Mladá Boleslav – K. Vary 1:3 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 6:4 (kon.) | Jihlava – Sparta 3:4 (po pr.)
Pardubice – Třinec 5:4 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:4 (0:2, 3:0, 3:2) Stav série: 2:1
HC Kometa Brno
Pátek 22.03.2024, 17:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky ledního hokeje a juniorské extraligy především! Páteční liberecký podvečer bude ve Svijanské aréně patřit třetímu čtvrtfinále mezi domácími Bílými Tygry a Kometou Brno. Liberecké šelmy mají za sebou již těžkou sérii s Plzní, která jim přidala do nohou náročná čtyři utkání, kdežto Kometa pro lepší postavení v nadstavbové části prozatím odpočívala. Úvodní buly tvrdého střetnutí o první mečbol v sérii padne v 17 hodin!
     
    DOSAVADNÍ PRŮBĚH SÉRIE

    Úvodní klání tohoto čtvrtfinále načala lépe Kometa, které sérii zahajovala na domácí půdě. Do vedení šli sice jako první hosté, za něž se trefil Mikuláš Jenčovský, v dalším průběhu utkání se již ale radovali pouze Brňané. Vyrovnávací branku si nejprve připsal Roman Otava ve druhé periodě a v té třetí na něj navázal Denis Svoboda. První bod série pečetil pro Kometu do prázdné branky Adam Boltvan.

    I ve druhém vzájemném střetu se radovali z prvního gólu Tygři, kteří vedli po první dvacetiminutovce po trefách Petra Gajdy a Tomáše Prokůpka 2:0. V úvodu druhého dějství navýšil náskok svého celku již na 3:0 Jakub Šedivý v přesilovce a pro šelmy to vypadalo velmi dobře. Moravané ale nesložili zbraně a skvělou druhou polovinou duelu se dokázali ve skóre dotáhnout! Zápas tak byl doplněn o prodloužení, v něm však branka nepadla, tudíž došlo na dovednostní disciplínu. V nich byli úspěšnější Liberečtí, kteří proměněným nájezdem Vojtěcha Hoise vyrovnali stav série na 1:1.
     
    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI LIBERCE:
    Mikuláš Jenčovský (4+4)
    Radek Janata (4+1)
    Jaromír Pérez (1+4)

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI BRNA:
    Roman Otava (2+1)
    Denis Svoboda (2+1)
    Adam Boltvan (1+2)
     
    KOHO SLEDOVAT

    Na straně Liberce se sluší vypíchnout forvarda Jaromíra Péreze a zadáka Tomáše Galvase. Ani jeden z nich sice ještě do série nenaskočil, jelikož si plnili povinnosti v A-týmu Bílých Tygrů, po vypadnutí hlavního týmu z play-off Tipsport extraligy ale může Valdemar Jiruš počítat s jejich cenným návratem do sestavy. Opomenout nelze ani kapitána šelem Mikuláše Jenčovského, jenž je s osmi body nejproduktivnějším hráčem Libereckých. Ve výčtu jmen na straně Severočechů vyčnívá také bek Jakub Šedivý, který obléká v této sezóně dres juniorky ve vyřazovací části vůbec poprvé. Drtivou část sezóny nastupoval za prvoligový Kolín, a tak je jeho příchod do týmu na play-off velkou posilou. Liberečtí mladíci se navíc mohou opřít o spolehlivý brankářský tandem Michaela Schnattingera a Vojtěcha Hambálka.

    Kometa má ve svém juniorském kádru neméně zajímavé borce. Začneme-li odzadu, tak je zde jasnou jedničkou Brna brankář Jan Kavan. V tomto ročníku naskočil mimo brněnskou juniorku také za hlavní tým, kde se prezentoval více než solidní bilancí osmi výher z dvanácti startů a úspěšnost zákroků šrouboval nad 93 procent! Jistotou defenzivních řad Moravanů je poté nepochybně František Němec, který strávil valnou část dlouhodobé fáze sezóny v prvoligovém Přerově. V dosavadním průběhu série potvrzuje produktivní rok také obránce Denis Svoboda. Stejně tak oplývá velkými jmény také útok Komety, mezi nimiž vyčnívají Jan Ekrt, který nasbíral v nejvyšší seniorské soutěži za šestnáct klání čtyři body, a Adam Boltvan, jenž společně s ním ovládl bodování hlavní části juniorské extraligy.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Schnattinger) – Šedivý, A. Král, P. Průšek, Galvas, J. Ehrenberger (A), Macháček, Meisel – Jenčovský (C), J. Pérez, Janata – Gajda, Hois (A), Handl – S. Jansa, Křížek, Rozsíval – Prokůpek, Vološín, Liška.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    HC Kometa Brno: Kavan (Ondráček) – D. Svoboda, A. Pospíšil, Ulbricht (A), F. Němec, Bůžek, Zubíček, Jurný – Boltvan (A), Otava (C), K. Horváth – Ekrt, Rakus, D. Moravec – Chludil, Veselský, De. Bárta – Habermann, Halačka, J. Nesvadba.
    Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Bejček, Sýkora – Hradil, Juránek.
     
