Kometa Brno – Sparta 2:4 (kon.) | Třinec – K. Vary 1:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:4 (0:3, 1:0, 1:1) Stav série: 1:1
HC Sparta Praha
Sobota 30.03.2024, 16:30 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • Semifinále
Partner:
     
    Dobrý den, zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje, kteří dnes zavítali na online přenos ze semifinálového utkání play off juniorské extraligy. Jedná se o střet dvou rivalů, brněnské Komety a pražské Sparty, kteří se v této vyřazovací sérii poperou o postup do finálového souboje. Utkání odstartuje již v 16:30.
     
    HC Kometa Brno:

    Brno se do semifinále play off probojovalo poté, co se juniorům Komety podařilo zdolat ve čtvrtfinálové sérii liberecké Bílé Tygry. Nyní se tedy o účast ve finále utká právě s pražskou Spartou. Během nadstavbové části Brňané proti tomuto soupeři mnoho úspěchů nezaznamenali, ze čtyřech odehraných utkání Kometa Pražany pokořila pouze jedinkrát, první utkání této série však patřilo Brnu za suverénního výsledku. Těšit se během těchto utkání můžeme na mnoho šikovných hráčů, od počátku play off se dařilo především kapitánu Romanu Otavovi (5+3) a jeho asistentu Adamu Boltvanovi (3+5). Činil se však také obránce Denis Svoboda (3+5). V brance bude zajisté zajímavé pozorovat mladého gólmana Jana Kavana, jehož úspěšnost po konci nadstavby činila 93,17%, za zmínku však zajisté stojí také Jan Ondráček, který nadstavbu zakončil se skóre 91,61%.

    HC Sparta Praha:

    Sparťané se do semifinále probojovali skrze sérii, během níž suverénně pokořila jihlavskou Duklu. Od počátku vyřazovacích soubojů se nejvíce dařilo útočníkům Petru Hauserovi (3+6) a Marku Daníčkovi (3+4), velkou produktivitou se zaskvěl také obránce Oliver Samson (2+5). Běhehm nadstavby hájili brankoviště Sparty střídavě Michal Kalista, který zakončoval nadstavbu s úspěšností 91,72%, jeho kolega Šimon Vedral se pak počátkem play off mohl pochlubit úspěšností činící 90,79%.
     
    Zahajovací sestavy:

    HC Kometa Brno: Kavan (Ondráček) – A. Pospíšil, D. Svoboda, F. Němec, Bůžek, Zubíček, Ulbricht (A), Jurný – Boltvan (A), Otava (C), K. Horváth – D. Moravec, Ekrt, Rakus – Chludil, Veselský, Habermann – J. Nesvadba, Halačka, De. Bárta.

    HC Sparta Praha: Vedral (Kalista) – Bjakov, T. Bartoň, Culek, J. Červenka, Samson, David (A), Cichoň – Fábry (C), Senčák, Poláček – Daníček, Hauser (A), Stěpančuk – Hrabík, Odehnal, Bareš – L. Novák, Žmola, F. Novák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní vhazování ukořistili hráči Sparty a vrhají se do útočného pásma.
     
    00:33
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku utkání! Hauser vyslal pas z pravého kruhu na spoluhráče JAKUBA ŽMOLU, který následně protlačil kotouč mezi Kavanovými betony za brankovou čáru! Asistence: Petr Hauser.
    Žmola J., Hauser P., Samson O., Culek O., Daníček M.
    Otava R., Boltvan A., Horváth K., Pospíšil A., Svoboda D.
     
    01:20
    Po icingu Sparty se vhazuje před hostující sítí.
     
    01:33
    Kometa vyvezla kotouč do středního pásma, Sparta však hru obracela zpět před Kavana.
     
    02:01
    Antonín Pospíšil nahodil puk do útočného pásma domácích, kde se Kometa pokoušela o kombinace.
     
    02:47
    Žmola vyslal střelu Kavanovým směrem, další branku si však na své konto nepřipsal.
     
    03:39
    Robin Rakus zavezl kotouč před Vedrala, hráči Sparty však domácí mančaft opět rychle vyhnali zpět za modrou čáru.
     
    04:43
    David Senčák pálil z mezikruží, Kavan si s jeho střelou však zkušeně poradil, skóre tak nadále zůstává nezměněno.
     
