Olomouc B – Sparta B 3:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc B
3:1 (3:0)
AC Sparta Praha B
Pondělí 13.05.2024, 16:30 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce. Sigma B v druhém poločasu už nikam nespěchala, spíše se soustředila na vyvarování se nějakým chybám a udržení stavu, který si v první půli vybojovala. Nakonec se Sparta přece jen trefila, když z poslední akce kosmeticky upravila na 3:1. Vítězství ale přidává Sigma B, a to už osmé v řadě. (18:24:18)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sparta B právě vstřelila branku! Hosté se přece jen dočkali alespoň čestného úspěchu. Po přímém volném kopu se ve skrumáži uvolnil LUKÁŠ PENXA, který z volné pozice před gólmanem dokázal míč uklidit do branky.
     
    90+2
    Jakub Elbel se dopustil faulu na pravém křídle, kde se odehrávala akce Sparty. Dostává žlutou kartu a Sparta k dispozici ještě jeden přímý volný kop.
     
    90+1
    Nastavení tentokrát bude delší, sudí přidává ještě tři minutky nad rámec standardní hrací doby poločasu.
     
    90
    Filip Šilhart se zhostil volného přímého kopu od autové lajny na pravé straně. Míč sice zatočil do vápna, tam ho ale pevná olomoucká obrana znovu vyhlavičkovala.
     
    89
    Jan Fiala ještě obdržel žlutou kartu, pravděpodobně za nějaké slovní protesty, poznámky či nadávky.
     
    88
    Amasi nyní na pravém křídle nádherně odzbrojil Rusa, který se chtěl uvolnit a centrovat do vápna. Sparta ale po chvíli znovu dostala míč do držení.
     
    87
    Autové vhazování uvedl do hry Filip Šilhart, který ale míč pouze vhodil mezi tři obránce Sigmy, kteří ho rychle vykopli.
     
    86
    Daniel Rus sprintoval za dlouhým míčem z pozice, která se zdála jako jasný, snad i metrový ofsajd. Sudí to tak ale nevyhodnotili. Rus Však nedokázal branku ohrozit.
     
    85
    Rohového kopu se zhostil Šimon Jalovičor, který ho ale nezahrál nejlíp. Po pár odrazech ve vápnu balon přebrali hosté.
     
    84
    Jakub Elbel parádně uvolnil na levé straně Mosese Emmanuela Amasiho, který si s míčem seběhl do vápna a prověřil Nalezinka u bližší tyče. Míč, který směřovat do horní části branky, nakonec soupeřův brankář vyrazil na rohový kop.
     
    82
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Filip Slavíček, přichází Adam Uriča,
    ze hřiště odchází Štěpán Langer, přichází Šimon Jalovičor.
     
    81
    Ani následná akce Sparty po levém křídle nemohla skončit úspěchem. David Lawrence Jaja si předkopnutý míč pohlídal a zadovkou ho poslal jinému obránci.
     
    Dnešní utkání sleduje 575 diváků.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Lukáš Váňa, přichází Filip Šilhart,
    ze hřiště odchází David Holoubek, přichází Lukas Saal.
     
    79
    Po delší době se k ohrožení branky dostala také Sigma. Matěj Mikulenka si z pravé strany seběhl do vápna, potáhl míč a připravil si ho na střelu. Jeho přízemní rána pak ale nemohla proti brankáři Nalezinkovi uspět.
     
    78
    Daniel Rus se snažil uvolnit na levé straně, kde ale byl podražen. Obešlo se to bez karty, ale faul sudí samozřejmě odpískal.
     
    77
    Sparta provedla vhazování na pravé straně, míč nasměrovala až k vápnu na Michla, kterému se ale uzavřel prostor okolo, a tak musel zahrát do obrany.

    Jiří Polášek

    Branky: 22. Fiala, 33. Muritala, 43. Muritala – 90+3. Penxa

    Karty:   49. Muritala (OLB), 89. Fiala (OLB), 90+2. Elbel (OLB)


    SK Sigma Olomouc B: Koutný – Elbel, Cahel, Jaja, Slavíček (82. A. Uriča) – Israel (61. Mikulenka), Langer (C) (82. Jalovičor), Fiala – Singhateh (61. Amasi), Muritala (73. Fabiánek), Hadaš.
    Náhradníci: Trefil – Coufal.

    Trenér: Tomáš Janotka

    AC Sparta Praha B: Nalezinek – Uhrinčať, Ševínský (C), Jedlička – Holoubek (80. Saal), Váňa (80. Šilhart), Penxa, Jonáš (58. Lehocký) – Šiler (58. Mokrovics), Hranoš (58. Rus), D. Michl.
    Náhradníci: E. Kolář – Rebibo.

    Trenér: Luboš Loučka

    Rozhodčí: Filip Kotala

    Diváci: 575
    bahis siteleri