    Na ledě se již zabydlují arbitři dnešního třetího čtvrtfinále.
     
    Svou cestu na hřiště si nachází také domácí celek, který zde nedlouho poté doplnili také hosté vedení Janem Kavanem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Galvas chtěl ihned vyslat dopředu Janatu, toho ale ve střední třetině zastavil včas Denis Svoboda.
     
    00:24
    A hned v úvodu utkání dosedá na trestnou lavici Jaromír Pérez, jenž puk nedovoleně sevřel ve své třetině rukou. Brňané si tak zahrají první přesilovku.
     
    00:30
    František Němec to zkoušel ranou od modré, v cestě mu ale stál dobře postavený Radim Handl, který touš ihned poslal pryč.
     
    01:05
    Vyhodit se povedlo také druhé formaci Liberce na oslabení, a tak musí hosté dobývat pásmo domácích od nuly.
     
    Denis Svoboda na nic nečekal a napálil kotouč příklepem od modré lajny a pro Hambálka se vůbec nejednalo o jednoduchý zákrok. Kotouč byl totiž po své cestě tečován, a tak dopadl trochu jinam, než domácí maskovaný muž čekal.
     
    02:20
    Hambálkova rozehrávka zpoza své klece se mu vůbec nepovedla a Tygři teď mají štěstí, že se Patriku Ulbrichtovi nevydařilo puk zachytit tak, aby mohl ihned vystřelit.
     
    02:24
    Domácí jsou v plné síle.
     
    03:14
    Prokůpek si chtěl obhodit Romana Otavu, ten mu ale tento záměr rozhodně nemohl dovolit a složil jej čistě na led.
     
    03:40
    Do Meiselova nahození z pravé strany se pokoušel Prokůpek vložit své náčiní a vůbec se nejednalo o špatnou teč, kotouč si to ale namířil jen do rohu.
     
    04:23
    Elitní lajna šelem se rve o kotouč za brněnskou brankou a hosté mají s dotírajícím Jenčovská, Pérezem a Šedivým velké problémy.
     
    04:38
    Pobyt Liberce před Janem Kavanem skončil protiútokem poté, co se rána Jaromíra Péreze odrazila od plexiskla za brněnskou svatyní a Brňané vyjeli kupředu.
     
    05:17
    Průškova skrytá střela ze slotu nenachytala Kavana v nedbalkách a vyrazil ji vyrážečkou.
     
    05:32
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    A z následného kontru se prosazují hosté! ANTONÍN POSPÍŠIL dostal kotouč ideálně do jízdy na pravou stranu, podržel si jej a následně puk umístil okolo clonícího hráče pod Hambálkovu horní tyčku. Asistence: Denis Bárta.
    Pospíšil A., Bárta De., Svoboda D., Chludil D., Veselský A.
    Průšek P., Galvas T., Gajda P., Hois V., Handl R.
    05:32 Antonín POSPÍŠIL - 0:1
     
    05:51
    Pokus Romana Otavy skončil po obranném zásahu Lukáše Meisela v ochranné síti, následuje buly po levici libereckého brankáře.
     
    06:20
    Domácí jsou znovu nastěhováni v třetině Brna, nicméně Moravané nedovolují tygří první formaci dostat kotouč do palebné pozice ve slotu.
     
    06:47
    To se ale nyní povedlo Radimu Handlovi, který se vehnal do brněnské třetiny a vypálill z prostoru levého kruhu! Nejednalo se vůbec o špatnou střelu, protože Kavan toho moc neviděl, avšak ani Handl a ani následná dorážka Pavla Průška, který byl před brněnskou klecí velmi neoblomný, skóre nesrovnala.
     
