Girona – Granada 7:0 (kon.)
konec
Girona FC
7:0 (3:0)
Granada CF
Pátek 24.05.2024, 21:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek noci. Napočtenou někdy příště! (23:05:27)
     
    Dnešní utkání sledovalo 12 813 diváků.
     
    Jak již bylo v přenosu zmíněno, Artěm Dovbyk se dnes hattrickem posunul před Alexandera Sörlotha a dostal se zpět na čelo tabulky ostrostřelců španělské nejvyšší soutěže. Nor z Villarrealu bude mít šanci se tam zítra vrátit, jeho celek čeká duel proti Osasuně.
     
    Montilivi hlásí dohráno, Girona udělala zlatou tečku za snovou sezónou a deklasovala sestupující Granadu hned 7:0! Hostům sice vyšly úvody obou poločasů, pak ale s hladovými domácími hráči rychle ztratili krok a jejich cesta zpět na jih Španělska zřejmě bude po tomto krutém a ostudném debaklu pořádně dlouhá.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:13.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sávio ve snaze rychle získat zpět ztracený míč na hraně vápna fauloval Callejóna. Na Montilivi toho dnes už nejspíš moc neuvidíme, duel je u konce.
     
    90+3
    Couto znovu vzduchem hledal Dovbyka, protihráč ale přihrávku přečetl a balón zblokoval.
     
    90+2
    Martínez se včas položil do dráhy Sáviovy pozemní střely a rukou jí vysunul mimo nebezpečí, krátce poté šel nahoru praporek postranního rozhodčího.
     
    90+1
    Běží první minuta nastavení, budou aspoň 4.
    90. Artěm DOVBYK - 7:0
     
    90
    Girona právě vstřelila branku!
    Máme hotovo, ARTĚM DOVBYK se vrací na trůn ostrostřelců LaLigy a teď je jen na Sörlothovi z Villarrealu, jak zítra zareaguje! Martínez špatně odhadl stranu, domácí forvard tak hravě proměnil i druhou penaltu – 7:0!
    89. Penaltová situace.
     
    89
    Sávio si šel za penaltou, kterou si také vynutil! Ruiz se po něm za hranicí vápna natáhl a stáhl jej k zemi, Dovbyk se může osamostatnit na čele tabulky střelců španělské ligy!
     
    88
    Základní hrací doba se chýlí ke konci, Dovbykovi se čas na zkompletování kýženého hattricku krátí. Girona se nicméně znovu dere do šestnáctky.
     
    87
    Coutův míč, určený nepřekvapivě Dovbykovi, byl až moc vysoký. Martínez bude odkopávat.
     
    86
    Ofenzivní záchvěv ze strany Granady vyvrcholil jen přetaženým centrem debutujícího Braua, na který si domácí defenzíva bez obtíží počíhala.
     
    85
    Sáenz, který by nejspíš radši zůstal na lavičce, odzbrojil Sávia u zadní čáry. Girona tak dostává šanci se prosadit po sedmé, Martínez se připravuje na roh.
     
    83
    Domácí útočí po pravé straně, kde se nyní Sávio snaží najít nějakou skulinu v obraně soupeře.
     
    82
    Padá ještě jedna žlutá karta, tentokrát pro změnu na straně Girony. Dostává Eric García (GIR).
     
    81
    Granadě se po velmi dobé době podařilo odtlačit hru na střed pole. Hosté teď musí opravdu hodně litovat, že jim los posledního kola přisoudil zrovna Gironu...
     
    79
    Další Dovbykův pokus proletěl kolem zadní tyče! Domácí ostrostřelec byl ale dle všeho tak jako tak v ofsajdu, tenhle gól, pokud by tedy padl, by jej do čela tabulky střelců nedostal...
    78. Cristhian STUANI - 6:0
     
    78
    Girona právě vstřelila branku!
    Katalánský galavečer stále nekončí! Řady červenobílých střelců rozšiřuje ještě CRISTHIAN STUANI, Dovbyk byl tentokrát v roli asistenta a žolíkovi naservíroval míč na stříbrném podnose přesně na kraj malého vápna! Martínez loví ze své svatyně už šestý balón – 6:0!
     
    76
    Martínez má znovu plné ruce práce, Granada je pod tlakem. Tohle už je možná trochu kruté.
    75. Artěm DOVBYK - 5:0
     
    75
    Girona právě vstřelila branku!
    Stačí už jen jedna trefa a ukrajinský ostrostřelec je zpět na trůnu ligových střelců! ARTĚM DOVBYK se konečně dočkal, po převzetí krátké přihrávky od Stuaniho se prodral za bránícího protihráče a jednoduchým zakončením uklidil míč na vzdálenější stranu svatyně – 5:0!
     
