Olomouc B – Sparta B 3:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc B
3:1 (3:0)
AC Sparta Praha B
Pondělí 13.05.2024, 16:30 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce. Sigma B v druhém poločasu už nikam nespěchala, spíše se soustředila na vyvarování se nějakým chybám a udržení stavu, který si v první půli vybojovala. Nakonec se Sparta přece jen trefila, když z poslední akce kosmeticky upravila na 3:1. Vítězství ale přidává Sigma B, a to už osmé v řadě. (18:24:18)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sparta B právě vstřelila branku! Hosté se přece jen dočkali alespoň čestného úspěchu. Po přímém volném kopu se ve skrumáži uvolnil LUKÁŠ PENXA, který z volné pozice před gólmanem dokázal míč uklidit do branky.
     
    90+2
    Jakub Elbel se dopustil faulu na pravém křídle, kde se odehrávala akce Sparty. Dostává žlutou kartu a Sparta k dispozici ještě jeden přímý volný kop.
     
    90+1
    Nastavení tentokrát bude delší, sudí přidává ještě tři minutky nad rámec standardní hrací doby poločasu.
     
    90
    Filip Šilhart se zhostil volného přímého kopu od autové lajny na pravé straně. Míč sice zatočil do vápna, tam ho ale pevná olomoucká obrana znovu vyhlavičkovala.
     
    89
    Jan Fiala ještě obdržel žlutou kartu, pravděpodobně za nějaké slovní protesty, poznámky či nadávky.
     
    88
    Amasi nyní na pravém křídle nádherně odzbrojil Rusa, který se chtěl uvolnit a centrovat do vápna. Sparta ale po chvíli znovu dostala míč do držení.
     
    87
    Autové vhazování uvedl do hry Filip Šilhart, který ale míč pouze vhodil mezi tři obránce Sigmy, kteří ho rychle vykopli.
     
    86
    Daniel Rus sprintoval za dlouhým míčem z pozice, která se zdála jako jasný, snad i metrový ofsajd. Sudí to tak ale nevyhodnotili. Rus Však nedokázal branku ohrozit.
     
    85
    Rohového kopu se zhostil Šimon Jalovičor, který ho ale nezahrál nejlíp. Po pár odrazech ve vápnu balon přebrali hosté.
     
    84
    Jakub Elbel parádně uvolnil na levé straně Mosese Emmanuela Amasiho, který si s míčem seběhl do vápna a prověřil Nalezinka u bližší tyče. Míč, který směřovat do horní části branky, nakonec soupeřův brankář vyrazil na rohový kop.
     
    82
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Filip Slavíček, přichází Adam Uriča,
    ze hřiště odchází Štěpán Langer, přichází Šimon Jalovičor.
     
    81
    Ani následná akce Sparty po levém křídle nemohla skončit úspěchem. David Lawrence Jaja si předkopnutý míč pohlídal a zadovkou ho poslal jinému obránci.
     
    Dnešní utkání sleduje 575 diváků.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Lukáš Váňa, přichází Filip Šilhart,
    ze hřiště odchází David Holoubek, přichází Lukas Saal.
     
    79
    Po delší době se k ohrožení branky dostala také Sigma. Matěj Mikulenka si z pravé strany seběhl do vápna, potáhl míč a připravil si ho na střelu. Jeho přízemní rána pak ale nemohla proti brankáři Nalezinkovi uspět.
     
    78
    Daniel Rus se snažil uvolnit na levé straně, kde ale byl podražen. Obešlo se to bez karty, ale faul sudí samozřejmě odpískal.
     
    77
    Sparta provedla vhazování na pravé straně, míč nasměrovala až k vápnu na Michla, kterému se ale uzavřel prostor okolo, a tak musel zahrát do obrany.
     
    76
    Přímý volný kop Sparty z větší dálky propadl do vápna, ale tam se k němu už nikdo z hostujících fotbalistů nedokázal protlačit.
     
    75
    Daniel Michl nyní vysunul míč na pravé křídlo, odkud mohl centrovat do vápna, kde už mu sbíhalo několik spoluhráčů do dobrého postavení. Jenže ho rychle doběhl David Lawrence Jaja, který ho parádně odzbrojil, a ještě míč odkopl před zapadnutím na rohový kop.
     