    07:40
    Brňané jsou znovu v pásmu Liberce a Tygři jsou pod tlakem.
     
    08:10
    Nadvakrát se teď dostal ke střele od levých prken Patrik Ulbricht, nicméně ani jeden z jeho pokusů nedošel až k Hambálkovi.
     
    08:30
    Z otočky v mezikruží se naopak dostal ke střele Dominik Halačka, bránící Jenčovský ale jeho pokus dobře vyklekl.
     
    08:51
    Jakub Šedivý si počínal proti pravidlům a míří na trestnou lavici za zásah do oblasti hlavy a krku. Kometa tak má před sebou druhou přesilovku dnešního zápasu.
     
    09:10
    I tentokrát se ale Tygrům prozatím daří kotouč poměrně rychle dostat ze své zóny a zahání brněnské hráče pryč.
     
    09:35
    Jan Ekrt dostal náramně nabito na ránu z první na levou stranu, proti jeho pokusu nicméně vystoupil zkušeně Adam Král.
     
    10:04
    Střela Adama Boltvana doputovala až k betonu Hambálka, který jej musel reflexivně vykopnout.
     
    10:25
    Veselský uháněl kupředu společně s Robinem Rakusem a rozhodl se pro střelu, protože mu možnost nahrávky překazil Adam Král položený na ledě. Mířil nad beton, ale Hambálek dokázal obrovské šanci zamezit.
     
    10:57
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané sice nevyužili ani druhou početní výhodu, moc je to však nemusí mrzet. Krátce po návratu Šedivého na led totiž skóroval ADAM VESELSKÝ, který puk zametl za Hambálkova záda střelou mezi betony. Asistence: David Moravec.
    Veselský A., Moravec D., Boltvan A., Rakus R., Němec F.
    Ehrenberger J., Průšek P., Pérez J., Král A., Handl R.
    10:57 Adam VESELSKÝ - 0:2
     
    11:32
    Obrovská příležitost, ve které se mohl zjevit Kevin Horváth! Jen díky zákroku Jakuba Šedivého se totiž puk nedostal na brněnskou pětadvacítku, která stala naprosto nepokrytá mezi libereckým levým kruhem a brankovou čarou.
     
    12:11
    Domácím se vyvedl přechod do pásma Brna, kotouč ale následně končí mimo hrací plochu. Následuje buly po pravici Jana Kavana.
     
    12:23
    Tomáš Galvas se odhodlal ke střele ze slotu a mířil takzvaně na teploměr, toto místečko si nicméně brněnský gólman včas pokryl.
     
    12:45
    David Rozsíval byl vysunut do útoku Samuelem Jansou a málem se prodral i do zakončení, dobře se navrátivší Jan Jurný jej ale vytlačil pryč ze slotu. Následná Rozsívalova snaha o alespoň nějakou střelu poté měla podobu bekhendového pokusu po ledě, se kterou neměl Kavan sebemenší problémy.
     
    13:17
    Radek Janata zařadil vysoký rychlostní stupeň a najel si na střelu z levého kruhu, tu nicméně dobře odhadl Antonín Pospíšil.
     
    13:40
    Antonín Pospíšil to naopak zkusil střelou na druhé straně kluziště, i před Hambálkem ale liberečtí hráči ukázali, že umí blokovat střely.
     
    14:30
    Jan Ekrt vyjel zpoza Hambálkovy branky a pokusil se puk zasunout až za brankovou čáru, liberecký gólman ale s touto variantou počítal a Ekrt neměl kudy hrací předmět procedit.
     
    14:47
    Patrik Křížek hledal před brankou Samuela Jansu, u kotouče byl ale dříve Denis Bárta, který ihned otočil hru.
     
    15:37
    Prokůpek zachytil brněnskou nahrávku a vysílal kotouč do rohu útočného pásma pro Martina Lišku, ten ale neměl šanci puk dojet.
     
    16:51
    Petr Gajda si na modré čáře našel místečko, odkud mohl na Jana Kavana vypálit a jednalo se o velmi nebezpečný pokus. Bohužel pro domácí ale mířil jen vedle pravé Kavanovy tyčky.
     
    17:30
    Ekrtův průjezd do pásma skončil poté, co jej poslal na led před Hambálkovou klecí Radim Handl.
     
    18:14
    Ehrenberger se uvolnil na pravé straně a prohnal se až před Kavana, kde se dral do zakončení, kotouč mu ale sjel z čepele!
     