    72
    Střídání v týmu Granada CF:
    ze hřiště odchází Raúl Torrente, přichází Bruno Méndez,
    ze hřiště odchází Ricard Sánchez, přichází Pablo Sáenz.
     
    72
    Couto vyslal centr na přední tyč na Dovbyka, který se ovšem bál kontaktu se zakročujícím Martínezem a pro jistotu nakonec stáhl nataženou nohou dozadu.
     
    70
    Pozor, nyní musel zasahovat pro změnu Martínez. Na konci hostující akce byl Boyé, jehož zakončení zamířilo přesně do středu domácí svatyně.
     
    69
    Girona stále kontroluje hru a tlačí se dopředu. Všichni domácí borci primárně hledají Dovbyka, který stále usiluje o návrat do čela tabulky střelců LaLigy.
     
    68
    V ochozech to zašumělo. Dovbyk byl pod tlakem nucen vrátit míč zpět na kraj vápna Sáviovi, jenž pak vsadil na centr na Stuaniho. Následovala hlavička vedle.
     
    67
    Sávio se rychle propracoval do vápna a krátkým pasem se pokusil Dovbyka vybídnout k další střele, do dráhy míče se ovšem včas položil vracející se sok.
     
    66
    No, García si souboj s Boyém na středu hřiště dle mého názoru trochu přihrál, kontakt jsem v záznamu neviděl. Sudí tak jako tak nařizuje volný kop Girony.
     
    65
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Miguel Gutiérrez, přichází Arnau Martínez.
    63. Dovbyk pravděpodobně z ofsajdové pozice orazítkoval tyč.
     
    63
    Divočina před hostující svatyní! Dovbyk nejprve jednoduchým zakončením orazítkoval vnitřek zadní tyče, přičemž Herrera následnou dorážku nasměroval jen do položeného Martíneze!
     
    62
    Proti nekompromisnímu vyloučení Pellistriho se ještě snažil protestovat José Callejón (GRN), který se ovšem prohádal pouze ke žluté kartě.
    61. Červená karta po 2. žluté
     
    61
    Z derniéry Granady v LaLize se stává přímo tragédie, Facundo Pellistri (GRN) totiž naprosto zbytečně podržel protihráče a po druhé žluté kartě míří do sprch! Hosty čeká oslabení!
     
    60
    Střídání v týmu Granada CF:
    ze hřiště odchází Faitout Maouassa, přichází Miguel Brau.
     
    59
    Gazzaniga bude muset po delší době znovu zpozornět, hosté si tečí vybojovali rohový kop.
     
    58
    Granada se pokusila zaútočit přes pravé křídlo, její dlouhý nákop ale do zámezí srazil Eric García.
     
    57
    Domácí se navzdory pohodlnému náskoku znovu rychle dostali dopředu a Dovbyk byl velmi blízko další brance! Jeho nebezpečné zakončení však nakonec pouze projelo kolem zadní tyče!
     
    56
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Viktor Cygankov, přichází Cristhian Stuani.
     
    55
    Dění na malý moment zastavuje další faul Granady, Míchel Sánchez využívá pauzu k dalšímu střídání.
    54. Viktor CYGANKOV - 4:0
     
    54
    Girona právě vstřelila branku!
    Tohle už byl zásah jako vystřižený z nějaké exhibice, domácí naprosto drtí Granadu a zpátky do druhé ligy jí vyprovodí debaklem! Na hattrick má zaděláno VIKTOR CYGANKOV, který na hraně malého vápna našel přesně narýsovaný pas z dílny Sávia a jednoduše zakončil do naprosto prázdné brány. Martínez byl bez šance – 4:0!
     
    53
    Granada znovu ztratila iniciativu, Girona se po ospalém vstupu do poločasu probrala a tlačí na Martínezovu svatyni. Gólman hostů musí být ve střehu.
     
    52
    Maouassa byl na křídle rychle a čistě odzbrojen Coutem, Gazzaniga tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    50
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Yangel Herrera, přichází Pablo Torre,
    ze hřiště odchází David López, přichází Yan Couto,
    ze hřiště odchází Portu, přichází Sávio.
    49. Dovbyka připravil o druhý střelecký úspěch těsný ofsajd.
     
