Detroit – Montreal 5:4 (po pr.) | New Jersey – NY Islanders 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Nashville 4:2 (kon.)
Tampa – Buffalo 2:4 (kon.) | Washington – Boston 2:0 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 4:0 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 1:3 (kon.) | Edmonton – San Jose 9:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Nashville Predators
Úterý 16.04.2024, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:26
    Saros už míří na svou střídačku!
     
    53:18
    Naopak domácí mohli přidat svou pátou branku. Letang si sjel až do slotu, kam i obdržel přihrávku, jenže Saros proti jeho střele hodně vyjel a puk díky tomu vyrazil.
     
    49:25
    Přesilovou hru si nyní zahrají domácí hráči, protože na trestnou lavici usedá Anthony Beauvillier (NSH), který si odpyká dvě minuty za podrážení.
     
    47:09
    Až nyní se Predators zahrají svou první přesilovou hru v utkání, protože dvě minuty za hákování dostává Reilly Smith (PIT).
     
    46:34
    Jason Zucker (NSH) si zřejmě neodpustil nějakou poznámku směrem k rozhodčím, a tak si vysloužil osobní desetiminutový trest.
    42:42 Emil BEMSTRÖM - 4:2
     
    42:42
    5/5
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná branka Pittsburghu! Útok Pens pokračoval dále, když se kotouč opět dostal na modrou k Pettersonovi, jenž ho přihrál Karlssonovi, který napřáhl, ale místo střely zvolil křižný pas do levého kruhu EMILU BEMSTRÖMOVI, jenž svou střelou z první nedal Sarosovi šanci. Asistence: Erik Karlsson, Marcus Pettersson.
    Bemström E., Karlsson E., Pettersson M., Harkins J., Carter J.
    Lauzon J., Beauvillier A., Fabbro D., Evangelista L., Novak T.
     
    38:06
    Pens mají opět možnost rychle reagovat, protože dvě minuty za hákování dostává Jason Zucker (NSH).
    37:36 Filip FORSBERG - 3:2
     
    37:36
    5/5
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators se přibližují na rozdíl jediné branky! FILIP FORSBERG zavezl puk do útočného pásma, kde se dostal až do pravého kruhu, odkud vyslal svou střelu, kterou ještě přizvedl bránící Pettersson a touš poté zapadl přesně pod břevno domácí klece. Asistence: Ryan McDonagh.
    Forsberg F., Sissons C., Jankowski M., McDonagh R., Fabbro D.
    Rust B., Smith R., Pettersson M., Letang K., Crosby S.
     
    33:36
    Následně se před bránou Pittsburghu strhla menší potyčka, po které rozhodčí rozdělili dva tresty ze hrubost, jenž si za domácí stranu odsedí Joseph (PIT) a za hosty usedá na trestnou lavici Jankowski (NSH).
    28:21 Reilly SMITH - 3:1
     
    28:21
    5/5
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins však okamžitě odpovídají a vracejí se do dvoubrankového vedení! Eller od levého mantinelu nahrál na střed útočného pásma, kde byl zcela volný REILLY SMITH, jenž poté využil skvělé clony a poslal touš do levé šibenice hostující klece. Asistence: Lars Eller, Kris Letang.
    Smith R., Eller L., Puustinen V., Letang K., Joseph P.
    Forsberg F., Nyquist G., McDonagh R., Josi R., O'Reilly R.
    27:24 Gustav NYQUIST - 2:1
     
    27:24
    5/5
    Nashville právě vstřelil branku!
    Preds vyhráli následné vhazování a kotouč se nakonec dostal na levou stranu k Forsbergovi, který přihrál do slotu O´Reillymu, jehož střelu ještě Nedeljkovic vyrazil, ale na následnou dorážku GUSTAVA NYQUISTA už byl domácí brankář krátký. Asistence: Ryan O´Reilly, Filip Forsberg.
    Nyquist G., O'Reilly R., Forsberg F., McDonagh R., Josi R.
    O'Connor D., Rust B., Pettersson M., Karlsson E., Crosby S.
     
    23:43
    Sherwood dostal hodně prostoru na pravé straně, kde nakonec vystřelil z bodu pro vhazování a jeho pokus i překonal Nedeljkovice, ale toho zachránila branková konstrukce.
     
    16:21
    Trenérský štáb Nashvillu uspěl i se svou druhou trenérskou výzvou. Pens tedy vedou pouze o dvě branky.
     
