Plzeň – Třinec 2:5 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 2:8 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 6:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:8 (1:3, 1:2, 0:3) Stav série: 1:2
HC Dynamo Pardubice
Pátek 22.03.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný páteční večer z východočeské metropole! Ve stínu východočeské bitvy v extraligovém play-off pokračuje pátečním večerem bitva o stejné území, akorát v rámci dorostenecké extraligy!

    Ta se pod Bílou věž přestěhovala za stavu 1:1. První utkání zvládlo Dynamo až v prodloužení, to druhé ale zvládli lépe Hradečtí a dokázali zvítězit 3:1. Že celou sérii provází emoce, to je naprosto jasné. Tahoun pardubického týmu Vít Macek si pro klubový web například to, že by Dynamo nepostoupilo do semifinále, ani tolik nepřipouští.

    Teď jsou ale v drobné výhodě Lvi. Mají totiž dva duely na domácím ledě, navíc se spekuluje i o možnosti startu dorostenců, kteří však nastupují o kategorii výše. Těmi jsou Adam Novotný a Štěpán Černý.

    Zápas začíná v ČPP Aréně v 18:00, příjemnou zábavu!
     
    -21
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: M. Záruba (Růžička) – Vencl, Forejtek (A), D. Pavlík, Š. Černý, J. Pánek, Janeček, Studnický – Hornych, Fi. Klíma, Hendrych (A) – Frolík, Páleník, A. Novotný – Václavíček, Šichan, T. Vítek (C) – Koklar.
    Trenér: Jiří Janoušek

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Veřmiřovský) – D. Jaroš, Jansa, Ruml, Vápeník (A), Novosad, Křečan – Úlehla, Joska, D. Drábek – Sekanina, Lempach, Korec (A) – M. Novák, P. Tvrdík, Mikeska – Rolinek (C), V. Macek.
    Trenér: Vojtěch Faltys

    Rozhodčí: Domský, Trnka – Jurak, Stacho.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle byla bleskovka! Dynamo sice vyhrálo buly, jenomže drželo hru pouze u prken. Po chvilce tak přišlo vyhození a za kotoučem valil Patrik Hendrych. Předskočil na pravém křídle obránce a nahrnul puk pro rozjetého FILIPA FROLÍKA, který zůstal zcela sám před Tuláčkem. Ten možná mohl do přihrávky vložit hokejku, ale nestalo se tak a Frolík zakončil nekompromisně pod víko – 1:0! Asistence: Patrik Hendrych.
    Frolík F., Hendrych P., Vítek T., Studnický K., Forejtek O.
    Křečan F., Ruml O., Macek V., Rolinek T., Drábek D.
     
    01:46
    Pardubice hned poté měly dobrou pasáž v útočném pásmu, ale bez výraznějšího efektu. První minuty jsou však velmi svižné z obou stran.
     
    02:29
    Hendrych podstoupil souboj s Rolinkem, avšak puk do své moci nezískal. Hosté tak mohli pokračovat v útočení a Ruml dostal nabito mezi kruhy, ale tvrdý pokus letěl jenom do Záruby.
     
    03:29
    Pánek podržel puk na mantinelu u vlastní střídačky, zatímco jeho spoluhráči prostřídali. Tím se tak podařilo Hradci dostat se před Tuláčka.
     
    04:19
    Joska vyvážel puk alespoň do středního pásma, neboť měl již dlouhý pobyt na ledě. Jeho nahození ale skončilo jenom na brusli couvajícího Pánika.
     
    04:43
    David Šichan (MHK) je prvním vyloučeným dnešního utkání. V útočném pásmu si totiž pomohl faulem, když Jansu zahákoval, proto tak jde na trestnou.
     
    05:06
    Lempach přehrával na levou stranu, kde byl připraven jeden z jeho spoluhráčů. Toho na první dobrou ale zradilo zpracování a puk již přebíral v útočném pásmu. Proto tak přichází signalizace ofsajdu.
     
