Irsko – Belgie 0:0 (kon.) | Slovensko – Rakousko 0:2 (kon.) | Anglie – Brazílie 0:1 (kon.)
Dánsko – Švýcarsko 0:0 (kon.) | Francie – Německo 0:2 (kon.)
konec
Anglie
0:1 (0:0)
Brazílie
Sobota 23.03.2024, 20:00 • Wembley Stadium, Londýn • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Příjemnou sobotu! Březnová reprezentační pauza si pro nás připravila pořádný šlágr, na legendárním Wembley dnes budou ladit formu týmy Anglie a Brazílie.
     
    ANGLIE (3. v žebříčku FIFA)

    Gareth Southgate bude mít v nadcházejících dnech poslední šanci si definitivně ujasnit, kterých 23 hráčů vyšle na nadcházející Mistrovství Evropy v Německu. V dnešním duelu s Brazílií a v úterní bitvě proti Belgii tak dostane šanci i několik talentů, kteří dosud dres se třemi lvy na prsou neoblékli – jde například o Anthonyho Gordona, Jarrada Branthwaita či Kobbieho Mainoa. Uvidíme, jak svůj reprezentační debut zvládnou.

    Nominace Anglie

    Brankáři: Sam Johnstone (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal).

    Obránci: Jarrad Branthwaite (Everton), Ben Chilwell (Chelsea), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City).

    Záložníci: Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Ajax), James Maddison (Tottenham), Declan Rice (Arsenal), Kobbie Mainoo (Manchester United).

    Útočníci: Jarrod Bowen (West Ham), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern Mnichov), Cole Palmer (Chelsea), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).

    Hlavní trenér: Gareth Southgate.
    Domácí dnes budou postrádat Hendersona, Palmera a Kanea.
     
    BRAZÍLIE (5. místo v žebříčku FIFA)

    Brazilce pro změnu za několik týdnů čeká Copa America, kterou budou chtít po jednoturnajové odmlce znovu vyhrát. Z lavičky je při tom povede nová tvář: v lednu totiž tým převzal velezkušený Dorival Júnior, jehož angažmá by mělo Seleçãu po turbulentních dvou letech navrátit stabilitu. Zvládne dnes svou premiéru a dovede hosty k velmi cenné výhře ve Wembley?

    Nominace Brazílie

    Brankáři: Bento (Paranaense), Léo Jardim (Vasco da Gama), Rafael (São Paulo).

    Obránci: Bremer (Juventus), Danilo (Juventus), Yan Couto (Girona), Ayrton Lucas (Flamengo), Wendell (Porto), Lucas Beraldo (PSG), Fabrício Bruno (Flamengo), Murilo (Palmeiras).

    Záložníci: André (Fluminense), Andreas Pereira (Fulham), Bruno Guimarães (Newcastle), Douglas Luiz (Aston Villa), João Gomes (Wolverhampton), Lucas Paquetá (West Ham), Pablo Maia (São Paulo).

    Útočníci: Endrick (Palmeiras), Pepê (Porto), Galeno (Porto), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid), Sávio (Girona), Vinícius Júnior (Real Madrid).

    Hlavní trenér: Dorival Júnior.
     
    HISTORIE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    Co se soutěžních duelů týče, v rámci Mistrovství světa na sebe dnešní soupeři narazili celkem čtyřikrát: v letech 1958, 1962, 1970 a naposledy ve čtvrtfinále turnaje v roce 2002, kdy se z těsné výhry 2:1 radovala Brazílie. Od té doby spolu sehráli pouze pět přátelských klání, z nichž poslední dvě skončily dělbou pomyslných bodů.

    14. 11. 2017 (přát.): Anglie – Brazílie 0:0
    2. 6. 2013 (přát.): Brazílie – Anglie 2:2
    6. 2. 2013 (přát.): Anglie – Brazílie 2:1
    14. 11. 2009 (přát.): Brazílie – Anglie 1:0
    1. 6. 2007 (přát.): Anglie – Brazílie 1:1
    Vylepší si dnes Anglie svou historickou bilanci s Brazílií?
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Pickford – Walker (C), Stones, Maguire, Chilwell – Rice, Gallagher – Foden, Bellingham, Gordon – Watkins.
    Náhradníci: Johnstone, Ramsdale – Konsa, Dunk, Branthwaite, Gomez, Toney, Bowen, Rashford, Maddison, Mainoo.
    Trenér: Gareth Southgate.