    16:21
    Predators si však opět berou svou coach challenge, jelikož se domnívají, že Eller Sarosovi zavazel trochu víc než by dle pravidel měl.
    16:21 Druhá neuznaná branka Pens v první třetině.
     
    16:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens odskakují na rozdíl tří branek! Pittsburgh se stihl prosadit v poslední vteřině své přesilové hry. Smith u pravého mantinelu poslal kotouč CHRISU LETANGOVI, jenž touš poslal po ledě, a ten nakonec projel mezi betony Sarose, jenž byl opět velmi dobře stíněn Ellerem. Asistence: Reilly Smith.
     
    14:21
    Pens navíc budou hrát další přesilovou hru, protože dvě minuty za podrážení dostává Colton Sissons (NSH).
    13:50 Erik KARLSSON - 2:0
     
    13:50
    5/5
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nicméně útok domácích pokračoval dále, kde Crosby opět poslal kotouč na modrou čáru ERIKU KARLSSONOVI, jehož rána tentokrát už prošla až za záda Sarose, jenž vůbec nic neviděl přes stínícího O´Connora před ním. Asistence: Sidney Crosby, Marcus Pettersson.
    Karlsson E., Crosby S., O'Connor D., Rust B., Pettersson M.
    Lauzon J., Smith Co., Sherwood K., McCarron M., Fabbro D.
     
    12:15
    Malkin obdržel přihrávku do pravého kruhu a jeho následnou střelu Saros nezachytil, ale finského brankáře zachránilo břevno jeho klece!
     
    07:38
    Před bránou Nashvillu bylo znova pořádně horko! Josephovu střelu vyyrazil Saros pouze do pravého kruhu, kam si najel Smith, jenž poté znova posílal touš do ohně a finský brankář měl co dělat, aby neinkasoval po druhé.
    07:02 Sidney CROSBY - 1:0
     
    07:02
    5/4
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens přeci jen využívají přesilovou hru! Tak nyní už branka domácích určitě platit bude! Crosby zpoza hostující klece nahrál kotouč do slotu právě Buntingovi, jehož střela nakonec prošla Sarosovi jeho výstrojí a kotouč zůstal ležet před brankovou čárou, kam rychle přiskočil domácí kapitán SIDNEY CROSBY, jenž ho už dorazil do brány Nashvillu.
    Crosby S., Bunting M., Rust B., Karlsson E., Malkin J.
    Sissons C., McDonagh R., Smith Co., Fabbro D.
     
    06:23
    Nashville tedy nakonec uspěl se svou trenérskou výzvou a první branka tohoto zápasu tedy neplatí!
     
    06:23
    Hostující střídačka si však bere svou coach challenge, jelikož se trenéři Preds domnívají, že zde došlo k nedovolenému bránění brankáře.
    06:23 Neuznaná branka Michaela Buntinga.
     
    06:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens využívají přesilovou hru! Malkin poslal kotouč před bránu Nashvillu, kde číhal MICHAEL BUNTING, jenž si jeho pas zpracoval a následně zakončením mezi nohami dostal touš do hostující klece! Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    05:20
    Luke Schenn (NSH) se stává prvním vyloučeným hráčem tohoto zápasu, když z obranného pásma vyhodil puk do spodního prstence a okamžitě ví, že si posedí dvě minuty za zdržování.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 8. Crosby (Bunting, Rust), 14. E. Karlsson (Crosby, M. Pettersson), 29. R. Smith (Eller, Letang), 43. Bemström (E. Karlsson, M. Pettersson) – 28. Nyquist (O'Reilly, F. Forsberg), 38. F. Forsberg (McDonagh)


    Pittsburgh Penguins: Nedeljkovic (Jarry) – P. Joseph, Letang, M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, St. Ivany – D. O'Connor, Crosby, Rust – Bunting, Malkin, Rakell – R. Smith, Eller, Puustinen – Harkins, Bemström, Carter.
    Trenér: Mike Sullivan

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – McDonagh, Josi, Lauzon, Fabbro, Stastney, L. Schenn – F. Forsberg, O'Reilly, Nyquist – Zucker, Sissons, Jankowski – Beauvillier, Novak, Evangelista – Co. Smith, McCarron, Sherwood.
    Trenér: Andrew Brunnette

    Rozhodčí: L´Ecuyer, Dwyer – Kovachik, Marquis

    Diváci: 18 198
    bahis siteleri