Olomouc B – Vyškov 1:0 (kon.) | Vlašim – Prostějov 2:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc B
1:0 (0:0)
MFK Vyškov
Pátek 15.03.2024, 17:00 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce. Druhý poločas byl jednoznačně atraktivnější a hezčí pro oko diváka. Oba týmy měly taky dost šancí. Jednu z nich nakonec zužitkovala Sigma, když Muritala parádně našel Šípa a ten rozhodl o vítězství Olomouce. (18:52:09)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sigma ještě hrozí, v závěru je stále aktivní. Dostává se do dobrých pozic, ale zatím ne ke střele.
     
    90+2
    Jiří Sláma dobře vyrazil dlouhou průnikovku, která mířila na jednoho z útočníku Vyškova, který by pak běžel na branku sám.
     
    90+1
    Hlavní rozhodní dnešní zápase ještě prodloužil o tři minuty oproti standardní hrací době.
     
    90
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Filip Štěpánek, přichází Paul Nghabo.
     
    89
    Žlutá karta pro tým MFK Vyškov (Filip Štěpánek).
     
    88
    Jeden z hráčů Vyškova pálil ze středu před vápnem. Jeho přízemní dělovka byla nakonec sražena na rohový kop, ze kterého Vyškov moc nevytěžil.
     
    86
    Vyškov hrozil před pokutovým územím, ale Sigmané vždy dokázali vystoupit a finální přihrávku jednoduše sebrat.
     
    85
    Spáčil parádně potáhl míč a průnikovkou nahrál sprintujícímu Yunusa Muritalovi. Ten pak vyslal parádní střílený centr, která spadl těsně na víko.
     
    84
    Ani rohový kop ale neohrozil domácí svatyni. Vyškov míč už po centru nezískal, a naopak soupeř Sigma obrátila hru na druhou stranu.
     
    83
    Dlouhý centr Vyškova mířil na zadní tyč. Tam si ale vyskočil Pavel Zifčák, který míč jednoduše odklidil. I tak ale nakonec bude ještě následovat rohový kop.
     
    82
    Na pravém křídle útočné poloviny Vyškova došlo k faulu na jednoho z hostů. I Hosté tak nyní budou mít k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    81
    Ola Dele Israel si nabíhal dopředu a vypadalo to, že by se mohl utrhnout. Místo toho ale soupeřova posledního obránce fauloval, strčil ho k zemi.
     
    80
    David Němeček se nečekaně zjevil na pravé straně vápna a nebezpečně hlavičkoval. Míč dokonce trefil břevno. Sudí ale nakonec stejně odpískal ofsajd.
     
    79
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Lukáš Lahodný, přichází Antonín Svoboda.
     
    78
    Sigma si nabíhala do další akce po pravé straně. Opět byl hlavním aktérem Yunusa Muritala, který ale tentokrát byl v ofsajdu.
     
    Dnešní utkání sleduje 339 diváků.
     
    76
    Olomouc B právě vstřelila branku! Sigma předvedla vynikající akci. Po pravé straně potáhl míč na křídlo Yunusa Muritala, který mohl střílet, ale místo toho poslal krásnou zatočenou přihrávku k vzdálenější tyči, kde si sbíhal JÁCHYM ŠÍP, který už měl jednoduchou práci, a míč poslal do odkryté branky.
     
    75
    Pavel Zifčák si vzal míč na pravou stranu a poslal centr přímo k zadní tyči. Tam si ale nedokázal vyskočit nikdo z domácích fotbalistů.
     
    74
    Míč z volného kopu Jiří Spáčil poslal až do vápna. Tam si vyskočilo hned několik hráčů, ale míč se vcelku jednoduše odrazil k brankáři Stejskalovi.
     
    73
    Sérii hlaviček na útočné polovině Sigmy přerušil faul na Olu Dele Israela. Další standardka pro Olomouc.
     
    72
    Olomouc rozběhla zajímavou akci, na útočné polovině byl ale faulován Yunusa Muritala. Hanáci si kopnou standardku ze zajímavé vzdálenosti.
     
    71
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jan Fiala, přichází Yunusa Muritala,
    ze hřiště odchází Moses Emmanuel Amasi, přichází Pavel Zifčák.
     
    70
    Žlutá karta pro tým SK Sigma Olomouc B (Jan Fiala).
     
    68
    Vyškov hrozil z pravé strany dlouhým centrem do pokutového území. Digaňa se musel hodně proběhnout, ale míč nakonec sevřel v náručí.
     