    Brazílie: Bento – Danilo (C), Fabrício Bruno, Beraldo, Wendell – João Gomes, Bruno Guimarães, Paquetá – Raphinha, Vinícius Júnior, Rodrygo.
    Náhradníci: Rafael, Léo Jardim – Murilo, Bremer, Richarlison, Yan Couto, Pepê, André, Luiz, Pereira, Savinho, Endrick, Galeno, Ayrton Lucas, Maia.
    Trenér: Dorival Júnior.

    Rozhodčí: Soares Dias – Soares, Ribeiro (POR).
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní večer, duel fotbalových titánů začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní sestavy.
     
    Hlavním rozhodčím bude dnes večer ve Wembley velezkušený Portugalec Artur Soares Dias – jméno, které si nejspíš pamatují fanoušci pražské Sparty. Rodák z Porta totiž pískal nedávnou odvetu rudých na Anfield v rámci osmifinále Evropské ligy. Jeho asistenty pak budou krajané Paulo Soares a Pedro Ribeiro.
    Legendární svatostánek je připraven, začínáme v osm.
     
    Premiéru v anglickém dresu dnes jistojistě zaznamená křídelník Anthony Gordon, první start za Brazílii si pak připíší gólman Bento a zadáci Bruno, Beraldo, Wendell spolu se středopolařem Joãem Gomesem.
     
    Jedenáctky vyráží před zaplněné tribuny, Wembley je beznadějně vyprodané. Domácí nastoupí ve své tradiční bílé, hosté tak zvolili svou modrou sadu.
     
    Před startem ještě probíhá minuta potlesku pro na podzim zesnulého Terryho Venablese, který vedl anglickou reprezentaci v letech 1994 až 1996.
     
    Úvodní výkop obstará Brazílie, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Seleção v Londýně začalo opatrně, nejprve se ubránilo počátečnímu pressu Anglie a nyní rozvážně drží míč na své polovině. Dopředu se nežene.
     
    2
    Gallagher byl po souhře s Walkerem faulován na pravém křídle, domácí si vyzkouší slibnou standardku.
     
    3
    O exekuci nařízeného kopu se postaral Foden, jehož míč proskákal kolem zadní tyče. Skákající Bento na něj nedosáhl a za chvíli bude rozehrávat.
     
    4
    Angličané teď mají míč jako přikovaný na svých kopačkách. Momentálně se ovšem stáhli ke svému gólmanovi, balón na Pickforda zahrál Chilwell.
     
    5
    Paquetá si ani teď neporadil s Gallagherem a poslal ho k zemi takřka v identické pozici jako poprvé. Sudí ani teď kartu nevytahuje, situaci řeší jen domluvou.
     
    6
    Mírně chaotickou situaci před Bentem zastavuje postranní sudí, domácí se ocitli v ofsajdu.
     
    7
    Vysunutý Watkins to přehnal s důrazem, pobyt Anglie na brazilské straně hřiště na moment ukončuje útočný faul. Volný kop pro hostující borce.
     
    8
    Počáteční převahu hráčů v bílém potvrzují i aktuální čísla držení míče, která zní 27 % : 73 %.
     
    9
    Gordon na straně doběhl Paquetu a donutil ho pro jistotu poslat míč zpět dozadu na brazilské zadáky, kteří s ním nyní operují podél středové čáry.
     
    9
    O první přesnou střelu utkání se postaral Rodrygo, který nic neřešil a vsadil na jednoduchou ránu zpoza vápna. Pickford rutinní míč bez větších obtíží chytil.
     
    10
    Brazilci si vylepšují níže zmíněnou statistiku držení balónu, ale nedaří se jim prolomit domácí obranu.
     
    11
    Chilwell na křídle rychle vystavil stopku Raphinhovi a vysunul míč do zámezí, hosté vhazují.
     
    12
    Občas stačí jen jeden rychlý protiútok a oheň je na střeše! Vinícius Junior zachytil krásný vzdušný pas, naběhl za anglickou defenzívu a zakončil i za vysunutého Pickforda, jenže pomalý míč těsně před prázdnou bránou zachytil Walker!
     
