Buffalo – Philadelphia 4:2 (kon.) | Carolina – Washington 4:2 (kon.) | Detroit – NY Rangers 3:4 (kon.)
Edmonton – Colorado 6:2 (kon.) | Anaheim – Seattle 1:3 (kon.) | Arizona – Vegas 7:4 (kon.)
Pittsburgh – Tampa 5:4 (kon.) | Boston – Florida 3:2 (po pr.) | Chicago – Dallas 3:2 (kon.)
Minnesota – Winnipeg 2:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:2 (0:2, 1:0, 3:0)
Washington Capitals
Sobota 06.04.2024, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:03:42)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 46 – 15 | Přesilová hra: 2/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Pjotr Kočetkov (CAR) – 14 zákroků, 2 OG, úspěšnost 87,5 %, odchytal 59:48
    Darcy Kuemper (WSH) – 41 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,2 %, odchytal 59:26

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 1+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:35
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 21:11

    Tři hvězdy utkání
    1. Jake Guentzel (CAR) 2+1
    2. Sebastian Aho (CAR) 1+0
    3. Martin Nečas (CAR) 1+0
     
    Ztráta dvougólového vedení a všech bodů způsobila Washingtonu bolestivou porážku, která je už pátá v řadě. V boji o play-off se toho pro Capitals přesto moc nezměnilo. Na desátém místě mají ztrátu jediného bodu na osmé Flyers, kteří v Buffalu prohráli už pošesté za sebou. To Carolina žádné podobné stresy řešit nemusí. Pět zápasů před koncem základní části je na Východě třetí s nejspíše neřešitelnou ztrátou pěti bodů na vedoucí Rangers.
     
    Více než polovinu zápasu Washington v PNC Areně vyučoval z efektivity. Ruku v ruce s dvěma Ovečkinovými zásahy z předbrankového prostoru Darcy Kuemper deptal střelce Hurricanes a ti se díky průniku Guentzela prosadili v souvislém tlaku až z třicáté střely na branku. Ve třetí části Kočetkov vyřešil jeden krizový moment a v případě Ovečkinovy šance na 31. hattrick v kariéře mu pomohlo břevno. Obrat na 3:2 si Carolina vystřílela v početních výhodách. V čase 51:40 mířil přesně Martin Nečas a necelé dvě minuty před koncem z dorážky Burnsovy střely rozhodl Aho. Poslední hřebíček do hostující rakve při hře bez gólmana zatloukl Jake Guentzel.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Jake GUENTZEL - 4:2
     
    59:54
    5/6
    Carolina právě vstřelila branku!
    Ze souboje mezi Slavinem a Ovečkinem se puk vznesl vysoko do vzduchu. Carlson na něj u červené čáry nedosáhl a toho JAKE GUENTZEL využil k dosažení gólu do prázdné brány. Asistence: Jaccob Slavin.
    Burns B., Slavin J., Drury J., Jarvis S., Guentzel J.
    Carlson J., Ovečkin A., Strome D., Protas A., McMichael C., Pacioretty M.
     
    59:16
    Sandin rozehrál puk po prknech do středního pásma na McMichaela. V tu chvíli Kuemper vyrazil na střídačku a Capitals hrají v šesti.
     
    59:01
    Carolina se drží na puku a nedává Kuemperovi možnost odjet na střídačku. Právě do zmiňovaného gólmana protečoval Aho rozehrávku z obranného pásma.
    58:09 Sebastian AHO - 3:2
     
    58:09
    5/4
    Carolina právě vstřelila branku!
    Necelé dvě minuty před koncem se v PNC Areně slaví přesilovkový obrat z 0:2 na 3:2! Teräväinenovi během drzého slalomu ujel puk ke Guentzelovi. Po jeho přihrávce vystřelil Burns a Kuemper betonem vyrazil puk doleva, odkud měl dorážející SEBASTIAN AHO vcelku jednoduchou práci. Asistence: Brent Burns, Jake Guentzel.
    Burns B., Aho S. II, Jarvis S., Guentzel J., Teräväinen T.
    Jensen N., Carlson J., Dowd N., Malenstyn B.
     
    58:01
    Dowd si na buly připsal skalp Sebastiana Aha. Capitals neprodleně vyhodili a Burns si přijel pro puk až za Pjotra Kočetkova.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Rasmus Sandin – 2 min., podrážení.
     
    57:26
    Pacioretty udělal chybu u útočné modré čáry. Orlov rozvinul rychlý brejk a Kuemper měl práci s Teräväinenovou střelou z levého kruhu. Potenciálně dorážejícího Aha pak podrazil Sandin.
     
    56:38
    Jaccob Slavin přebral přihrávku od Burnse. Pak asi nahazoval na teč a tu uskutečnil Kuemper, od kterého šel puk do ochranné sítě.
     
    55:55
    Kuemper si v pravém dolním rohu brány poradil s Orlovem a jeho pokusem z ostrého úhlu. Jednalo se o ruskou spolupráci s Kuzněcovem.
     
    55:33
    Staalovu neadresnou rozehrávku napříč středním pásmem vyzvedl Sandin. Hurricanes využívají pomalého přechodu ke střídání.
     
    54:16
    Ahův ladný přechod do útoku předcházel střele Skjeie, o kterou se ještě před Darcym Kuemperem postaral Carlson.
     
    53:35
    Sandinova střela z větší vzdálenosti na překonání Kočetkova rovněž nestačila. Caps museli s pukem zpět na vlastní půlku.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 35. Guentzel (Slavin, Fast), 52. Nečas (Skjei, Je. Kuzněcov), 59. S. Aho II (Burns, Guentzel), 60. Guentzel (Slavin) – 4. Ovečkin (D. Strome, T. van Riemsdyk), 20. Ovečkin (Carlson, D. Strome)


    Carolina Hurricanes: Kočetkov (S. Martin) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, Orlov, Chatfield – Guentzel, S. Aho II (A), Jarvis – Teräväinen, Je. Kuzněcov, Nečas – Martinook, J. Staal (C), Fast – Kotkaniemi, Drury, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Fehérváry, Carlson (A), Sandin, Jensen, Alexejev, T. van Riemsdyk – Ovečkin (C), D. Strome, Wilson (A) – Sgarbossa, McMichael, Protas – Pacioretty, Lapierre, Milano – Malenstyn, Dowd, Mirošničenko.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Rooney, Syvret – Daisy, O'Quinn

    Diváci: 18 724
    bahis siteleri