Florida – NY Islanders 2:3 (kon.) | Montreal – Philadelphia 4:1 (kon.) | Ottawa – Chicago 2:0 (kon.)
Pittsburgh – Columbus 3:2 (kon.) | Toronto – Washington 5:1 (kon.) | Carolina – Detroit 4:0 (kon.)
Minnesota – San Jose 3:1 (kon.) | St. Louis – Calgary 5:3 (kon.) | Winnipeg – Vegas 1:4 (kon.)
Colorado – NY Rangers 2:3 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Los Angeles 4:1 (kon.) | Arizona – Nashville 8:4 (kon.)
Seattle – Anaheim 4:2 (kon.) | Vancouver – Dallas 1:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
Detroit Red Wings
Pátek 29.03.2024, 00:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost, přeji pěkný velikonoční víkend a všem Taťánám vše nejlepší k svátku! (03:13:29)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 33 – 24 | Přesilová hra: 1/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Frederik Andersen (CAR) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 60:00
    James Reimer (CAR) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 1+0, +1 účast, 5 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 15:37

    Tři hvězdy utkání
    1. Seth Jarvis (CAR) 1+2
    2. Frederik Andersen (CAR) 24 zákroků, čisté konto
    3. Sebastian Aho (CAR) 1+2
     
    Z tohoto utkání by stačilo odehrát pouze druhou třetinu. V ní totiž Hurricanes nasypali do branky Jamese Reimera všechny čtyři góly a jasně soupeře přehráli. Mimoto se ani v první ani ve třetí dvacetiminutovce mnoho zajímavých věcí nedělo, Detroit se dostal do minima šancí. Nejvýrazněji se o vítězství Caroliny zasloužil její první útok ve složení Aho, Jarvis Guentzel, který byl u tří ze čtyř branek. Za zmínku stojí samozřejmě také čisté konto Frederika Andersena a zajímavostí je milník Andreje Svečnikova: ten dnes odehrál své 400. utkání v NHL. Carolina si vítězstvím oficiálně zajistila účast v play-off, které si zahraje pošesté v řadě.

    Utkání v PNC Arena sledovalo 18 906 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Hosté ještě jednou zvládli dostat puk do brankoviště, šikovně ho tam v pádu natlačil Simon Edvinsson. V nepřehledné situaci měli domácí co dělat, aby kotouč udrželi v bezpečí.
     
    58:57
    Oba týmy už jen nahazují puky a příliš se nesnaží o ně bojovat. Jedno takové nahození Detroitu ještě končí zakázaným uvolněním.
     
    57:50
    Domácí drží puk ve vlastním pásmu a nikam se už neženou. Nechtějí se hnát do nějaké bezhlavé akce, raději s jistotou pomoci Frederiku Andersenovi udržet čisté konto.
     
    56:55
    Ve dvou zvládli hosté velmi rychle přejít střední pásmo a od pravého mantinelu se k bezprostřednímu zakončení dostal Alex DeBrincat.
     
    55:46
    Hned po vhazování v útočném pásmu překvapivě vypálil Martin Nečas, James Reimer měl spíš štěstí, že ho puk trefil.
     
    55:27
    Bezradné vyhození Red Wings končí na zakázaném uvolnění.
     
    54:35
    Jack Drury měl slušnou pozici pro střelu díky krátkému přistrčení puku od Jesperiho Kotkaniemiho. Druryho rána zápěstím však prosvištěla kolem pravé tyčky mimo branku.
     
    53:41
    Od zadního mantinelu puk vyjel k modré, kde byl na střelu připraven Jalen Chatfield. Jeho pokus James Reimer vyrazil do ochranné sítě.
     
    52:40
    Hosté se snaží ještě alespoň o čestný úspěch, když se po Velenově ráně od pravého mantinelu vydal pro dorážku i obránce Shayne Gostisbehere.
     
    51:45
    Další práci měl Reimer, když se k němu pro volný puk hnal osamocený hráč Caroliny. Hostující gólman byl u kotouče jako první, ale jeho rozehrávka hokejkou nevypadala zrovna přesvědčivě.
     
    50:30
    Hezký přechod útočné modré zakončil tvrdou ranou Brent Burns, proti němuž Reimer nepředvedl zrovna jistý zákrok. Puk totiž vyrazil nad sebe, a tak si musel dávat dobrý pozor, aby kotouč nedopadl ze vzduchu až do branky.
     
    49:50
    Přeci jen se Red Wings dokázali dostat k dobré střelecké příležitosti, když napravo měl spoustu prostoru Alex DeBrincat. Jeho bombu z první však klasicky vychytal Frederik Andersen.
     
    48:50
    Joe Veleno se snažil něco vyčarovat v pravém rohu, jenže si neměl s kým přihrát. Nakonec se vlastními kličkami o puk sám připravil.
     
    47:48
    Hostující obrana byla ve vlastním pásmu naprosto ztracená, domácí hráči si tam dělali, co chtěli. Po několika střeleckých pokusech konečně James Reimer kotouč udržel, čímž dlouhé nebezpečí zastavil.

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 25. S. Aho II (Guentzel, Jarvis), 26. Jarvis (S. Aho II, Guentzel), 31. Nečas (Je. Kuzněcov, Martinook), 37. Skjei (S. Aho II, Jarvis)


    Carolina Hurricanes: Andersen (Kočetkov) – Burns, Slavin, Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Jarvis, S. Aho II (A), Guentzel – Teräväinen, J. Staal (C), Svečnikov – Nečas, Je. Kuzněcov, Martinook (A) – Noesen, Drury, Kotkaniemi.
    Trenér: Rod Brind'Amour.

    Detroit Red Wings: Reimer (Lyon) – Seider, Chiarot, Petry, Edvinsson, Gostisbehere, Määttä, Holl – Raymond, Larkin (C), Perron (A) – Sprong, Compher, DeBrincat – Fischer, Copp (A), Rasmussen – Veleno, Fabbri.
    Trenér: Derek Lalonde.

    Rozhodčí: Dunning, Furlatt – Fournier, MacPherson.

    Diváci: 18 906.
    bahis siteleri