    18:25
    Na druhou stranu naopak vystartoval Jan Ekrt, jehož ostrá rána skončila na zadním plexiskle.
     
    18:57
    Radek Janata svou svižnou střelou z levého kruhu značně protáhl Jana Kavana, který se po puku natahoval pravý betonem, hrací předmět ale mířil pouze na mantinel za brněnskou klecí.
     
    19:29
    Radek Janata to znovu zkoušel, tentokrát však z větší Kavanovy blízkosti. Jeho pokus mířil mezi betony, zde měl nicméně brněnský gólman sovu hokejku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní periodu mohou velmi kladně hodnotit hosté, kteří sice nevyužili ani jednu ze svých dvou přesilovek, přesto však vedou 2:0. O první trefu se postaral Antonín Pospíšil, který vypálil za jízdy z pravého kruhu v 6. minutě. Navázal na něj dokázal krátce po konci své přesilovky Adam Veselský, jenž zamířil úspěšně mezi Hambálkovy betony. Brňané mají prozatím ve třetím čtvrtfinále značně navrch, Libereckým navíc vůbec nedovolují vypracování nebezpečnějších palebných pozic. Uvidíme, s čím přijde liberecká střídačka pro další vývoj duelu.

    Další třetina začne zhruba v 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Jaromír Pérez to zkusil na Kavana z otočky, trefil ale jen obloouk jeho klece.
     
    20:29
    Jakub Šedivý svou střelu z levé strany schoval do chumlu clonících hráčů, Jan Kavan ji ale spolehlivě našel sovu lapačkou.
     
    20:36
    Jan Ekrt vyhrál stíhací souboj o to, kdo bude dříve před Vojtěchem Hambálkem a dostal se k zakončení z bezprostřední blízkosti liberecké klece. Svůj pokus ale poslal pouze do připraveného Hambálka, který si připsal další úspěšný zákrok.
     
    21:10
    Nahození Františka Němce mělo solidní parametry, skončilo ale jen na zadním plexiskle.
     
    21:25
    Danny Chludil si málem vybojoval únik, dobře se s ním ale stihl vracet Patrik Křížek, jenž jej po úspěšném ubránění následně složil na led.
     
    22:24
    Dlouhá Ehrenbergerova nahrávka na Tomáše Prokůpka nebyla úspěšná, liberecký forvard ale kotouč alespoň protečoval tak, aby se nejednalo o icing.
     
    22:44
    Střela Adama Krále nebyla špatná, ale mířila jen vedle Kavanovy branky. Brněnští hráči dobře kryjí prostor před svým brankářem a zamezují domácím v nebezpečných střelách.
     
    23:01
    První přesilovku si nyní nabídnou také Tygři. Antonín Pospíšil dosedá na trestnou lavici za držení hole.
     
    23:20
    Obrovská šance, ve které se ocitl Patrik Křížek! Tomu nabízel kotouč k uklizení do branky Jana Kavana ideálně z pravé strany Jaromír Pérez, Křížek ale puk přesměroval jen vedle levé tyčky!
     
    23:39
    5/4
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí svou početní výhodu proměňují a rázem je to pouze o gól! Tomáš Galvas si sjel pro střelu mezi kruhy kotouč doputoval po teči PATRIKA KŘÍŽKA nekompromisně za záda Jana Kavana! Asistence: Tomáš Galvas, Radek Janata.
    Křížek P., Galvas T., Janata R., Pérez J., Jenčovský M.
    Boltvan A., Ulbricht P., Otava R., Němec F.
    23:39 Patrik KŘÍŽEK - 1:2
     
    24:03
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Výborný vstup do druhé části znamená vyrovnávací trefu Severočechů! Jakub Ehrenberger našel před brankou dobře postaveného VOJTĚCHA HOISE, jenž dokázal hrací předmět spolehlivě uklidit do horní části Kavanovy branky. Asistence: Jakub Ehrenberger.
    Hois V., Ehrenberger J., Macháček M., Gajda P., Handl R.
    Jurný J., Bůžek J., Ekrt J., Moravec D., Rakus R.
    24:03 Vojtěch HOIS - 2:2
     
    25:05
    Adam Boltvan byl obrán o kotouč Jakubem Šedivým, který tak zamezil možné velké příležitosti hostujícího borce.
     
    25:53
    Vojtěch Hois hledal před na protější straně rozjetého Petra Gajdu, pas ale neměl šanci na něj projít.
     