    13
    Obratem přichází také první žlutá karta zápasu, kterou za faul na středu obdržel Jude Bellingham (ENG).
     
    14
    Dění ve Wembley stojí. Zdá se, že Kyle Walker si během odehrávání míče do bezpečí zřejmě natáhl sval a není vyloučeno, že bude muset předčasně střídat.
     
    15
    Pokračujeme dál, Anglie je dočasně v deseti. Walker se snaží poraněnou rohu rozhýbat v zámezí.
     
    16
    Domácí kapitán vstoupil zpět do hry a hned byl u možná trochu kontroverzního momentu. Ve vápně se po kontaktu s ním svalil na zem Vinícius Junior, rozhodčího ovšem tento moment nechal chladným.
     
    18
    V ochozech to zašumělo, v šanci se ocitl Watkins! Centr Bellinghama rozpoutal nepřehlednou situaci na hraně brazilské šestnáctky, ve které se jako první zorientoval právě domácí forvard a poslal tvrdou střelu nad břevno!
     
    19
    Kyle Walker to sice zkusil, ale nakonec bude přeci jen střídat. Kapitánskou pásku přebírá Maguire.
     
    20
    Vynucené střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Kyle Walker, přichází Ezri Konsa.

    Velezkušeného zadáka Manchesteru City střídá reprezentační debutant z Aston Villy.
     
    21
    Gallagher si na křídle vynutil další faul, tentokrát ho místo Paquety nedovoleně zastavil Vinícius Junior. Anglický záložník získal už třetí standardku.
     
    22
    Inu, Paquetá nezůstává pozadu a o pár desítek sekund později tvrdě naběhl do Gordona. Brazilský tým si před svou svatyní zatím počíná hodně ostře.
     
    24
    Po Chilwellově vzdušném míči se u vzdálenější tyče natahoval Maguire, Danilo byl ale silnější. Domácí tlak nicméně pokračuje, tentokrát rohovým kopem.
     
    25
    Paquetá opět fauloval, tentokrát na středovém kruhu. Rozhodčí ponechává výhodu, Anglie jde do útoku.
     
    26
    Sérii krátkých přihrávek na křídle utnul Paquetá, tentokrát si počíhal na Fodena. Brazilici obratem přešli do ofenzívy, ze které ale Pickforda neohrozili.
     
    27
    Do dráhy Gordonovy střely nastrčil nohu Danilo, který svou tečí nadělil domácím další rohový kop.
     
    28
    Anglie vede ve většině statistik, včetně střel a rohů. Brazilci mají na kontě jen více faulů: 3 – 6.
     
    29
    A obratem je tu faul číslo sedm, pod kterým je podepsaný Gomes. Domácí mají dlouhodobě převahu, Brazílie už několik minut neopustila vlastní polovinu.
     
    30
    Máme za sebou takřka půlhodiny hry. Watkins zachytil Gordonovu krátkou přihrávku a pokusil se narýsovat křižný pas přímo před Benta, ten ale hosté zachytili.
     
    31
    Pickford po dalším nepovedeném rychlém výpadu Brazílie rozehrál míč nakrátko na Chilwella.
     
    32
    Tohle mohlo být nebezpečné. Na Paquetův padající balón si na kraji malého vápna nabíhal Rodrygo, kterému ale přihrávka nesedla na kopačku.
     
    34
    Tak dlouho se chodí se žbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Zákrok na Stonese byl pro rozhodčího poslední kapkou, Lucas Paquetá (BRA) vidí žlutou.
     
    35
    Anglická obrana si vybrala hodně slabý moment a málem se dostavil velmi krutý trest! V šestnáctce se uvolnil právě Paquetá, jehož následná rána ovšem jen orazítkovala levou tyč! Pickford měl velké štěstí, spadl na úplně opačnou stranu!
     
    36
    Fodenův centr se od protihráče odrazil ke Gordonovi, jehož rychlé zakončení bylo zblokováno. Bento bude po delší době opět čelit rohovému kopu.
     
