Plzeň – Třinec 7:3 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 1:4 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
7:3 (0:1, 4:0, 3:2) Stav série: 2:2
HC Oceláři Třinec
Sobota 23.03.2024, 13:00 • LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň • Extraliga dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásný sobotní odpoledně z Plzně!

    Společně se budeme věnovat čtvrtému utkání čtvrtfinálové série, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň na svém ledě přivítá Oceláře z Třince.

    Zatímco Slezané postoupili rovnou do čtvrtfinále, Plzeň musela přejít před osmifinále, které se hrálo na dvě vítězná utkání. Indiáni v prvním zápase na ledě Přerova překvapivě prohráli 1:2, doma ovšem nenechali nic náhodě. Po výhrách 7:0 a 8:1 se mohli těšit na čtvrtfinále.

    To začalo v pondělí na ledě třineckých Ocelářů a první bod brali domácí po skvělém obratu na konci zápasu. Ještě v 57. minutě vedla Škodovka 3:2, avšak Slezané zápas třemi góly zcela otočili a brali výhru 5:3.

    O den později se hrálo znovu. Tentokrát se dostal do vedení Třinec, který po dvaceti minutách vedl 2:0. V prostřední části ovšem modrobílí skóre vyrovnali a ve třetí části rozhodli. Západočeši zvítězili 4:3, čímž vyrovnali stav série na 1:1.

    Včera se hrálo o důležitý druhý bod. Přestože byli Plzeňané aktivnějším celkem, měli daleko více příležitostí, tak druhý bod bral Třinec, který zvítězil 5:2. Škoda svého soupeře drtivě přestřílela, ovoce to ovšem nepřineslo.

    Budeme již dnes znát semifinalistu nebo se série přesune na rozhodující pátý duel do Slezska?

    Dámy a pánové, přeji příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Poustka (Houdek) – Kamas, M. Mašek, Boskovic, Reisnecker, Kocek (C), M. Černý (A), Hanzlík – Klatovský (A), Ad. Benák, Úbl – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Oceláři Třinec: Skácel (Čelko) – Mrtka, Holub (A), Kaleta, Byrtus, Niemczyk, J. Marek – Švančara (C), Rybnikár, Weiss – Hrček, Řípa (A), Hladoník – Morcinek, J. Polášek, Řehák – Makula, Hebar.
    Trenér: Marek Malík.

    Rozhodčí: Šmika, Micka – Štofa, Hlinka.
     
    Obě mužstva už jsou nastoupená na modrých čarách, důležité čtvrté pokračování této čtvrtfinálové série za chvilku začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Domácí udělali chybu v obranném pásmu, spoustu volného místa měl najednou Mrtka, ten ovšem branku přestřelil.
     
    01:34
    Obě mužstva do zápasu nastoupila s velkou vervou. Chudák Verva s velkým v, tak do play off ani nepostoupila.
     
    02:29
    Adam Benák čekal na útočné modré čáře na přihrávku, té se ovšem nedočkal, zatím je to jedna velká vyčkávaná.
     
    03:25
    Ani jeden z brankářů zatím zasahovat nemusel. Nyní musí být na pozoru Eliáš Poustka, jelikož po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před jeho svatyní.
     
    03:58
    Přišla rána hostů od modré čáry, avšak úplně vedle, Poustka si mohl v klidu vypít kafe, než by k němu kotouč doletěl. Nyní je na tahu Škoda, která otáčí hru.
     
    05:12
    Andrej Hebar nahodil puk za modrou čárou, plzeňský brankář Eliáš Poustka s ledovým klidem nastavil svou lapačku a hrací předmět mu tam pohodlně spadnul.
     
    06:08
    Domácí podklouzli ve středním pásmu, Dominik Řípa se najednou dostal do samostatného úniku, jeho bekhendové provedení měl ovšem Poustka nastudované, tudíž na jeho kličku byl připraven. Pokračujeme dál za bezbrankového stavu.
     
    07:37
    Hosté se zatím spolehlivě brání, nepouští Plzeň ani do náznaku šancí, jaká to změna oproti včerejšímu úvodu.
     
