Plzeň – Třinec 2:5 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 2:8 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 6:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:8 (1:3, 1:2, 0:3) Stav série: 1:2
HC Dynamo Pardubice
Pátek 22.03.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    59:56
    Už se zdálo, že bude definitivně hotovo, ale čtyři sekundy před koncem se ještě rozdávají tresty. Teodor Vápeník (PCE) se mimo hru tahal s Danielem Pavlíkem (MHK), načež Pavlík naznačil zájem jít do bitky. To už ale vyřešili čároví a je z toho tak dvojka za hrubost pro oba.
     
    58:29
    A přichází další vzájemné vyloučení. Tobiáš Vítek (MHK) nejprve nasadil Michalu Jansovi (PCE) hrazdu, načež Jansa mu uštědřil ránu pěstí. Jedna dvojka za krosček, druhá za hrubost.
     
    56:19
    Zápas je již dávno rozhodnutý, teď jde jenom o to, zda se ještě něco nesemele. Náznak byl v přerušení po zákroku Tuláčka, kdy se do potyčky pustili Filip Frolík (MHK) a Filip Křečan (MHK). Frolík i přes svou nižší výšku nasadil Křečanovi ukázkovou kravatu a zahodil na led. Oba tak mají dvojku za hrubost.
     
    52:25
    A když už byli Lvi blízko snížení, tak jej od toho dělily centimetry! Páleník dostal přesnou nahrávku před branku, Tuláček byl navíc po rychlé kombinaci ze hry. Jenže prázdnou kasu hradecký útočník netrefil, na brankové čáře zastavila kotouč jedna z holí, pravděpodobně obránce Dynama!
     
    51:48
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Skóre na straně Pardubic narůstá, tohle už je prakticky debakl. Osmá trefa padla prakticky z podobné situace jako na začátku 44. minuty. Tentokrát to ale šlo z pravé strany, kdy vedl puk Korec, na druhém křídle se mu nabídl volný TOBIÁŠ SEKANINA, který prostřelil přesunujícího se Růžičku – 2:8! Asistence: Lukáš Korec, Filip Křečan.
    Sekanina T., Korec L., Křečan F., Ruml O., Lempach Š.
    Hendrych P., Forejtek O., Frolík F., Novotný A., Černý Š.
     
    49:49
    Korec nebyl daleko od osmého gólu Dynama! Dokázal se dostat k puku v útočném pásmu a z mezikruží bekhendově nahodit na Růžičku, který vyrazil jenom před sebe. Hostující útočník se pokusil o opětovné zakončení, to však šlo těsně vedle tyče.
     
    48:01
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice hrají ve velké pohodě a tohle už začíná být pro domácí barvy nepěkné. Výbornou individuální akci předvedl obránce ONDŘEJ RUML, kterému přistrčil puk Sekanina. Ruml vytáhl hru z obranného pásma, dlouho vedl kotouč, až nakonec zvolil odvážné řešení. Prohodil si posledního obránce před sebou, dostal se až před Růžičku, a přestože měl zakončení na dlouhou hokejku, zacílil přesně nad vyrážečku. Krásný gól – 2:7! Asistence: Tobiáš Sekanina.
    Ruml O., Sekanina T., Vápeník T., Lempach Š., Mikeska M.
    Páleník O., Klíma Fi., Janeček J., Vítek T., Vencl R.
     
    43:19
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Aktivní vstup Hradce vzal za své a Pardubice tak víceméně rozhodují o své výhře! Sekanina vytáhl hru po lajně na Korce, který do toho šlápl a rázem rozjel brejk 2 na 1. Neunáhlil se, v ideální moment přepustil na ŠTĚPÁNA LEMPACHA, jenž si počkal, až se Růžička roztáhne v brankovišti a poslal puk nad jeho lapačku – 2:6! Asistence: Lukáš Korec, Tobiáš Sekanina.
    Lempach Š., Korec L., Sekanina T., Křečan F., Ruml O.
    Janeček J., Páleník O., Vencl R., Klíma Fi., Vítek T.
     
    40:01
    Do třetí třetiny vstupuje Hradec s novým gólmanem. Marek Záruba zůstal na střídačce, jeho místo tak zaujme Filip Růžička.
     
    38:14
    Ondřej Páleník to vzal na sebe, od mantinelu se vymotal a z mezikruží zakončoval Tuláčkovi do protipohybu, kotouč těsně minul pravou tyčku!
     
    36:09
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Na začátku 37. minuty začíná být pro Hradec situace opravdu kritická. Pardubice totiž odskakují na tříbrankový rozdíl, když se Rolinek dostal na levém kruhu ke svému typickému zakončení, které Záruba vyrazil před sebe, ale nedokázal jej lapačkou přikrýt. Stále hratelný kotouč tak vzal do parády VÁCLAV JOSKA a doslova jej dostrkal za brankovou čáru – 2:5! Asistence: Tomáš Rolinek, Filip Křečan.
    Joska V., Rolinek T., Křečan F., Novák M., Ruml O.
    Frolík F., Hendrych P., Václavíček M., Studnický K., Vencl R.
     
