Indonésie – Malajsie 7:6 (po pr.) | Mongolsko – Kuvajt 5:2 (kon.)
po prodl.
Indonésie
7:6 (2:3, 0:2, 4:1 - 1:0)
Malajsie
Čtvrtek 18.04.2024, 13:00 • Kuwait Ice Skating Rink, Kuvajt • Mistrovství světa - IV. Divize • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa – IV. Divize, u zápasu mezi Indonésií a Malajsií.
     
    Zápas mezi Indonésií a Malajsií nabídne souboj dvou týmů, kteří své úvodní střetnutí nezvládli. Indonésané nedokázali konkurovat favorizovanému Mongolsku, s nímž padli výsledkem 3:9. Ještě větší příděl schytala reprezentace Malajsie, jež schytala vysoký debakl 1:15 od domácího Kuvajtu.

    Pokud se podíváme, jak se týmům dařilo minulý rok, tak Indonésie obsadila ve společnosti Filipín, Mongolska a Kuvajtu poslední čtvrté místo. Malajsie hrála ve III. Divizi a skončila na posledním šestém místě, proto spadla o úroveň níže.
     
    Na obou stranách vidíme zajímavá jména. Koučem Indonésie je Jevgenij Nurislamov, teprve 41letý bývalý obránce Nižněkamsku, Jaroslavle, Mytišči a Omsku, který si letos po téměř pětileté pauze v indonéské lize dokonce sám zahrál a teď se jedná o jeho trenérskou premiéru. Příští rok nejspíš splní podmínku i pro hráčskou účast. K ruce pak má stejně starého krajana Arťoma Bezrukova, jenž udělal kariéru především ve druhé lize (i po její transformaci v mezinárodní VHL). Ten dokonce mohl nastoupit za indonéský nároďák už letos, ale z neznámých důvodů se na ledě nepředstavil. Druhým asistentem pak je 28letý Tchajwanec S'-ao Pcho-Jün, který ještě před 2 lety hrál na MS III. A divize za svoji rodnou zemi, ale vzápětí odešel do Indonésie, kde hraje místní ligu a hned od začátku i trénuje nároďák.

    Cizince má na lavičce i Malajsie. Trenérskou premiéru prožívá 34letý Ukrajinec Michail Dolinin, který naskočil do ukrajinské ligy již v 15 letech, aby o 10 let později s aktivním hraním seknul. Od té doby nikde nic a teď je najednou hlavním trenérem Malajců. K ruce pak má 26letého sice rodilého Kanaďana, ale dost možná potomka ukrajinských rodičů Artema Bortovského, bývalého juniorského brankáře.
     
    Úvodní sestavy:

    Indonésie: Rais (Putra) – Kaykobad, Prijanto, Bennerscheidt, Nugraha, Chandra (C), Alqaeda, Yussanto – Novendra, Hafiz, Siregar – Praptasuganda, Wijaya (A), Salomo – Bagaskara, Saputra (A), Zea – Sutanto, Fadilla.
    Trenér: Jevgenij Nurislamov

    Malajsie: M. A. H. M Haikal (Tengku) – Hanapiyah, M. F. H. M Haikal, Anjam, Yow (C), Mohammad, Raja Amin, H. J. Lim – Muhd Fadzli, Mohamad Nazir, Versluis – Wan Abdullah, Yu, Azra – Hazurin, Tee, Ch. M. B. Lim (A) – Goh, Tan (A).
    Trenér: Michail Dolinin

    Rozhodčí: Wikstrand (NOR) – Alhammadi (UAE), Huang (SGP).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    03:10
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Na úvodní gól jsme příliš dlouho nečekali! A prosazuje se favorit z Indonésie, když Novendra našel svou přihrávkou KENNETHA DERA SIREGARA, který povedenou střelou vyzrál na M Haikala. Asistence: Abraham Novendra a Raihan Jufino Hafiz.
     
    03:54
    Malajsie se může pokusit o rychlé srovnání v početní převaze. Prvním vyloučeným Indonésanem je za hákování Haykal Kaykobad.
     
    04:19
    Zatím se směrem do ofenzivy nedaří. Muhammad Faiq Haikal zkoušel odvážnou křižnou nahrávku na modré čáře, tu vystihl Ronald Wijaya.
     
    05:55
    Početní převaha je minulostí. Haykal Kaykobad strávil na trestné lavici celé dvě minuty a hned se zapojuje do plnění defenzivních činností.
     