    49
    Jenže hostující obrana zaspala a málem musela rozdýchávat čtvrtý inkasovaný gól! Dovbyk byl ovšem dle postranního sudího v postavení mimo hru, jeho přesná rána tak nemůže platit!
     
    48
    Hosté jsou od pauzy aktivnějším týmem na hřišti, Gironští jsou hlavami zdánlivě stále v kabinách.
     
    47
    Velmi brzy po přestávce se rýsují též dvě změny na domácí straně, poslední instrukce v zámezí dostává krom jednoho dalšího hráče také Sávio.
     
    46
    Granada se hned v úvodních sekundách druhého poločasu dočkala své první střely na branku, Gazzaniga musel zasahovat proti rutinnímu pokusu Boyého.
     
    46
    Střídání v týmu Granada CF:
    ze hřiště odchází Gonzalo Villar, přichází Kamil Piątkowski,
    ze hřiště odchází Sergio Rodelas, přichází José María Callejón.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí a asi jej netřeba nějak dlouze hodnotit. Girona se po relativně vyrovnaných úvodních minutách na hřišti chopila iniciativy, zlomila zprvu vzdorující Granadu a poslala do její sítě hned tři míče. Hosté se sice snažili na inkasované góly odpovědět, ale rozdíl kvality obou celků je zatím naprosto evidentní. Inu, uvidíme, co si pro nás přichystá druhé dějství.
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 3:8.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:07.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Martínez bude po delší prodlevě odkopávat. Poločas se dohraje bez záložníka Gonzala Villara, kterému se po níže zmíněném souboji věnují zdravotníci.
     
    45+4
    Portu (GIR) si chtěl rychlým náběhem do vápna vynutit další penaltu, tentokrát ale rozhodčí trestá pro změnu jeho. Dle něj si totiž domácí borec zákrok přihrál.
     
    45+2
    Hosté chtějí před pauzou snížit. Přetažený centr za vápnem zachytil Maouassa, Granada tak stále operuje na domácí polovině bitevního pole.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
    44. Artěm DOVBYK - 3:0
     
    44
    Girona právě vstřelila branku!
    V Katalánsku je zaděláno na debakl, Granada zřejmě ročník nezakončí zrovna dvakrát důstojně! Exekutor pokutového kopu se nemýlil, ARTĚM DOVBYK od puntíku sebevědomě zakončil na pravou stranu svatyně a je znovu o kousek blíž trůnu pro nejlepšího střelce LaLigy – 3:0!
    43. Penaltová situace.
     
    43
    Závěr poločasu okoření domácí penalta! Ricard Sánchez (GRN) v šestnáctce přímo zápasnickým chvatem zneškodnil rozeběhnutého Porta!
     
    42
    Granada to nevzdává a bojuje, teč jednoho z hostujících borců teď šla jen pár čísel vedle přední tyče! Teď měla Girona štěstí!
     
    41
    Martín z pravé strany vyslal prudký centr přímo před Martíneze, kam nabíhal kanonýr Dovbyk. Dříve než on se ovšem k balónu dostal gólman.
     
    40
    Portu se po rychlém ošetření oklepal a vypadá to, že bude pokračovat ve hře. Jeho spoluhráči mezitím pomalu postupují zpět na polovinu svých soků.
     
    39
    Ze žlutými kartami se v závěru roztrhl pytel. Facundo Pellistri (GRN) na křídle doběhl Porta a nevybíravě ho srazil k zemi, zřejmě ho zásahl lokem do tváře.
     
    38
    Rozhodčí zastavuje hru. Gerard Gumbau se z trávníku zvedá jen velmi pomalu a s bolestivou grimasou na tváří se drží za hrudník. Snad bude v pořádku.
     
    37
    První poločas se chýlí ke konci a zatím to na Montivili probíhá přesně dle papírových předpokladů. Granada se neúspěšně snaží se vrátit do zápasu.
     
    36
    Rozhodčí znovu vytáhl žlutou kartu, kterou tentokrát ukázal jednomu z hostů. Sergio Ruiz (GRN) nyní na kruhu zatáhl domácího kapitána za dres.
     
    35
    Platnost trefy potvrdil i VAR, můžeme pokračovat!
    33. Viktor CYGANKOV - 2:0
     
    33
    Girona právě vstřelila branku!
    A už je to o dvě branky, Girona přeřadila na vyšší rychlost a Granada se svými soky vůbec nestíhá držet krok! Gutiérrez pěknou křižnou přihrávkou našel na středu vápna trestuhodně nestřeženého VIKTORA CYGANKOVA, který dnes podává fantastický výkon a po jednoduché střele k bližší tyči rozšiřuje náskok svého celku – 2:0!
     