    33:32
    K vyhozenému puku jako první startoval Macek, zároveň se však proti němu rozjel Záruba. Jenže byl u kotouči pozdě, Macek si jej obhodil a z ostrého úhlu tlačil střelu na zadní tyč. Avšak těsně minul!
     
    32:29
    Po další pasáži, kdy byl Tuláček v permanenci, přišla strkanice u jeho branky. Nejaktivnější v ní byl Erik Úlehla (PCE), který jednoho z Hradeckých naremploval na mantinel a dostal tak 2+2 minuty za hrubost. Rozhodčí však ještě našli přestupek Patrika Hendrycha (MHK) v podobě držení, ten dostal jenom dvě minuty. Mountfield tak má přesilovou hru.
     
    31:49
    Vencl se dostal za Úlehlu a přišla mu parádní přihrávka zpoza Tuláčkovy branky. Hradecký obránce to chtěl hrát z první, jenže promáchl!
     
    25:58
    Tak jest. David Šichan (MHK) totiž proti střílejícímu Tvrdíkovi vyjel a ostře jej už bez držení puku dohrál, což má za následek právě ošetřování Šichana i na střídačce. Rozhodčí po poradě zvolili nejvyšší možný trest, tedy 5+20 minut za napadení.
     
    25:04
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O deset sekund později je všechno ale zase stejné. Navazující buly hosté vyhráli a Lempach prostrčil puk na TOBIÁŠE SEKANINU, jenž se rozjížděl vpřed. Pardubický forvard kopl do vrtule, přebruslil obránce a rázem byl sám před Zárubou, kterého bez problémů překonal – 2:4! Asistence: Štěpán Lempach, Lukáš Korec.
    Sekanina T., Lempach Š., Korec L., Křečan F., Ruml O.
    Frolík F., Hendrych P., Vencl R., Studnický K., Vítek T.
     
    24:54
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    V početní výhodě se už Hradec prosadil a povedený vstup do druhé třetiny korunuje snížením! Černý zavezl puk do pásma, navázal na sebe obránce a prohodil si jej, načež vzniklo přečíslení a Adam Novotný jej vyřešil ideálně. Přetáhl puk na druhou stranu pro ONDŘEJE PÁLENÍKA, jenž z první trefil Tuláčkovi prostor nad lapačkou – 2:3! Asistence: Adam Novotný, Štěpán Černý.
    Páleník O., Novotný A., Černý Š., Forejtek O., Šichan D.
    Jansa M., Vápeník T., Macek V., Rolinek T.
     
    23:51
    Dominik Drábek (PCE) se dostal nad slotem do kontroverze s Hendrychem, kdy hradecký forvard jej nejprve lehce krosčekoval, načež Drábek jej trefil do obličeje. Jak to tak bývá, je vždy vidět až ten druhý faul. Proto má Hradec další přesilovku.
     
    22:56
    Opticky aktivnější jsou domácí. Opět zahrozili souhrou Frolíka s Hendrychem, kdy první jmenovaný zakončoval z vrcholku kruhů, ale puk poslal těsně vedle tyčky!
     
    19:00
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jenže přesně minutu před koncem třetiny odskakuje na dvoubrankový rozdíl! Pavlík chtěl na obranné modré zahrát vyhozený puk, jenže jej podmetl a ve snaze to zachránit se srazil s Klímou. Tím pádem přišla pro Dynamo velmi výhodná situace dva na nikoho. Macek nezakončoval, místo toho pustil puk pro DOMINIKA DRÁBKA, který si potáhl kotouč na dlouhou kličku a zasunul za Zárubův beton – 1:3! Asistence: Vít Macek, Ondřej Ruml.
    Drábek D., Macek V., Ruml O., Křečan F., Rolinek T.
    Novotný A., Janeček J., Páleník O., Klíma Fi., Pavlík D.
     
    14:00
    Další dvouminutový trest, zatím to však vypadá, že udělit menší trest bude jak plivnout do Stromovky a zavřít vrata. Tentokrát míří za katr Karel Studnický (MHK), když se provinil podrážením.
     
    11:36
    Teď už přesilovku sehráli domácí výrazně lépe! Studnický dostal nalito na pravou stranu a tvrdě vypálil, Tuláček vyrazil jenom před sebe. Frolík pak tlačil puk přes brankoviště na protější stranu, tam ale nikdo ze spoluhráčů nebyl.
     
    11:02
    A aby toho oslabení ve třech nebylo málo, tak další hráč Pardubic valí na trestnou! Teodor Vápeník (PCE) dohrál ostře na prkna jednoho z domácích a dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    10:05
    Dynamo jde do tří! Tomáš Novosad (PCE) zcela jednoznačně vytrčil Novotnému koleno do jízdy, proto dostává menší trest. 44 sekund 5 na 3 pro Hradec!
     
