Ath. Bilbao – Sevilla 2:0 (kon.) | Atlético – Osasuna 1:4 (kon.) | Barcelona – Rayo Vallecano 3:0 (kon.)
Real Betis – Real Sociedad 0:2 (kon.) | Cádiz – Las Palmas 0:0 (kon.) | Granada – Celta Vigo 1:2 (kon.)
Mallorca – Almería 2:2 (kon.) | Valencia – Girona 1:3 (kon.) | Villarreal – Real Madrid 4:4 (kon.)
konec
Villarreal CF
4:4 (1:4)
Real Madrid
Neděle 19.05.2024, 19:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španělská LaLiga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítám vás u přenosu, v němž už Real ví, že španělskou ligu vyhraje. Jeho náskok je opravdu velký, vždyť druhá Barcelona ztrácí čtrnáct bodů. Bílý balet v aktuální sezoně zaznamenal třiadevadesát bodů. Madridští v sezoně pouze jednou prohráli a šestkrát remizovali, čímž potvrdili svou dominanci. Naopak Villarreal má ještě o co hrát. Pokud by už jasného vítěze ligy skolil, mohl by ještě teoreticky pošilhávat po pohárové Evropě. Ovšem potřebuje zaváhání Betisu, který má na něj náskok pěti bodů. Domácí celek je aktuálně na osmé pozici, když zapsal jednapadesát bodů. V posledních pěti duelech pak čtyřikrát vyhrál a pouze jednou odešel bez bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Jörgensen – Y. Mosquera, Bailly, Cuenca, A. Moreno – Achúmáš, Comesaña, Parejo, Go. Guedes – G. Moreno, Sörloth.
    Náhradníci: Reina – Trigueros, B. Traoré, Coquelin, Terrats, Morales, Capoue, Albiol, Mándí.
    Trenér: Marcelino.

    Real Madrid: Lunin – L. Vázquez, Militão, Rüdiger, F. García – Valverde, Ceballos, Modrić – B. Díaz, Joselu, Güler.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Courtois – F. Mendy, Vinícius Júnior, N. Fernández, Kroos, Rodrygo, Bellingham, Carvajal, Camavinga, Ma. Martín.
    Trenér: Ancelotti.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nepochopitelně dlouho se čekalo na odstartování zápasu. Ovšem v tuto chvíli se už hraje, příčinou mělo být zařízení VAR, kde nastal problém.
     
    2
    Oba celky hrají ve svých tradičních barvách! Villarreal nastoupil ve žluté sadě, naopak madridský Real oblékl bílé dresy.
     
    3
    Prodloužení míče skončilo až u domácího brankáře, avšak pas na levou stranu byl nepřesný. Real se hnal do útoku, avšak Lucas Vázquez nepřesně odcentroval.
     
    4
    Žlutá ponorka kombinuje kolem středového kruhu, aby vyrazila na útočnou polovinu po levé straně. Avšak následně přišla další přihrávka zpátky k obráncům.
     
    5
    Arda Güler zachytil míč, odmítl soupeře a přihrál k obráncům, kteří rozhodně nikam nespěchají. Real tak v pohodě kombinuje na vlastní polovině.
     
    6
    Alexander Sörloth narazil spoluhráči za vápno. Alberto Moreno se napřáhl a zamířil vedle brány. Výborně proti němu vystoupil Federico Valverde, jehož ještě jistil Éder Militão.
     
    7
    Z dobrých dvaceti metrů se napřáhl Alexander Sörloth, jehož pokus vyrazil na tyč konečky prstů Andrij Lunin. Tohle byla první parádní fotbalová situace.
    7. Alexander Sörloth za přispění brankáře orazítkoval brankovou konstrukci
     
    9
    Lucas Vázquez měl na pravé straně dostatek času, avšak jeho centr našel jen soupeře. Žlutá ponorka tak může pomalu otočit těžiště hry. Jenomže to se nepovedlo, a tak Luka Modrić protáhl domácího brankáře.
     
    10
    Za vápnem byl v dobrém pohybu Gonçalo Guedes, jehož pokus byl zablokovaný. Následně přišel centr z pravé strany, ale míč byl na první tyči prodloužený, a tak Alexander Sörloth na něj nedoskočil.
     