    37
    Brazilský debutant mezi třemi tyčemi si připisuje zákrok. Foden vzal věci do svých rukou, propagační střelou z dálky ale gólmana moc nepotrápil.
     
    38
    První poločas se chýlí ke konci. Anglie nyní operuje na pravém křídle, dotěrně bránící hosté jim ale nenechávají moc prostoru pro složitější kombinace.
     
    39
    Wendell sice frustrovaně máchl rukou, Fodena ale skutečně zastavil zákrokem za hranicí pravidel. Sudí přerušuje a vrací míč do držení domácích.
     
    40
    Poslední varování. Paquetá, který hraje pod žlutou kartou, doběhl Bellinghama a zezadu jej podrazil, do sprch se ale aspoň prozatím neodebírá.
     
    41
    Gordon vůbec nepůsobí dojmem hráče, který dnes debutuje za svou reprezentaci. Benta nyní prověřil sebevědomou zatočenou střelou na zadní tyč, kterou brazilský gólman vysunul mimo nebezpečí.
     
    42
    Maguire si dozadu počínal hodně nedůrazně a pustil Raphinhu do zakončení, hostující forvard ale z nadějné pozice zakončil těsně vedle!
    42. Raphinha těsně minul levou tyč!
     
    43
    Seleção kupí jeden faul za druhým, Bellinghama chvilku po Paquetovi zastavil pro změnu Guimarães. Další standardní situace pro domácí celek.
     
    44
    Uvidíme v pořadí již třetí anglický rohový kop v zápase, k praporku se přesouvá Declan Rice.
     
    45
    Z opačné strany o chvíli později zkoušel štěstí Foden, Bento si ovšem s přehledem naskočil na padající míč a vyboxoval ho daleko od své šestnáctky.
     
    45+1
    Začíná první minuta nastavení, celkem budou 2.
     
    45+2
    Bento od své brány zahrál míč až na střed hřiště. Angličané se pak naposledy vypravili dopředu, Gordonův centr ovšem vedl jen k odpískanému ofsajdu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:05.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 5:12.
     
    První poločas sice ve Wembley nenudil, zároveň nám ale nenabídl ani jeden gól. Aktivnějším celkem na trávníku byli dle očekávaní zkušenější Angličané, kteří se nicméně na rozdíl od hostů v útoku trochu trápili. Brazílie oproti tomu z občasných výletů k Pickfordovi těžila maximum. Inu, uvidíme, jak se atraktivní duel bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Gallagher jen pár sekund po startu druhé půle přistrčil k zemi Vinícia, což se neobešlo bez pozornosti sudího.
     
    47
    Začátek poločasu je vesměs klidný, moc zajímavého toho zatím k vidění není. Raphinha se vydal dopředu po straně a odcentroval, Pickford hravě chytá.
     
    48
    Bellingham vysokým míčem ve vápně hledal Fodena s Watkinsem, místo nich se ovšem k balónu jako první dostal protihráč. Následuje roh pro Anglii.
     
    49
    Skoro se zdá, jako by se Paquetá mermomocí chtěl nechat vyloučit. Domácím tentokrát domácím nadělil slibnou standardku skrz faul na Stonese.
     
    50
    Vzdušný pas sice přeletěl Maguiera, Gordon už jej ale u zadní tyče zkrotil a přetavil v nebezpečnou střelu! Bento byl připraven a projektil vyrazil!
     
    52
    Bellinghamovo tažení přes střed hřiště bylo brazilskou obranou ukončeno těsně za půlící lajnou.
     
    53
    Domácí jsou i po přestávce častěji na míči. Na křídle kombinují Watkins s Bellinghamem a hledají nějakou skulinu v zatím pevné hostující defenzívě.
     
    54
    Vinícius z rychlého brejku poslal míč do vápna, kde v té době sice nebyl ani jeden hráč v modrém, ale Chilwell tak jako tak pro jistotu srazil balón za bránu.
     
