J. Korea – Rumunsko 2:3 (kon.) | Slovinsko – Japonsko 3:1 (kon.) | Itálie – Maďarsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Itálie
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Maďarsko
Pátek 03.05.2024, 19:30 • Sparkasse Arena, Bolzano • Mistrovství světa - I. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    I po 4. kole zůstává situace na mistrovství světa I. A divize hodně zamotaná. Při shodě všech výsledků posledního kola totiž může Itálie nejen postoupit, ale stále ještě i sestoupit! Slovinsko po dnešku získalo jistotu postupu, ale o druhé místo se strhne velký boj. Nejlepší výchozí pozici dnes získalo Maďarsko, ale čeká ho zápas právě se Slovinskem, úplně poslední celého turnaje. Může se stát, že mezitím jistotu získá, v tuto chvíli ale pro Maďarsko platí, že potřebuje k definitivě 2 body. Ve hře o postup jsou stále i Rumunsko a Itálie. Rumunsko k postupu potřebuje získat proti Japonsku o 2 body více než Maďarsko proti Slovinsku a zároveň více bodů než Itálie proti Korecům. To Itálie musí vyhrát za 3 body, nic jiného pro ni neexistuje, a zároveň doufat, že Maďarsko prohraje v základní hrací době. Na druhou stranu pokud Itálie s Koreou prohraje po 60 minutách a zároveň v zápase hraném před jejím Japonci porazí Rumuny v prodloužení, či po nájezdech, Italové senzačně sestoupí. Rumunsko pak sestoupí v případě, že prohraje s Japonskem po 60 minutách a Korea porazí Itálii o 1–9 branek. Japonsko musí pro záchranu získat proti Rumunům stejně bodů jako Korea proti Italům. Korejci vědí, že musí nad Italy pro záchranu vyhrát, ale za kolik bodů, to jim určí až výsledek Japonska s Rumunskem.

    Ano, je to stále celé obrovská matematika. Tabulka I. A divize před posledním kolem vypadá takto:
    1. Slovinsko 3-0-0-1 13:6 9
    2. Maďarsko 2-1-0-1 13:7 8
    3. Itálie 1-1-1-1 12:9 6
    4. Rumunsko 2-0-0-2 7:15 6
    5. Japonsko 1-0-1-2 9:13 4
    6. Korea 1-0-0-3 11:15 3

    Sobotní program, který to všechno rozplete, startuje ve 12:30 utkáním Rumunsko–Japonsko, následuje v 16:00 Itálie–Korea a celý turnaj v 19:30 uzavře souboj Maďarsko–Slovinsko. A doporučuji vám to sledovat, bude to zábavné a napínavé zároveň. (22:30:53)
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli na obou stranách vyhlášeni střelci některé z branek. Na straně Itálie Daniel Frank, na straně Maďarska István Sofron.
     
    Střely na branku v prodloužení – 2:4
    Střely na branku v celém utkání – 41:21
     
    Prodloužení bylo zpočátku hodně opatrné, s postupem času se stávalo stále více akčním a byly v něm k vidění gólové šance na obou stranách. Nesmírně důležitý gól však dal až na konci 64. minuty Balázs Varga a ukončil tak pohledný zápas, v němž Maďarsko před 5 394 skutečně fandícími diváky obou táborů po většinu času nebylo lepším týmem, přesto však dvakrát vedlo a nakonec i vyhrálo. Ale protože pouze za 2 body, není Itálie ze hry o postup.
     
    Konec zápasu.
    63:54 VARGA - 2:3
     
    63:54
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, druhý bod bere v prodloužení Maďarsko a výrazně si tak vylepšuje svoji pozici v boji o postup! Rozhodčí se ještě dlouho radili, ale nakonec uznávají gól po tak jednoduché akci, jak jen v hokeji může být! O ofsajd se totiž nejednalo, BALÁZS VARGA projel s pukem téměř celé kluziště, předal ho doprava, odkud mu ho János Hári z první vrátil zpátky před branku a přes jemnou teč Pietronira Varga puk zachytil a jednoduchou kličkou do forhendu zasunul puk za beton Clary!
    Asistence: János Hári, Bence Stipsicz.
     
    63:36
    Obrovské šance na obou stranách! Nejprve na jedné straně trefil Erdely levou tyč, z protiútoku opět hrozila dvojice Catenacci, Salinitri a druhý jmenovaný nedokázal dorazit puk za již ležícího gólmana!
     
    63:16
    Hosté krouží v útočném pásmu a hledají prostor.
     
    62:22
    Obrovská šance Itálie gólem nekončí! Po průniku Salinitriho z levé strany a přihrávce k pravé tyči střílí dojíždějící Catenacci nad šibenici!
     
    62:00
    Papp se protáhl pravou stranou až k brankovišti, zblízka ale puk za Claru neprotlačil.
     
    61:32
    Frigo se Seedem se opět neprobili s pukem přes modrou čáru.
     
    61:09
    Erdély se rychle rozjel k modré čáře, ale před ní udělal oblouk na další pokus.
     
    60:48
    Počínají si zatím hodně opatrně a nikam se neženou.
     
    60:21
    Mantenuto nebyl na modré čáře puštěn po mantinelu, takže možnost něco vymyslet dostanou Maďaři.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku ve třetí třetině – 9:9
    Střely na branku po třetí třetině – 39:17
     
    Ani třetí třetina o vítězi tohoto zápasu nerozhodla, takže je jasné, že Itálie zůstává ve hře o postup a reálně v něm je i Rumunsko. Oba však zůstanou v tabulce za Maďarskem. O tom, kdo bude mít jak výhodnou pozici, rozhodne prodloužení.

    Třetí třetina už zdaleka nebyla tak dominantní ze strany domácích a dokonce znovu prohrávali, když se skvěle trefil Akos Mihaly. Vzápětí však dokázal vyrovnat dorážející Daniel Frank a brankáři již za svá záda další puky nepustili.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Libor Štěpán

    Branky a nahrávky: 39. Pietroniro (Trivellato, de Luca), 44. Frank (Mantenuto, Frigo) – 31. Sofron (Varga), 43. Mihaly (Ortenszky), 64. Varga (Hári, Stipsicz)


    Itálie: Clara (Bernard) – Trivellato, Seed, Spornberger, Larkin (C), Glira, Pietroniro, Amorosa, Insam – Frank, Kostner, Marchetti – Frigo, Mantenuto, de Luca – Salinitri, Catenacci, Gazley – Mantinger, Purdeller, Deluca
    Trenér: Michael Pelino

    Maďarsko: Bálizs (Horváth) – Stipsicz, Hadobás, Kiss, Nilsson, Garát, Ortenszky, Szabó – Varga, Hári, Sofron – Erdély (C), Sebök, Papp – Nemes, Sárpátki, Galló – Mihaly, Németh, Terbócs
    Trenér: Don MacAdam

    Rozhodčí: Langin (CAN), Stano (SVK) – Braten (NOR), Zgonc (SLO)

    Diváci: 5 394
    bahis siteleri