    32
    Padla první žlutá karta zápasu. David López (GIR) během souboje o míč na středu hřiště nešikovně nakopl Boyého, za což ho sudí náležitě potrestal.
    30. Eric GARCÍA - 1:0
     
    30
    Girona právě vstřelila branku!
    Úvodní gól na Montilivi už nějakou dobu visel ve vzduchu, přičemž domácí fanoušci se konečně dočkali po bezmála půlhodině hry! Cygankov jen krátce po kopu od praporku pěkným centrem připravil hlavičku pro ERICA GARCÍU, na jehož teč Martínez nedosáhl – 1:0!
     
    29
    Cygankův míč do vápna nepříjemně tečoval Portu, než jej pak částečně zblokoval jeden z protihráčů. Za malý moment uvidíme další roh Girony.
     
    28
    Portova odražená střela skončila přesně v místech, kde číhal Herrera, jehož dorážka se nicméně mezi tři tyče nevešla. Martínez bude znovu rozehrávat.
     
    27
    Po kratičkém ofenzivním záchvěvu Granady znovu sledujeme dominanci domácích, kteří se znovu derou před Martíneze. Hosté je zatím drží na uzdě.
     
    26
    Na druhém konci hřiště na sebe po rychlém výpadu přes křídlo upoutal pozornost Cygankov, jehož skákající střelu si ovšem Martínez hravě pohlídal.
     
    25
    Šance pro změnu na druhé straně! Obrana Girony zaspala a v jejím vápně vznikly zmatky, kterých chtěl kopem přes hlavu využít Maouassa! Skákající míč mu nicméně pořádně nesedl na kopačku, Gazzaniga jej bez obtíží lapil!
     
    23
    Nápor bronzového celku letošní sezóny pokračuje dál, Martínez bude poprvé čelit rohovému kopu.
    22. Pohotová rána Aleixe Garcíi jen těsně minula bránu.
     
    22
    V ochozech to po delší době znovu zahučelo, domácí byli znovu velmi blízko úvodnímu gólu! Tentokrát vzal věci do svých rukou Aleix García, jehož nečekaná a prudká rána prosvištěla kolem zadní tyče hostující svatyně!
     
    21
    Rubio při plnění defenzivních povinností vysunul míč do zámezí, Girona vhazuje u svatyně hostů.
     
    20
    Aleix García parádním pasem na kraj vápna hledal nedostatečně střeženého Gutiérreze, ten si ovšem poté balón nedokázal pořádně zpracovat.
     
    19
    Girona kontroluje balón a postupuje do útoku, počíná si ovšem o něco rozvážněji než v úvodních minutách. Sledujeme o něco pomalejší a taktičtější fotbal.
     
    18
    Domácí dlouho přihrávkou přesunuli hru na pravou stranu na Gutiérreze, který po pár sekundách poslal balón vzduchem na opačné křídlo na Blinda.
     
    16
    Rychlý postup Granady vpřed zastavil útočný faul, Gazzaniga tak ani tentokrát nemusel zasahovat.
     
    15
    O exekuci nařízeného kopu se postaral Cygankov, který míč nasměroval několik čísel nad břevno. Martínez se za ním jen ohlédl, nyní bude odkopávat.
     
    14
    Teď se rozhodčímu nelíbil pro změnu zákrok na Herreru, kterému Villar přišlápl nohu jen pár metrů před vápnem. Tohle pro Gironu vypadá slibně...
     
    13
    Domácí na hřišti převzali celkem jasnou převahu. Teď se nicméně budou muset stáhnout do obrany, Boyé byl totiž faulován těsně za středovou čarou.
     
    11
    Hosté zpevnili svou obranu na pravém křídle. Cygankov, který se přes tuto stranu už několikrát v zápase dostal vpřed, byl tentokrát rychle zneškodněn.
     
    10
    Granada se nyní po delší době snaží prorazit do útoku, pevná obrana Girony jí ale daleko nepouští.
     
    9
    Martínez si zatím na nudu stěžovat nemůže, kvůli aktivním domácím borcům je stále v permanenci! Nyní jej poměrně tvrdou střelou prověřil Herrera, který si zkrotil míč na hraně vápna a následným projektilem donutil gólmana zakročit!
     