    26:10
    Z otočky to naopak krátce poté zkusil Radim Handl, jehož pokus svou přesností překvapil nejednoho diváka ve Svijanské aréně! Ke smůle liberecké střídačky ale mířil mimo.
     
    27:14
    Rána Lukáše Meisela z ostrého úhlu na pravé straně si našla cestu pouze do boční síťky Kavanovy branky. Libereckých je teď ale plný led a Brňané mají co dělat.
     
    27:42
    Lukáš Meisel to tentokrát zkusil od modré čáry a Kavan měl plné nohy práce, aby včas sklapnul své betony.
     
    28:00
    Na druhé straně se naopak pro chybu Tomáše Galvase málem dostal do zakončení Denis Bárta, včas ale minelu svého kolegy z týmu uhasil Jakub Šedivý.
     
    28:22
    Martin Liška neměl potřebnou rychlost, a tak alespoň kotouč nahodil bekhendem na Kavana, aby jeho tým získal buly v útočné třetině.
     
    28:54
    Jaromír Pérez těžil z dobré přenechávky puku od Radima Handla a vypálil z pravé strany, jeho pokus ale dobře zblokoval Patrik Ulbricht.
     
    29:34
    A pozor, hosté hráli v šesti! Trest za špatné střídání odsedí Dominik Halačka. Libereckým se tak naskýtá dobrá příležitost pro otočku.
     
    29:56
    Tažená střela Jaromíra Péreze ze slotu měla dobré parametry, včas ji ale našel bránící Roman Otava.
     
    30:20
    Brněnským borcům se podařilo kotouč vystrnadit ze svého území a domácí tak musí začínat od nuly.
     
    30:44
    Pavel Průšek dlouho spekuloval s pukem na holi na pravé straně hřiště, až jej poslal na Jakuba Šedivého na modrou. Ten ale neměl šanci jeho prudký pas zpracovat, a tak puk zamířil přes jeho hůl do střední zóny.
     
    31:34
    Tomáš Galvas připravil palebnou pozici Jaromíra Péreze, jeho rána s nápřahem až ke stropu ale zamířila jen na zadní mantinel.
     
    31:39
    Patrik Křížek zahrál nedovoleně vysokou holí, a tak si početní výhodu v této části hry zahrají také hosté.
     
    31:50
    Úvodní buly této výhody sice hosté zvládli, krátce poté se ale Tygři osvobozují.
     
    32:16
    Adam Boltvan vypálil z prostoru levého kruhu z pokleku, Hambálek ale byl proti ráně se svými betony připravený.
     
    32:42
    Petr Gajda dobře vykleknul střelu Denise Svobody od modré, hosté se ale stále drží v liberecké třetině.
     
    33:10
    Petr Gajda si připsal další úspěšný blok, nicméně brněnský obrovský tlak stále pokračuje!
     
    33:22
    Síly na ledě se nicméně srovnají poté, co se Denis Bárta uvedl sekáním.
     
    33:53
    Pérezova rána z levého kruhu bez přípravy měla velmi dobrou razanci, narazila ale po své cestě na jednu z holí bráních Brňanů, kteří tak nepustili kotouč až ke Kavanovi.
     
    34:33
    Kometě se nicméně krátce nato podařilo kotouč poslat pryč ze své třetiny a domácím se nedaří návrat.
     
    34:50
    Střela Petra Gajdy ze slotu mohla nadělat Kavanovi značné potíže, včas se proti ní ale položil Jan Jurný.
     
    35:41
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedlouho po návratu z trestné lavice skóruje PATRIK KŘÍŽEK, který vykupuje své hříchy ke vzdálenější tyči! Liberečtí tak obracejí stav utkání a poprvé v něm vedou. Asistence: David Rozsíval, Jakub Šedivý.
    Křížek P., Rozsíval D., Šedivý J., Král A., Jansa S.
    Boltvan A., Otava R., Němec F., Ulbricht P., Bárta De.
    35:41 Patrik KŘÍŽEK - 3:2
     
    36:23
    Tomáš Galvas si troufl na dobrý průjezd brněnskou třetinou a následně vypálil z levé strany, kotouč ale pouze proplul podél hostující klece!
     
    36:57
    Zakázané uvolnění domácího celku, buly se tak přesune do pásma Liberce.
     
    37:07
    Nádherná nahrávka Radka Janaty na Jaromíra Péreze! Tne dokázal zkrotit skákavý kotouč a posléze se uvolnit do zakončení, včas se k němu ale nakonec přece jen vrátil Patrik Ulbricht, jenž střelu poslal mimo tři tyče.
     