    05:45
    5/4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nechtěl hrát mnoho zápasů v této sérii, a tak se o to snaží! Dlouho vypadalo oslabení pro Lvy nadějně, Pardubice se nemohly dostat do souvislé hry v útočném pásmu. Povedlo se to až prostým nahozením do třetiny, kde si puk pro sebe uzmul Korec. Stažená čtveřice Hradce už nemohla příliš vyjet, Korec tak pustil puk na VÍTA MACKA, který bez potíží prostřelil Zárubu pod lapačkou – 1:1! Asistence: Lukáš Korec, Filip Křečan.
    Macek V., Korec L., Křečan F., Ruml O., Rolinek T.
    Novotný A., Páleník O., Forejtek O., Studnický K.
     
    05:58
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Tomáš Koklar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    06:11
    5/4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Druhá přesilovka, druhý gól Dynama! Po vyhraném buly, vhazovaném po pravici Záruby, se hra natlačila k mantinelu, kde operoval nejprve Ruml. Dokázal kotouč posunout ještě ke Křečanovi, který na nic nečekal a hned nahrával do předbrankového prostoru. Tečovaný pas si našel ideálně TOMÁŠ ROLINEK, jenž golfákem prostřelil Zárubu mezi betony – 1:2! Asistence: Filip Křečan, Ondřej Ruml.
    Rolinek T., Křečan F., Ruml O., Macek V., Korec L.
    Hendrych P., Frolík F., Pánek J., Pavlík D.
     
    06:36
    A mohlo to být klidně 3:1 pro hosty! Sekanina zůstal nepokrytý na kruzích, načež mu přišla ideální nahrávka. V pohybu si však hostující útočník sjel až příliš k Zárubovi a zblízka jej napálil jenom do betonů!
     
    08:19
    Souhra vedoucí k prvnímu gólu Hradce mohla vést ke srovnání! Hendrych totiž napříč pásmem skvěle našel Frolíka, který chtěl pálit z první. Na hokejku mu to ale tolik nesedlo a nastřelil puk těsně vedle zadní tyče!
     
    08:49
    Erik Úlehla (PCE) objal za vlastní kasou domácího Vítka, a tak je odeslán hned na trestnou, klasifikace držení.
     
    09:12
    Hned napoprvé se hostům povedlo vyhodit až k Zárubovi, následný návrat vyvrcholil ofsajdovou pozicí hradeckých hráčů.
     
    09:32
    Ani prosté nahození po prknech na zadní mantinel Hradci nevedlo k usazení se v pásmu. Zatím se Pardubice brání oslabení bez sebemenších potíží.
     
    10:05
    Dynamo jde do tří! Tomáš Novosad (PCE) zcela jednoznačně vytrčil Novotnému koleno do jízdy, proto dostává menší trest. 44 sekund 5 na 3 pro Hradec!
     
    10:23
    Mikeska dobře kryl souboj Rumla se Šichanem, hned si našel odražený puk a vyhodil jej až k Zárubovi.
     
    11:02
    A aby toho oslabení ve třech nebylo málo, tak další hráč Pardubic valí na trestnou! Teodor Vápeník (PCE) dohrál ostře na prkna jednoho z domácích a dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    11:36
    Teď už přesilovku sehráli domácí výrazně lépe! Studnický dostal nalito na pravou stranu a tvrdě vypálil, Tuláček vyrazil jenom před sebe. Frolík pak tlačil puk přes brankoviště na protější stranu, tam ale nikdo ze spoluhráčů nebyl.
     
    12:03
    Závěrečné sekundy kombinovali domácí na modré a Černý střílel, ale jenom do bruslí bránícího hráče. Od nich se puk odrazil k Zárubovi a dvojnásobné oslabení napodruhé Dynamo ustálo.
     
    12:43
    A povedlo se vyhodit i v další fázi. Dynamo tak pro něj náročné minuty brání poměrně bez problémů.
     
    13:27
    Šichan do toho šlápl na levém křídle, přebruslil Novosada a z ostrého úhlu pálil na Tuláčka. Ex-kladenský gólman vyrazil jenom před sebe, ale dokázal hned poté skrýt kotouč do lapačky.
     