    06:23
    Situaci dvou proti dvěma Raihan Jufino Hafiz s Abrahamem Novendrou nezvládli. První jmenovaný vyzkoušel střelu, tu namířil vysoko nad horní tyčku.
     
    07:05
    Malajsie právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Muhd Fadzli Amin vyslal do příležitosti AMIRA FARISE AZRU, jenž přesně mířenou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně gólmana Raise. Asistence: Muhd Aisar Muhd Fadzli Amin.
     
    08:40
    Na únik si dělal zálusk Kenneth Dero Siregar. Moc nechybělo, nakonec mu stopku vystavil nataženou hokejkou Cheong Jun Richard Yow.
     
    09:24
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Haidan Safiy Hazurin. Měl v plánu se natlačit před bránu, v čemž mu zamezil Prijanto.
     
    10:18
    Wan Adam Wan Abdullah nezachytil pohyb osobního strážce, takže se rozhodl zatáhnout za záchrannou brzdu a za nedovolené bránění míří na trestnou lavici.
     
    11:05
    Dlouho Indonésie kombinovala v útočném pásmu, ale nic z toho, protože finální pas před bránu vystihl Anjam a zdárně vyhodil středem.
     
    11:39
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, indonéští hokejisté jsou zase o krok napřed! Pohlednou kombinaci završil Wijaya pasem na LUCASE NATHANIELA SALOMA, jenž v jasné pozici dotlačil kus černé gumy za brankovou čáru. Asistence: Ronald Wijaya a Jeremiah Ong Praptasuganda.
     
    12:30
    Zase se indonéským hokejistům dařilo zatlačit soupeře v jeho vlastní obranné třetině, od modré posléze pálil Kaykobad do betonu brankáře.
     
    13:11
    Individuálně si věřil Jeremiah Ong Praptasuganda. Obloučkem plánoval vyzrát na Hanapiyaha, ten se překvapit nenechal.
     
    13:36
    A další přesilovka pro Indonésii. Na lavici hanby zamířil Wai Kin Brandon Tan, stejně jako spoluhráč Wan Abdullah se provinil nedovoleným bráněním.
     
    14:20
    Z levého křídla se Praptasiganda stáhl do středu ledové plochy, připravil si kotouč na čepel hole a zápěstím zamířil těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    14:56
    Malajsie právě vstřelila branku!
    Reprezentace Malajsie srovnává při vlastním oslabení! Středem se vydal do úniku CHEE MING BRYAN LIM, bekhendovým blafákem potom roztáhl gólmana a zkušeně zvedl puk nad jeho beton. Bez asistence.
     
    15:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Jonathan Ryan Nugraha, dělovou ránu od modré čáry však namířil vysoko nad cílové zařízení.
     
    16:16
    Uvidíme obrat? Haykal Kaykobad si totiž pomohl proti Versluisovi menším háčkem, čehož si hlavní rozhodčí Wikstrand všiml.
     
    17:03
    Indonésie se zatím brání bez starostí. Dobrou práci odvedl především Muhammad Faiq M Haikal a Alif Haiman Hanapiyah, jimž se povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    17:41
    Přesilovka Indonésie se chýlí ke konci. Haykal Kaykobad zatím tráví na trestné lavici klidné časy, soupeř si nevytvořil žádnou velkou šanci.
     
    18:05
    Malajsie právě vstřelila branku!
    Nicméně jedna příležitost přeci jen přišla a je gólová! MUHAMMAD FAIQ HAIKAL M HAIKAL si v levém kruhu počkal na nahrávku z hole Azry a ránou z první propálil marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Amir Faris Azra a Deen Versluis.
     
    18:05
    Gól padl v situaci šest na čtyři, protože Malajsie měla ponechanou výhodu. Po přerušení hry způsobené gólem míří na trestnou lavici Adler Bennerscheidt na dvě minuty za krosček.
     
    19:32
    Úvodní dvacetiminutovka se chýlí ke konci. Malajsie už se viditelně dopředu tolik nežene, cílem je hlavně udržet těsný náskok do konce první části.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Indonésií a Malajsií rozhodně nenudilo. Nabídlo hned pět branek, přičemž o jednu více vstřelil malajský outsider. Přitom to byla Indonésie, které se povedlo dvakrát strhnout vedení na svou stranu, ovšem soupeř v obou případech našel odpověď a poprvé následně strhl těsný náskok na stranu Malajsie Muhammad Faiq Haikal M Haikal.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Prostřední dějství zahájila aktivněji reprezentace Indonésie, Raihan Jufino Hafiz střílel zápěstím vysoko nad bránu.
     