    38:00
    Šelmám přirozeně obrovsky pomohla branka Patrika Křížka a mají lehké nohy, Jan Kavan nemá šanci ve svém působišti vychladnout.
     
    38:55
    Nepřesná brněnská rozehrávka znamená icing. Vhazování se tak podívá do pásma Jana Kavana.
     
    39:05
    Kotouč se po střele Tomáše Galvase podíval do vzduchu, odkud jej musel sklepávat Patrik Ulbricht, jelikož se snášel dost možná za záda Jana Kavana!
     
    39:33
    Proti ztečovanému pokusu Denise Bárty musel být Vojtěch Hambálek značně pozorný a mít připravený svůj levý beton.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka patřila beze zbytku domácím. Ti nejprve snížili zásluhou teče Patrika Křížka a následně vyrovnali ani ne minutu nato v přesilovce trefou Vojtěcha Hoise. S blížícím se koncem druhé periody se navíc z další branky radoval Patrik Křížek, který skóroval o vzdálenější tyčku Kavanovy branky krátce po opuštění trestné lavice. Liberečtí tak poprvé v utkání vedli a stav 3:2 platí také po druhé třetině.

    Třetí třetina začne zhruba v 18:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Sudí pískají liberecký ofsajd, a tak následuje buly ve středním pásmu blíže tomu brněnskému.
     
    40:30
    David Moravec vypálil přes Marka Macháčka, jeho rána ale pouze ťukla do plexiskla za Vojtěchem Hambálkem.
     
    40:59
    Brňané řeší počínající nepříjemnosti ve své třetině zakázaným uvolněním, buly se tak přesouvá před Jana Kavana.
     
    41:15
    Dvakrát po sobě skončilo vhazování v brněnském pásmu lépe pro Tygry, pokaždé navíc musel Kavan tasit zákrok proti střele jednoho z libereckých hráčů.
     
    41:39
    Roman Otava byl v pásmu dříve než Denis Svoboda, a tak se píská postavení mimo hru Brna.
     
    41:54
    Halačkovu snahu o nahození kotouče zastavil Vojtěch Hois, který puk poslal na libereckou střídačku.
     
    42:25
    Patrik Ulbricht vypálil střelu spíše pro záchranu útočného pásma, nakonec ale musel ránu blokovat Patrik Křížek.
     
    43:02
    David Rozsíval hasí tlak brněnské elitní formace ve své třetině vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    43:51
    Jan Kavan vypomáhal s rozehrávkou a odhodil kotouč, který na něj putoval na levou stranu, protože se proti němu hnal Jaromír Pérez. Puk ale naopak zachytil Mikuláš Jenčovský, který to na Kavana zkusil z ostrého úhlu, brněnský gólman byl ale spolehlivě připravený.
     
    44:07
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ostrá rána Vojtěcha Hoise z otočky pouze škrtla lapačku Jana Kavana a hrací předmět putoval na zadní mantinel. Odtud doputoval touš k připravenému RADIMU HANDLOVI, který jej pohotově ze vzduchu doklepl za brankovou čáru. Kometa protestovala ohledně výšky, ze které bylo zakončení provedeno, sudí ale trefu posvětili. Asistence: Vojtěch Hois.
    Galvas T., Hois V., Gajda P., Handl R., Ehrenberger J.
    Ulbricht P., Bárta De., Chludil D., Němec F., Veselský A.
    44:07 Radim HANDL - 4:2
     
    44:40
    David Rozsíval si znovu pomohl vyhozením kotouče přes všechny čáry, a tak se buly opět přesouvá před Vojtěcha Hambálka.
     
    45:13
    Rána Davida Moravce nadělala Hambálkovi obrovské problémy, nakonec ale přece jen zakročil úspěšně.
     
    45:20
    Domácí mají signalizovanou výhodu, Hambálek startuje z branky.
     
    45:51
    Ze záporného úhlu to zkusil Petr Gajda a Kavan musel tasit zákrok svou helmou.
     
    45:53
    David Moravec se v útočné třetině provinil podrážením, a tak si Liberec zahraje další přesilovku.
     
    46:20
    Domácí museli dobývat pásmo Brna od nuly, se svým záměrem ale byli brzo úspěšní a ihned kotouč posílali na Kavana. Po jeho zákroku následuje buly v třetině Komety.
     
