Liberec – Sparta 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 0:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:5 (0:2, 2:0, 0:3) Stav série: 0:4
HC Sparta Praha
Středa 20.03.2024, 17:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A je dobojováno, Sparta jde do semifinále! Pražané si postup vybojovali povedenou třetí částí, ve které se radovali z branky hned třikrát. Nejprve vrátil vedení zpět na stranu svého mužstva Miroslav Forman, navázat na něj posléze dokázal Roman Horák. Postup sparťanů pečetil do prázdné branky Miroslav Forman druhou trefou v zápase.

    Střely na branku – 22:26.

    To je ode mě vše a přeji pěkný zbytek večera! (19:31:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Kolmann ještě naposled prověřil Kovářovu pozornost nahozením ze střední třetiny, hostující brankář si ale puk vychutnal lapačkou.
     
    58:57
    5/6
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané pojišťují svou výhru a postup do semifinále! MIROSLAV FORMAN vybojoval puk a následně vypálil ze střední třetiny, odkud zkušeně trefil prázdné liberecké zařízení. Asistence: Ondřej Najman.
    Forman M., Najman O., Kempný M., Horák R., Mozík V.
    Hawryluk J., Bulíř M., Filippi T., Rychlovský J., Najman A., Melancon T.
     
    58:32
    Sparťané se nyní sice osvobozují, ovšem pouze za cenu icingu.
     
    58:00
    Hawryluk měl na holi zakončení do téměř odkryté Kovářovy klece, sparťanský gólman se ale skvěle přesunul!
     
    57:35
    Liberečtí hrají s prázdnou brankou a zkouší to se šesti bruslaři v poli! Filip Pešán si vyžádal oddechový čas a domácí se připravují k finálnímu náporu a pokusu o odvrácení konce sezóny.
     
    57:06
    Michal Řepík se zjevil v úniku proti Danielu Královi a zkusil to na něj bekhendovým blafákem, domácí brankář se ale nedal! Hostující kapitán to následně zkoušel ještě odrazem zpoza jeho působiště, i tuhle možnost si ale Král pohlídal.
     
    56:43
    Michal Bulíř krásně hledal Michala Ivana před brankou, ten ale na pobídku nedosáhl!
     
    56:14
    Ofsajdové postavení hostujících borců.
     
    56:05
    A další Rychlovského pokus, který tentokrát zastavil brankář Sparty lapačkou. Tentokrát ale přerušuje hru a následuje buly v jeho pásmu.
     
    55:42
    Ostrý pokus Jakuba Rychlovského z prostoru pravého kruhu řádně prověřil Kovářovu vyrážečku, i přesto ale hostující maskovaný muž zasáhl.
     
    55:36
    Filippi dotíral na Kováře, u kterého se objevil Melanconem nahozený kotouč, nicméně sparťanský brankář hrací předmět zkušeně skryl ve své lapačce.
     
    54:44
    Jakub Rychlovský viděl dobře najetého Marka Zachara v mezikruží, Jakub Krejčík ale tomuto záměru vystavil svou hůl a zamezil jasné gólové šanci.
     
    54:00
    Hawryluk si sice našel puk po střele Budíka před brankou jako první, nedokázal ale puk zkrotit a zamést jej do odkryté branky Jakuba Kováře.
     
    52:52
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se nicméně nakonec přece jen radují! ROMAN HORÁK byl dobře postavený před brankou Daniela Krále a jelikož u něj nikdo nebyl, tak se dokázal hrací předmět po kontaktu s ním dostat až do liberecké sítě. Tohle už pro Spartu vypadá velmi solidně! Asistence: Ondřej Mikliš, Filip Chlapík.
    Horák R., Mikliš O., Chlapík F., Krejčík J., Vitouch D.
    Najman A., Zachar M., Rychlovský J., Melancon T., Kolmann P.
     
    52:42
    Jedovatá střela Davida Vitoucha Danielu Královi vypadla z lapačky, i tak ale předvedl domácí gólman velmi důležitý zákrok.
     
    52:31
    Další protiútok Liberce vypadal poměrně solidně, nakonec byl ale Jan Šír v pásmu Sparty příliš brzo, a tak šanci Tygrů zhatil ofsajd.
     
    52:20
    Liberečtí uklidňují hru za svou klecí, odkud se rozhodují pro další vedení útoku.
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 30. Pérez (Vlach), 32. Rychlovský (A. Najman, Faško-Rudáš) – 2. Buchtele (Forman, Krejčík), 13. Irving (D. Vitouch), 48. Forman (Chlapík), 53. Horák (Mikliš, Chlapík), 59. Forman (O. Najman)


    Bílí Tygři Liberec: D. Král (Hrenák) – Budík, Knot, Kolmann, Melancon, Ivan, Galvas, Aubrecht – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Birner (C), Bulíř (A), Hawryluk – Mucha, A. Najman, Zachar – Vlach, Šír, Pérez.
    Trenér: Filip Pešán

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný (A), Mozík, Krejčík, Mikliš, Němeček, Irving, Beaudin – D. Vitouch, Horák, Chlapík – P. Kousal, O. Najman, Řepík (C) – Buchtele, Lajunen, Forman (A) – Hrabík, Konečný, Harper.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Svoboda, Thuma
    Liberec 0 4 Sparta
    #1 Pátek 15.03.2024 • 19:00
    Sparta - Liberec 3:2 po s.n. (2:0)
    #2 Sobota 16.03.2024 • 18:00
    Sparta - Liberec 3:2 po prodl.
    #3 Úterý 19.03.2024 • 18:00
    Liberec - Sparta 3:5
    #4 Středa 20.03.2024 • 17:00
    Liberec - Sparta 2:5
    bahis siteleri