    8
    Odpískán faul na Aleixe Garcíu u postranní čáry, rozhodčí tak nařídil volný kop pro Gironu.
     
    7
    Herrera se prodral do vápna a nabídl míč za sebe dobíhajícímu Cygankovovi, kterého ovšem dotěrný Maouassa odmítl pustit do zakončení.
     
    6
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ani jednomu celku se nedaří vyvinout soustavnější tlak na svatyni soupeře. Balón tak často mění majitele.
     
    5
    Tohle se už domácím povedlo! Gutiérrez pěkným padajícím míčem připravil šanci pro vysunutého Porta, jehož jemná teč ale přistála jen v rukavicích připraveného Martíneze!
     
    4
    Girona zatím sází hlavně na dlouhé nákopy, ani jeden jí ale dosud nevyšel. První byl přetažený a Dovbyk na něj nedosáhl, druhý skončil až u Martíneze.
     
    2
    Girona dostala míč pod kontrolu, kombinuje na středu hřiště a hledá skulinu v rozestavení hostů.
     
    1
    To bylo rychlé. Gumbau se jen pár sekund po zahájení zápasu dostal dopředu po křídle a zkusil vystřelit, ukvapenou ránu nicméně poslal nad břevno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop obstará Granada, jdeme na to!
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, domácí v červenobílé a hosté ve zlaté. Start se pomalu blíží.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný páteční večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Gazzaniga – E. García, Da. López, Blind, Gutiérrez – Y. Herrera, A. García (C) – Cygankov, I. Martín, Portu – Dovbyk.
    Náhradníci: Fuidias, Carlos – J. García, Stuani, Torre, Couto, Juanpe, A. Martínez, Villa, Sávio, V. Fernández.
    Trenér: Míchel Sánchez.

    Granada CF: M. Martínez – Ri. Sánchez, Rubio, Torrente, Maouassa – G. Villar, S. Ruiz (C), Gumbau – Pellistri, Boyé, Rodelas.
    Náhradníci: Batalla, A. López – Piątkowski, Neva, Melendo, Sáenz, Puertas, Corbeanu, Bru. Méndez, Arezo, Callejón, Brau.
    Trenér: José Ramón Sandoval.

    Rozhodčí: Muñiz – E. Fernándezová, Blanco.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání bude Alejandro Muñiz, který navzdory svému mladému věku bude pískat už 55. kariérní střetnutí v LaLize. Jeho asistenty budou Eliana Fernándezová a Fabián Blanco.
    Uzavře Granada svou neúspěšnou pouť LaLigou vítězstvím?
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Můžeme jen doufat, že i dnešní duel bude tak strhující jako první vzájemné měření sil mezi Granadou a Gironou v této sezóně. Favorit sice už po prvním poločase vedl 3:0, jenže outsider pak v závěru jeho náskok stáhl na jediný gól. Naděje na vyrovnání ovšem vyhasly stejně rychle, jako byly zažehnuty, když vítězství svého týmu pojistil Yan Couto. Sečteno, podtrženo – 2:4.

    18. 9. 2023: Granada – Girona 2:4 (0:3)

    Branky: 63. Uzuni (Miquel), 85. Boyé (Diédhiou) – 22. Cygankov (Sávio), 31. Sávio, 34. D. López (Dovbyk), 89. Couto (Stuani).

    Žluté karty: 23. Uzuni (GRN), 33. Melendo (GRN), 70. Torrente (GRN) – 72. Couto (GIR), 90+4. Juanpe (GIR), 90+7. Herrera (GIR).

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 13:21.

    Granada CF: R. Fernández – R. Sánchez, V. Díaz (C) (61. Torrente), Miquel, Neva (83. Diédhiou) – Zaragoza (83. Carreras), Melendo (74. Puertas), Gumbau, Callejón (62. Villar) – Uzuni, Boyé.
    Připraveni: Ferreira – Bosch, Manafá, S. Ruiz, Petrović, Perea, Weissman.
    Hlavní trenér: Paco López.

    Girona FC: Gazzaniga – Couto, E. García, Blind (90+2. Juanpe), Gutiérrez – D. López – Cygankov (68. Portu), Martín (71. Herrera), A. García (C), Sávio (90+2. V. Fernández) – Dovbyk (71. Stuani).
    Připraveni: Fuidias, Carlos – Espinosa, Torre, Solís, J. García.
    Hlavní trenér: Míchel Sánchez.
     