    08:37
    Holub vypálil od modré čáry, plzeňský maskovaný muž puk velmi dobře viděl, nedělalo mu tak problém ho vykopnout svým betonem.
     
    09:29
    Škoda rozjela po pravém křídle smrtící útok, ten ovšem nakonec nikoho nezabil. Rána Jiřího Maxy byla totiž sražená obráncem Třincem až do ochranné sítě.
     
    10:01
    Krátce za polovinou první periody měl na hokejce vedoucí trefu Šimon Bělík, který se natlačil až před Skácela, ten se z jeho pokusu nesložil, bekhendový pokus mezi betony včas vyrazil.
     
    10:47
    Eliáš Poustka na druhé straně vytáhl parádní semafor proti ráně od modré čáry, být tu vyprodaný stadion, možná by se za tento zákrok dočkal i potlesku ve stoje.
     
    11:24
    Ben Reisnecker se uvolnil na modré čáře, jeho pokus poté letěl k pravé tyči, Skácel toho tentokrát moc neviděl, takže měl velké štěstí, že ho černá guma jen zasáhla.
     
    12:01
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jakub Slováček – 2 min., držení.
     
    12:35
    Ve vlastním oslabení adresoval Úbl hezkou přihrávku Benákovi do jízdy, ten následně nekoukal doprava, doleva, prostě puk napálil na branku a Skácel na poslední chvíli jeho pokus vyrazil ramenem nad branku.
     
    13:03
    5/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Třinec využil početní výhodu a jde dnes jako první do vedení. Švancara nevěděl co s pukem, tak ho od modré čáry nahodil na branku a těsně před Poustkou hrací předmět zasáhl VÍT HLADONÍK. Asistence: Robin Švančara, Michal Rybnikár.
    Hladoník V., Švančara R., Rybnikár M., Weiss M., Holub D.
    Fehér A., Klatovský A., Reisnecker B., Mašek M.
    13:03 Vít HLADONÍK - 0:1
     
    14:31
    Škoda nahodila puk do pásma, u zadního mantinelu se posléze strhla velká mela o kotouč, každý si ho chtěl ukořistit pro sebe.
     
    15:30
    Jakub Slováček se parádně zbavil obránce, čímž se z úhlu natlačil před branku, jeho bekhendový pokus ovšem šel jen do rohu ledové plochy.
     
    16:32
    Hosté znovu vyhodili kotouč tak, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    16:53
    Andrej Hebar zaútočil po křídle, na levém kruhu se rozhodl pro střelu k bližší tyči, tu měl ovšem Poustka dobře pokrytou.
     
    17:26
    Adam Fehér tečoval pobídku od modré čáry, jenomže kotouč nakonec skončil až nad brankou Skácela. Nutno si říci, že ten zatím v první třetině hodně práce opravdu neměl.
     
    18:16
    To samé se ale dá říci i o Eliášovi Poustkovi, který nyní sledoval útok Třince, jak skončil již krátce za červenou čárou. Dnešní zápas zatím opravdu baví přítomných 76 fanoušků.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Matyáš Úbl se pustil do velké kličkované proti čtyřem bránícím hráčům, nakonec v souboji inkasoval tvrdý úder, po kterém se těžko zvedá zpět na brusle, vylučovat se nicméně nebude. Play off Extraligy dorostu pískají čtyři rozhodčí, tak budeme věřit, že měli pravdu.
     
    19:57
    V posledních vteřinách toužil po vyrovnání Adam Fehér, který vystřelil z levého kruhu. Možná i kvůli hlasitému bubnování mladého fanouška, který je rád, že dostal paličky do ruku, neslyšel volání svého spoluhráče, který byl zcela sám na druhé vlně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi prvních dvacet minut, který diváky rozhodně nezahřál. Slezané zatím vedou o jednu branku, v přesilové hře ukázal svou hladovost po gólech Hladoník, který jemnou tečí usměrnil puk do brány. Škoda také měla několik střeleckých pokusů, zatím ovšem na její straně svítí nula. Uvidíme co přinesou následující minuty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Třinec táhl rychlý brejk dvou na jednoho, vše na sebe vzal Holub, jeho rána letěla směr brána, tu však nakonec ale netrefila.
     