    21:11
    Dopředu vyrazil Abraham Novendra. Povedlo se mu natlačit až před brankáře, bekhendem ovšem mířil nepřesně.
     
    22:42
    Hokejisté Indonésie pokračují v tlaku. Na teč nahazoval od útočné modré čáry Jonathan Ryan Nugraha, Ronald Wijaya nasměroval puk těsně vedle levé tyče.
     
    23:28
    Zaútočila i Malajsie. Jmenovitě Mohamad Nabil Aiman Mohamad Nazir, který si ukousl příliš velké sousto, sám proti třem neměl šanci na úspěch.
     
    24:26
    Kontr Indonésie byl rovněž neúspěšný. Jeremiah Ong Praptasuganda hledal žabičkou na pravém křídle Lucase Nathaniela Saloma, ten promáchl naprázdno.
     
    25:10
    Indonésie má možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v početní převaze. Menší trest za podrážení si vykoledoval Hao Jin Lim.
     
    25:40
    Do úniku vystartoval Deen Versluis a těsně před zakončením ho zahákoval Rizqi Akira Prijanto. Uvidíme trestné střílení!
     
    25:40
    Malajsie právě vstřelila branku!
    Druhý gól v oslabení a Malajsie je poprvé o dva góly napřed! DEEN VERSLUIS si rozpohyboval Raise a forhendovým zakončením z bezprostřední blízkosti mířil do pravého horního rohu.
     
    26:12
    Indonésii se teď vůbec nedaří. Haykal Kaykobad zkusil dlouhý pas na Abrahama Novendru, který po rychlém zpracování minul bránu.
     
    26:52
    Kenneth Dero Siregar nastartoval po pravém křídle. Nebylo mu to však nic platné, když při kličce doprostřed nevyzrál na Hanapiyaha.
     
    27:21
    Mohamad Nabil Aiman Mohamad Nazir dostal nahrávku do pravého kruhu, odkud vystřelil bez přípravy, rozvlnil však jen boční síť.
     
    28:49
    Malajsie měla zajímavou šanci, ale zůstala nevyužita. Wan Adam Wan Abdullah dostal nabito mezi kruhy, odtud mířil do gólmana.
     
    29:47
    Pěkný zákrok předvedl brankář Izzan Rais, když se perfektně přemístil od levé k pravé tyčce a tvrdou střelu skryl v lapačce.
     
    30:10
    Zápas se přehoupl do druhé poloviny základní hrací doby. Malajsie po obratu pokračuje v dobrém výkonu, momentálně vede dvougólovým rozdílem.
     
    31:38
    Indonésie ale určitě nezabalí zbraně předčasně. Aditia Sutanto se natlačil za posledního obránce, jenže potom ztratil stabilitu a skončil na ledě.
     
    32:49
    Na opačnou polovinu ledové plochy se vydal Shawn Nathaniel Yu, jenže ostatní jeho kolegové se vydali na střídačku, takže nakonec jen nahodil a taky si odjel odpočinout.
     
    33:03
    Malajsie právě vstřelila branku!
    Svěřenci trenéra Dolinina zvesela pokračují v navyšování náskoku. DEEN VERSLUIS obdržel perfektní pas do mezikruží od Azry, po bleskovém zpracování zamířil nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Amir Faris Azra.
     
    34:30
    Wan Adam Wan Abdullah ještě mohl nahrávat, ale rozhodl se pro ránu z pravého kruhu, přičemž soupeřovu svatyni výrazně minul.
     
    35:49
    Indonésii se od druhého vstřeleného gólu vůbec nedaří. Tuto skutečnost chtěl změnit Raihan Jufino Hafiz, jenže při kličce mu puk přeskočil přes čepel hole.
     
    36:20
    Dvojice Indonésanů se pokoušela o snížení manka, když Abraham Novendra přenesl hru doprava na Hafize, který vypálil bez přípravy těsně vedle levé tyčky.
     
    37:11
    Malajsie taktéž pohrdla slibnou příležitostí, když se prostor otevřel Haykal Kaykobad, leč zazmatkoval a z úhlu pálil jen do gólmana.
     
    38:13
    Nešikovným faulem se právě prezentoval Hao Jin Lim, když se po zisku puku ohnal za sebe a loktem zasáhl do obličeje protihráče. Naprosto neoddiskutovatelné dvě minuty.
     