    67
    David Němeček se snažil průnikovým pasem do běhu nabídnout míč spoluhráči, ale poslal ho přímo do posledního hráče Olomouce.
     
    66
    Digaňa teď poslal dlouhý a docela přesný centr. Míč pak získal Lahodný z Vyškova, ale ten ho kopl pouze do zámezí, a balon má tak znovu Sigma.
     
    65
    Rohový kop ale Olomouci opět moc nevyšel. Vyškov ho odvrátil, a po chvíli ho odkopl až ke gólmanu Digaňovi úplně na opačnou stranu.
     
    64
    Ola Dele Israel vybojoval míč a vysunul na křídlo Křišťála. Ten zkusil centrovat po zemi, což se mu sice nepovedlo, ale alespoň vybojoval rohový kop.
     
    62
    Sigma následně rozehrála od levého rohového praporku rohový kop. Z toho ale nakonec vzešel jen centr z velké dálky, který mířil přímo brankáři do náruče.
     
    61
    Šíp se dobře vysunul na levé straně, z úhlu vyslal dobrý přízemní centr, který mířil na spoluhráče, ale na malém vápně ho jeden z hostů dokázal vykopnout nad branku. Velká šance Olomouce.
     
    60
    Je za námi hodina hry. V druhém poločase se rozhodně zatím hraje aktivnější fotbal. Vyškov převzal iniciativu a tvoří si šance, zatím mu to ale ovoce nepřineslo.
     
    59
    Za mohutné podpory fanoušků rozjíždí Vyškov v posledních chvílích zajímavé akce. Nyní centr Němečka ale srazil jeden z domácích na roh.
     
    58
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Matěj Hadaš, přichází Jáchym Šíp,
    ze hřiště odchází Štěpán Langer, přichází Matěj Mikulenka.
     
    57
    Dele Ola Israel nyní dobře potáhl míč po pravé straně a centroval přímo na malé vápno. Tam si seběhl Jan Fiala, který ale míč nedokázal trefit. Chyběl kousek.
     
    54
    Ola Dele Israel přesprintoval soupeře při dlouhém nákopu spoluhráče dopředu. S míčem už byla ale ve velkém úhlu a nedokázal se prokličkovat ke střele.
     
    53
    Vyškov to začíná zkoušet hodně po levé straně. Tam se mu totiž dostává dostává prostoru. Zatím ale moc nehorzí.
     
    52
    Jeden z hostů byl faulován nedaleko půlící čáry. Následně míč rozehrál dlouhým centrem do vápna, kde ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Olomouc balon nechala pouze propadnout do zámezí.
     
    51
    Issa Fomba parádně prošel na levé straně přes Křišťála, který ho bránil. Uháněl k vápnu, pak si seběhl trochu na střed, ale tam míč ztratil.
     
    50
    K přímému volnému kopu se postavil David Krška a spoluhráč. Krška nakonec pálil krásně k tyči, ale Digaňa skvěle vytáhl míč na rohový kop.
     
    49
    Issa Fomba získal míč před vápnem, na středu byl ale faulován. Sudí nechal výhodu, ale Vyškov o míč rychle přišel. A tak následuje volný přímý kop z pěkné pozice.
     
    48
    Raimonds Krollis opět dělal závar ve vápně soupeře. Tentokrát si sbíhal k Digaňovi středem, ale jeden z domácích se k němu nakonec stihl stáhnout a nedovolil mu vypálit.
     
    47
    Raimonds Krollis si udělal prostor a utrhl se na levém cípu vápna, přichystal si míč na half-volej, ale jeho rána nebyla vůbec přesná.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Allan Delferriere, přichází David Krška.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí. Na Andrově Stadionu se zatím hraje stále bez branek. Oba týmy si vytvořily pár menších a i nějaké větší šance, ale nikdo z hráčů nedokázal překonat gólmana. Vyškov se snažil hru rozhýbat dvěma střídáními už během první půle, ale nepomohlo ani to. A tak si musíme počkat na rozuzlení minimálně do druhé půle.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Jan Fiala si vyskakoval ve vápně na dlouhý centr spoluhráče. V souboji se srazil s protihráčem, ale o faul se nejednalo, ačkoliv se to domácím fotbalistům moc nezamlouvalo.
     
    43
    Žlutá karta pro tým MFK Vyškov (Allan Delferriere).
     
    42
    Dobře to na levé straně vedle vápna udělal Issa Fomba. Ten naznačil centr, pak si balon posunul a přes obránce centroval na zadní tyčku. Tam si vyskočil Raimonds Krollis, který ale hlavičkoval těsně vedle.
     