    74
    Olomoučtí si vybojovali vhazování u lavičky Sparty, ale místo rychlého útoku nakonec zatáhli hru zpět do své obrany, odkud to budou zkoušet znovu.
     
    73
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Yunusa Muritala, přichází Jakub Fabiánek.
     
    72
    Jan Fiala se snažil uvolnit Yunusa Muritalu, který okamžitě sprintoval za míčem po lajně, ale přihrávka nebyla z nejlepších, a tak ji útočník nestihl.
     
    71
    Sigma se prokombinovala z těžké pozice na pravé straně přes svou obranu až na levou stranu, jenže tam zase nezvládla projít k pokutovému území.
     
    70
    Kvalita hry i výkon Olomouce už trochu opadly. Je to i tím, že Olomouc opravdu nikam nespěchá. Často se taky stává, že po výkopu gólmana přijde po jediném doteku výkop gólmana z druhé strany.
     
    69
    Krásná přihrávka Langera do vápna spoluhráči nakonec přišla vniveč. Sparťané pak vytlačili Olomouc zase až na svou polovinu.
     
    68
    Filip Nalezinek teď nezvládl výkop a míč poslal zbytečně na tribunu hostů. Jenže Sigma následně vhodila aut velice špatně a jen odevzdala míč zpátky soupeři.
     
    67
    Sigma si kopla standardku v podobě volného přímého kopu od autové čáry na levé straně. Zhostil se toho Langer, jenže našel pouze obránce soupeře.
     
    66
    Yunusa Muritala zkusil z pravé strany technicky šajtlí přenést míč mezi dvěma hráči do vápna, což se mu sice podařilo, ale našel pouze brankáře protivníka.
     
    65
    Hezká kombinační akce Sparty nyní pomohla hostujícímu týmu se prodrat až na konec hřiště, kde pak ale Sparťané přišli o míč.
     
    64
    Ani následný centr z pravé strany nemohl branku Sparty ohrozit. Míč totiž pomalu zaplul přímo do rukavic Filipa Nalezinka na malém vápně.
     
    63
    Sigma se pokoušela nyní přenést hru dlouhým nákopem na vysunutého Jana Fialu, který ale nakonec míč ve vápnu nezachytil.
     
    61
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Dele Ola Israel, přichází Matěj Mikulenka,
    ze hřiště odchází Ebrima Singhateh, přichází Moses Emmanuel Amasi.
     
    60
    Hodina hry je za námi. Sparta zkusí oživit hru trojicí střídání. V druhém poločase je zatím ve hře více, ale to je spíš tím, že se Olomouc už nemá kam hnát.
     
    59
    Z hranice vápna nyní pálil jeden z hostů. Střela byla hodně razantní, propadla bez teče skrumáží hráčů ve vápnu, ale skvělým zákrokem nakonec zasáhl brankář Koutný.
     
    58
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Tomáš Jonáš, přichází Maxmilián Lehocký,
    ze hřiště odchází Vojtěch Hranoš, přichází Daniel Rus,
    ze hřiště odchází Radek Šiler, přichází Roman Mokrovics.
     
    57
    Na druhé straně tak mohl do předu znovu Daniel Michl, který ale v souboji s obráncem soupeře neuspěl, a tak nakonec míč jen nechal propadnout do autu.
     
    56
    Singhateh nyní sprintoval po prvé straně, do vápna už mu sbíhali spoluhráči. Jenže pak trochu podklouzl, o míč byl připraven, a šance hostů tak skončila.
     
    55
    Na levé straně míč zatáhl téměř až k praporku Lukáš Penxa. Ten následně vybojoval autové vhazování, a míč pak poslal až do vápna, ale jen k Muritalovi, který ho vyhlavičkoval.
     
    54
    Jeden z hostů centroval z levé strany od autové linie. Míč mířil na bližší tyč, kde se stahoval taky asi nejaktivnější z hostů, Daniel Michl, jenže u míče byl dříve brankář Koutný.
     