    46:48
    Ulbricht hledal křizným pasem Jana Ekrta, ten ale neměl šanci na pobídku dosáhnout.
     
    47:09
    Rozjeté liberecké forvardy zastavuje ofsajd, přichází tak další buly.
     
    47:34
    Schovaná Pérezova střela mířila nad beton Jana Kavana, ten si ale na puku smlsnul svou lapačkou.
     
    47:53
    Kometa je znovu kompletní.
     
    48:52
    Velmi jedovatá střela Adama Boltvana pouze prosvištěla nad Hambálkovou horní tyčkou.
     
    49:01
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Toto pravidlo se teď projevilo v celé své kráse poté, co proměnil pobídku Mikuláše Jenčovského z pravého kruhu JAROMÍR PÉREZ LISA. Jan Kavan se nestihl proti této bombě přesunout, a tak loví ze své sítě již pátý kotouč. Asistence: Mikuláš Jenčovský, Radek Janata.
    Pérez J., Jenčovský M., Janata R., Macháček M., Král A.
    Otava R., Moravec D., Svoboda D., Bůžek J., Boltvan A.
    49:01 Jaromír PÉREZ - 5:2
     
    49:48
    Gajda vyblokoval hodně ostrý projektil Patrika Ulbrichta a pokud bychom zde počítali body do Radegast indexu, byl by tenhle pro Gajdu velmi cenný.
     
    50:03
    Jurný se po vyhraném buly dlouho nerozpakoval se střelou a ihned hrnul puk zpět na Hambálka, ten ale měl svou lapačku připravenou.
     
    50:34
    Jaromír Pérez si proti Jindřichu Habermannovi počínal ve vlastní třetině nedovoleným bráněním, a tak má před sebou Kometa další přesilovku.
     
    50:44
    Tomáš Galvas velmi poctivě zamezil v teči ze slotu Denisu Bártovi, který mohl kotouč zametat rovnou za Hambálka.
     
    51:41
    5/4
    Kometa právě vstřelila branku!
    A Moravané svou početní výhodu využívají beze zbytku! Poměrně nenápadné nahození Denise Svobody od levých prken totiž po teči ROBINA RAKUSE propadlo Vojtěchu Hambálkovi až za jeho záda, a tak ztrácí svěřenci Karla Berana na šelmy pouze dvě branky. Asistence: Denis Svoboda, Jan Ekrt.
    Rakus R., Svoboda D., Ekrt J., Moravec D., Veselský A.
    Hois V., Meisel L., Ehrenberger J., Jenčovský M.
    51:41 Robin RAKUS - 5:3
     
    51:54
    Jaromír Pérez se dral do zakončení z levé strany, včas ale jeho střele vystavil hokejku František Němec.
     
    52:28
    Adam Král za vlastní klecí zahrál se sekáním, a tak si Kometa zahraje další přesilovku. To je obrovská šance pro Brňany!
     
    53:00
    Do rány Kevina Horvátha ještě sahal sovu holí Roman Otava a kotouč jen tak tak neputoval do horní části Hambálkovy klece!
     
    53:20
    Hosté mají ve své početní výhodě obrovský tlak a teď mohl dát další branku z předbrankového prostoru Adam Boltvan, naštěstí pro Liberec se ale ke střele nedostal.
     
    54:02
    Hosté dlouho spekulovali s pukem na holi v libereckém pásmu a hledali ideální pozici pro střelu, až se k ní odhodlal František Němec od modré a napálil zadní prkna.
     
    54:28
    Souběžně s libereckým úspěšným osvobozením končí brněnská přesilovka, která tentokrát neskončila předčasně.
     
    55:20
    Obrovská šance domácích, která vznikla po nepovedené střele Dannyho Chludila! Dopředu vystartovali Vojtěch Hois a Radek Janata, přičemž první jmenovaný lahůdkově prošel hostující defenzívou a předložil puk na stříbrném podnose pro Radka Janatu, ten měl ale pas na bekhend, a tak nemohl zakončit plnohodnotně. Následně se hrací předmět podíval na branku Jana Kavana, kde se strhla lehká mela, jež se však obešla bez vyloučení.
     
    55:40
    Icing libereckých barev.
     
    56:29
    Ale pozor, domácí hráli v šesti, a tak si zpříjemní Kometa závěrečné minuty další přesilovkou! Trest za Liberec odsedí David Rozsíval a Karel Beran si bere pro Brno oddechový čas.
     