    21:47
    Plzeň důrazně napadala v útočné třetině, puk si vzal na paškál Jiří Maxa, který si vzápětí udělal z obránců stojné kužely, bekhendové zakončení ovšem Skácel včas zkrotil.
     
    22:04
    Nepříjemná teč před plzeňským gólmanem, ten ovšem naplno ukázal svou šikovnost, když se roztáhl na brankové čáře a vytáhl ze své sbírky skvělý zákrok.
     
    23:42
    5/5
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hokejová krása a Škoda zaslouženě vyrovnává! Třinci v obraně uletěly včely, Poustka ze své brány fantasticky rozehrál kotouč, Plzeň jela najednou ve dvou na jednoho, Benák předal puk MATYÁŠI ÚBLOVI před prázdnou bránu a bylo vymalováno. Asistence: Adam Benák, Eliáš Poustka.
    Úbl M., Benák Ad., Reisnecker B., Kamas J., Fodor J.
    Mrtka R., Marek J., Hladoník V., Morcinek F., Polášek J.
    23:42 Matyáš ÚBL - 1:1
     
    24:11
    5/5
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Fantastický obrat plzeňských bojovníků! Antonín Klatovský zavezl kotouč do pásma, následně viděl před brankou najetého MARTINA BOSKOVCE, který to měl naservírované, jak na zlatém podnose. Asistence: Antonín Klatovský, Jiří Maxa.
    Boskovic M., Maxa J., Klatovský A., Černý M., Tománek M.
    Mrtka R., Niemczyk P., Hladoník V., Morcinek F., Polášek J.
    24:11 Martin BOSKOVIC - 2:1
     
    25:37
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Radim Mrtka – 2 min., napadení.
     
    25:53
    Antonín Klatovský měl nyní na hokejce třetí branku, z úhlu ovšem netrefil otevřenou bránu Třince.
     
    26:31
    Benák byl pozoruhodně povalen k zemi, hosté poté dokázali vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    26:57
    Hosté se vozí zase na pěkném kolotoči, přiznám se, že mně už by se dělalo špatně. Fehér bekhendem ale trefil jen tyč.
     
    27:08
    5/4
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tohle ani tvrdá třinecká Ocel nemohla vydržet, Škoda uniká do dvoubrankového vedení. MATĚJ TOMÁNEK měl spoustu prostoru na pravém kruhu a milimetrově přesnou střelou poté vymetl všechny pavučiny v bráně Skácela. Asistence: Ben Reisnecker, Matyáš Úbl.
    Tománek M., Reisnecker B., Úbl M., Mašek M., Kamas J.
    Holub D., Marek J., Hrček J., Hebar A.
    27:08 Matěj TOMÁNEK - 3:1
     
    28:26
    Hosté jsou zralí, aby do Třince už odjeli po dvou třetinách a modlili se, že v pondělí to bude jiné. Daniel Křepel totiž tentokrát z pětice hráčů udělal malé trpaslíky, na gólmana si nicméně nepříjemnou ranou nepřišel.
     
    28:49
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Matouš Mašek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    29:30
    Eliáš Poustka v naprostém soustředění, dneska plzeňský brankář chytá výborně. Puk mu tentokrát přistál v připravené lapačce.
     
    30:05
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Radim Mrtka – 2 min., hákování.
     
    30:32
    Ben Reisnecker nyní ukázal, že dokonale ovládá i fotbal, bez hokejky skvěle rozehrál bruslí na dobrých pět metrů.
     
    30:49
    Domácí v plném počtu.
     
    31:25
    Matyáš Úbl byl zcela sám na ose hřiště, ani jedna z jeho dvou ran tentokrát v brance neskončila.
     
    32:05
    Hosté v plném počtu.
     
    32:26
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Šimon Bělík – 2 min., podrážení.
     
    32:40
    Plzeň se dostala za svou brankou ke kotouči a ten bez problémů poslala až ke Skácelovi.
     
    33:35
    Plzeň toužila ohrozit branku Třince i ve vlastním oslabení, proti byl ovšem čárový rozhodčí, který odpískal ofsajd.
     
    34:08
    A znovu kotouč daleko od plzeňské brány, Plzeň tohle oslabení hraje ve velké pohodě.
     