    38:58
    Jenže síly na ledě se o pár vteřin na ledě vyrovnávají. Hru čtyři na čtyři zapříčinil nedovoleným bráněním indonéský obránce Haykal Kaykobad.
     
    39:33
    Více volného prostoru na ledové ploše chtěl využít Kenneth Dero Siregar, jeden na jednoho ale kličkou na Hanapiyaha nevyzrál.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině střílel do černého jenom jeden tým, a sice Malajsie, jež nastoupí do závěrečné dvacetiminutovky s tříbrankovým polštářem. Na rozdíl dvou gólů nejprve upravil Deen Versluis výborně provedeným trestným střílením a tentýž hráč poté završil populárního „bůra“, ve třetí části určitě bude pomýšlet na završení hattricku.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Malajsie do něj nastupuje s tříbrankovým vedením v zádech, má tedy slibně nakročeno k prvním bodům do tabulky.
     
    41:31
    Jako první musel ve třetí části zasahovat Indonésan Izzan Rais, zakončení od modré čáry s klidem schoval do nastavené lapačky.
     
    42:16
    Je pochopitelné, že hokejisté Malajsie se nyní soustředí více na defenzivní složku hry. Muhammad Faiq Haikal M Haikal nyní skvěle odclonil Novendru.
     
    43:37
    Přečíslení dvou na jednoho Indonésii nevyšlo. Mohamad Nabil Aiman Mohamad Nazir vzal zodpovědnost do vlastní rukou, minul však bránu.
     
    44:40
    Zodpovědnost se rozhodl vzít do vlastních rukou Shawn Nathaniel Yu, který zvládl těžké zpracování, příklepem potom vystřelil příliš vysoko.
     
    45:22
    Bez podpory spoluhráčů vyrazil do ofenzivy Chee Ming Bryan Lim. Byl zatlačen k pravému mantinelu, vystřelil a M Haikal zaznamenal snadný zákrok.
     
    46:42
    Xuen Yeah Gerald Tee vrhnul zlostný pohled směrem ke kolegovi Haidanu Safiyovi Hazurinovi, protože jej právě vystavil do postavení mimo hru.
     
    47:27
    Zpoza levého kruhu vyslal střelu zápěstím těsně nad ledem Hao Jin Lim, obětavým blokem se blýskl Rizqi Akira Prijanto.
     
    48:02
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Ještě to bude drama! Indonéským hokejistům konečně vyšel rychlý kontr, při němž Salomo vyslal křižnou přihrávku na RONALDA WIJAYU, za jehož projektilem se M Haikal nestihl přemístit. Asistence: Lucas Nathaniel Salomo.
     
    48:50
    Abraham Novendra se stáhl k modré čáře. Vzápětí se rozhodl nahodit a Nugraha v poslední chvíli šikovně zablokoval hokejku Muhdovi Fadzlimu.
     
    49:13
    Adler Bennerscheidt podpořil ofenzivu, tato skutečnost ovšem Indonésii ke kontaktní trefě nepomohla, akci zazdil nepřesnou přihrávkou Jonathan Ryan Nugraha.
     
    49:31
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Nurislamova družina se dotahuje na kontakt! Dobré oko ukázal Kaykobad, jemuž na jedničku vyšla přihrávka po levé ruce na JEREMIAHA ONG PRAPTASUGANDU a pravé křídlo elitní formace se tváří v tvář brankáři nemýlilo. Asistence: Haykal Kaykobad a Lucas Nathaniel Salomo.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. A Malajsie je rázem pod velkým tlakem, protože během chvíle se snížil náskok ze tří na jedinou branku.
     
    51:28
    Indonésané jsou na koni. Sice nadále ztrácí, ovšem ve třetím dějství jsou jednoznačně lepším týmem a vyrovnávací trefa visí ve vzduchu.
     
    52:02
    Do otevřenější obrany soupeře se zkusil prohnat Mohamad Nabil Aiman Mohamad Nazir, stopku mu vystavil poslední bránící Bennerscheidt.
     
    52:21
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Velkolepý comeback dovršen! Praptasuganda tentokráte v roli asistenta vyslal milimetrově přesnou nahrávku na LUCASE NATHANIELA SALOMA a tomu se povedlo poslat skóre střetnutí do vyrovnané podoby. Asistence: Jeremiah Ong Praptasuganda.
     
    53:59
    Samozřejmě Indonésie nepolevuje a zkouší úplně převrhnout misky vah na svou stranu. Keionne Zea střílel z pravého kruhu přímo doprostřed brány, kde byl brankář.
     
