Norsko – Slovensko 1:11 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:3 (po pr.) | Finsko – USA 4:9 (kon.)
Kazachstán – Kanada 3:11 (kon.)
konec
Kazachstán
3:11 (1:3, 0:5, 2:3)
Kanada
Úterý 30.04.2024, 18:00 • Vantaa Trio Arena • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Tento zápas byl opravu neuvěřitelný. Kanadští hráči nechali nyní na ledě prostor pro tým Kazachstánu, který si sám na ledové ploše vychutnal děkovačku svých fanoušků. Klobouk dolů. Sledovat toto utkání opravdu stálo za to. Oba týmy nevypustily jediný souboj a nedarovaly si ani kousek ledu, a i když Kanaďané svou převahu dokazovali téměř neustálým pobytem v pásmu, tak kazašští hráči jejich výpady obětavě bránili a sami poměrně často hrozili z rychlých protiútoků nebo z brejků.

    Pod všechny góly Kazachstánu se podepsal Assanali Sarkenov, kterému hattrick vynesl ocenění pro nejlepšího hráče. Za Kanadu jím byl vyhlášen Gavin McKenna, který si své bodové konto na šampionátu rozšířil o šest bodů (2+4),

    Za sebe mohu říct, že poslední dva zápasy skupiny B měly všechno, co podle mého názoru na šampionát patří. S tímto se s vámi s přáním dobré noci loučím.

    Ještě malá poznámka. Co se týče produktivity tak vyhrál Kazachstán, který ze šestnácti střel vstřelil 3 góly. Kanada potřebovala na 11 gólů 66 střel. Ale to je opravdu jenom na okraj. Pro kanadského gólmana nebylo jistě lehké udržet se ve hře při zhruba pěti střelách za třetinu. Za zmínku možná stojí i to, že oba gólmani Kazachstánu odchytali každý zhruba půlku zápasu a každý čelil shodně 33 střelám.

    Střely na branku ve třetí třetině 4 – 27
    Střely za zápas celkem 16 – 66

    Nejlepší hráči:
    Assanali Sarkenov (KAZ)
    Gavin McKenna (CAN) (20:42:02)
     
    Po skončení zápasu se kanadská střídačka nijak bouřlivě neslavila, jak to bývá zvykem. Pouze se sjela ke svému gólmanovi a opět si všichni jenom poplácali a ťukli si. Takovéto chování jednoho z favoritů letošního mistrovství podle mého názoru opravdu zdobí, neboť vyjadřuje úctu k soupeři.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Abzal Alibek se v posledních sekundách zkoušel dostat přes duo soupeřů k brance.
     
    59:30
    U kazašské branky stále probíhá zuřivý boj.
     
    58:25
    Protiakce vynesla šanci Arturovi Glukhikhovi. Puk skončil u Cartera George.
     
    57:58
    Mathew Schaefer se proháčkoval kolem mantinelu.
     
    57:40
    Střela Tije Iginly zapadla do Lytkinovy lapačky.
     
    Dnešní utkání sleduje 488 diváků.
     
    56:52
    Zajímavé je, že zhruba už od nějakého šestého sedmého gólu Kanaďané slaví tak, že se pouze sjedou k sobě poplácají se a ťuknou si.
    56:37 Harrison BRUNICKE - 3:11
     
    56:37
    Kanada právě vstřelila branku! HARRISSON BRUNICKE posílá z kruhu puk do vrchních pater branky. Asistence Malcom Spence a Cole Beaudoin.
    55:29 Asanalij SARKENOV - 3:10
     
    55:29
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ASANALIJ SARKENOV. Asistence: Abzal Alibek a Artur Gluchich.
    54:48 Gavin MCKENNA - 2:10
     
    54:48
    Kanada právě vstřelila branku! Dvacet sekund před jejím vypršením využívá Kanada početní výhodu. Puk se dostal ke GAVINOVI MCKENNOVI, který ho poslal pod víko. Asistence Charlie Elick a Porter Martone.
     
    54:42
    Střela Tije Iginly nabrala směr mimo klec.
     
    54:13
    Hosté v plném počtu.
    Marken.cz

    Marie Valentová

    Branky a nahrávky: 12. As. Sarkenov (Kornejev, Durglišvili), 41. As. Sarkenov (Alibek, Šipilin), 56. As. Sarkenov (Alibek, Gluchich) – 6. Greentree (Josephson), 16. Iginla (Ritchie, Luchanko), 18. Massé (McKenna, Martone), 24. Beaudoin (Spence, Gill), 25. Mews (McKenna, Martone), 28. Desnoyers (Aitcheson, McKenna), 31. McKenna (Martone), 37. Martone (McKenna, Mews), 44. Marrelli (Greentree, Desnoyers), 55. McKenna (Elick, Martone), 57. Brunicke (Spence, Beaudoin)


    Kazachstán: Alpysbajev (31. Lytkin) – Bolšedvorskij (A), Šipilin, Durglišvili, Jevplov, Manažanov, Britikov, Sagymbajev, Orazbajev – Alibek (C), Kornejev, As. Sarkenov – Dronov, Čerkasov, Kirejev – Simonov, Perkin (A), Božko – Kažibekov, Gluchich, Al. Sarkenov.
    Trenér: Georgi Vereshagin

    Kanada: George (Leenders) – Schaefer, Elick, Marrelli, Mews, Aitcheson, Brunicke, Gill – McKenna, Desnoyers, Martone (C) – Iginla, Luchanko, Ritchie – Greentree, Josephson, Massé – Spence (A), Beaudoin, Wetsch (A).
    Trenér: Garnier MacDougall

    Rozhodčí: Linder (USA), Ruprecht (SUI) – Kingdon (USA), Sostumoen (NOR)
    bahis siteleri