    53
    Ebrima Singhateh se nyní stáhl do obrany, kde na levé straně parádně odzbrojil soupeře, vyvezl míč a předal ho nabíhajícím spolurháčům.
     
    52
    Na druhé straně nyní sprintovali jeden z domácích a jeden z hostů. Před Singhatehem ale hostující hráč dokázal míč uklidit za postranní linii do autu.
     
    51
    Daniel Michl centroval z pravého křídla, ale překopl celé vápno, a míč poslal až téměř na autovou linii na druhé straně hřiště.
     
    50
    Další faul Sigmy B, nyní útočný, teď zruinoval šanci domácích, která se rodila po dobrém brejku na pravé straně. Míč získávají na kopačky hosté.
     
    49
    Yunusa Muritala obdržel žlutou Kartu za nehezký faul na jednoho ze soupeřů, který provedl kousek od půlící čáry, když se snažil vybojovat míč.
     
    47
    Sparta zkusila po rozehrávce rychlý brejk po pravé straně, ale Olomouc navázala na parádní výkony v obraně z prvního poločasu, a míč zlikvidovala.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Viděli jsme krásný fotbal a festival šancí, ale pouze od jednoho týmu. Sigma hrála skvěle, tvořila si jednu šanci za druhou, a naopak Spartu dokázala téměř ve všech pozicích vymazat. Pražené se do hry moc nedostali, a pokud se už chopili míče, bylo to spíš na obranné polovině, či při nezdařilých sprintech po lajnách. Rezerva Sigmy tak vede pohodlně 3:0 a kráčí za osmým vítězstvím v řadě.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Sudí tento poločas prodlouží ještě o jednu minutku nad rámec standardní hrací doby poločasu.
     
    45
    Fiala byl při akci na pravém křídle faulován. Olomouc si tak kopne standardku v podobě volného přímého kopu z dost zajímavé pozice, kousek od pravého růžku vápna.
     
    43
    Olomouc B právě vstřelila branku! YUNUSA MURITALA skóruje v dnešním utkání již po druhé! Tentokrát dostal dlouhou přihrávku na pravou stranu. Stahoval se k němu soupeř, a tak Muritala raději hned vypálil. Brankáře propálil a míč zakončil k levé tyči.
     
    42
    Na druhé straně se s míčem hnal do vápna Daniel Michl, který si ale následně míč až moc předkopnul, a poslal ho pouze ke Koutnému.
     
    41
    Yunusa Muritala vyslal Ebrimu Singhateha velice dobrou přihrávkou za obranu do úniku, jenže ten byl při přejímání pasu v ofsajdu. Velkou šanci tak hvizdem ukončil rozhodčí.
     
    40
    Slavíček vhazoval u střídaček, jenže nenašel nikoho ze svých spoluhráčů ve přední části hřiště, ani kolem něj, a tak musel zahrát do obrany. Následný odkop se Koutnému nepovedl, mířil na tribuny.
     
    39
    Sigmě se u laviček nepodařilo odkopnout míč, a Israel ho poslal pouze na tribunu. Autové vhazování pak však zase nesehrála dobře Sparta, která o míč přišla, jenže domácí zahráli útočný faul.
     
    38
    David Holoubek dostal míč do zajímavé pozice na pravém kraji vápna, jenže pak ho nedokázal poslat nikomu ze svých spoluhráčů. Zahrál proto jen do obrany, a následně už přišel nepřesný centr.
     
    37
    Sparta si nyní nabíhala do zajímavé šance, jenže ta neměla dlouhého trvání. Lukáši Penxovi byl totiž odmáván ofsajd.
     
    35
    Na druhé straně mohl odpovědět Vojtěch Hranoš. Ten se dostal do osamocené pozice před brankářem Koutným, zkusil ho překonat technickým lobem, jenže Koutný si vyskočil, a špičkami prstů jeho míč zlikvidoval.
     
    33
    Olomouc B právě vstřelila branku! Domácí přidávají další branku. Po centru z pravé strany na střed vápna míč hostující obrana nedokázala odklidit. Ten tak dopadl přímo k YUNUSA MURITALOVI, jenž ho z blízkosti brankáře dostal do branky dloubáčkem.
     
