Písek – Králův Dvůr 1:1 (kon.) | Karlovy Vary – Plzeň B 1:0 (kon.)
konec
FC Písek
1:1 (1:1)
FK Králův Dvůr
Pátek 31.05.2024, 18:00Česká fotbalová liga (A) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Písek získal potřebný bod za remízu 1:1 a může slavit záchranu v ČFL. Králův Dvůr naopak smutní, protože výhra Karlových Varů nad béčkem Plzně zpečetila jeho pád do Divize. Cábelíci začali v Písku lépe. Díky Černému rychle vedli, ale domácí ještě do pauzy odpověděli gólem Baďury. (19:57:25)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Pech vytáhl míč zpátky na útočnou třetinu hřiště a ve spolupráci s Belejem si počkal na závěrečný hvizd!
     
    90+5
    Písku se daří zdržovací taktika u rohového praporku. Šance Cábelíků každou další sekundou padají k nule.
     
    90+5
    Střídání v týmu FC Písek:
    ze hřiště odchází Marek Kalousek, přichází Ondřej Dohnal.
     
    90+3
    Koreš vyslal na zteč Kalouska, kterému obětavě skočil pod nohy Šumilov. V přerušené hře dostal žlutou kartu Daniel Černý.
     
    90+3
    Také Patrovského centr domácí nadvakrát odhlavičkovali. Při centru z protější strany pomohl obraně Štěpán Koreš.
     
    90+2
    Patrovský nedosáhl na přihrávku, kterou se ho z hloubi pole snažil do úniku vysunout Sedláček. Cábelíci dělají hodně nepřesností a nemohou se dostat do souvislého tlaku.
     
    90+1
    Nastavuje se 5 minut.
     
    90
    Rohový kop měli i hosté. Míč však přelétl všechno živé před Lerchem a pomezní rozhodčí signalizuje odkop od branky.
     
    89
    Písek využil roh jen jako prostředek k šetření času. U praporku ho ve finále moc nezískal, kdežto Králův Dvůr co nejrychleji spěchá vpřed.
     
    88
    Voráček odvedl skvělou práci v přechodu do útoku. Spolu s Kalouskem dostal míč k bližší tyči, odkud se ho Arzbergerovi nepovedlo dotlačit za brankovou čáru. Je z toho jenom roh.
     
    87
    Belej po předchozím nezdaru raději nechal centrovat Pecha, nicméně ani ten zleva nenašel žádného spoluhráče ve žlutomodrém.
     
    86
    Kuča se připravil o střeleckou pozici špatným prvním dotekem. Akce Cábelíků sice pokračovala, ale Hradecký v jejím závěru přichystal Lerchovi banální zákrok.
     
    85
    Arzberger svým napadáním vyvíjel tlak na nezajištěného Šumilova. Ten každopádně zachoval klid a pomohl si malou domů na Tetoura.
     
    84
    Belej vkročil do šestnáctky, ale z její levé strany katapultoval míč někam mezi branku Tetoura a vzdálenější rohový praporek.
     
    83
    Pech po sklepnutí od Kalouska zapojil do hry vpravo odskočeného Kalouska. Ten konečně trefil bránu, ale současně i gólmana Tetoura, který těžil z dobrého postavení.
     
    82
    V návaznosti na hostující rohový kop se Králův Dvůr ještě udržel na míči, dokud ho centrující Hradecký neposlal do rukou Lercha.

    Michal Břuchanský

    Branky: 35. Baďura – 7. Černý

    Karty:   42. Mařík (PIS), 81. Voráček (PIS) – 1. Chocholoušek (KDV), 33. Kabele (KDV), 66. Baďura (KDV), 90+3. Černý (KDV)


    FC Písek: Lerch – Mařík (46. Arzberger), Belej, Kalousek (90+5. Dohnal), Běloušek (C), Voráček, Štěch, Sajtl (30. Novák), Bartizal, Koreš, Baďura (73. Pech).
    Náhradníci: Lukeš – Kašpar, Maroušek.

    Trenér: Milan Nousek

    FK Králův Dvůr: Tetour – Bouček, Chocholoušek, Šumilov, Novák, Kuča, Hradecký (C), Jinoch (62. Patrovský), Kabele, Černý, Krátký (75. Sedláček).
    Náhradníci: Toman – Fatrdle.

    Trenér: Tomáš Šilhavý

    Rozhodčí: Nenadál – Raplík, Kvaček

    Diváci: 219