    14:00
    Další dvouminutový trest, zatím to však vypadá, že udělit menší trest bude jak plivnout do Stromovky a zavřít vrata. Tentokrát míří za katr Karel Studnický (MHK), když se provinil podrážením.
     
    15:03
    Přes polovinu oslabení za námi a Hradec jej zatím brání bez zásadnějších potíží.
     
    15:33
    A daří se tak i nadále. Do něčeho jiného, než hry u mantinelu, se hosté zatím nedostali a Tuláček sbírá další vyhozené kotouče u vlastní kasy.
     
    15:58
    Korec z pravého kruhu přestřelil, odražený kotouč letěl zase na druhou stranu a Studnický naskakuje zpátky na led.
     
    16:26
    Klíma sprintoval za prudkou přihrávkou, pravděpodobně směřující na něj. Nakonec ale dochází k odpískání zakázaného uvolnění proti Hradci.
     
    17:09
    Vítek si obhodil Vápeníka, zároveň byl ale tlačen k mantinelu dalším obráncem. Proto se nedostal ani do zakončení a Pardubice otáčí hru.
     
    18:19
    Václavíček ztratil po souboji s Rumlem za Tuláčkovou kasou stabilitu, načež přišel i o puk. Hosté přešli do útočného pásma po pravém křídle, více z toho ale nevytěžili.
     
    19:00
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jenže přesně minutu před koncem třetiny odskakuje na dvoubrankový rozdíl! Pavlík chtěl na obranné modré zahrát vyhozený puk, jenže jej podmetl a ve snaze to zachránit se srazil s Klímou. Tím pádem přišla pro Dynamo velmi výhodná situace dva na nikoho. Macek nezakončoval, místo toho pustil puk pro DOMINIKA DRÁBKA, který si potáhl kotouč na dlouhou kličku a zasunul za Zárubův beton – 1:3! Asistence: Vít Macek, Ondřej Ruml.
    Drábek D., Macek V., Ruml O., Křečan F., Rolinek T.
    Novotný A., Janeček J., Páleník O., Klíma Fi., Pavlík D.
     
    19:57
    V závěru první třetiny ještě vystřelil od modré Vápeník, sražený pokus ale v klidu sebral Záruba.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jak to dobře pro Hradec začalo gólem Filipa Frolíka po 18 sekundách hry, tak se to ke konci třetiny sesypalo. Dynamo bylo aktivnější, do zápasu se vrátilo zpět dvěma využitými přesilovkami, když skóre otočilo za 26 sekund zásluhou Víta Macka a Tomáše Rolinka. Lvi nevyužili ani dvě přesilovky pět na tři, Tuláček mnoho práce neměl a navíc mohl minutu před sirénou oslavit třetí zásah, když po srážce Pavlíka s Klímou skóroval Dominik Drábek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Hendrych nenahodil do útočného pásma přes Drábka, načež se pak urychleně Lvi pokoušeli o další vstup. Ten ale skončil pouhým zakázaným uvolněním.
     
    21:59
    Icing přichází i na straně Pardubic. Těm se podařilo formaci s nebezpečným Adamem Novotným ubránit výborným pohybem. Jenže se nepovedlo dobře založit útok a prudká nahrávka šla na icing.
     
    22:56
    Opticky aktivnější jsou domácí. Opět zahrozili souhrou Frolíka s Hendrychem, kdy první jmenovaný zakončoval z vrcholku kruhů, ale puk poslal těsně vedle tyčky!
     
    23:51
    Dominik Drábek (PCE) se dostal nad slotem do kontroverze s Hendrychem, kdy hradecký forvard jej nejprve lehce krosčekoval, načež Drábek jej trefil do obličeje. Jak to tak bývá, je vždy vidět až ten druhý faul. Proto má Hradec další přesilovku.
     
    24:26
    Novotný jistil početní výhodu na modré, čímž tak navíc zachránil pásmo pro Hradec. Tvrdý pokus ale letěl vysoko nad břevno.
     