    32
    Fiala se natahoval za dlouhým míčem, se kterým by pak mohl sprintovat, ale pas nebyl přesný, a hráč přitom ještě uklouzl.
     
    31
    První půl hodinka hry je za námi. Obraz hry se zatím moc nemění. Sigma měla mnohem více příležitostí, ale zatím je proměnila pouze v jednu branku. I tak ale utkání ovládá a Spartu nepouští téměř k ničemu.
     
    30
    Fiala se přes dva hráče protlačil do vápna, míč pak nabídl na pravé straně Hadašovi. Ten ho centroval na střed šestnáctky, kde už ale žádného ze spoluhráčů nenašel.
     
    29
    Nyní poprvé domácí obrana trochu pochybila, propustila dlouhý pas a nechala za ním sprintovat Radka Šilera. Jenže na míč vyběhl a skočil si na zem brankář Koutný.
     
    28
    Opět velice aktivní útok Sigmy zatlačil na gólmana, byl to nyní konkrétně Muritala. Ten musel zbrkle odkopnout, a tak Sigma rychle přišla k míči.
     
    27
    Hosté ale rozehráli "přímák" velice špatně. Trefili pouze nejblíže stojícího Ebrimu Singhateha. Od něj se míč následně odrazil až na druhou polovinu, a Sparťané tak museli rychle zpátky.
     
    26
    Nyní domácí trochu propadli na pravé straně, a tak jeden z hráčů musel zatáhnout za ruční brzdu, a sprintujícího soupeře fauloval. Obešlo se to bez karty, ale sparta má k dispozici volný přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    25
    Sigma se znovu dostala k míči po fantastickém pressu na obranu a brankáře. Tentokrát si ho ale poté stáhla zase zpět do obrany.
     
    24
    Na druhé straně se dostala k rohovému kopu také Sparta B. Ten rozehrál David Holoubek, který ho ale hodně přetáhl, a míč skončil až kdesi za vápnem.
     
    22
    Olomouc B právě vstřelila branku! Domácí se ujímají vedení! Sigma opět skvěle presovala a dohnala pod tlak gólmana, který pak nestihl ani dobře vykopnout. Míč se dostal k jednomu z domácích, který si ve vápně míč dvakrát zasekl a následně ho poslal na střed dobíhajícího JANA FIALU, který ho uklidil nechytatelně pod víko.
     
    21
    Rohového kopu se zhostil Jakub Elbel, který ho chtěl poslat na hlavu Davida Lawrence Jaji, jenže balon si sebral Nalezinek, a rychle ho poslal na druhou stranu.
     
    20
    Sigma vytěžila autové vhazování u šestnáctky. Míč uvedl do hry Slavíček, po chvíli domácí tým vybojoval dobře rohový kop.
     
    19
    A ani tentokrát útok hostů nemohl být úspěšný. Míč prodloužil Daniel Michl hlavičkou dopředu pouze k brankáři Janu Koutnému, který rozehrál další akci domácího celku.
     
    18
    Znovu se Spartě nepodařilo posunout míč ani o deset metrů, a už byl zase v autu. Nyní tak hosté vhazovali těsně před prostorem pro trenéra Tomáše Janotku, jenže Olomouc je znovu vytlačila až k vápnu.
     
    17
    Nyní se snažili hosté o brejk po pravé straně, dlouhou přihrávku na jednoho z útočníků ale skvěle doběhnul a uklidil Singhateh.
     
    16
    Olomouc stále skvěle presuje a soupeře už při přechodu na útočnou polovinu trochu vytáčí. Sparta zatím absolutně nemůže najít cestu.
     
    15
    Muriala se z pravé strany pokusil o střílený centr šajtlí. Na druhé tyči mu prostor zavíral Hadaš, nakonec ale balon ukořistil gólman Nalezinek.
     
    14
    Centrovaný míč Fialy na střed těsně před Muritalou odhlavičkoval jeden z hostů. Následně se k další ráně zpoza vápna dostal Singhateh, ale ani on neuspěl.
     
    13
    Sparta se snažila prokombinovat středem, což jí nevyšlo. Tak to ještě jednou zkusila po křídle, ale tam jen předvedla dlouhý nákop až na brankáře soupeře.
     