    05:27
    Z nepřehledné situace před Kavanovou klecí nakonec nevústila žádná další akce ze strany hostí. Domácí gólman byl však nucen svým zákrokem přerušovat hru, a tak vhazování probíhá před jeho svatyní.
     
    06:20
    Jan Ekrt projel úplně sám před střední pásmo a zavezl kotouč přímo před Vedrala, Sparta se však rychle osvobodila vyhozením kotouče přes celé hřiště. Icing však odpískán nebyl, a tak hra pokračuje bez přerušení.
     
    07:20
    Kometa se usadila před bránou hostí. Puk přistál na holi Němcovi, jeho střela však skončila jen v ochranné síti.
     
    07:43
    Nesvadba suverénně přebruslil své soupeře a pálil z pravého kruhu, hostujícího brankáře se mu ovšem překonat nepodařilo.
     
    08:09
    Jakub Zubíček rozehrával na Horvátha, jeho následný pas z pravého kruhu však kapitán Otava nezpracoval, a tak se nakonec Brňané ke střele nedostali.
     
    08:50
    Vhazování ve vlastním obranném pásmu vybojovali Sparťané, Kometa se však stále sveřepě snaží udržet kotouč před modrou čarou.
     
    09:47
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané odskakují do dvoubrankového vedení! Hráči Sparty obraceli hru na vlastní obranné modré čáře a následně vyvezli kotouč až před Kavanovu klec. Ze skrumáže v předbrankovém prostoru nakonec vytěžil gól kapitán ANDREJ FÁBRY. Asistence: Ondřej Hrabík, Albert Bareš.
    Fábry A., Hrabík O., Bareš A., Bjakov A., David F.
    Chludil D., Habermann J., Halačka D., Veselský A., Němec F.
     
    11:13
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu další gól hostujícího mužstva! Odražený kotouč získal na svoji hůl PETR POLÁČEK, který pak svojí následnou střelou zvyšoval vedení Pražanů na rozdíl tří branek! Asistence: Tomáš Bartoň.
    Poláček P., Bartoň T., Novák L., Novák F., Červenka J.
    Horváth K., Pospíšil A., Otava R., Svoboda D., Boltvan A.
     
    12:26
    Jindřich Habermann vyslal přihrávku na spoluhráče najíždějícího po pravém mantinelu, jeho střela však hostujícího gólmana příliš neohrozila. Skóre zápasu tak zůstává i nadále beze změn.
     
    13:03
    Nesvadba pálil od modré čáry, jeho střela však hostující klec nezasáhla.
     
    14:08
    Němec dostal přihrávku na modrou čáru, zasáhl však pouze bránícího hráče před sebou.
     
    14:35
    Habermann vyvezl kotouč před Vedrala, Ekrt však jeho přihrávku zpoza mantinelu nezpracoval, a tak byla Kometa opět vytlačena zpět do středního pásma.
     
    15:34
    Sparta nahodila puk před Kavanovu klec, Brno však ihned vzápětí získalo kotouč zpět do své moci.
     
    Bárta vyvezl kotouč přes celé hřiště až do útočné třetiny KOmety, kde byl následně faulován Jakubem Červenkou. Ten si tedy nyní odsedí dvě minuty na trestné lavici za podrážení.
     
    17:08
    Stěpančuk s Hauserem se dostali do samostatného úniku, střela druhého zmiňovaného však za Kavanova záda nakonec nepronikla.
     
    18:17
    Po kombinaci brněnských hráčů v útočném pásmu se Sparta osvobozuje.
     
    18:33
    Hosté v plném počtu.
     
    18:42
    Útočnou akci Komety zbržďuje ofsajd. Vhazování probíhá ve středním pásmu.
     
    19:03
    Kometa rozehrává zpoza vlastní branky. Patrik Ulbricht zavezl kotouč před Vedrala, hra se však rychle opět obracela. Protiútok Sparty Kavan zneškodnil svojí lapačkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Během první dvacetiminutovky byl k vidění velmi atraktivní hokej, který bychom očekávali od semifinálového duelu. Kometa však zatím nenavazovala na páteční úspěchy, Spartě se totiž v průběhu prvního dějství podařilo díky gólům Jakuba Žmoly, Andreje Fábryho a Petra Poláčka odskočit do vedení čítajícího celkově tři branky. Třetina byla tedy zakončena za stavu 0:3 ve prospěch hostujícího celku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Svoboda vypálil od modré čáry, jeho prudká rána však proletěla pouze nad horní tyčí sítě hostí.
     