    56
    Dění ve Wembley je teď trochu ospalé, Watkins vhazuje míč zpět do hry za naprostého ticha.
     
    57
    Brazílie bude mít šanci trochu rozvířit stojaté vody skrz rohový kop, jehož exekutorem bude Raphinha.
     
    58
    Anglický výpad tentokrát ke střele nevedl. Kamery nyní krátce zabíraly Walkera, který se po ošetření vrátil zpět na střídačku. To je pozitivní zpráva pro domácí.
     
    59
    Bellingham na sebe na kraji vápna stáhl dva protihráče a posunul míč za sebe na dobíhajícího Stonese, jehož ukvapená střela proletěla vedle brány.
     
    60
    Máme za sebou skoro hodinu hry. Hráči v bílém se od pauzy v útoku trápí, Bentovi dosud moc starostí nepřidělali. Brazilci jsou na míči a míří dopředu.
     
    61
    Bellingham se na setinu odpoutal od Fabrícia Bruna a rovnou toho zkusil využít, ale ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Bento i tentokrát zůstal v klidu.
     
    62
    Gordon na křídle Guimarãese nezastavil, celou situaci tak vyřešil až Rice. Seleção bude vhazovat.
     
    63
    Brazilský kouč Dorival Júnior zřejmě moc dobře věděl, proč Paquetu v poločase nevystřídat! Hostující záložník se zničehonic blýskl pěknou střelou z voleje, kterou z kraje vápna zakroutil těsně nad vzdálenější horní roh!
     
    64
    Bellinghama trápí křeče, zpět na nohy mu pomáhají Danilo a Bruno. Pěkný příklad fair-play.
     
    65
    Trenér Southgate co nevidět provede svá první (plánovaná) střídání. Jeho svěřenci se ale ještě předtím budou muset ubránit dalšímu hostujícímu výpadu.
     
    67
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Jude Bellingham, přichází Jarrod Bowen,
    ze hřiště odchází Ben Chilwell, přichází Joe Gomez,
    ze hřiště odchází Harry Maguire, přichází Lewis Dunk.
     
    68
    Bowen jen pár desítek sekund po příchodu na trávník vysunul dopředu Gallaghera, který se ale na křídle potkal s velkým odporem a pro jistotu se stáhl.
     
    69
    Sledujeme velmi opatrnou anglickou kombinaci na brazilské polovině, domácí se do vápna neženou.
     
    70
    Nejednoho fanouška ve Wembley teď zvedl ze sedačky tvrdší zákrok Beralda na Gallaghera, rozhodčí ale souboj ve vápně jako faul neposoudil.
     
    71
    Střídání v týmu Brazílie:
    ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Andreas Pereira,
    ze hřiště odchází Rodrygo, přichází Endrick.
     
    72
    Sedmnáctiletý supertalent a budoucí hráč Realu Madrid Endrick na posledních dvacet minut vyztužil brazilskou ofenzívu, která v posledních minutách nebyla příliš výrazná. Uvidíme, co na hřišti vymyslí.
     
    73
    Guimarães si na křídle nebral servítky a tvrdě ale čistě vystavil stopku pronikajícímu Bowenovi.
     
    75
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Conor Gallagher, přichází Kobbie Mainoo,
    ze hřiště odchází Anthony Gordon, přichází Marcus Rashford.
     
    76
    Mainoo poprvé v anglickém dresu. Mladičký záložník Manchesteru United si debut za národní tým připisuje po pouhých 15 karierních startech v Premier League.
     
    77
    Základní hrací doba se pomalu chýlí ke konci. Nedávné změny v domácí ofenzívě se zatím moc neprojevily, Southgateův tým stále trápí koncovka.
     
    78
    Střídání v týmu Brazílie:
    ze hřiště odchází Raphinha, přichází Sávio.
     
    79
    Střídání v týmu Brazílie:
    ze hřiště odchází Bruno Guimarães, přichází Douglas Luiz.
     
    80
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Ve Wembley se dnes napsal kus fotbalové historie, megatalent ENDRICK si připisuje první gól v brazilském dresu! Anglická obrana propadla a pustila do brejku Vinícia, jehož odražené zakončení po Pickfordově zákroku doklepl do brány právě sedmnáctiletý útočník – 0:1!
    80. ENDRICK - 0:1
     
    81
    Zásah si ještě prohlédli i muži u videa, kteří potvrdili verdikt z trávníku: ofsajd to nebyl, gól platí!
     
    82
    Souboj Bowena s Gomesem na pravé straně byl posouzen ve prospěch hostů, kteří dostávají šanci odsunout hru pryč ze své poloviny bitevního pole.
     