    GRANADA CF (19. místo)
    37 Z, 4–9–24, 38:72 (-34), 21 bodů

    Zatímco domácí měli v průběhu ročníku mnoho důvodů k radosti, na opačné straně barikády to bylo podstatně horší. Granadě návrat mezi španělskou elitu vůbec nevyšel, a tým z jihu Španělska se tak rychle vrátí zpět o patro níž. O jeho sestupu přitom bylo rozhodnuto dlouho dopředu – na sedmnácté místo, které okupuje Mallorca, nyní ztrácí hned šestnáct bodů.

    Ač už jim de facto o nic nejde, svěřenci kouče Ramóna Sandovala budou jistě chtít v Gironě podat kvalitní výkon. Pokud by se jim podařilo favorita zaskočit, bodovali by poprvé po čtyřech porážkách v řadě, přičemž dosud poslední prohru jim o víkendu uštědřila Celta Vigo. Uvidíme, jak si povedou na Montilivi.

    Poslední výsledky Granady
    19. 5.: Granada – Celta Vigo 1:2
    15. 5.: Vallecano – Granada 2:1
    11. 5.: Granada – Real Madrid 0:4

    Nejlepší střelci Granady
    Myrto UZUNI – 34 Z, 11 branek
    Lucas BOYÉ – 30 Z, 6 branek
    Ricard SÁNCHEZ – 32 Z, 3 branky
     
    GIRONA FC (3. místo)
    37 Z, 24–6–7, 78:46 (+32), 78 bodů

    Girona završuje snovou sezónu. Celek, který se do nejvyšší soutěže vrátil teprve před dvěma lety, už má jistotu bronzových medailí a na podzim se může těšit na svou historicky první účast v evropských pohárech. Solidní výkony ho vynesly rovnou do Ligy mistrů, vzhledem k jeho napojení na Manchester City ale jeho účast bude muset ještě definitivně potvrdit UEFA.

    Obrovský podíl na úspěchu katalánského klubu nese ukrajinský kanonýr Artěm Dovbyk, který se trefil už jedenadvacetkrát. O trůn pro nejlepšího střelce LaLigy stále na dálku bojuje s Norem Sörlothem z Villarrealu, na kterého aktuálně ztrácí dva góly. Podá proti Granadě další fantastický výkon a vrátí se zpět do čela?

    Poslední výsledy Girony
    19. 5.: Valencia – Girona 1:3
    14. 5.: Girona – Villarreal 0:1
    10. 5.: Alavés – Girona 2:2

    Nejlepší střelci Girony
    Artěm DOVBYK – 35 Z, 21 branek
    SÁVIO – 36 Z, 9 branek
    Cristhian STUANI – 30 Z, 8 branek
     
    Příjemný pátek u sledování španělského fotbalu! Závěrečné kolo LaLigy dnes odstartuje souboj týmů z opačných konců tabulky, Girona hostí Granadu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky: 30. E. García (Cygankov), 33. Cygankov (Gutiérrez), 44. Dovbyk (pen.), 54. Cygankov (Sávio), 75. Dovbyk (Stuani), 78. Stuani (Dovbyk), 90. Dovbyk (pen.)

    Karty:   32. Da. López (GIR), 45+4. Portu (GIR), 82. E. García (GIR) – 36. S. Ruiz (GRN), 39. Pellistri (GRN), 43. Ri. Sánchez (GRN), 62. Callejón (GRN)   61. Pellistri (GRN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:13.
    Girona FC: Gazzaniga – E. García, Da. López (50. Couto), Blind, Gutiérrez (65. A. Martínez) – Y. Herrera (50. Torre), A. García (C) – Cygankov (56. Stuani), I. Martín, Portu (50. Sávio) – Dovbyk.
    Náhradníci: Fuidias, Carlos – J. García, Juanpe, Villa, V. Fernández.

    Trenér: Míchel Sánchez.

    Granada CF: M. Martínez – Ri. Sánchez (72. Sáenz), Rubio, Torrente (72. Bru. Méndez), Maouassa (60. Brau) – G. Villar (46. Piątkowski), S. Ruiz (C), Gumbau – Pellistri, Boyé, Rodelas (46. Callejón).
    Náhradníci: Batalla, A. López – Neva, Melendo, Puertas, Corbeanu, Arezo.

    Trenér: José Ramón Sandoval.

    Rozhodčí: Muñiz – E. Fernándezová, Blanco.

    Diváci: 12 813
    bahis siteleri