    12
    Sigma velice dobře presuje a často dostává pod tlak i samotného brankáře Filipa Nalezinka. V úvodních minutách Spartě míč moc nepůjčuje, a když ano, tak jen na obranné polovině hostů.
     
    11
    Další obrovská příležitost aktivního Israela! Ten popotáhl míč z pravé strany na střed. Následně vypálil, jeho střela byla hostujícím hráčem ještě tečována do břevna Sparťanské svatyně. Míč se navíc ještě odrazil do zad gólmana Nalezinka, ale za čáru nezapadl.
     
    10
    Centr Vojtěcha Hranoše si hlídal na levé straně Jakub Elbel. Ten ho kryl tělem a nechal ho zapadnout až za čáru.
     
    9
    Koutný dlouho meškal s rozehrávkou, nakonec ale míč posunul po levé straně, kde ho Sigma vyvezla až k vápnu. Israelova střela zpoza vápna byla ale zablokována.
     
    8
    Obrovská šance Sigmy! Dele Ola Israel naservíroval míč z pravé strany do vápna úplně volnému Muritalovi, který se ale na míči zamotal, a pár metrů před brankou do míče nedokázal ani kopnout.
     
    6
    Ke střele zpoza pokutového území se dostal Israel, který ale razantní ránou svatyni svého týmu o několik metrů přestřelil.
     
    5
    Slavíček vyvezl míč až k pokutovému území, tam ho posunul na pravou stranu, kde měl Hadaš hodně prostoru. Jeho následný centr do šestnáctky ale nebyl z nejlepších.
     
    4
    Muritala zachytil dobrý nákop spoluhráče, který míč vybojoval na středové linii, ale nedokázal se dostat přes posledního obránce hostujícího týmu.
     
    3
    Israel parádně vybojoval míč na středu hřiště. Zbrzdil tak akci Sparty a otočil hru směrem na druhou stranu. Tam domácí vybojovali pouze autové vhazování.
     
    2
    Utkání započalo. Sigma Olomouc nastoupila v klasických modrých dresech, zatímco Sparťané hrají v rudých dresech a černých šortkách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Sigma B prožívá famózní sezónu. Po posledním kole se dostala už na druhé místo, kde disponuje 48 body. Navíc má jednoznačně nejlepší formu v lize, vyhrála sedmkrát v řadě. V celé jarní části navíc ztratila body jen dvakrát, a z toho jen jednou prohrála, v Prostějove. Naposledy si poradila ve Vlašimi výsledkem 3:0.

    Sparta B na tom není úplně špatně, operuje ve středu tabulky. Aktuálně je na deváté pozici s 36 body. V posledních pěti zápasech bodovala třikrát, vyhrála s Příbramí a Žižkovem, remizovala ale v Kroměříži, prohrála v Jihlavě a taky doma s Líšní v posledním kole.

    Vzájemné zápasy
    Sparta B – Olomouc B 0:2 (29.10.2023)
    Sparta B – Olomouc B 0:2 (28.5.2023)
    Olomouc B – Sparta B 1:0 (31.7.2022)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Jiří Polášek

    Branky: 22. Fiala, 33. Muritala, 43. Muritala – 90+3. Penxa

    Karty:   49. Muritala (OLB), 89. Fiala (OLB), 90+2. Elbel (OLB)


    SK Sigma Olomouc B: Koutný – Elbel, Cahel, Jaja, Slavíček (82. A. Uriča) – Israel (61. Mikulenka), Langer (C) (82. Jalovičor), Fiala – Singhateh (61. Amasi), Muritala (73. Fabiánek), Hadaš.
    Náhradníci: Trefil – Coufal.

    Trenér: Tomáš Janotka

    AC Sparta Praha B: Nalezinek – Uhrinčať, Ševínský (C), Jedlička – Holoubek (80. Saal), Váňa (80. Šilhart), Penxa, Jonáš (58. Lehocký) – Šiler (58. Mokrovics), Hranoš (58. Rus), D. Michl.
    Náhradníci: E. Kolář – Rebibo.

    Trenér: Luboš Loučka

    Rozhodčí: Filip Kotala

    Diváci: 575
    bahis siteleri