    24:54
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    V početní výhodě se už Hradec prosadil a povedený vstup do druhé třetiny korunuje snížením! Černý zavezl puk do pásma, navázal na sebe obránce a prohodil si jej, načež vzniklo přečíslení a Adam Novotný jej vyřešil ideálně. Přetáhl puk na druhou stranu pro ONDŘEJE PÁLENÍKA, jenž z první trefil Tuláčkovi prostor nad lapačkou – 2:3! Asistence: Adam Novotný, Štěpán Černý.
    Páleník O., Novotný A., Černý Š., Forejtek O., Šichan D.
    Jansa M., Vápeník T., Macek V., Rolinek T.
     
    25:04
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O deset sekund později je všechno ale zase stejné. Navazující buly hosté vyhráli a Lempach prostrčil puk na TOBIÁŠE SEKANINU, jenž se rozjížděl vpřed. Pardubický forvard kopl do vrtule, přebruslil obránce a rázem byl sám před Zárubou, kterého bez problémů překonal – 2:4! Asistence: Štěpán Lempach, Lukáš Korec.
    Sekanina T., Lempach Š., Korec L., Křečan F., Ruml O.
    Frolík F., Hendrych P., Vencl R., Studnický K., Vítek T.
     
    25:58
    Po souboji Šichana s Tvrdíkem zůstal pardubický hráč ležet na ledě a je k němu volána zdravotnická pomoc. Rozhodčí budou vylučovat a tady se bude jednat i o vyšším trestu.
     
    25:58
    Tak jest. David Šichan (MHK) totiž proti střílejícímu Tvrdíkovi vyjel a ostře jej už bez držení puku dohrál, což má za následek právě ošetřování Šichana i na střídačce. Rozhodčí po poradě zvolili nejvyšší možný trest, tedy 5+20 minut za napadení.
     
    26:38
    Dynamo má tak k dispozici pětiminutovou přesilovku a Macek si klepl na pravém kruhu. Jeho střela prakticky z první šla na zadní tyč, Záruba lehce zasáhl koncovkou hokejky.
     
    27:16
    Jinak ale Lvi celou situaci brání celkem spolehlivě. Do souvislého tlaku při hře pět na čtyři se Pardubice zatím dostat nedokázaly.
     
    28:09
    Macek nepřesně nahrál Křečanovi, který měl navíc na zádech Vítka. Domácí kapitán tak vyhodil puk až k Tuláčkovi.
     
    28:42
    Křečan pustil puk za sebe pro Rolinka, který z první střílel. Záruba jeho pokus měl, skryl ve výstroji a další strkanice již na hru žádný vliv neměly.
     
    28:59
    Lempach podržel puk na levé straně a zkoušel jej vracet do brankoviště. Záruba ale zasáhl hokejkou, Páleník poté vyhodil k protější kase.
     
    29:42
    Hosté zacouvali během střídání až k vlastní brance. Vyloženě spěchat nikam nemusí, drží totiž vedení 4:2 a i díky dlouhé přesilovce jsou lepším celkem.
     
    30:54
    Dlouhá početní výhoda Dynama je prakticky u konce. Z pozice u vlastní branky hosté zahrozit nemohou.
     
    31:49
    Vencl se dostal za Úlehlu a přišla mu parádní přihrávka zpoza Tuláčkovy branky. Hradecký obránce to chtěl hrát z první, jenže promáchl!
     
    32:29
    Po další pasáži, kdy byl Tuláček v permanenci, přišla strkanice u jeho branky. Nejaktivnější v ní byl Erik Úlehla (PCE), který jednoho z Hradeckých naremploval na mantinel a dostal tak 2+2 minuty za hrubost. Rozhodčí však ještě našli přestupek Patrika Hendrycha (MHK) v podobě držení, ten dostal jenom dvě minuty. Mountfield tak má přesilovou hru.
     
    33:32
    K vyhozenému puku jako první startoval Macek, zároveň se však proti němu rozjel Záruba. Jenže byl u kotouči pozdě, Macek si jej obhodil a z ostrého úhlu tlačil střelu na zadní tyč. Avšak těsně minul!
     