    34:26
    Domácí v plném počtu.
     
    35:45
    Martin Boskovic vystřelil od modré čáry, tentokrát jeho pokusu ovšem chyběla větší přesnost. Oceláři poté vyhodili kotouč jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    36:27
    Jiří Kamas za svou brankou ukázal, že si nenechá líbit krosček do zad, proto poté dal protihráči co proto.
     
    38:10
    Hosté přidali na intenzitě svých zákroků, už ví, že jim dneska teče čím dál více do bot.
     
    38:34
    5/5
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni opět našli ve své sbírce smrtící šíp, který mířil do černého. Adam Benák si pro sebe vyhrál buly ve středním pásmu, následně našel na pravém křídle MATYÁŠE ÚBL, který vykouzlil nechytatelnou ránu ke vzdálenější tyči. Asistence: Adam Benák, Šimon Bělík.
    Úbl M., Benák Ad., Bělík Š., Klatovský A., Kamas J.
    Holub D., Marek J., Hrček J., Řípa D., Hebar A.
    38:34 Matyáš ÚBL - 4:1
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:13
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Petr Niemczyk – 2 min., krosček.
     
    39:50
    Adam Benák připravil skvělou pozici pro Antonína Klatovského, ten ovšem napálil jen beton Skácela.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je minulostí. Prostřední část jasně patřila domácí Škodovce, která ji ovládla 4:0. Oceláři komplet nestíhali, což vyústilo i naštvání několika tatínků na plzeňském stadionu, který svou nelibost dávají najevo. Pokud to takto půjde dál, možná se mimo konfliktu na ledě, dočkáme i konfliktu v hledišti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Oceláři Třinec:
    ze hřiště odchází David Skácel, přichází Denis Čelko.
     
    40:25
    5/4
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Neskutečná rána ADAMA BENÁKA! Plzeňský šikula dostal přihrávku na levou stranu, následně si sjel na kruh, odkud vykouzlil neskutečnou ránu pod horní tyčku. Plzeňský šikula poté dal najevo i emoce, na které u něho jsme moc zvyklí. Asistence: Jan Fodor, Matyáš Úbl.
    Benák Ad., Fodor J., Úbl M., Mašek M., Kamas J.
    Holub D., Marek J., Švančara R., Morcinek F.
    40:25 Adam BENÁK - 5:1
     
    41:38
    Další rána na hostujícího brankáře, tentokrát byl Čelko pozorný.
     
    42:55
    Hosté nemají jakoukoliv sílu na zvrat v tomto zápase, vše se již pomalu připravuje na rozhodující utkání, které se bude hrát v pondělí v Třinci.
     
    43:29
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Beru zpět! Avšak jediný hráč, který prokazuje hlad po gólech je VÍT HLADONÍK. Řehák vysunul Hladoníka, který se trefil přesně k tyči. Asistence: René Řehák.
    Hladoník V., Řehák R., Makula W., Marek J., Holub D.
    Křepel D., Fehér A., Maxa J., Kocek P., Černý M.
    43:29 Vít HLADONÍK - 5:2
     
    43:55
    5/5
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jenomže odpověď Škody je blesková! ADAM BENÁK dostal přihrávku od zadního mantinelu, po jeho další ráně vznikla na brankovišti skrumáž, volný puk si poté našel znovu Benák, který do dorazil do sítě. Asistence: Jan Fodor, Matyáš Úbl.
    Benák Ad., Fodor J., Úbl M., Kocek P., Černý M.
    Holub D., Marek J., Švančara R., Rybnikár M., Weiss M.
    43:55 Adam BENÁK - 6:2
     
    45:41
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    S góly se nám najednou rozsypal pytel. Volný puk si našel v útočném pásmu MICHAL RYBNIKÁR, který další přesnou ranou nedal Poustkovi šanci zasáhnout. Asistence: Andrej Hebar.
    Rybnikár M., Hebar A., Weiss M., Byrtus D., Kaleta V.
    Fodor J., Úbl M., Bělík Š., Černý M., Kocek P.
    45:41 Michal RYBNIKÁR - 6:3
     
    46:31
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Matouš Mašek – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    48:07
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    David Lukas Holub – 2 min., nedovolené bránění.
     
