Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.) | Česko – Německo 1:0 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Švédsko
Čtvrtek 11.04.2024, 23:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanaďanky za svým postupem vykročily dvěma góly v úvodních šesti minutách, ale tak snadné to zase neměly. Ve 12. minutě totiž v přesilovce snížila Hilda Svenssonová a v úvodu druhé části mohlo být i vyrovnáno. Ljungblomová však po naskočení z trestné lavice neproměnila samostatný únik a o chvíli později trefila Lundinová tyčku. Kanadu pak uklidnil druhý zásah obránkyně Renaty Fastové. V závěrečné desetiminutovce duelu ještě pojistily postup Javorových listů Natalie Spoonerová s Jaime Bourbonnaisovou.

    Střely na branku – 44:18 (18:9, 11:3, 15:6) (01:32:47)
     
    Vyhlášeny byly také tři nejlepší hráčky Švédska na celém turnaji. Realizační tým vybral obránkyni Maju Nylén-Perssonovou, Linu Ljungblomovou a teprve 17letou Hildu Svenssonovou.
     
    Nejlepší hráčkou zápasu na švédské straně byla vyhlášena Thea Johanssonová. Na kanadské straně si jede pro cenu Renata Fastová, která z pozice obránkyně dvakrát skórovala.
     
    Hokejistky Kanady poráží Švédky 5:1 a stávají se třetími semifinalistkami turnaje! I zde se tedy naplnily papírové předpoklady.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    O'Neillová nyní vyhodila Nicole Goslingovou z pásma.
     
    59:01
    Tlak Kanady ukončila tvrdou střelou Blayre Turnbullová. Ta však trefila Söderbergovou, která dobře povyjela proti střelkyni. Minuta do konce.
     
    58:43
    Emily Clarková to zkoušela z vrcholu pravého kruhu. Ani ona netrefila.
     
    58:12
    Kanaďanky dohrávají zápas s chutí. Z mezikruží minula branku Sarah Fillierová.
     
    57:01
    Střelu Nicole Goslingové od modré čáry drží Söderbergová ve výstroji. Čas na poslední reklamní přestávku.
     
    56:31
    Zakázané uvolnění Kanady. O osudu zápasu je už rozhodnuto. Je jasné, že si Kanaďanky zahrají semifinále.
    54:42 Jaime BOURBONNAISOVÁ - 5:1
     
    54:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanaďanky přidávají i pátý gól! Ten je odměnou za výborné střídání první formace. Po nahrávce Poulinové nejprve střílela Brianne Jennerová. Söderbergová ještě zasáhla. Javorové listy ale zůstaly na kotouči, ten si nakonec vzala na modré čáře JAIME BOURBONNAISOVÁ a její nahození zapadlo k pravé tyčce. Švédská brankářka ukazuje obránkyni Bergströmové, že se ji připletla do výhledu. Asistence: Marie-Philip Poulinová a Ella Sheltonová.
    53:56 Natalie SPOONEROVÁ - 4:1
     
    53:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Emma Maltaisová předvedla skvělou práci za švédskou brankou, kde kotouč získala v souboji se švédskými hráčkami a poslala ho do slotu, kde nalezla hůl NATALIE SPOONEROVÉ. Ta si hrací předmět srovnala na forhend a trefila se mezi betony Söderbergové – 4:1. Asistence: Emma Maltaisová.
     
    52:57
    Teď už musela Maschmeyerová do akce. Z mezikruží to pohotově zkoušela Ebba Hedqvistová, která mířila mezi nohy, ovšem kanadská brankářka byla na ledě včas.
     
    52:43
    Hildě Svenssonové sáhla do střely kanadská hráčka a puk tak nezamířil na branku.
     
    52:10
    Švédky kompletní.
     
    51:43
    Brianne Jennerová dostala přihrávku na levý kruh od Julie Goslingové. Její střelu kryje Söderbergová.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. Fastová (Serdachnyová, Larocqueová), 6. Staceyová (Turnbullová), 29. Fastová (O'Neillová), 54. Spoonerová (Maltaisová), 55. Bourbonnaisová (Poulinová, Sheltonová) – 12. Svenssonová (Lundinová, Olssonová)


    Kanada: Maschmeyerová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová (A), Sheltonová, Ambroseová, N. Goslingová, Bellová, Bourbonnaisová – Fillierová, Poulinová (C), Jennerová – Maltaisová, Nurseová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – J. Goslingová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Karlssonová, Forsgrenová, Kjellbinová (C), Anderssonová – Ljungblomová (A), Olssonová, Svenssonová – Bouvengová, Hedqvistová, Lundinová – Hallinová, Blomová, Johanssonová – Sundinová, Thuviková, Wikner-Zienkiewiczová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Kainbergerová (AUT), Martinová (CAN) – Bucknerová (USA), Saarimäkiová (FIN)

    Diváci: 1512
    bahis siteleri