    56:40
    Hosté vyhráli buly v útočné třetině a Jan Kavan opouští své působiště, Brno to zkouší se šesti bruslaři v poli!
     
    57:06
    Kometa se dlouho odhodlávala se střele různými kombinacemi, až došlo k libereckému osvobození.
     
    57:45
    Denis Svoboda si po své střele od modré následně velmi důrazně klepal o přihrávku, Robin Rakus ji ale nevyslyšel a namísto toho zakončil nad levý horní růžek.
     
    58:12
    Kavan znovu startuje ze své kanceláře poté, co se Brno vrátilo do liberecké třetiny po svém ofsajdu.
     
    58:37
    6/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Moravané sice dvojnásobnou početní výhodu nevyužili, po jejím konci se ale prosazuje skrytou střelou PATRIK ULBRICHT, který kotouč umístil bezpečně za Hambálkova záda. Asistence: Adam Veselský, Antonín Pospíšil.
    Ulbricht P., Veselský A., Pospíšil A., Ekrt J., Habermann J., Moravec D.
    Gajda P., Rozsíval D., Handl R., Galvas T., Král A.
    58:37 Patrik ULBRICHT - 5:4
     
    59:00
    Kavan opět opouští své působiště!
     
    59:10
    Jenčovský se pokusil trefit prázdné domácí zařízení, zamířil ale půl metru vedle!
     
    59:44
    5/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Tygři nakonec potvrzují svou výhrou, napodruhé to už MIKULÁŠI JENČOVSKÉMU vyšlo! Sice mu k tomu pomohla ještě teč rukavicí od Denise Svobody, nicméně na šesté brance Liberec to již nic nezmění. Asistence: Jakub Šedivý.
    Jenčovský M., Šedivý J., Meisel L., Pérez J., Handl R.
    Svoboda D., Otava R., Horváth K., Němec F., Ekrt J., Rakus R.
    59:44 Mikuláš JENČOVSKÝ - 6:4
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí si již ve třetí části nenechali svou výhru sebrat, a tak po obratu nejen v zápase, ale i v sérii, třímají ve svých rukách postupový mečbol! Rozhodně se ale nejednalo o lehkou písemku, jelikož hosté až do poslední chvíle bušili na vrata liberecké branky a brankami Robina Rakuse a Patrika Ulbrichta se dostali na kontakt. Mikuláš Jenčovský ale stvrdil vítězství Tygrů trefou prázdného brněnského zařízení.

    To je ode mě vše a přeji pěkný zbytek večera. (19:29:14)

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 24. Křížek (Galvas, Janata), 25. Hois (J. Ehrenberger), 36. Křížek (Rozsíval, Šedivý), 45. Handl (Hois), 50. J. Pérez (Jenčovský, Janata), 60. Jenčovský (Šedivý) – 6. A. Pospíšil (De. Bárta), 11. Veselský (D. Moravec), 52. Rakus (D. Svoboda, Ekrt), 59. Ulbricht (Veselský, A. Pospíšil)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Schnattinger) – Šedivý, A. Král, P. Průšek, Galvas, J. Ehrenberger (A), Macháček, Meisel – Jenčovský (C), J. Pérez, Janata – Gajda, Hois (A), Handl – S. Jansa, Křížek, Rozsíval – Prokůpek, Vološín, Liška.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    HC Kometa Brno: Kavan (Ondráček) – D. Svoboda, A. Pospíšil, Ulbricht (A), F. Němec, Bůžek, Zubíček, Jurný – Boltvan (A), Otava (C), K. Horváth – Ekrt, Rakus, D. Moravec – Chludil, Veselský, De. Bárta – Habermann, Halačka, J. Nesvadba.
    Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Bejček, Sýkora – Hradil, Juránek

    Diváci: 132
    Liberec 2 3 Kometa Brno
    #1 Pondělí 18.03.2024 • 16:00
    Kometa Brno - Liberec 3:1
    #2 Úterý 19.03.2024 • 17:30
    Kometa Brno - Liberec 3:4 po s.n. (1:2)
    #3 Pátek 22.03.2024 • 17:00
    Liberec - Kometa Brno 6:4
    #4 Sobota 23.03.2024 • 17:00
    Liberec - Kometa Brno 2:4
    #5 Úterý 26.03.2024 • 18:00
    Kometa Brno - Liberec 4:1
    bahis siteleri