Kanada – Česko cz 4:0 (kon.) | Česko – Finsko 2:3 (1:2 po s.n.) | USA – Kanada 5:6 (po pr.)
po prodl.
USA
5:6 (1:1, 2:2, 2:2 - 0:1)
Kanada
Neděle 14.04.2024, 23:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Finále světového šampionátu tedy přineslo tu nejlepší reklamu na hokej v podání žen. V dramatické bitvě se oba týmy vystřídaly ve vedení. Ani jednou nikdo neodskočil na výraznější než jednobrankový rozdíl. Drama rozseklo až prodloužení, v němž se Američanky nechaly vyloučit za příliš mnoho hráčů na ledě a dvě sekundy před koncem přesilovky trefila Kanadě třináctý titul mistryň světa Dannielle Serdachnyová.

    My se už můžeme těšit na příští rok, kdy se MS bude konat v Česku, konkrétně v Českých Budějovicích. To už je z mojí strany vše. Přeji nerušený zbytek noci!

    Střely na branku – 24:30 (6:13, 11:3, 6:13 – 1:1) (02:32:16)
    Zlaté Kanaďanky dostaly pohár pro mistryně světa.
     
    A poslední oficiální povinnost má za sebou kapitánka Marie-Philip Poulinová, která převzala a zvedla nad hlavu trofej pro mistryně světa! Tu ji předal nejvyšší muž IIHF Luc Tardif, který před tím ještě pronesl děkovnou řeč, při níž ocenil také organizaci turnaje a Uticu nazval hokejovým městem.
    Kanadský tým si užil zpěv národní hymny.
     
    Hráčky už mají své zlaté medaile. Nyní zazní národní hymna Kanady.
     
    Kapitánka USA Hilary Knightová si jede pro pohár plaketu pro stříbrný tým. Nyní už přijde na řadu chvíle mistryň světa. Nejprve se budou předávat zlaté medaile.
     
    Sledovat můžeme velmi smutné americké obličeje. U některých hráček vidíme i slzy. Hokejistky USA, nicméně, odehrály skvělý turnaj a také ve finálovém zápase přispěly k vynikající podívané.
     
    Oceněny byly rozhodčí duelu, mezi nimiž figurovala i česká čárová sudí Kristýna Hájková. Nyní si už přicházejí pro medaile stříbrné Američanky.
     
    Hokejistky Kanady dokázaly dobýt americké území, když v úchvatném finále v Utice zvítězily 6:5 v prodloužení a vrátily soupeřkám loňskou finálovou prohru. Celý zápas nakonec rozhodlo americké vyloučení za příliš mnoho hráček na ledě v prodloužení. Dvě sekundy před koncem kanadské přesilovky pak duel ukončila Dannielle Serdachnyová.
     
    Konec zápasu.
    65:16 Dannielle SERDACHNYOVÁ - 5:6
     
    65:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Kanaďanky se po roční pauze zase stávají královnami ženského hokeje. O pozici národní hrdinky se přihlásila DANNIELLE SERDACHNYOVÁ. Ta šla clonit před branku a po střele Erin Ambroseové si našla odražený puk, který bekhendem uklidila přes pravý beton Frankelové na místo určení – 5:6. Asistence: Erin Ambroseová a Ann-Renée Desbiensová.
     
    64:51
    Nyní střílela z pravé strany Ella Sheltonová. Do rány ji obětavě klekla Harveyová!
     
    64:21
    Poulinová minula z jedničky z pravého kruhu! Puk pak vypadl do středního pásma.
     
    63:17
    Američanky byly na ledě ve čtyřech! Trest pro hráčskou lavici a Kanada bude hrát přesilovku. Kouč Troy Ryan si vyžádal oddechový čas!
     
    63:14
    Kanaďanky už mohly být zlaté! Marie-Philip Poulinová jela nejprve sama na brankářku Frankelovou, ale netrefila branku! O chvíli později přišlo přečíslení 2 na 1. Staceyová našla Saru Fillierovou, proti které se však roztáhla Frankelová!
     
    62:43
    Caroline Harveyová vyrazila do útoku. Objela branku a Desbriensová měla co dělat, aby se stačila přemístit k levé tyčce.
     
    62:13
    Kanaďanky v postavení mimo hru.
     
    61:58
    Zatím je to hodně opatrné. Přeci jen, při hře 3 na 3 může každá zbytečná ztráta puku znamenat velký problém.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 9. Edwardsová (Heiseová), 31. Kellerová (Bilkaová, Murphyová), 37. Carpenterová (Coyne-Schofieldová, Curlová), 49. Knightová (Harveyová, Edwardsová), 55. Harveyová (Edenová, Scamurraová) – 7. Ambroseová, 24. J. Goslingová (Bourbonnaisová), 39. Poulinová, 51. Clarková (Turnbullová, Staceyová), 53. Poulinová (Fastová), 66. Serdachnyová (Ambroseová, Desbiensová)


    USA: Frankelová (Hensleyová) – Kellerová (A), Harmonová, Harveyová, Barnesová, Guildayová, Winnová, Dunneová – Coyne-Schofieldová (A), Carpenterová, Knightová (C) – Bilkaová, Janeckeová, Murphyová – Edwardsová, Heiseová, Simmsová – Scamurraová, Panneková, Edenová – Curlová.
    Trenér: John Wroblevski

    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová (A), Fastová, Sheltonová, Ambroseová, N. Goslingová, Bellová, Bourbonnaisová – Fillierová, Poulinová (C), Jennerová – Maltaisová, Nurseová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – J. Goslingová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan

    Rozhodčí: Tassoniová (USA), Lieffersová – Clarkeová (CAN), Hájková (CZE)

    Diváci: 4142
    bahis siteleri