    35:49
    Joska projel na pravé straně za beka a snažil se v brejkové situaci nahrávat na protější stranu. Přihrávka ale byla zablokována.
     
    36:09
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Na začátku 37. minuty začíná být pro Hradec situace opravdu kritická. Pardubice totiž odskakují na tříbrankový rozdíl, když se Rolinek dostal na levém kruhu ke svému typickému zakončení, které Záruba vyrazil před sebe, ale nedokázal jej lapačkou přikrýt. Stále hratelný kotouč tak vzal do parády VÁCLAV JOSKA a doslova jej dostrkal za brankovou čáru – 2:5! Asistence: Tomáš Rolinek, Filip Křečan.
    Joska V., Rolinek T., Křečan F., Novák M., Ruml O.
    Frolík F., Hendrych P., Václavíček M., Studnický K., Vencl R.
     
    37:26
    Pardubice pokračují utkáním ve velké pohodě. Domácí se do vyložených šancí a střel dostávají těžko, naopak Záruba musí čelit dalším pokusům. Teď jej prověřil Vápeník, hradecký gólman vyrazil betony.
     
    38:14
    Ondřej Páleník to vzal na sebe, od mantinelu se vymotal a z mezikruží zakončoval Tuláčkovi do protipohybu, kotouč těsně minul pravou tyčku!
     
    39:18
    Václavíček nabral na levém křídle rychlost a na druhé straně měl Hornycha, zvolil řešení v podobě individuálního zakončení. To ale mířilo Tuláčkovi jenom do masky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina se hrála podle pardubických not. Jedinou kaňkou pro Dynamo však bylo nucené odstoupení Pavla Tvrdíka, kterého na konci 26. minuty sestřelil Šichan. Zápas sice skončil pro oba, Tvrdíkovi však zranění – zřejmě krku – nedovolilo v duelu pokračovat.

    Lvi sice do druhé třetiny vstoupili aktivněji a využitou přesilovkou v čase 24:54 kontroval Ondřej Páleník, za 10 sekund ale Pardubice odskočily znovu do vedení 4:2. Dlouhou pětiminutovou výhodu sice nevyužily, branka Václava Josky ze začátku 37. minuty ale byla celkově sedmou v utkání a pátou pardubickou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Do třetí třetiny vstupuje Hradec s novým gólmanem. Marek Záruba zůstal na střídačce, jeho místo tak zaujme Filip Růžička.
     
    40:37
    Po vyhraném buly se do toho Lvi opřeli a Forejtek nejprve střílel dvakrát ze slotu, trefil ale bloky. Podruhé to na sebe vzal Hendrych a jeho pokus byl sražený do ochranné sítě.
     
    41:06
    Korec vytáhl hru na Lempacha, který se stáhl na pravou stranu a přes clonu pálil na Růžičku, ale bez úspěchu. Hradec otáčel hned záhy a Pavlík nahazoval do předbrankového prostoru, kde operoval Koklar, tečí srazil puk do Tuláčka.
     
    42:03
    Koklar byl pak v podobné situaci podruhé, tentokrát však již mohl plnohodnotně střílet. Tuláčkovi ale napálil puk do vyrážečky.
     
    42:57
    Frolík přebruslil zataveného obránce na pravém křídle a střílel z ostrého úhlu, Tuláček si pokus vykryl. Došlo tak k přerušení hry a Novosad se ještě postrkával s Hendrychem, k ničemu to však nevedlo.
     
    43:19
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Aktivní vstup Hradce vzal za své a Pardubice tak víceméně rozhodují o své výhře! Sekanina vytáhl hru po lajně na Korce, který do toho šlápl a rázem rozjel brejk 2 na 1. Neunáhlil se, v ideální moment přepustil na ŠTĚPÁNA LEMPACHA, jenž si počkal, až se Růžička roztáhne v brankovišti a poslal puk nad jeho lapačku – 2:6! Asistence: Lukáš Korec, Tobiáš Sekanina.
    Lempach Š., Korec L., Sekanina T., Křečan F., Ruml O.
    Janeček J., Páleník O., Vencl R., Klíma Fi., Vítek T.
     
