačkoliv jsou Středočeši aktivnější, museli se bránit rychlému brejku Sparty. Šiler se přes Noghu dostal ke střele, ale nakonec pálil hodně vysoko nad branku.
     
    59
    Vydařený útok Sparty! Šiler sice promrhal ideální příležitost k zakončení, ale ještě pobídl Jedličku, jehož ránu z voleje srazil obránce. Míč se nakonec odrazil k Penxovi, jehož prudká přízemní střela končí ve Vágnerově náruči.
     
    60
    Šmiga se na pravé straně nedostal přes obránce k centru, ale dokázal vybojovat alespoň rohový kop.
     
    61
    Zakroucený centr na zadní tyč zkusil trefit Nogha, ale míč vůbec netrefil. Vhazování pro Spartu.
     
    61
    Vlašim se rychle ujala míče, ale finální centr na nabíhajícího Berana po levé straně byl příliš prudký – Sparta rozehrává od své branky.
     
    62
    Dvě povedené střely Šilera v krátkém sledu se stavem zápasu nezahýbaly! Tu první dokázal Vágner vyrazit, druhá letěla těsně vedle levé tyče.
     
    64
    Hra se znovu vrací na polovinu Sparty, kde je Vlašim aktivnější, ale k výraznějšímu ohrožení Nalezinka se prozatím nedostala.
     
    64
    Nepřesná přihrávka do zámezí končí výkopem Sparty, před kterým dostává žlutou kartu Daniel Šmiga (VLA).
     
    65
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Vojtěch Hranoš, přichází Daniel Michl.
     
    65
    Střídající sparťan mohl být hned za hrdinu, když se hnal za nakopnutým míčem, ale nakonec se přes Noghu k zakončení nedostal.
     
    66
    Sparta nadále setrvává kolem šestnáctky Vlašimi, ve které byl Penxa obklíčený soupeři, a proto se nakonec k zakončení nedostal. Škoda pro domácí.
     
    67
    Oba týmy se marně dostávají do zakončení, jelikož jim nevychází dlouhé nákopy. Vlašim to zkouší postupným útokem.
     
    68
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Šťastný, leč zasloužený obrat Vlašimi! Zdánlivě ztracenou kombinaci před vápnem zakončil prudkou střelou DAVID PLANKA, při jehož střele jeden z obránců nešťastně tečoval míč a přesouvající se Nalezinek jen sledoval, jak přistává k levé tyči.
     
    69
    Rychlý útok středem hřiště zakončil Michl, ale podobně jako jeho parťáci o chvíli dříve posílá míč do stromu za stadionem.
     
    71
    Sparta se postupným útokem prokombinovala až k vápnu, kde Jedlička využil rozhozené obrany a přihrávkou za obranu pobídl, svého parťáka. Vedle stojící sparťan místo střely ještě zbytečně posouval na Penxu, jehož ránu Vágner dobře viděl.
     
    72
    Raymond Roan Nogha (VLA) zastavil brejk na polovině hřiště za cenu faulu a donutil sudího sáhnout do kapsičky – žlutá karta.
     
    74
    Sparta se v závěru tlačí za vyrovnáním, ale chybí jí více přímočarosti a zakončení. Tlak je spíš optický.
     
    75
    A když už přeci jen zakončí, jako v posledním případě Penxa zpoza vápna, míč letí jen hodně vedle branky.
     
    76
    Ve vápně Sparty zůstává po souboji ležet Beran, který potřeboval asistenci svého lékaře. Hřiště však opouští na vlastních nohách.
     
    77
    Kombinace Sparty po levé straně skončila jen centrem na přední tyč, kterou si Vágner pohlídal. Vlašim tak rozehrává od své branky.
     
    79
    Sparta zakombinovala po levé straně, ale střela jednoho z domácích rozvlnila jen boční síť vlašimské branky.
     
    79
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Lukáš Váňa, přichází Maxmilián Lehocký.
     
    80
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Martin Šubert, přichází Chisom Onije.
     