    83
    Anglie, která byla po většinu utkání o něco málo aktivnější, nyní působí opařeně a nedaří se jí se na delší dobu dostat k míči. Brazílie kontroluje hru.
     
    85
    Balón nyní putuje po kopačkách hostujících zadáků, angličtí forvardi jim u středové čáry nechávají celkem hodně prostoru. O pressu moc nemůže být řeč.
     
    86
    Rashfordův pozemní centr zlikvidoval Luiz, Bento zůstal v klidu. Hosté následně bez váhání poslali míč pryč ze svého vápna až ke středu hřiště.
     
    87
    Závěr duelu se nese v překvapivě klidném tempu, anglické hře chybí patřičná urgence.
     
    89
    Střídání v týmu Brazílie:
    ze hřiště odchází Wendell, přichází Bremer.
     
    90
    Střídání v týmu Brazílie:
    ze hřiště odchází Vinícius Junior, přichází Pablo Maia.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+1
    Brazilská defenzíva působí naprosto neprostupným dojmem, Anglii se na ní nedaří zatlačit.
     
    90+2
    Rice centrem na levou tyč hledal Rashforda, který ale na balón pořádně nedosáhl. Hra bude za chvíli pokračovat vhazováním hostů vedle jejich vlastního vápna.
     
    90+3
    Poslední šance prolomit zmar v koncovce. Danilo Fodenův míč tečoval za bránu, Anglie získává roh.
     
    90+4
    Rice od praporku zahrál míč přímo do ohně, kde se k němu jako první dostal Bremer. Je rozhodnuto.
     
    90+5
    Brazílie ještě v závěru dostala šanci přidat další gól! Přečíslení tři na jednoho zakončoval Endrick, Pickford ovšem skvěle zakročil nohou!
    90+5. Endrickovu tutovku zastavil skvělý Pickford
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:19.
     
    Máme hotovo, hlava Garetha Southgatea bude po dnešním večeru znovu o trochu těžší! Anglie byla po většinu doby v přátelském šlágru s Brazílií aktivnějším týmem, ale nakonec musí kousat porážku. Důvod? Hlavně velmi špatná a místy až neexistující finální fáze, ke které se přidaly výkyvy v obraně. Právě jedno takové zaváhání domácí defenzívy deset minut před koncem základní hrací doby ztrestal talentovaný mladík Endrick, který tak svému celku přisoudil vítězství.
     
    Angličané budou mít šanci si v úterý spravit chuť proti Belgii, i tentokrát se bude hrát ve Wembley. Svěřence Dorivala Júniora pak nyní čeká cesta do Madridu, kde budou ve stejný den čelit domácímu Španělsku.
     
    Dnešní utkání sledovalo 83 674 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:09:12)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 80. Endrick

    Karty:   13. Bellingham (ENG) – 34. Paquetá (BRA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:19.
    Anglie: Pickford – Walker (C) (20. Konsa), Stones, Maguire (67. Dunk), Chilwell (67. Gomez) – Rice, Gallagher (75. Mainoo) – Foden, Bellingham (67. Bowen), Gordon (75. Rashford) – Watkins.
    Náhradníci: Johnstone, Ramsdale – Branthwaite, Toney, Maddison.

    Trenér: Gareth Southgate.

    Brazílie: Bento – Danilo (C), Fabrício Bruno, Beraldo, Wendell (89. Bremer) – João Gomes, Bruno Guimarães (79. Luiz), Paquetá (71. Pereira) – Raphinha (78. Sávio), Vinícius Júnior (90. Maia), Rodrygo (71. Endrick).
    Náhradníci: Rafael, Léo Jardim – Murilo, Richarlison, Yan Couto, Pepê, André, Luiz, Galeno, Ayrton Lucas.

    Trenér: Dorival Júnior.

    Rozhodčí: Soares Dias – Soares, Ribeiro (POR).

    Diváci: 83 674.
    bahis siteleri