    48:31
    Domácí v plném počtu.
     
    49:04
    Jan Fodor vystřelil od modré čáry, jeho pokus Čelko vyrazil svým betonem, Škoda nicméně zůstává u kotouče.
     
    50:07
    Hosté v plném počtu.
     
    50:23
    5/5
    Plzeň právě vstřelila branku!
    HATTRICK HERO! Třinec už má gólů ve své bráně, jak Sněhurka svých trpaslíků. Jiří Kamas zavezl kotouč za branku Čelka, následně našel před brankou ADAMA BENÁK, který nekompromisně zavěsil. Asistence: Matyáš Úbl, Jan Fodor.
    Benák Ad., Úbl M., Fodor J., Černý M., Kocek P.
    Holub D., Byrtus D., Niemczyk P., Morcinek F., Polášek J.
    50:23 Adam BENÁK - 7:3
     
    51:15
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Jakub Marek – 2 min., hákování.
     
    51:29
    Hosté ujeli do brejku, výsledkem toho je pro hosty trestné střílení.
     
    51:29
    K němu se rozjel Michal Rybnikár, ten ovšem mezeru mezi betony nenašel.
     
    52:37
    Prudká rána Kamase, Čelko byl ovšem připraven zasáhnout.
     
    53:15
    Hosté v plném počtu.
     
    54:21
    Plzeň mohla je ve čtyřech na jediného obránce, avšak hlavní rozhodčí přerušil hru, jelikož v obranném pásmu zůstal ležet jeden z hráčů Třince.
     
    55:05
    Utkání už se prakticky jen dohrává z povinnosti, o vítězi dnešního zápasu je dávno rozhodnuto.
     
    56:27
    Hosté se ještě snaží něco vymyslet, ale už je to spíše marný boj.
     
    57:07
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Matouš Mašek – 2 min., podrážení.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Antonín Klatovský mohl vstřelit osmou branku krátce po vyhraném buly, ale trefil jen beton Čelka.
     
    59:07
    Domácí v plném počtu.
     
    59:25
    Fanoušci si závěr dnešního utkání užívají, všichni na západě Čech doufají, že to nebyl jejich poslední zápas na domácím ledě. K tomu stačí jediné, v pondělí vyhrát v Třinci.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Škoda na svém ledě přejela Třinec jasně 7:3, čímž si vybojovala rozhodující pátý duel, který bude v pondělí hostit třinecká Werk Aréna. (15:10:59)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 24. Úbl (Ad. Benák, Poustka), 25. Boskovic (Maxa, Klatovský), 28. Tománek (Reisnecker, Úbl), 39. Úbl (Ad. Benák, Bělík), 41. Ad. Benák (Fodor, Úbl), 44. Ad. Benák (Fodor, Úbl), 51. Ad. Benák (Úbl, Fodor) – 14. Hladoník (Švančara, Rybnikár), 44. Hladoník (Řehák), 46. Rybnikár (Hebar)


    HC Škoda Plzeň: Poustka (Houdek) – Kamas, M. Mašek, Boskovic, Reisnecker, Kocek (C), M. Černý (A), Hanzlík – Klatovský (A), Ad. Benák, Úbl – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Oceláři Třinec: Skácel (41. Čelko) – Mrtka, Holub (A), Kaleta, Byrtus, Niemczyk, J. Marek – Švančara (C), Rybnikár, Weiss – Hrček, Řípa (A), Hladoník – Morcinek, J. Polášek, Řehák – Makula, Hebar.
    Trenér: Marek Malík.

    Rozhodčí: Šmika, Micka – Štofa, Hlinka

    Diváci: 76
    Plzeň 2 3 Třinec
    #1 Pondělí 18.03.2024 • 13:00
    Třinec - Plzeň 5:3
    #2 Úterý 19.03.2024 • 13:00
    Třinec - Plzeň 3:4
    #3 Pátek 22.03.2024 • 17:00
    Plzeň - Třinec 2:5
    #4 Sobota 23.03.2024 • 13:00
    Plzeň - Třinec 7:3
    #5 Pondělí 25.03.2024 • 17:30
    Třinec - Plzeň 4:2
    bahis siteleri