    54:22
    Indonéské snahy směrem do útoku pokračují. Daffa Abyan Bagaskara na sebe natáhl dva hráče a zadovkou oslovil Ronalda Chandru, dělovka z voleje proletěla nad břevnem.
     
    55:45
    Útočit nezapomněla ani Malajsie. Muhammad Faiq Haikal M Haikal vyslal do brejku Mohamada Nabila Aimana Mohamada Nazira, ten se zamotal do vlastních kliček.
     
    56:18
    Malajsie právě vstřelila branku!
    Hokejisté Malajsie otupili tlak konkurenta tím nejlepším možným způsobem, gólem! CHEE MING BRYAN LIM potrestal díru ve středu, prohnal se až před brankáře a s ním si poradil s bravurou. Bez asistence.
     
    57:20
    Utkání se blíží ke konci a Indonésie je opět ve ztrátě. Kouč Nurislamov už určitě přemýšlí i o možném odvolání gólmana.
     
    58:24
    A je to tady. Izzan Rais míří na střídačku a indonéští hokejisté se pokouší o vyrovnání s šesti bruslaři na ledové ploše.
     
    58:37
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Efekt hry bez gólmana se dostavil záhy! V pokračujícím tlaku Wijaya vybídl ke skórování úplně volného JEREMIAHA ONG PRAPTASUGANDU, který nabídnutou možností nepohrdl. Asistence: Ronald Wijaya.
     
    59:34
    Potřetí v utkání putuje na trestnou lavici obránce Indonésie Haykal Kaykobad, což může být komplikace hlavně vzhledem k blížícímu se prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Malajsie vstupuje do prodloužení ve velké výhodě, v přesilové hře čtyři na tři, při níž mohou rozhodnout o kýženém bonusovém bodu.
     
    60:47
    Jenže malajským hokejistům se nedaří získat kýžený tlak. Soupeř zatím brání na jedničku a daří se mu bez problémů vyhazovat.
     
    61:10
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Indonésané rozhodují o vítězství v prodloužení při oslabení ve třech! ABRAHAM NOVENDRA je hrdinou mužstva, když potrestal chybu soupeřova zadáka a v úniku nedal M Haikalovi žádnou šanci. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Střetnutí mezi Indonésií a Malajsií nabídlo parádní přestřelku, v níž o bonusovém bodu rozhodla v prodloužení indonéská reprezentace. Přitom to s Indonésany ještě po druhé třetině nevypadalo vůbec dobře, neboť prohrávali o tři branky. Ve třetí části ovšem zaveleli k velkolepému obratu, když dotáhli třígólové manko, potom odpověděli i na šestou trefu soupeře a v prodloužení vsítil rozhodující gól Abraham Novendra při vlastním oslabení.

    Svěřenci trenéra Nurislamova dnešním vétězstvím zřejmě rozhodli o konečném třetím místě v tabulce, protože Kuvajt s Mongolskem jsou výkonnostně o level výše. Malajsie získala první bod, s nímž však s největší pravděpodobností skončí poslední, čtvrtá. (15:26:10)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Siregar (Novendra, Hafiz), 12. Salomo (Wijaya, Praptasuganda), 49. Wijaya (Salomo), 50. Praptasuganda (Kaykobad, Salomo), 53. Salomo (Praptasuganda), 59. Praptasuganda (Wijaya), 62. Novendra – 8. Azra (Muhd Fadzli Amin), 15. Ch. M. B. Lim, 19. M. F. H. M Haikal (Azra, Versluis), 26. Versluis (TS), 34. Versluis (Azra), 57. Ch. M. B. Lim


    Indonésie: Rais (Putra) – Kaykobad, Prijanto, Bennerscheidt, Nugraha, Chandra (C), Alqaeda, Yussanto – Novendra, Hafiz, Siregar – Praptasuganda, Wijaya (A), Salomo – Bagaskara, Saputra (A), Zea – Sutanto, Fadilla.
    Trenér: Jevgenij Nurislamov

    Malajsie: M. A. H. M Haikal (Tengku) – Hanapiyah, M. F. H. M Haikal, Anjam, Yow (C), Mohammad, Raja Amin, H. J. Lim – Muhd Fadzli, Mohamad Nazir, Versluis – Wan Abdullah, Yu, Azra – Hazurin, Tee, Ch. M. B. Lim (A) – Goh, Tan (A).
    Trenér: Michail Dolinin

    Rozhodčí: Wikstrand (NOR) – Alhammadi (UAE), Huang (SGP)

    Diváci: 60
    bahis siteleri