    41
    Před Olou Dele Israelem se otevřelo hodně prostoru po dobré průnikové přihrávce. Hráč byl ale otočen zády l brance, a při otáčení se si balon předkopl, takže už ho pak nedostihl.
     
    40
    Po autovém vhazování na levé straně vyslal Slaměna dlouhý nákop k levé tyči. Vyškovští počítali s tím, že míč sebere gólman, jenže před něj si z ničeho nic naběhl jeden z Olomouckých, který hlavičkoval nebezpečně, avšak pouze do boční sítě.
     
    38
    Digaňa se nyní vytáhl u docela dobrého centru od levého rohového praporku. Vyskočil si nad všechny a míč pohotově vyboxoval.
     
    37
    Digaňa si nyní zahrál až u rohového praporku. Ne úplně vysokým, ale docela přesným centrem vyslal po pravé lajně Fialu, kterému ale míč utekl.
     
    36
    Lukáš Lahodný poslal střílený centr z levé strany od lajny do malého vápna. Tam si sbíhali další dva hráči hostů, ale u míče byl nejdřív Tomáš Digaňa.
     
    35
    Ola Dele Israel předvedl parádní kousky. Získal míč na útočné polovině, navedl si ho směrem na střed, pak si ho zaseknul na druhou stranu a zbavil se obránce. Otevřel se mu tak prostor ke střele, ale pálil pouze nad branku.
     
    34
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Patrik Schön, přichází Fahad Bayo,
    ze hřiště odchází Amidou Diallo, přichází Issa Fomba.
     
    32
    Amasi se mohl utrhnout po levé straně, ale dlouho čekal a soupeř se k němu vrátil. Po chvíli ho olomoucký hráč získal zpět a byl faulován.
     
    31
    Amasi byl znovu faulován u střídaček. Volného přímého kopu se zhostil Jiří Sláma, který ho ale zakroutil jen na hlavy připravených hostujících obránců.
     
    30
    Třicet minutek hry je za námi. Sigma je mnohem aktivnější na míči, častěji se dostává k vápnu, ale branku soupeře ještě ohrozit nedokázala. Na druhé straně Vyškov zahrozil rovnou dvakrát, ale gól se mu také vstřelit nepodařilo.
     
    29
    Digaňa nerozehrál vůbec ideálně! Míč poslal krátkým centrem přímo na soupeřova hráče, který si ale chystal střelu příliš dlouho. Seběhl k němu Vojtěch Křišťál, který celou akci skvěle vyřešil a míč hráči odkopl.
     
    28
    Nyní už se Olomouc dostala k vápnu, jeden z hráčů chtěl obloučkem přehodit obranu, ale brankář si na míč seběhl a chytil ho do náruče.
     
    27
    Sigma uklidnila hru, která se nyní v posledních minutách přelévala ze strany na stranu. Zatáhl míč do obrany a chvíli ho tam držela.
     
    26
    Vojtěch Křišťál nedal ani centimetr prostoru z leva si k vápnu nabíhajícímu soupeři. Ten nemohl přihrát, ani ho obejít, a Křišťál ho nakonec vytlačil až za čáru.
     
    25
    Vyškov převzal iniciativu a otočil hru do druhého směru. Tam ale nevymyslel vůbec nic. Sigma však taky svou akci zkazila.
     
    24
    Olomouc po faulu dostala k dispozici volný přímý kop. Míč zakroutila z pravé strany pouze do chumlu hráčů. Po chvíli se k němu ale dostal Ola Dele Israel, který ho ovšem zakroutil hodně vysoko.
     
    24
    Žlutá karta pro tým MFK Vyškov (David Němeček).
     
    23
    Patrik Schön přesprintoval obranu a Vyškov šel do brejku. Hráč Vyškova ale nepřesunul míč na spoluhráče na střed, a ani nevyslal střelu do výšky. Prostě míč po zemi zatočil přímo do Digani.
     
    22
    Amidou Diallo byl faulován. Vyškov rozehrál, ale rychle míč ztratil.
     
    20
    Jiří Spáčil dobře vybojoval míč na útočné polovině, jenže ho poslal přihrávkou do běhu jinam, než si útočník Sigmy představoval, a tak míč pouze propadl k brankáři Stejskalovi.
     
    19
    Sigma to chtěl vzít po pravé straně, ale tam si dobře se otevírající šanci zkazila špatnou přihrávkou.
     
    17
    Vyškov nyní nesehrál dobře přečíslení. Místo, aby Allan Delferriere vyslal středem spoluhráče, poslal míč na křídlo jinému hráči, kterému ale propadl do autu.
     
