Columbus – Colorado 4:1 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 3:4 (po pr.)
Tampa – Detroit 2:4 (kon.) | Toronto – Florida 6:4 (kon.) | St. Louis – Edmonton 3:2 (po pr.)
Winnipeg – Los Angeles 4:3 (kon.) | San Jose – Seattle 2:4 (kon.)
konec
New York Rangers
2:5 (0:2, 0:0, 2:3)
Pittsburgh Penguins
Úterý 02.04.2024, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:49:24)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 30 – 22 | Přesilová hra: 0/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Igor Šesťorkin (NYR) – 17 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3 %, odchytal 58:37
    Alex Nedeljkovic (PIT) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání
    1. Sidney Crosby (PIT)
    2. Bryan Rust (PIT)
    3. Alex Nedeljkovic (PIT)
     
    Pittsburgh zvládl další existenční zápas a na jedenáctém místě Východní konference zmenšil ztrátu vůči osmému Washingtonu na pět bodů. Rangers navzdory prvnímu nezdaru po sérii pěti výher zůstávají v čele celé NHL s tříbodovým náskokem na Carolinu, Boston a Dallas.
     
    Nezdar Rangers předznamenala už osmnáctá sekunda a Rustem potrestaná minela kapitána Trouby. Domácí se zvedli až po Crosbyho gólu na 0:2, ale jejich neschopnost vstřelit kontaktní gól trvala tak dlouho, že Bemström z úniku navýšil vedení Pens na tři góly. Štěstí se na Newyorčany usmálo až v čase 50:42, kdy si do té doby vynikající Nedeljkovic odnesl Kakkovu střelu v lapačce za brankovou čáru. Roslovicova dorážka na 2:3 pak vzbudila v Madison Square Garden naději, ale poslední slovo zase měli skvěle hrající Rust s Crosbym, jejichž góly do prázdné brány zpečetily výhru Pittsburghu 5:2.
     
    Konec zápasu.
    59:15 Sidney CROSBY - 2:5
     
    59:15
    5/6
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY statečně vystoupil proti střele Panarina. Zablokoval ji ve svůj prospěch a v úniku proti prázdné brance snadno zaznamenal svůj 37. gól v sezóně. Bez asistence.
    Pettersson M., Letang K., Rust B., Smith R., Crosby S.
    Fox A., Panarin A., Lafrenière A., Trocheck V., Kreider C., Zibanejad M.
     
    58:24
    Šesťorkin odjel zpátky na střídačku a sledoval velkou skrumáž u Nedeljkovice, jež vznikla střelou Foxe. Způsob k doražení puku do sítě domácí šestice hráčů nenašla.
    57:21 Bryan RUST - 2:4
     
    57:21
    5/5
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sotva Šesťorkin odjel směrem na střídačku, tak Pittsburgh rozhodl o výhře gólem do prázdné brány. Letang vyšťoural puk zpod mantinelu ve společnosti Zibanejada a Trochecka. Carter ho přes Foxe posunul na BRYANA RUSTA a ten vrátil Tučňákům klid banální koncovkou z vrcholku levého kruhu. Asistence: Jeff Carter, Kris Letang.
    Pettersson M., Letang K., Rust B., Carter J., Crosby S.
    Panarin A., Trocheck V., Kreider C., Fox A., Zibanejad M.
     
    57:19
    Nadšení v Madison Square Garden trochu utlumil Nedeljkovic, který podržel propagační pokus K´Andreho Millera ve své lapačce.
    56:53 Jack ROSLOVIC - 2:3
     
    56:53
    5/5
    Rangers právě vstřelili branku!
    Už jen jeden gól dělí domácí mužstvo od toho, aby si vynutilo prodloužení! Poosmé v sezóně slaví branku JACK ROSLOVIC, jenž zprava pohotově dorazil Zibanejadovu nepřesnou střelu zpoza levého kruhu. Nedeljkovic se nestíhal přesunout. Asistence: Mika Zibanejad.
    Jones Z., Fox A., Kreider C., Zibanejad M., Roslovic J.
    Shea R., Letang K., Rust B., Smith R., Crosby S.
     
    56:31
    Foxovu střelu zápěstím Nedeljkovic neudržel. Až později Bemström posunul puk do středního pásma a spojil to s odchodem na střídačku.
     
    56:15
    V dalším případě už byl O´Connor v lepším postavení v levém kruhu, ovšem domácí gólman pohodlně odsunul puk k zadnímu hrazení.
     
    56:06
    Po Bemströmově přihrávce byl O´Connor v docela ostrém palebném úhlu. U přední tyče klečící Šesťorkin díky hokejce Foxe zasahovat nemusel.
     
    55:58
    Domácí v plném počtu.
     
    55:25
    Ačkoliv se Tučňákům v početní převaze nevede, tak je může těšit aspoň to, že se třetí třetina mílovými kroky blíží ke konci.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 51. Kakko (Fox, Panarin), 57. Roslovic (Zibanejad) – 1. Rust (Crosby, R. Smith), 11. Crosby (P. Joseph, Letang), 50. Bemström (Puljujärvi), 58. Rust (Carter, Letang), 60. Crosby


    New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Trouba (C), Z. Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Roslovic – Panarin (A), Trocheck, Lafrenière – Brodzinski, Wennberg, Kakko – Cuylle, Goodrow, Vesey.
    Trenér: Peter Laviolette

    Pittsburgh Penguins: Nedeljkovic – P. Joseph, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, St. Ivany, Shea – D. O'Connor, Crosby (C), Rust – Bunting, Malkin (A), Rakell – R. Smith, Eller, Puustinen – Puljujärvi, Bemström, Carter.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: McCauley, Rooney – Flemington, Fournier

    Diváci: 18 006
    bahis siteleri