    81
    Vlašim se svým útokem po pravé straně nepochodila, Sparta tak opět drží míč a může znovu zaútočit. Čas na vyrovnání se jí krátí.
     
    82
    Střídání Šmigy se ukazuje jako klíčové. Útočník Středočechů je rozhodně nejzajímavějším hráčem svého týmu, a přestože tentokrát trefil z pravé strany jen bránícího hráče, nadělal sparťanské obraně plno práce.
     
    83
    Nešťastná kobinace Sparty mohl trestat Beran, ale do jeho střely zpoza vápna vletěl Ševínský. Oba borci zůstávají ležet na hrací ploše, jelikož se nepříjemně potkali při kontaktu s míčem.
     
    85
    Rohový kop Planky sparťané odvrátili a mohli se znovu vydat do útoku. Nákop do pravé strany na nabíhajícího Penxu byl ale příliš dlouhý.
     
    87
    Sparta B právě vstřelila branku!
    Sparta se přeci jen dočkala po dalším nešťastném momentě, kdy obrana Vlašimi neodhadla míč. Michl utíkal tváří v tvář na Vágnera, ale ještě posunul míč do strany na DANIELA RUSE, který se sice dostal do úhlu, přesto si připravil míč a poslal ho do sítě.
     
    88
    Vlašimský útok po levé straně úspěch neslavil, naopak končí odrazem od útočícího hráče, po němž rozehrává Nalezinek.
     
    89
    Kurka s Plankou zkoušeli zakombinovat u levé postranní čáry, ale domácí obránci je dobře vytlačili do zámezí – aut pro Spartu.
     
    90
    Závěr zápasu je trošku rozkouskovaný drobnými fauly a auty, které drží hru zejména na polovině hřiště.
     
    90+1
    Čtyřminutové nastavení začínají sparťané s míčem na svých kopačkách.
     
    90+1
    Dva sparťanské fauly v krátkém sledu nenechaly Batíka chladným. Na první zákrok proti Onijemu ještě nereagoval, ale skluz Adama Švevínského (SPB) na půlící čáře už přehlédnout nemohl.
     
    90+3
    Zajímavá akce Vlašimi gólem nekončí! Onije zpoza vápna trefil jen bránícího hráče, načež Beran posílá odražený míč vysoko nad branku.
     
    90+4
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Lukáš Musil, přichází Erik Biegon.
     
    90+4
    Jedlička vytáhl míč středem hřiště, načež se ho pokusil prostrčit na Rusa, ale pro toho byla přihrávka za obranu příliš dlouhá.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Atraktivní utkání končí! Vlašim díky příchodu střídajícího Daniela Šmigy právě jeho zásluhou rychle vyrovnala, načež se šťastně ujala vedení po trefě Davida Planky. Oba týmy měly slibné náznaky šancí i nadále, ale gólem skončila až trefa Daniela Rusa v závěrečných minutách.
     
    Dělba bodů se zdá se zasloužená, leč ani jedno mužstvo neukončilo sérii bez výhry. Sparta celkovou, Vlašim na hřištích soupeřů.
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek neděle! (18:55:41)
     
     

    Daniel Ryl

    Branky: 12. Šiler, 87. Rus – 47. Šmiga, 68. Planka

    Karty:   90+1. Ševínský (SPB) – 64. Šmiga (VLA), 72. Nogha (VLA)


    AC Sparta Praha B: Nalezinek – Uhrinčať, Ševínský, Jedlička – Penxa, Holoubek, Večerka, Váňa (79. Lehocký) – Hranoš (65. D. Michl), Šiler, Mokrovics (55. Rus).
    Náhradníci: E. Kolář – Jonáš.

    Trenér: L. Loučka

    FC Sellier & Bellot Vlašim: M. Kolář (46. Vágner) – F. Dostál, Kulhánek, Nogha – Musil (90+4. Biegon), Planka – Li. Pernica, Šubert (80. Onije), Heppner, Beran – Vachoušek (46. Šmiga).
    Náhradníci: Lacík, Kurka, Kareem.

    Trenér: M. Hyský

    Rozhodčí: Batík – Líkař, Malimánek
    bahis siteleri