    16
    Jan Fiala málem vystihl přihrávku soupeře v obranné linii. Kdyby se tak stalo, mohl by uniknout na branku. Chyběly mu centrimetry.
     
    15
    Jiří Spáčil si pohlídal míč v nebezpečné situaci ve vápně. Dobře zlikvidoval krátkou přihrávku jednoho z protihráčů, a poslal míč do autu.
     
    14
    Patrik Schön si naběhl na pravé křídlo a z kraje vápna centroval. Jeho centr ale nemířil ani na branku, ani na nikoho ze spoluhráčů ve vápně.
     
    13
    Patrik Schön se dostal do první větší šance, s míčem si naběhl až do malého vápna, tam mu ale Digaňa skočil pod nohy a ke střele ho nepustil. Hráči se ještě trochu otáčeli na sudího kvůli možné penaltě, ale tu sudí jasně odmítl.
     
    12
    Moses Emmanuel Amasi byl nevybíravě faulován přímo u střídaček. Olomouc zahrála přímý kop od půlící čáry, míč ale propadl až k brankáři Stejskalovi.
     
    11
    Ani tentokrát Vyškovu útočná šance nevyšla. Jednomu z hráčů propadl míč na levé straně za autovou lajnu, a tak se k němu opět dostala Sigma.
     
    10
    Vojtěch Křišťál napřáhl před pokutovým územím. Nikdo ho nehlídal, pálil ale z dobrých dvaceti metrů a poslal míč hodně nad branku.
     
    9
    Moses Amasi sprintoval po levé straně, ale nakonec dokázal jen přenést míč na soupeřovu obranu před vápnem. Oponent pak rychle otočil hru na druhou stranu.
     
    7
    Moses Amasi se snažil najít spoluhráče z levé strany na středu. Nakonec našel jen Jiřího Slámu, který si obešel soupeře, ale nedokázal zakončit jinam, než do bloku.
     
    6
    Dlouhý nákop na levou stranu Vyškovu nevyšel. Za míčem se řítil Amidou Diallo, ale nedostihl ho před autovou čarou.
     
    4
    Sigma to tentokrát zkoušela středem. Ani tak se ale nedostala dál, než za půlící čáru. Pak stáhla míč do obrany a rozehrávala postupně.
     
    3
    Sigma zatím aktivnějším týmem na míči. Snaží se kombinovat po křídlech, ale zatím ji to moc nevychází. Dobrý výkon ale zatím předvádějí fanoušci hostů.
     
    2
    Úvodní výkop provedli hráči hostů, kteří nastoupili v černé kombinaci dresů. Sigma zvolila tradiční modrou barvu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vzájemné zápasy:

    Vyškov – Olomouc B 1:0 (14.8.2023)
    Olomouc B – Vyškov 2:2 (8.7.2023)
    Vyškov – Olomouc B 2:0 (20.5.2023)
     
    Sigma vykročila do jarní fáze parádně, porazila Jihlavu 3:0. Následně ale podlehla 0:2 v Prostějově, respektive v olomoucké Holici, kde aktuálně Prostějov hraje. Rezerva Olomouce tak aktuálně figuruje na 12 pozici s 23 body, stejně, jako má 11 Sparta B. Vyškov je v tabulce úplně jinde, aktuálně je totiž s 35 body první. Jenže start do jara mu vůbec nevychází, nejprve podlehl v Kroměříži 0:1. Následovala domácí remíza 2:2 s Vlašimí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jiří Polášek

    Branky: 76. Šíp

    Karty:   70. Fiala (OLB) – 24. Němeček (VKV), 43. Delferriere (VKV), 89. F. Štěpánek (VKV)


    SK Sigma Olomouc B: Digaňa – Dohnálek, Sláma, Amasi (71. Zifčák), Israel, Fiala (71. Muritala), Matys, Hadaš (58. Šíp), J. Spáčil, Langer (C) (58. Mikulenka), Křišťál.
    Náhradníci: Koutný – Cahel, Galus.

    Trenér: Tomáš Janotka

    MFK Vyškov: Stejskal – F. Štěpánek (90. Nghabo), Ilko, Němeček, Ab. Sylla – Lahodný (79. A. Svoboda), Mafwenta, Delferriere (46. Krška), Schön (34. Bayo), Diallo (34. Fomba) – Krollis.
    Náhradníci: Borek – Kamara.

    Trenér: Jan Kameník

    Rozhodčí: Jan Machálek

    Diváci: 339
    bahis siteleri