    20:59
    David Moravec se protáhl podél levého mantinelu do útočného pásma, jeho přihrávka do předbrankového prostoru však zpracována jeho spoluhráči nebyla. Ke střele tak nedošlo.
     
    21:37
    Po několika kombinacích v útočném pásmu Komety pálil od modré František Němec, následná dorážka před Vedralem však za brankovou čáru nepronikla.
     
    22:37
    Jan Jurný nahodil kotouč před svatyni hostí, toto nahození následně tečoval Halačka. Gólman Sparty však včas zasáhl a přerušil hru.
     
    23:14
    Další střela Jurného skončila pouze v ochranné síti, buly tedy opět probíhá před Vedralem.
     
    23:33
    Fábry zavezl koučtouč do obranného pásma Brna, Němec byl však schopen hru obrátit a hrálo se opět před Vedralem. Po několika střeleckých pokusech ze strany Komety byl brankář hostí nucen opět zasahovat.
     
    24:18
    Kometa rozherávala další pokus o útočnou akci, kotouč byl však vyhozen mimo hřiště. Vhazování tedy probíhá ve středním pásmu.
     
    24:45
    Filip Novák pálil z prostoru mezi kruhy, jeho střela však prolétla pouze okolo tyčky brněnské klece.
     
    25:31
    Jakub Žmola nahodil kotouč před Kavana, který byl nucen zasáhnout svojí lapačkou. Buly se přesouvá k levému kruhu před brněnskou sítí.
     
    26:12
    Brňané se snaží usadit ve vlastní obranné třetině. Sparta však získává kotouč pod kontrolu a vyváží jej do středního pásma.
     
    26:54
    Buly před Kavanem získala Kometa a pokoušela se rozjet další akci. Přechod přes modrou čáru však Brnu znemožňuje postavení mimo hru.
     
    27:29
    Chludil obracel hru ve středním pásmu a vyvezl kotouč před Vedrala. Střelou však zasáhl pouze obránce před sebou.
     
    28:03
    Nesvadba se ocitl sám na pravém kruhu! Jeho bekhendovka však prolétla pouze kolem klec hostí.
     
    28:03
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Filip Novák – 2 min..
     
    29:01
    Ihned v počátcích brněnské přesilovky Sparta vyhazuje kotouč za modrou čáru.
     
    29:50
    5/4
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa stahuje skóre na rozdíl dvou gólů! Rakusova střela od pravého kruhu se od tyčky hostující klece odrazila do mezikruží, odkud vyslal tvrdou ránu JAN EKRT! Jeho dělovka nakonec nalezla své místo za Vedralovmi zády. Asistence: Robin Rakus.
    Ekrt J., Rakus R., Moravec D., Veselský A., Němec F.
    Červenka J., Fábry A., Bartoň T., Bareš A.
     
    Petr Hauser se ocitl úplně sám v prostoru mezi kruhy, Kavan však velmi zkušeně zasáhl a stav utkání se nakonec neměnil!
     
    31:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Denis Bárta – 2 min., krosček.
     
    31:30
    Kometa vyhodila kotouč za modrou čáru, Sparťané však ihned vzápětí vrátili hru zpět před Kavana. Domácí brankář byl nakonec po skrumáži před vlastní svatyní nucen hru přerušovat.
     
    32:11
    Ke střele ve vlastním oslabení se dostal Rakus, kotouč však pouze prolétl okolo Vedralovy klece.
     
    32:48
    Marek Daníček zavezl puk před Kavana, Kometa však vzápětí svého soupeře vytlačila zpět za modrou čáru.
     
    33:17
    Domácí v plném počtu.
     
    33:23
    Daníček pálil ze slotu, gólman domácího celku však kotouč zodpovědně vyrazil mimo svoji síť.
     
    34:56
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Oliver Samson – 2 min., podrážení.
     
    35:15
    Kometa se usadila ve vlastním útočném pásmu. Z vrcholu pravého kruhu nahodil kotouč do předbrankového prostoru Moravec, následná dorážka jeho spoluhráče však za Vedrala nepronikla.
     