    12
    Éder Militão otočil hru vzduchem na levou stranu, avšak Villarreal situaci rychle zavřel. Následně to Real zkusil středem, ale k brance neprošel.
     
    13
    Bílý balet se znovu hnal k domácí brance, kde vybojoval rohový kop. Centrovaný míč se obraně povedl odvrátit a následně obrannou hráz nepropálil ani Arda Güler.
     
    14
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Brahim Díaz rychle přihrál na hranici vápna, kde si míč do správného prostoru posunul ARDA GÜLER. Jeho zakončení pak zamířilo přesně ke vzdálenější tyči, kam se Filip Jörgensen nemohl dostat – 0:1. Asistence: Brahim Díaz.
    14. Arda GÜLER - 0:1
     
    17
    Madridští jsou znovu u míče a pomalu se přesouvali na polovinu soupeře. Avšak Luka Modrić hru uklidnil přihrávkou zpátky.
     
    18
    Z levé strany odcentroval Alberto Moreno, který našel před brankou spoluhráče. Ten se skvěle pověsil do vzduchu, avšak mířil jen doprostřed branky.
     
    19
    Dalším pokusem zpoza šestnáctky se předvedl Brahim Díaz, který střelu neusměrnil tak, jak by si asi přál. Dalším zákrokem se tak činil Andrij Lunin.
     
    20
    Hra se velmi rychle přelévá ze strany na stranu. Dalším zakončením se prezentoval Santi Comesaña, který ale netrefil prostor tří tyčí.
     
    21
    Alberto Moreno znovu centroval před branku, kde na balon nedosáhl Gerard Moreno. Real se následně zmocnil míče a kombinuje s ním na vlastní polovině.
     
    22
    Arda Güler poslal míč na pravou stranu, avšak Lucas Vázquez nenašel nikoho dalšího v bílém. Následně domácí mířili do protiakce, avšak situaci vyřešil odkopem Éder Militão.
     
    24
    Před brankou bílého baletu bylo pořádně horko! Éder Militão hlavičkoval na vlastní branku, avšak noha brankáře byla na správném místě. Villarreal si rohový kop ještě jednou zopakuje.
    24. Andrij Lunin nohou zastavil zakončení vlastního spoluhráče
     
    25
    Další centr od rohového praporku mířil na první tyčku, odkud jej obrana odehrála do bezpečí. Villarreal začne další akci od brankáře.
     
    27
    Na dlouhou dobu přitlačil domácí celek soupeře k jeho vápnu, ale na střelecký pokus nedošlo. Naopak vše pokazila nepřesná nahrávka, kterou nemohl zachytit Gerard Moreno.
     
    28
    Gonçalo Guedes si pokryl u středové čáry míč, a tak jej nedovoleně atakoval Lucas Vázquez. Žlutá ponorka znovu kombinuje na útočné polovině.
     
    29
    Už to vypadalo, že Arda Güler půjde do otevřené obrany. Ovšem včasným skluzem mu balon vypíchl Alberto Moreno.
     
    30
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Trochu krutý průběh pro Villarreal! Zprava odcentroval Lucas Vázquez, jenž našel v náběhu spoluhráče. JOSELU hlavou zamířil ke vzdálenější tyči -0:2. Celou akci ještě prozkoumal VAR, jelikož se jednalo o hraniční ofsajdovou situaci. Asistence: Lucas Vázquez.
    30. JOSELU - 0:2
     
    33
    Žlutá ponorka nehraje špatné utkání, avšak Real jí trestá. Dvě povedené akce hostujícího celku skončily gólem.
     
    34
    Gonçalo Guedes se snažil získat balon zpátky, jenomže odhodil Lucase Vázqueze. Ovšem Real se následně nedostal daleko a znovu se musí bránit.
     
    36
    Za vápnem si už míč na střelu rovnal Gerard Moreno, ale přišel o něj. Následně se domácí k balonu vrátili, ale přihrávku do strany zachytil Luka Modrić.
     
    37
    Hráči ve žlutých dresech jsou stále více u balonu a budou se snažit o snížení ještě v prvním poločasu. Villarreal opravdu hraje velmi dobře, škoda inkasovaných gólů.
     
