Turkmenistán – Jihoafrická rep. 4:3 (kon.) | Mexiko – Thajsko 0:5 (kon.) | Lucembursko – Kyrgyzstán 3:7 (kon.)
konec
Turkmenistán
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Jihoafrická republika
Pondělí 11.03.2024, 09:00 • Gorodskoj Katok, Biškek • Mistrovství světa - III. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji vydařený start týdne! (11:28:10)
     
    Není překvapením, že se Keremli Charyyev stává nejlepším hráčem Turkmenistánu, protože svou jistotou pomohl asijskému celku udržet dramatický závěr. Na druhé straně si pro cenu přijel dvougólový Jean-Michel van Doesburgh.
     
    Drama končí a Turkmenistán slaví vítězství! Nutno říct, že zasloužené, protože většinu zápasu byl lepším a aktivnějším týmem. Když ale odskočil na rozdíl dvou tref, JAR bleskově vyrovnala a následně se povzbudila ubráněným pětiminutovým oslabením.

    V závěru Afričané svému soupeři pořádně zavařili, ale jistý Charyyev v brance Turkmenistánu nezaváhal. I proto slaví asijský celek první body a zamotává průběh své divize, ve které si JAR připisuje první porážku.
     
    Střely na branku: 29 – 22
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Krátce po vhazování vyšla prudká rána od modré čáry, která orazítkovala jen zadní mantinel.
     
    59:42
    Charyyev pokračuje v jistém výkonu! V závěru třetiny si připisuje další jistý zákrok, a přestože se Kluyts tlačil do brankoviště, kotouč nakonec udržel.
     
    59:36
    Velká šance JAR! Volej z pravého kruhu v podání jednoho z jihoafrických hokejistů nebyl vůbec špatný a zdálo se mi, že se dokonce otřel o tyčku Charyyevovy branky.
     
    59:29
    Turkmenistán nic nevymýšlí, a když je potřeba, posílá puk o prkna do bezpečí. A to i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:02
    Kolem branky Turkmenistánu je rušno. Charyyev však působí jistě, a přestože kvůli clonícímu soupeři příliš mnoho neviděl, dokázal si střelu z levého kruhu najít.
     
    58:48
    Turkmenistán však okamžitě po buly vyhazuje kotouč až k brance Jižní Afriky, ta se tak musí rychle vrátit před Charyyeva.
     
    58:26
    Rozhodčí přerušuje hru kvůli vysoké holi domácího hráče, načež africkému týmu přijíždí šestý plejer. Boyd je venku z branky!
     
    58:17
    Turkmenistán znovu zachytil kombinaci soupeře a dostal puk do útočné třetiny, odkud JAR vyhazuje jen na zakázané uvolnění.
     
    57:53
    I tohle však k hokeji patří, proto pokračujeme v plném počtu na obou stranách. Charyyev si připisuje další zákrok po lehké střele od mantinelu.
     
    57:45
    Tvrdý hit Magmoeda na obranné modré si vysloužil potlesk fanoušků, ale zdá se, že pro Dovletmyradova může být fatální. Opora Turkmenistánu opouští led jen za pomoci spoluhráčů, kteří okamžitě signalizovali problém s kolenem – to nevypadá vůbec dobře.
     
    57:25
    Turkmenistán však po vhazování dostává hru do středního pásma a Charyyev zasahovat nemusel.
     
    57:01
    Vyhozený puk zachytává Boyd, jenž rychle nastartoval další jihoafrický útok, jenž končí lehkým zákrokem Charyyeva proti střela od mantinelu.
     
    56:39
    Na pravém kruhu dostal nabito Magmoed, jenže jeho tvrdá rána míří jen do bránícího hráče, načež Turkmenistán vyhazuje puk.
     
    56:13
    Přesilovky nejsou až na jednu výjimku žádnou výkladní skříní dnešního utkání. JAR se trápí a střelecké pokusy chybí.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 2. Nuryyev (Bayhanov, Baymyradov), 5. Kakabayev (Esenov), 25. Nuryyev (Baymyradov, Bayhanov), 42. Dovletmyradov (Bayhanov) – 14. van Doesburgh (Giot), 31. van Doesburgh (Compton, Venter), 42. Valadas (Samaai, Carelse)


    Turkmenistán: Charyyev (Myradov) – Annasaparov, Aganiyazov (A), Kakabayev, Hydyrov, Tannyyev, Kakajanov, Kakayev – Gurbanov (C) – Vahovskiy, Barkovskiy – Geldimyradov, Esenov, Dovletmyradov (A) – Bayhanov, Nuryyev, Baymyradov – Bayjayev
    Trenér: B. Allajarov

    Jihoafrická republika: Boyd (Muller) – Magmoed, Saaiman, van der Merwe, Venter, Birrell, Chueu – Samaai (C), Carelse, Valadas (A) – Bremner, Kluyts, Krotz – Giot, Compton, van Doesburgh (A) – Phakathi, Obery, Mlangeni
    Trenér: B. Kinding

    Rozhodčí: Aygun (TUR) – Gunnarsson (ISL), Kuchava (GEO)
    bahis siteleri