Lille – Lyon 3:4 (kon.)
konec
Lille OSC
3:4 (2:0)
Olympique Lyon
Pondělí 06.05.2024, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (23:14:01)
     
    Gratulace do Lyonu po dnešním večeru budou posílat hlavně z Brestu, který se díky ztrátě Lille udržel na třetím místě. Les Dogues si o víkendu budou chtít spravit chuť v Nantes, stíhající jízda OL za šestým Lens pak bude pokračovat na půdě Clermontu.
     
    No, co k tomu dodat. Lille mělo nakročeno k cenné výhře a ještě deset minut před koncem si nad Olympiquem drželo jednogólový náskok, pak ale na Stade Pierre-Mauroy zavládl naprostý chaos a po závěrečném hvizdu sudího platilo přímo šokující skóre 3:4. V podání Lyonu jde o naprosto nevídanou loupež, do domácí kroniky se pak tento duel zapíše jako jen velmi těžko uvěřitelný defenzivní kolaps.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:14.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Nastavení se chýlí ke konci, tohle už pro Lyon vypadá velmi slibně. Hra se drží na domácí polovině.
     
    90+5
    Exekuci volného kopu kousek za středovou čarou si vzal na starost Chevalier, který dlouhým nákopem podpořil ofenzivní snahy svých spoluhráčů.
     
    90+4
    Tak tohle není pro Lille nic příjemného, za faul ve vápně dostává žlutou kartu Leny Yoro (LIL) a Les Dogues se po ztrátě míče musí stáhnout od brány.
     
    90+3
    Není čas ztrácet čas. Domácí se ihned derou před Lopese a uvidíme, zdali se mu podaří zareagovat.
    90+2. Mama BALDÉ - 3:4
     
    90+2
    Lyon právě vstřelil branku!
    Já už opravdu nemám slov... obrat je dokonán, Olympique se v nastavení dostává do vedení a není vůbec vyloučeno, že si dnes z Lille odveze plný počet bodů! Tentokrát se na střeleckou listinu zapsal MAMA BALDÉ, jehož hlavička se od natažené ruky Chevaliera odrazila do sítě! Nepamatuji si, kdy jsem naposledy viděl takhle bláznivý závěr! Sečteno, podtrženo – 3:4!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.
     
    89
    Diakité měl blízko k hattricku, ale zakončení po Santosově centru mu nevyšlo dle představ! Míč jen slabě proklouzl kolem přední tyče.
    88. Alexandre LACAZETTE - 3:3
     
    88
    Lyon právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, neuvěřitelné, ne-u-vě-ři-tel-né! Závěrečná přestřelka stále není u konce, OL se nenechalo Diakitého gólem položit na lopatky a takřka okamžitě znovu vyrovnává! ALEXANDRE LACAZETTE si v domácí šestnáctce naběhl na pěkně naservírovaný míč z dílny Maitlanda-Nilese a než se Chevalier zorientoval, uklidil ho pod břevno! Začínáme odznova – 3:3!
     
    87
    Domácí svatyně je pod mírným tlakem, Olympique se ještě seč může snaží zachránit situaci.
    85. Bafodé DIAKITÉ - 3:2
     
    85
    Lille právě vstřelilo branku!
    Tak tenhle gól musel rozžhavenému Lyonu sebrat dech, Les Dogues bleskově odpovídají a těsně před koncem základní hrací doby mají znovu blízko ke třem bodům! Gomes od praporku vyslal míč na hranu malého vápna na BAFODÉHO DIAKITÉHO, jenž si tvrdou hlavičkou zadělal na hattrick! Lopes ránu nezastavil – 3:2!

    Vojtěch Martinek

    Branky: 21. B. Diakité (Yazıcı), 37. Žegrova (David), 85. B. Diakité (Gomes) – 65. Benrahma (Lacazette), 82. M. Fofana (M. Baldé), 88. Lacazette (Maitland-Niles), 90+2. M. Baldé (Mata)

    Karty:   28. Gomes (LIL), 80. Haraldsson (LIL), 90+4. Yoro (LIL) – 35. Nuamah (LYO)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:14.
    Lille OSC: Chevalier – T. Santos, Yoro, B. Diakité, Ismaily – Gomes, bin Tálib – Yazıcı (26. Žegrova, 75. A. Ribeiro), Haraldsson, Gudmundsson (58. Cabella) – David (C).
    Náhradníci: Mannone, Jakubech – Bouaddi, Cavaleiro, Morais, Dago.

    Trenér: Paulo Fonseca.

    Olympique Lyon: Lopes – Mata, O'Brien, Ćaleta-Car, Tagliafico (46. Maitland-Niles) – Caqueret, Matić (68. Cherki), Tolisso (67. Mangala) – Nuamah (79. M. Baldé), Lacazette (C), Benrahma (68. M. Fofana).
    Náhradníci: Perri – Henrique, Lovren, Orban.

    Trenér: Pierre Sage.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Berthomieu.
    bahis siteleri