    44:48
    Černý si stáhl puk okolo blokujícího obránce a chtěl střílet, napálil ale druhého blokujícího. Hosté pak předvedli rychlý výpad a Růžička puk podržel. Na vyvolávání domácího „kotle“ však nereaguje, příliš aktivní spíkr si totiž vůbec nevšiml, že vystřídal Zárubu. A tak vesele vyvolává jméno brankářské jedničky.
     
    46:19
    Jansa dostal podél modré nabito na střelu z první, jenže promáchl. Pavlík toho pak chtěl využít na možnost rychlého brejku, puk poslal mimo dosah pardubického obránce a rychlost na to i měl, na kotouči byl však až jako druhý.
     
    47:08
    Frolík si našel puk po souboji na mantinelu a z ostrého úhlu prověřil Tuláčka, který zasáhl ramenem. Kotouč se pak odrazil rovnou do ochranné sítě.
     
    48:01
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice hrají ve velké pohodě a tohle už začíná být pro domácí barvy nepěkné. Výbornou individuální akci předvedl obránce ONDŘEJ RUML, kterému přistrčil puk Sekanina. Ruml vytáhl hru z obranného pásma, dlouho vedl kotouč, až nakonec zvolil odvážné řešení. Prohodil si posledního obránce před sebou, dostal se až před Růžičku, a přestože měl zakončení na dlouhou hokejku, zacílil přesně nad vyrážečku. Krásný gól – 2:7! Asistence: Tobiáš Sekanina.
    Ruml O., Sekanina T., Vápeník T., Lempach Š., Mikeska M.
    Páleník O., Klíma Fi., Janeček J., Vítek T., Vencl R.
     
    49:15
    Macek zabrzdil pohyb na modré a rozhodl se střílet. Pokus si ale dobře našel Růžička a zasáhl lapačkou.
     
    49:49
    Korec nebyl daleko od osmého gólu Dynama! Dokázal se dostat k puku v útočném pásmu a z mezikruží bekhendově nahodit na Růžičku, který vyrazil jenom před sebe. Hostující útočník se pokusil o opětovné zakončení, to však šlo těsně vedle tyče.
     
    51:48
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Skóre na straně Pardubic narůstá, tohle už je prakticky debakl. Osmá trefa padla prakticky z podobné situace jako na začátku 44. minuty. Tentokrát to ale šlo z pravé strany, kdy vedl puk Korec, na druhém křídle se mu nabídl volný TOBIÁŠ SEKANINA, který prostřelil přesunujícího se Růžičku – 2:8! Asistence: Lukáš Korec, Filip Křečan.
    Sekanina T., Korec L., Křečan F., Ruml O., Lempach Š.
    Hendrych P., Forejtek O., Frolík F., Novotný A., Černý Š.
     
    52:25
    A když už byli Lvi blízko snížení, tak jej od toho dělily centimetry! Páleník dostal přesnou nahrávku před branku, Tuláček byl navíc po rychlé kombinaci ze hry. Jenže prázdnou kasu hradecký útočník netrefil, na brankové čáře zastavila kotouč jedna z holí, pravděpodobně obránce Dynama!
     
    54:42
    Joska měl čas a táhl hru po mantinelu na pravém křídle. Nakonec však zvolil pouhé vyhození na zakázané uvolnění, respektive tak, že kotouč po mantinelu propadl pod ochrannou sítí ven.
     
    55:32
    Studnický vyhrál souboj o puk ve středním pásmu a stáhl hru k vlastní brance, načež počkal, až mu prostřídají spoluhráči. Poté dal prostor tvořit Hendrychovi, jeho solidní pokus z levého křídla lapil Tuláček.
     
