Plzeň – Třinec 2:5 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 2:8 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 6:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:8 (1:3, 1:2, 0:3) Stav série: 1:2
HC Dynamo Pardubice
Pátek 22.03.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Z mé strany je to tak pro dnešní večer vše. Mějte jej krásný, stejně tak jako víkend a kdo ví, třeba se vám z hradeckého hokeje přihlásím až v příští sezoně. Carpe diem! (20:37:59)
     
    Tohle je pro Hradec hodně krutá porážka. Nutno říci, že Pardubice berou druhý bod v sérii zaslouženě, předvedly týmový a skvělý výkon. Ani ve třetí třetině nedovolily zápas zdramatizovat. Naopak gólem na začátku 44. minuty odskočily do vedení 6:2 a kontrovaly jej až do závěrečné sirény. V posledních čtyřech minutách se ještě rozdávaly třikrát vzájemné tresty za potyčky, po závěrečném hvizdu se ale již nic nesemlelo, a tak může Dynamo v sobotu rozhodnout o postupu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Už se zdálo, že bude definitivně hotovo, ale čtyři sekundy před koncem se ještě rozdávají tresty. Teodor Vápeník (PCE) se mimo hru tahal s Danielem Pavlíkem (MHK), načež Pavlík naznačil zájem jít do bitky. To už ale vyřešili čároví a je z toho tak dvojka za hrubost pro oba.
     
    59:15
    Joska protáhl puk středním pásmem, načež stáhl hru k vlastní brance. Ani Dynamo se už nechce nikam hnát.
     
    58:29
    A přichází další vzájemné vyloučení. Tobiáš Vítek (MHK) nejprve nasadil Michalu Jansovi (PCE) hrazdu, načež Jansa mu uštědřil ránu pěstí. Jedna dvojka za krosček, druhá za hrubost.
     
    58:09
    Hendrych nejprve dohrál jednoho z pardubických, který mu to oplatil ostrou sekerou. Zřejmě navíc došlo k tržné ráně, neboť domácí útočník jel hned střídat a svěřil se do péče doktorky.
     
    57:32
    Nahození na Tuláčka skryl gólman Dynama v lapačce a hned rozehrával. Už je vidět, že se prakticky čeká na závěrečnou sirénu.
     
    56:19
    Zápas je již dávno rozhodnutý, teď jde jenom o to, zda se ještě něco nesemele. Náznak byl v přerušení po zákroku Tuláčka, kdy se do potyčky pustili Filip Frolík (MHK) a Filip Křečan (MHK). Frolík i přes svou nižší výšku nasadil Křečanovi ukázkovou kravatu a zahodil na led. Oba tak mají dvojku za hrubost.
     
    55:32
    Studnický vyhrál souboj o puk ve středním pásmu a stáhl hru k vlastní brance, načež počkal, až mu prostřídají spoluhráči. Poté dal prostor tvořit Hendrychovi, jeho solidní pokus z levého křídla lapil Tuláček.
     
    54:42
    Joska měl čas a táhl hru po mantinelu na pravém křídle. Nakonec však zvolil pouhé vyhození na zakázané uvolnění, respektive tak, že kotouč po mantinelu propadl pod ochrannou sítí ven.
     
    52:25
    A když už byli Lvi blízko snížení, tak jej od toho dělily centimetry! Páleník dostal přesnou nahrávku před branku, Tuláček byl navíc po rychlé kombinaci ze hry. Jenže prázdnou kasu hradecký útočník netrefil, na brankové čáře zastavila kotouč jedna z holí, pravděpodobně obránce Dynama!
     
    51:48
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Skóre na straně Pardubic narůstá, tohle už je prakticky debakl. Osmá trefa padla prakticky z podobné situace jako na začátku 44. minuty. Tentokrát to ale šlo z pravé strany, kdy vedl puk Korec, na druhém křídle se mu nabídl volný TOBIÁŠ SEKANINA, který prostřelil přesunujícího se Růžičku – 2:8! Asistence: Lukáš Korec, Filip Křečan.
    Sekanina T., Korec L., Křečan F., Ruml O., Lempach Š.
    Hendrych P., Forejtek O., Frolík F., Novotný A., Černý Š.
     
    49:49
    Korec nebyl daleko od osmého gólu Dynama! Dokázal se dostat k puku v útočném pásmu a z mezikruží bekhendově nahodit na Růžičku, který vyrazil jenom před sebe. Hostující útočník se pokusil o opětovné zakončení, to však šlo těsně vedle tyče.
     
    49:15
    Macek zabrzdil pohyb na modré a rozhodl se střílet. Pokus si ale dobře našel Růžička a zasáhl lapačkou.
     
    48:01
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice hrají ve velké pohodě a tohle už začíná být pro domácí barvy nepěkné. Výbornou individuální akci předvedl obránce ONDŘEJ RUML, kterému přistrčil puk Sekanina. Ruml vytáhl hru z obranného pásma, dlouho vedl kotouč, až nakonec zvolil odvážné řešení. Prohodil si posledního obránce před sebou, dostal se až před Růžičku, a přestože měl zakončení na dlouhou hokejku, zacílil přesně nad vyrážečku. Krásný gól – 2:7! Asistence: Tobiáš Sekanina.
    Ruml O., Sekanina T., Vápeník T., Lempach Š., Mikeska M.
    Páleník O., Klíma Fi., Janeček J., Vítek T., Vencl R.
     
    47:08
    Frolík si našel puk po souboji na mantinelu a z ostrého úhlu prověřil Tuláčka, který zasáhl ramenem. Kotouč se pak odrazil rovnou do ochranné sítě.
     
    46:19
    Jansa dostal podél modré nabito na střelu z první, jenže promáchl. Pavlík toho pak chtěl využít na možnost rychlého brejku, puk poslal mimo dosah pardubického obránce a rychlost na to i měl, na kotouči byl však až jako druhý.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Frolík, 25. Páleník (A. Novotný, Š. Černý) – 6. V. Macek (Korec, Křečan), 7. Rolinek (Křečan, Ruml), 19. D. Drábek (V. Macek, Ruml), 26. Sekanina (Lempach, Korec), 37. Joska (Rolinek, Křečan), 44. Lempach (Korec, Sekanina), 49. Ruml (Sekanina), 52. Sekanina (Korec, Křečan)


    Mountfield HK: M. Záruba (41. Růžička) – Vencl, Forejtek (A), D. Pavlík, Š. Černý, J. Pánek, Janeček, Studnický – Hornych, Fi. Klíma, Hendrych (A) – Frolík, Páleník, A. Novotný – Václavíček, Šichan, T. Vítek (C) – Koklar.
    Trenér: Jiří Janoušek

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Veřmiřovský) – D. Jaroš, Jansa, Ruml, Vápeník (A), Novosad, Křečan – Úlehla, Joska, D. Drábek – Sekanina, Lempach, Korec (A) – M. Novák, P. Tvrdík, Mikeska – Rolinek (C), V. Macek.
    Trenér: Vojtěch Faltys

    Rozhodčí: Domský, Trnka – Jurak, Stacho

    Diváci: 265
    Mountfield HK 1 3 Pardubice
    #1 Pondělí 18.03.2024 • 17:00
    Pardubice - Mountfield HK 4:3 po prodl.
    #2 Úterý 19.03.2024 • 17:00
    Pardubice - Mountfield HK 1:3
    #3 Pátek 22.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Pardubice 2:8
    #4 Sobota 23.03.2024 • 16:15
    Mountfield HK - Pardubice 1:4
    bahis siteleri