    38
    Přízemní centr mířil k penaltovému puntíku, kde se nacházel Alexander Sörloth. Domácímu útočníkovi nevyšlo zpracování, avšak Villarreal dál kombinuje.
     
    39
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Ve vlastním vápnu chyboval Dani Ceballos, kterého o míč obral Yerson Mosquera. Následný centr mířil k penaltovému puntíku, odkud hlavou zamířil do levého spodního rohu branky ALEXANDER SÖRLOTH – 1:2. Asistence: Yerson Mosquera.
    39. Alexander SÖRLOTH - 1:2
     
    40
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Bleskurychlá odpověď Madridu! Luka Modrić přihrával do vápna a cestou míč propustil, možná lehce tečoval Brahim Díaz. Balonu se zmocnil LUCAS VÁZQUEZ, jehož zakončení mířilo přesně ke vzdálenější tyči – 1:3. Asistence: Joselu.
    40. Lucas VÁZQUEZ - 1:3
     
    43
    Blížíme se ke konci prvního poločasu! Villarreal se znovu nacházel u vápna soupeře, kam ale tentokrát neprošel. Pohárová Evropa se domácímu celku znovu vzdálila.
     
    44
    Real vyrazil do protiakce, po níž vybojoval rohový kop. Luka Modrić našel před brankou Antonia Rüdigera, jehož hlavička mířila jen nad břevno.
     
    45+1
    Pěkná kolmá přihrávka mířila za obranu, kam si nabíhal Alexander Sörloth. Ovšem na zem se položil Éder Militão, jenž balon zastavil.
     
    45+1
    První poločas se bude nastavovat minimálně o čtyři minuty!
     
    45+2
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Z hloubky pole si naběhl do vápna ARDA GÜLER, což Lucas Vázquez skvěle viděl a přihrál mu. Následné obstřelení brankáře skončilo pokusem, které mířilo přesně ke vzdálenější tyči – 1:4. Asistence: Lucas Vázquez.
    45+2. Arda GÜLER - 1:4
     
    45+5
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Alberto Moreno (Villarreal), který ve středovém kruhu zastavil rozběhnutého Luku Modriče.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Sledovali jsme skvělý první poločas v rámci španělské ligy. Villarreal se snaží hrát odvážně, ovšem to se mu stalo osudným. Real Madrid předvedl svou útočnou sílu, počkal si na šance a čtyři přetavil v gólovou radost. Domácí celek musí po přestávce zabrat a soupeře zaskočit. V opačném případě bude příští sezonu bez pohárové Evropy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Jorge Cuenca, přichází Raúl Albiol,
    ze hřiště odchází Dani Parejo, přichází Francis Coquelin,
    ze hřiště odchází Iljás Achúmáš, přichází Bertrand Traoré.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem! Villarreal se pokoušel o nákop na pravou stranu, kde se pohyboval Gerard Moreno. Ovšem pas byl příliš dlouhý a skončil mimo hrací plochu.
     
    47
    Žlutá ponorka znovu kombinuje na útočné polovině, ovšem zatím se k vápnu těžko dere.
     
    48
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Parádní vstup do druhého poločasu v podání domácího mužstva! Gerard Moreno odcentroval do nebezpečných míst. Ve vzduchu si našel balon ALEXANDER SÖRLOTH, jenž hlavou zamířil přesně k levé tyči – 2:4. Asistence: Gerard Moreno.
    48. Alexander SÖRLOTH - 2:4
     
    50
    Padesát minut hry je minulostí a už jsme viděli šest gólů. Další mohl přidat Luka Modrić, který dostal balon proti noze. Ovšem jeho zakončení mířilo kousek vedle branky.
     
    51
    Bertrand Traoré se natlačil před soupeře a ustál souboj i s dalším. Snažil se přihrát před branku, avšak celou situaci si pohlídal Andrij Lunin.
     
