Austrálie – Izrael 4:5 (0:1 po s.n.) | Chorvatsko – SAE 4:1 (kon.) | Srbsko – Island 9:3 (kon.)
konec
Chorvatsko
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Spojené arabské emiráty
Středa 24.04.2024, 16:00 • Ledena dvorana Pionir, Bělehrad (SRB) • Mistrovství světa - II. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na bránu 53:28 (23:7, 12:12, 18:9)
    Vyloučení 3:6
    Využití 2:0 (18:08:31)
     
    Chorvatští hokejisté přidávají na turnaji čtvrté nejvyšší kategorie MS třetí vítězství, když porážejí dosud také stoprocentního nováčka ze Spojených arabských emirátů. Ten odehrál prakticky celý zápas na dvě cizinecké pětky, třetí domácí se na led dostávala jen jednou za třetinu. Na vedoucí gól Završkého ze 7. minuty sice bleskově odpověděl chorvatský přeběhlík Vukoja, ale vítězný gól pak z drtivé převahy Chorvatů vsítil do šatny v přesilovce Janković.
    Druhou třetinu odstartovaly Emiráty velkým náporem, ale Chorvatsko brzy vrátilo hru do vyjetých kolejí. Janković neproměnil trestné střílení, ovšem za necelou minutu zvýšil po přihrávce bývalého hráče New York Islanders Katiće zpoza brány opět Završki. Hned v úvodu třetí části uzavřel skóre v další přesilové hře právě Katić a chorvatští hráči si vítězství s přehledem pohlídali.
     
    Konec zápasu.
     
    58:50
    Rozhodčí vykazují Chorvaty do středního pásma.
    58:29 Šimunkovićův gól rozhodčí nakonec odvolal
     
    58:29
    Chorvatsko se radovalo z páté branky, ta ale po delších dohadech nebyla uznána. Završki uvolnil do brejku Marinkoviće, který ještě Raščupkina neprostřelil, zato dorážející Šimunković ano. Gól mu však nakonec připsán nebyl, zřejmě pro předchozí zajetí do brankáře.
     
    58:18
    Chorvati se unáhlili s přechodem do protiútoku, znovu ztratili kotouč a za jejich obranou vyplaval Ilja Čujkov, který bekhendem po ledě zblízka neprostřelil Rosandiće.
     
    56:43
    Chorvatští hokejisté najížděli tři na dva, přihrávka zleva se však odráží od Badegyjevovy brusle.
     
    55:06
    Po Dobrićově přihrávce střílel Završki z mezikruží pod víko, zákrok ramenem soupeřova brankáře ho však nepouští k hattricku.
     
    54:50
    Hosté v plném počtu.
     
    54:20
    Dobrić se prokličkoval přes dva hráče, rozhozený Raščupkin však na čáře odolal jeho zakončení i Marinkovićově dorážce a kotouč po následném závaru končí za bránou.
     
    53:06
    V oslabení ujel chorvatské obraně Čujkov a předložil kotouč Badegyjevovi. Obránce Bílých medvědů Dubaj to měl na bekhend a trefuje jen beton Vilima Rosandiće.
     
    52:50
    Vyloučení v týmu SAE:
    Dmitrij Lichačov – 2 min., podrážení.
     
    52:24
    Bebek se protahoval osou kluziště a mezi kruhy byl tvrdě sražen. Rozhodčí Wannerstedt přerušil hru, aby se mohl chorvatský útočník zotavit, nicméně nevylučuje se.
     
    51:25
    Chorvatská pětka si vytvořila při svém střídání silný tlak, Čavlović si několikrát vyměnil kotouč s Marinkovićem a zakončil od modré čáry do Raščupkinovy lapačky.
     
    51:00
    Dnešní šlágr si nenechalo ujít 22 platících diváků.
     
    50:06
    Chorvatsko ubránilo oslabení bez větších potíží a hraje znovu v plném počtu.
     
    48:06
    Vyloučení v týmu Chorvatska:
    Martin Šimunković – 2 min., hákování.
     
    47:42
    Hokejisté Emirátů se provinili zakázaným uvolněním.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 7. Završki (Marinković), 20. Janković (Katić, Vedlin), 27. Završki (Katić), 42. Katić (Marinković) – 7. Vukoja (Šapovalov, Badegyjev)


    Chorvatsko: Rosandić (Nikolić) – Vedlin /C/, Katić, Vukadin, Bebek, Čavlović, Filipović, Slovinac – V. Idžan, B. Idžan, Janković – Dobrić, Šelitaj, Čanić – Marinković, Brenčun, Šimunković – Završki, Kašparek, Dimitrijević
    Trenér: Sacilotto

    Spojené arabské emiráty: Raščupkin (al-Husaní) – Badegyjev, Šapovalov, Remešs, Kuzněcov, al-Muharrámí, I. al-Mihajrbí – Čujkov, Lichačov, Klavdijev – Ramseyer, Vukoja, Salvasser – bin Sammúd, al-Humajdí, U. al-Mihajrbí /C/ – al-Qubajsí
    Trenér: Rich

    Rozhodčí: Wannerstedt (NOR) – Dapuzzo (USA), Mladenović (SRB)

    Diváci: 22
    bahis siteleri