    56:19
    Zápas je již dávno rozhodnutý, teď jde jenom o to, zda se ještě něco nesemele. Náznak byl v přerušení po zákroku Tuláčka, kdy se do potyčky pustili Filip Frolík (MHK) a Filip Křečan (MHK). Frolík i přes svou nižší výšku nasadil Křečanovi ukázkovou kravatu a zahodil na led. Oba tak mají dvojku za hrubost.
     
    57:32
    Nahození na Tuláčka skryl gólman Dynama v lapačce a hned rozehrával. Už je vidět, že se prakticky čeká na závěrečnou sirénu.
     
    58:09
    Hendrych nejprve dohrál jednoho z pardubických, který mu to oplatil ostrou sekerou. Zřejmě navíc došlo k tržné ráně, neboť domácí útočník jel hned střídat a svěřil se do péče doktorky.
     
    58:29
    A přichází další vzájemné vyloučení. Tobiáš Vítek (MHK) nejprve nasadil Michalu Jansovi (PCE) hrazdu, načež Jansa mu uštědřil ránu pěstí. Jedna dvojka za krosček, druhá za hrubost.
     
    59:15
    Joska protáhl puk středním pásmem, načež stáhl hru k vlastní brance. Ani Dynamo se už nechce nikam hnát.
     
    59:56
    Už se zdálo, že bude definitivně hotovo, ale čtyři sekundy před koncem se ještě rozdávají tresty. Teodor Vápeník (PCE) se mimo hru tahal s Danielem Pavlíkem (MHK), načež Pavlík naznačil zájem jít do bitky. To už ale vyřešili čároví a je z toho tak dvojka za hrubost pro oba.
     
    Konec zápasu.
     
    Tohle je pro Hradec hodně krutá porážka. Nutno říci, že Pardubice berou druhý bod v sérii zaslouženě, předvedly týmový a skvělý výkon. Ani ve třetí třetině nedovolily zápas zdramatizovat. Naopak gólem na začátku 44. minuty odskočily do vedení 6:2 a kontrovaly jej až do závěrečné sirény. V posledních čtyřech minutách se ještě rozdávaly třikrát vzájemné tresty za potyčky, po závěrečném hvizdu se ale již nic nesemlelo, a tak může Dynamo v sobotu rozhodnout o postupu.
     
    Z mé strany je to tak pro dnešní večer vše. Mějte jej krásný, stejně tak jako víkend a kdo ví, třeba se vám z hradeckého hokeje přihlásím až v příští sezoně. Carpe diem! (20:37:59)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Frolík, 25. Páleník (A. Novotný, Š. Černý) – 6. V. Macek (Korec, Křečan), 7. Rolinek (Křečan, Ruml), 19. D. Drábek (V. Macek, Ruml), 26. Sekanina (Lempach, Korec), 37. Joska (Rolinek, Křečan), 44. Lempach (Korec, Sekanina), 49. Ruml (Sekanina), 52. Sekanina (Korec, Křečan)


    Mountfield HK: M. Záruba (41. Růžička) – Vencl, Forejtek (A), D. Pavlík, Š. Černý, J. Pánek, Janeček, Studnický – Hornych, Fi. Klíma, Hendrych (A) – Frolík, Páleník, A. Novotný – Václavíček, Šichan, T. Vítek (C) – Koklar.
    Trenér: Jiří Janoušek

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Veřmiřovský) – D. Jaroš, Jansa, Ruml, Vápeník (A), Novosad, Křečan – Úlehla, Joska, D. Drábek – Sekanina, Lempach, Korec (A) – M. Novák, P. Tvrdík, Mikeska – Rolinek (C), V. Macek.
    Trenér: Vojtěch Faltys

    Rozhodčí: Domský, Trnka – Jurak, Stacho

    Diváci: 265
    Mountfield HK 1 3 Pardubice
    #1 Pondělí 18.03.2024 • 17:00
    Pardubice - Mountfield HK 4:3 po prodl.
    #2 Úterý 19.03.2024 • 17:00
    Pardubice - Mountfield HK 1:3
    #3 Pátek 22.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Pardubice 2:8
    #4 Sobota 23.03.2024 • 16:15
    Mountfield HK - Pardubice 1:4
    bahis siteleri