    54
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Gerard Moreno poslal přihrávku na rozběhnutého útočníka, který si na zem položil Édera Militãa. S kouskem štěstí se ALEXANDER SÖRLOTH k míči vrátil a následně propálil vyběhnutého Andrije Lunina – 3:4. Asistence: Gerard Moreno.
    54. Alexander SÖRLOTH - 3:4
     
    56
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Další rychlé protiakce domácího celku, který aktuálně vyrovnal! Gerard Moreno přihrál do vápna, kde z jedné vystřelil ALEXANDER SÖRLOTH. Jeho pokus mířil nad nohou Édera Militãa a zároveň do protipohybu brankáře – 4:4. Asistence: Gerard Moreno.
    56. Alexander SÖRLOTH - 4:4
     
    60
    Hodina hry je minulostí a začínáme alespoň výsledkově od začátku! Real bude také za malou chvíli střídat.
     
    60
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Éder Militão, přichází Nacho Fernández,
    ze hřiště odchází Federico Valverde, přichází Eduardo Camavinga.
     
    62
    Ve středovém kruhu byl nakopnutý Francis Coquelin, jehož kolenem trefil chorvatský záložník. Domácí hráč potřebuje lékařskou pomoc.
     
    63
    Bílý balet kombinuje znovu na útočné polovině. Technickým pokusem zpoza šestnáctky se předvedl Arda Güler, avšak těsně branku přestřelil.
     
    64
    Luka Modrić přihrál na pravou stranu vápna, kde po chvíli poklouzl Arda Güler. Zakončení do branky cpal Dani Ceballos, jenž ale trefil právě ležícího spoluhráče.
     
    65
    Madridští po vyrovnávacím gólu znovu trochu přidali. Jsou častěji u balonu, ale zatím se jim nedaří vsítit pátou trefu. Rozhodně sledujeme parádní fotbal, který je reklamou.
     
    66
    Dalším potrestaným hráčem je Eduardo Camavinga (Real Madrid), kolem něhož se otočil Gerard Moreno, a tak hostující záložník soupeře stáhl k zemi.
     
    67
    Dlouhý pas mířil na zadní tyč, kde se v náběhu nacházel už čtyřgólový útočník. Jenomže tentokrát balon netrefil, a tak se bude kopat od brány Realu.
     
    68
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Brahim Díaz, přichází Rodrygo.
     
    69
    Eduardo Camavinga si u středového kruhu podržel míč a nechal se faulovat. Real zůstává u balonu a předvede nám další postupnou kombinaci.
     
    70
    Vedle pokutového území se nacházel Alberto Moreno, jehož fauloval Arda Güler. Žlutá ponorka bude rozehrávat standardní situaci, která klidně může skončit gólem.
     
    71
    Centrovaný míč obrana Realu odvrátila. Za vápnem se míče chopil Bertrand Traoré, proti němuž vystartoval Luka Modrić, jež pokus zablokoval.
     
    72
    U postranní lajny byl nedovoleně atakovaný Gerard Moreno, jehož surově dohrál Nacho Fernández.
     
    73
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Gerard Moreno, přichází Étienne Capoue.
     
    73
    Gonçalo Guedes rozehrál míč na první tyč, odkud patou centr prodloužil Étienne Capoue. Ovšem hráč, jenž zavíral situaci na zadní tyči, s tím nepočítal.
     
    75
    Z levé strany odcentroval Fran García, který hledal spoluhráče před brankou. Ovšem Joselu si pomohl útočným faulem, a tak se hra znovu obrací.
     
    76
    Andrij Lunin převzal přihrávku od spoluhráče a musel se vypořádat s napadáním Alexandera Sörlotha. Brankář udržel pevné nervy a kolem útočníka přihrál na spoluhráče.
     
    78
    Rodrygo postupoval z levé strany až k šestnáctce soupeře, kde si chtěl míč se spoluhráčem narazit. Ovšem obsazený Joselu mu jej nevrátil.
     
    79
    Ze strany znovu odcentroval Fran García, avšak Arda Güler na míč nedoskočil. Balon se před branku vracel, avšak obrana si situaci pohlídala.
     
    79
    Do vápna ze strany postupoval Rodrygo, jehož pokus z úhlu skončil na tyči. Domácí celek měl nyní obrovské štěstí na své straně.
     
    80
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Alberto Moreno, přichází Ramon Terrats.
     