    35:45
    Sparťané vytlačili hráče Brna za modrou, ti se však rychle dostali zpět do vlastní útočné třetiny.
     
    36:36
    Další nahození Moravce, ani tentokrát však před bránou číhající Ekrt nebyl schopen protlačit puk za brankovou čáru.
     
    36:59
    Hosté v plném počtu.
     
    37:19
    Zakázané uvolnění domácích, vhazování se přesouvá před Kavana.
     
    37:43
    David Senčák vyvezl kotouč do útočného pásma Sparty. Následně obkroužil domácí svatyni, zpoza níž vyslal přihrávku k levému mantinelu, ta ovšem zpracována nebyla.
     
    38:36
    Z pravého kruhu pálil Veselský, Vedral byl však schopen včas zasáhnout.
     
    38:56
    Po několika kombinacích před Kavanem byl brankář domácích nucen hru přerušovat. Nyní probíhá vhazování po jeho levici.
     
    39:06
    Rakus vyvezl kotouč na pravý kruh, odkud následně střílel, letící kotouč byl však zblokován jedním z bránících hráčů Sparty.
     
    39:33
    Kotouč získal po přesném pasu v mezikruží Ekrt, střelu však díky zodpovědně obraně Sparty vyslat nestihl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina taktéž nabídla velmi pěknou podívanou, na branky byla však o poznání chudší, než ta předešlá. Skórovat se tentokrát podařilo pouze domácímu Janu Ekrtovi, který tak snížil vedení Pražanů na rozdíl pouhých dvou gólů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Boltvan nahodil kotouč do útočného pásma Komety, vzápětí však přišlo osvobození Sparty v podobě zakázaného uvolnění.
     
    40:34
    Ekrt zavezl zavezl kotouč zpět před Vedralovu klec, kde se Kometa snažila kombinovat.
     
    41:20
    Albert Bareš se protlačil přes modrou čáru, hráči Komety však Pražany hned vzápětí vytlačili zpět do středního pásma.
     
    42:06
    Útočnou akci Sparty zbrzdilo postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    42:27
    Otava zavezl kotouč do útočného pásma domácího mančaftu, jeho střela však těsně minula Vedralovu svatyni.
     
    43:20
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se opět prosazuje! Přihrávka mířená do slotu přistála na holi DAVIDA MORAVCE, jenž svojí následnou střelou zavěsil po víko Vedralovy klece. Kometa tak snižuje vedení Pražanů na rozdíl pouhé jediné branky! Bez asistence.
    Moravec D., Zubíček J., Rakus R., Ekrt J., Ulbricht P.
    Bjakov A., Hauser P., Daníček M., David F., Žmola J.
     
    44:23
    Adam Veselský protečoval kotouč do útočného pásma, kde se jej následně zmocnil Dominik Halačka, po přihrávce rukou se však hra přerušuje a buly probíhá ve středním pásmu.
     
    45:04
    Brňané se snaží o rozehrávku zpoza vlastní brány, aktivně napadající Sparťané jim však tuto disciplínu značně komplikují.
     
    45:48
    Svoboda vyslal dělovku od modré čáry Vedralovým směrem, ten si však s letícím pukem hravě poradil a hra pokračovala bez přerušení.
     
    46:48
    Hauser započal protiútok tím, že vyvezl kotouč až před Kavana, jeho křižná přihrávka mířená z pravého kruhu však nebyla jeho spoluhráčem na druhé straně hřiště zpracována, a tak ke střele nakonec nedošlo.
     
    47:42
    Z pravého kruhu vypálil Horváth, kotouč však za gólmana hostí nakonec neprošel.
     
    48:30
    Do slibné situace se po přihrávce od modré čáry dostal na levém kruhu Ekrt, byl však včas zastaven obranou hostujícího mužstva.
     
    49:05
    Jakub Bůžek vyslal kotouč na hostující klec, ten však prolétl nad břevnem sítě hostí.
     
    49:59
    Albert Bareš vyslal střelu z mezikruží, Kavan si s ní však zodpovědně poradil a ke změně stavu tak nedošlo
     
    51:01
    Utkání dnes sleduje 1377 diváků!
     
    51:03
    Jindřich Habermann vyslal kotouč na svého spoluhráče Veselského, ten mu následně zklepl kotouč do předbrankového prostoru, ale první zmiňvaný již nebyl schopen puk zpracovat.
     
