Lille – Lyon 3:4 (kon.)
konec
Lille OSC
3:4 (2:0)
Olympique Lyon
Pondělí 06.05.2024, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Tak tohle není pro Lille nic příjemného, za faul ve vápně dostává žlutou kartu Leny Yoro (LIL) a Les Dogues se po ztrátě míče musí stáhnout od brány.
    90+2. Mama BALDÉ - 3:4
     
    90+2
    Lyon právě vstřelil branku!
    Já už opravdu nemám slov... obrat je dokonán, Olympique se v nastavení dostává do vedení a není vůbec vyloučeno, že si dnes z Lille odveze plný počet bodů! Tentokrát se na střeleckou listinu zapsal MAMA BALDÉ, jehož hlavička se od natažené ruky Chevaliera odrazila do sítě! Nepamatuji si, kdy jsem naposledy viděl takhle bláznivý závěr! Sečteno, podtrženo – 3:4!
     
    89
    Diakité měl blízko k hattricku, ale zakončení po Santosově centru mu nevyšlo dle představ! Míč jen slabě proklouzl kolem přední tyče.
    88. Alexandre LACAZETTE - 3:3
     
    88
    Lyon právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, neuvěřitelné, ne-u-vě-ři-tel-né! Závěrečná přestřelka stále není u konce, OL se nenechalo Diakitého gólem položit na lopatky a takřka okamžitě znovu vyrovnává! ALEXANDRE LACAZETTE si v domácí šestnáctce naběhl na pěkně naservírovaný míč z dílny Maitlanda-Nilese a než se Chevalier zorientoval, uklidil ho pod břevno! Začínáme odznova – 3:3!
    85. Bafodé DIAKITÉ - 3:2
     
    85
    Lille právě vstřelilo branku!
    Tak tenhle gól musel rozžhavenému Lyonu sebrat dech, Les Dogues bleskově odpovídají a těsně před koncem základní hrací doby mají znovu blízko ke třem bodům! Gomes od praporku vyslal míč na hranu malého vápna na BAFODÉHO DIAKITÉHO, jenž si tvrdou hlavičkou zadělal na hattrick! Lopes ránu nezastavil – 3:2!
     
    83
    Olympique se s pouhou remízou nespokojí a je vidět, že chce obrat dokonat! Chevaliera znovu potrápil Fofana, který teď ale nepříjemnou střelou na přední tyč neuspěl!
    82. Malick FOFANA - 2:2
     
    82
    Lyon právě vstřelil branku!
    Kouči Pierremu Sagemu tahle střídání vyšla na jedničku, souhra dvou žolíků zařídila vyrovnání na Stade Pierre-Mauroy! Baldé se na křídle protáhl za nedostatečně rychlého Ribeira, po zadní čáře naběhl až k tyči a vyslal jednoduchý pas po zemi na MALICKA FOFANU, který bez slitování míč uklidil do obrovského prázdného prostoru mezi třemi tyčemi – 2:2!
     
    80
    Hákon Haraldsson (LIL) vidí žlutou kartu po souboji s Maitlandem-Nilesem, protihráče nejspíš přidržel.
     
    79
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Ernest Nuamah, přichází Mama Baldé.
     
    76
    Souhra na trase Mata – Maitland-Niles málem přinesla vyrovnávací zásah! Centr prvního jmenovaného před malým vápnem vystihl ten druhý, jehož hlavička vyskočila jen kousek nad břevno Chevalierovy svatyně!
     
    75
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Edon Žegrova, přichází Alexsandro Ribeiro.
     
    70
    Lille se musí velmi rychle probrat, ve vzduchu visí druhý gól! Cherki dostal až moc prostoru a následně zkusil nasměrovat míč na zadní tyč na nabíhajícího Maitlanda-Nilese, který se ovšem k němu nestihl dostat včas!
     
    68
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Saíd Benrahma, přichází Malick Fofana,
    ze hřiště odchází Nemanja Matić, přichází Rayan Cherki.
     
    67
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Corentin Tolisso, přichází Orel Mangala.
    65. Saíd BENRAHMA - 2:1
     
    65
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak pozor, na Stade Pierre-Mauroy to bude ještě hodně zajímavé! Lyon rychlou akcí dostal zatím výbornou domácí obranu do kolen a naplno toho využil nabíhající SAÍD BENRAHMA, kterému Lacazette posunul míč na pravou stranu vápna a pak následovala lehká rána na vzdálenější stranu brány! Naprosto krásná souhra – 2:1!
     
    58
    Vynucené střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Gabriel Gudmundsson, přichází Rémy Cabella.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Nicolás Tagliafico, přichází Ainsley Maitland-Niles.
    37. Edon ŽEGROVA - 2:0
     
    37
    Lille právě vstřelilo branku!
    Předčasné a vynucené střídání domácím vůbec neuškodilo, ba naopak! Les Dogues chvíli před pauzou odskakují do dvougólového trháku a nebyl u toho nikdo jiný než EDON ŽEGROVA, jehož velmi jednoduchá střela proklouzla mezi nohama bránícího Ćalety-Cara a zaplula k bližší tyči za zkoprnělého Lopese – 2:0!
     
    35
    Znovu se žlutí, tentokrát na druhé straně. Útočný faul na Ismailyho neprošel Ernestu Nuamahovi (LYO).
     
    28
    První žlutá karta zápasu je na světě. Angel Gomes (LIL) špatně načasoval svůj skluz, tady nešlo jinak.
     
    27
    Tomu říkám nástup na pažit! Žegrova se jen pár sekund po střídání uvolnil na hraně vápna a zkusil překvapit Lopese ke vzdálenější tyči, gólman ale rukou míč vytáhl za bránu!
     
    26
    Vynucené třídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Yusuf Yazıcı, přichází Edon Žegrova.
    21. Bafodé DIAKITÉ - 1:0
     
    21
    Lille právě vstřelilo branku!
    Až příliš tvrdá hra si nakonec nese svou daň, Lyon tentokrát volný kop neubránil a domácí se ujímají vedení! Yazıcı míč vzduchem nasměroval přímo do ohně na nedostatečně střeženého BAFODÉHO DIAKITÉHO, který si na něj naskočil. Lopes v pádu sice balón tečoval nataženou rukou, ale zastavit ho nedokázal – 1:0!

    Vojtěch Martinek

    Branky: 21. B. Diakité (Yazıcı), 37. Žegrova (David), 85. B. Diakité (Gomes) – 65. Benrahma (Lacazette), 82. M. Fofana (M. Baldé), 88. Lacazette (Maitland-Niles), 90+2. M. Baldé (Mata)

    Karty:   28. Gomes (LIL), 80. Haraldsson (LIL), 90+4. Yoro (LIL) – 35. Nuamah (LYO)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:14.
    Lille OSC: Chevalier – T. Santos, Yoro, B. Diakité, Ismaily – Gomes, bin Tálib – Yazıcı (26. Žegrova, 75. A. Ribeiro), Haraldsson, Gudmundsson (58. Cabella) – David (C).
    Náhradníci: Mannone, Jakubech – Bouaddi, Cavaleiro, Morais, Dago.

    Trenér: Paulo Fonseca.

    Olympique Lyon: Lopes – Mata, O'Brien, Ćaleta-Car, Tagliafico (46. Maitland-Niles) – Caqueret, Matić (68. Cherki), Tolisso (67. Mangala) – Nuamah (79. M. Baldé), Lacazette (C), Benrahma (68. M. Fofana).
    Náhradníci: Perri – Henrique, Lovren, Orban.

    Trenér: Pierre Sage.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Berthomieu.
    bahis siteleri