    81
    Domácí mužstvo pracovalo na pravé straně vápna. Avšak ani Étienne Capoue ani Gonçalo Guedes před branku neprošli. Následně přišel nedovolený zákrok, po němž skončil na trávníku Eduardo Camavinga.
     
    82
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Mario Martín.
     
    82
    Alexander Sörloth sklepl míč na spoluhráče, jímž byl na malém vápně Étienne Capoue. Jeho zakončení bylo zablokované, to byla obrovská příležitost!
     
    84
    Fran García odehrál míč a následně ho dohrál Bertrand Traoré (Villarreal), jenž uviděl žlutou kartu.
     
    85
    Hráči ve žlutých dresech jsou znovu u míče, ale rozvážně postupují směrem dopředu. Obrana Realu je postavená v bloku na vlastní polovině.
     
    86
    Dalším potrestaným hráčem je Dani Ceballos (Real Madrid), který u středové čáry dohrál soupeře.
     
    87
    Za vyrovnaného stavu jdeme do koncovky zápasu! Real se pokoušel projít před branku domácích, ale žlutá ponorka výborně zapracovala.
     
    89
    Z levé strany rozehrál standardní situaci Arda Güler, který hledal spoluhráče na zadní tyči. Z branky vystartoval Filip Jörgensen, jenž míč vyboxoval a následně přišel faul Realu.
     
    90
    Bertrand Traoré si od postranní lajny navedl míč do šestnáctky, odkud zkusil zakončení do bližšího spodního rohu branky, kam se Andrij Lunin včas dostal.
     
    90+1
    Utkání se bude nastavovat minimálně od sedm minut.
     
    90+3
    Bílý balet se nacházel na útočné polovině, kde byla k vidění kolmá přihrávka. Za obránce si nabíhal Arda Güler, avšak obrana byla dobře rozestavená.
     
    90+4
    Alexander Sörloth odmítl soupeře a přihrával před branku, kam už si nabíhal Gonçalo Guedes. Ovšem razantní přihrávka mířila trochu dále, než by domácí potřebovali.
     
    90+6
    Francis Coquelin viděl na levé straně volné spoluhráče, a tak se snažil přenést hru. Ovšem to se mu nepovedlo a míč putoval mimo hrací plochu.
     
    90+7
    Domácí celek spěchá a je vidět, že potřebuje zvítězit. Centrem se prezentoval Yerson Mosquera, jenž trefil prvního soupeře.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsem reklamu na fotbal, která přinesla osm gólů. Každý z týmů dal čtyři, a tak si soupeři rozdělili po bodu. Zatímco Realu to moc nevadí, Villarreal bude zklamaný, jelikož potřeboval vyhrát.

    Tímto se s vámi loučím a budu se na váš těšit někdy příště. (21:00:50)
     
     

    Michal Luxa

    Branky: 39. Sörloth (Y. Mosquera), 48. Sörloth (G. Moreno), 54. Sörloth (G. Moreno), 56. Sörloth (G. Moreno) – 14. Güler (B. Díaz), 30. Joselu (L. Vázquez), 40. L. Vázquez (B. Díaz), 45+2. Güler (L. Vázquez)

    Karty:   45+5. A. Moreno (VLR), 84. B. Traoré (VLR) – 66. Camavinga (REA), 86. Ceballos (REA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:12.
    Villarreal CF: Jörgensen – Y. Mosquera, Bailly, Cuenca (46. Albiol), A. Moreno (80. Terrats) – Achúmáš (46. B. Traoré), Comesaña, Parejo (46. Coquelin), Go. Guedes – G. Moreno (73. Capoue), Sörloth.
    Náhradníci: Reina – Trigueros, Morales, Mándí.

    Trenér: Marcelino.

    Real Madrid: Lunin – L. Vázquez, Militão (60. N. Fernández), Rüdiger, F. García – Valverde (60. Camavinga), Ceballos, Modrić (82. Ma. Martín) – B. Díaz (68. Rodrygo), Joselu, Güler.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Courtois – F. Mendy, Vinícius Júnior, Kroos, Bellingham, Carvajal.

    Trenér: Ancelotti.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez
    bahis siteleri