    08:49
    Erik Úlehla (PCE) objal za vlastní kasou domácího Vítka, a tak je odeslán hned na trestnou, klasifikace držení.
     
    08:19
    Souhra vedoucí k prvnímu gólu Hradce mohla vést ke srovnání! Hendrych totiž napříč pásmem skvěle našel Frolíka, který chtěl pálit z první. Na hokejku mu to ale tolik nesedlo a nastřelil puk těsně vedle zadní tyče!
     
    06:36
    A mohlo to být klidně 3:1 pro hosty! Sekanina zůstal nepokrytý na kruzích, načež mu přišla ideální nahrávka. V pohybu si však hostující útočník sjel až příliš k Zárubovi a zblízka jej napálil jenom do betonů!
     
    06:11
    5/4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Druhá přesilovka, druhý gól Dynama! Po vyhraném buly, vhazovaném po pravici Záruby, se hra natlačila k mantinelu, kde operoval nejprve Ruml. Dokázal kotouč posunout ještě ke Křečanovi, který na nic nečekal a hned nahrával do předbrankového prostoru. Tečovaný pas si našel ideálně TOMÁŠ ROLINEK, jenž golfákem prostřelil Zárubu mezi betony – 1:2! Asistence: Filip Křečan, Ondřej Ruml.
    Rolinek T., Křečan F., Ruml O., Macek V., Korec L.
    Hendrych P., Frolík F., Pánek J., Pavlík D.
     
    05:58
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Tomáš Koklar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    05:45
    5/4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nechtěl hrát mnoho zápasů v této sérii, a tak se o to snaží! Dlouho vypadalo oslabení pro Lvy nadějně, Pardubice se nemohly dostat do souvislé hry v útočném pásmu. Povedlo se to až prostým nahozením do třetiny, kde si puk pro sebe uzmul Korec. Stažená čtveřice Hradce už nemohla příliš vyjet, Korec tak pustil puk na VÍTA MACKA, který bez potíží prostřelil Zárubu pod lapačkou – 1:1! Asistence: Lukáš Korec, Filip Křečan.
    Macek V., Korec L., Křečan F., Ruml O., Rolinek T.
    Novotný A., Páleník O., Forejtek O., Studnický K.
     
    04:43
    David Šichan (MHK) je prvním vyloučeným dnešního utkání. V útočném pásmu si totiž pomohl faulem, když Jansu zahákoval, proto tak jde na trestnou.
     
    00:18
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle byla bleskovka! Dynamo sice vyhrálo buly, jenomže drželo hru pouze u prken. Po chvilce tak přišlo vyhození a za kotoučem valil Patrik Hendrych. Předskočil na pravém křídle obránce a nahrnul puk pro rozjetého FILIPA FROLÍKA, který zůstal zcela sám před Tuláčkem. Ten možná mohl do přihrávky vložit hokejku, ale nestalo se tak a Frolík zakončil nekompromisně pod víko – 1:0! Asistence: Patrik Hendrych.
    Frolík F., Hendrych P., Vítek T., Studnický K., Forejtek O.
    Křečan F., Ruml O., Macek V., Rolinek T., Drábek D.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Frolík, 25. Páleník (A. Novotný, Š. Černý) – 6. V. Macek (Korec, Křečan), 7. Rolinek (Křečan, Ruml), 19. D. Drábek (V. Macek, Ruml), 26. Sekanina (Lempach, Korec), 37. Joska (Rolinek, Křečan), 44. Lempach (Korec, Sekanina), 49. Ruml (Sekanina), 52. Sekanina (Korec, Křečan)


    Mountfield HK: M. Záruba (41. Růžička) – Vencl, Forejtek (A), D. Pavlík, Š. Černý, J. Pánek, Janeček, Studnický – Hornych, Fi. Klíma, Hendrych (A) – Frolík, Páleník, A. Novotný – Václavíček, Šichan, T. Vítek (C) – Koklar.
    Trenér: Jiří Janoušek

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Veřmiřovský) – D. Jaroš, Jansa, Ruml, Vápeník (A), Novosad, Křečan – Úlehla, Joska, D. Drábek – Sekanina, Lempach, Korec (A) – M. Novák, P. Tvrdík, Mikeska – Rolinek (C), V. Macek.
    Trenér: Vojtěch Faltys

    Rozhodčí: Domský, Trnka – Jurak, Stacho

    Diváci: 265
    Mountfield HK 1 3 Pardubice
    #1 Pondělí 18.03.2024 • 17:00
    Pardubice - Mountfield HK 4:3 po prodl.
    #2 Úterý 19.03.2024 • 17:00
    Pardubice - Mountfield HK 1:3
    #3 Pátek 22.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Pardubice 2:8
    #4 Sobota 23.03.2024 • 16:15
    Mountfield HK - Pardubice 1:4
    bahis siteleri