    52:34
    Kometa kombinovala před Vedralem, Ekrt dostal nabito od Boltvana do mezikruží, za Vedralova záda však kotouč neprotlčil.
     
    53:14
    Kometa rozehrává zpoza vlastní brány.
     
    53:56
    Danny Chludil převezl kotouč přes útočnou modrou čáru Brňanů. Sparťané sice kotouč vyhodili do středního pásma, František Němec však skvěle projel celé hřiště a zavezl jej zpět před Vedrala.
     
    55:21
    David Senčák mohl po přihrávce z rohu kluziště dorážet před Kavanovou klecí, byl však zastaven brněnskými obránci.
     
    56:18
    Brňané nahodili puk do útočného pásma. Veselský vyslal ránu Vedralovým směrem, srovnat skóre se mu ovšem nepodařilo.
     
    57:25
    Oliver Samson si najel do prostoru mezi kruhy, odkud pálil na brněnskou svatyni. Kavan ovšem zkušeně zasáhl a přesunul svým zákrokem vhazování před svojí bránu.
     
    58:12
    Robin Rakus zavezl kotouč do útočného pásma Brňanů, odkud vyslal přihrávku k pravému mantinelu, jeho spoluhráč však kotouč nezpracoval a Brňané byli nuceni opustit vlastní útočnou třetinu.
     
    58:59
    Horváth pálil z pravého kruhu, jeho střela však své místo za Vedralovými zády nenalezla.
     
    59:58
    5/6
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tu závěrečnou branku dnešního utkání. PETR HAUSER zpečetil výhru Pražanů střelou do prázdné branky ,vítězství tohoto duelu tak patří Spartě. Bez asistence.
    Hauser P., Hrabík O., Odehnal M., Bartoň T., Samson O.
    Němec F., Bůžek J., Moravec D., Ekrt J., Rakus R., Chludil D.
     
    Konec zápasu.
     
    A máme tu konec zápasu. Třetí perioda nabídla celkově dvě branky, ta první patřila brněnskému Davidu Moravci, který snižoval vedení Pražanů na rozdíl jediné branky. Následně se Brno sveřepě snažilo dorovnat a tlačilo se do vlastní útočné třetiny hřiště, závěr zápasu však nakonec přinesl již jen další gól ze strany pražské Sparty. Vítězství hostí zpečetil čtvrtou brankou Petr Huaser, který zasadil kotouč do prázdné klece domácího mužstva. Duel tak končí za skóre 2:4 ve prospěch Prahy. Děkuji vám za sledování online přenosu z dnešního zápasu. Na shledanou! (18:42:19)

    Eliška Knapková

    Branky a nahrávky: 30. Ekrt (Rakus), 44. D. Moravec – 1. Žmola (Hauser, Daníček), 10. Fábry (Hrabík, Bareš), 12. Poláček (F. Novák, T. Bartoň), 60. Hauser (Hrabík, Odehnal)


    HC Kometa Brno: Kavan (Ondráček) – A. Pospíšil, D. Svoboda, F. Němec, Bůžek, Zubíček, Ulbricht (A), Jurný – Boltvan (A), Otava (C), K. Horváth – D. Moravec, Ekrt, Rakus – Chludil, Veselský, Habermann – J. Nesvadba, Halačka, De. Bárta.
    Trenér: Karel Beran

    HC Sparta Praha: Vedral (Kalista) – Bjakov, T. Bartoň, Culek, J. Červenka, Samson, David (A), Cichoň – Fábry (C), Senčák, Poláček – Daníček, Hauser (A), Stěpančuk – Hrabík, Odehnal, Bareš – L. Novák, Žmola, F. Novák.
    Trenér: Tomáš Netík

    Rozhodčí: Grygera, Šico – Kučera, Kráľ
    Kometa Brno 3 1 Sparta
    #1 Pátek 29.03.2024 • 18:00
    Kometa Brno - Sparta 5:2
    #2 Sobota 30.03.2024 • 16:30
    Kometa Brno - Sparta 2:4
    #3 Úterý 02.04.2024 • 18:00
    Sparta - Kometa Brno 1:3
    #4 Středa 03.04.2024 • 18:00
    Sparta - Kometa Brno 3:4 po prodl.
    bahis siteleri