Black Dogs Budweis – Riders Univerzita Pardubice 6:3 (kon.) | Engineers Prague – North wings Ústí 4:1 (kon.) | Akademici Plzeň – VUT Cavaliers Brno 10:1 (kon.)
konec
ČVUT Engineers Prague
4:1 (2:0, 2:1, 0:0) Stav série: 1:0
HC North Wings Ústí nad Labem
Pondělí 11.03.2024, 18:00 • Zimní stadion HC Hvězda Praha • Univerzitní liga ledního hokeje • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pražští Engineers v prvním čtvrtfinálovém utkání potvrdili roli velkého favorita, na domácím stadionu porazili ústecké North Wings 4:1.

    Druhý celek základní části zadělal na vítězství hned v první třetině, v níž si vybudoval dvoubrankový náskok, který ve druhém dějství ještě o jednu branku vylepšil. Mužem zápasu byl domácí forvard David Routa, jenž završil hattrick a k tomu přidal jednu asistenci.

    Druhý zápas série se uskuteční 16. března v Ústí nad Labem, kde se favorizovaní Engineers pokusí zkompletovat očekávaný postup do semifinále. (20:56:05)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Dobrou práci odvedl ve vlastním obranném pásmu Jan Raiterman, jemuž se povedlo zachytit nahrávku po mantinelu a středem zdárně vyhodil.
     
    59:13
    Zbytek zápasu North Wings zřejmě odehrají v přesilové hře, trestnou lavici se podruhé v zápase vydal navštívit zadák Samuel Gonda za podrážení.
     
    58:47
    Po levém mantinelu nabral rychlost Michal Kučera a Filipa Blažka se pokusil překvapit střelou z úhlu na přední tyč, bránu ale minul.
     
    58:23
    Ani jeden z týmů už se nikam přehnaně nežene, o vítězi je rozhodnuto. Ve vlastním pásmu si nyní párkrát vyměnili puk Spurný s Raitermanem.
     
    57:55
    Hanuš Petržílka se po uplynutí trestu pokusil schovat za obrannou řadou protivníka, včas se k němu stihl stáhnout David Vobořil.
     
    57:31
    S problémy, ale přece Filip Staněk udržel útočné pásmo. Akce pokračovala přes Filipa Holanika, jehož pas zblokoval Adam Werner.
     
    56:55
    Filip Staněk se rozhlížel, komu rozehraje. Vybral si Josefa Hynka, který neuspěl jeden na jednoho proti Pavlu Jarému.
     
    56:28
    Do kombinace se zapojila celá pětice Engineers. Nakonec Staněk způsobil nahozením rozruch v brankovišti Blažka, ten situaci vyřešil přikrytím puku lapačkou.
     
    55:52
    Nedovoleným bráněním zabránil soupeři v pohybu směrem před bránu Hanuš Petržílka, logickým vyústěním situace je vyloučení hostujícího obránce.
     
    55:17
    Po chybě soupeře získal puk v pravém kruhu Filip Staněk, po rychlém zpracování vypálil tvrdou ránu nad cílové zařízení.
     
    54:53
    Tomáš Jarý odrazil atak konkurenta a nabil do levého kruhu spoluhráči, křižný projektil gólman vyrazil koncem betonu.
     
    54:29
    S nahozením od levého mantinelu si snadno poradil Ondřej Mann, máchl lapačkou a puk sebral, na rozehrávku si následně netroufl.
     
    53:50
    František Januška nabral rychlost na opačnou polovinu kluziště, načež jej čistým způsobem přetlačil dobře pracující Hanuš Petržílka.
     
    53:23
    Radovan Miškovič vyzkoušel dlouhý pas za obranu, jehož adresátem měl být Jan Jindra, ale ani nataženou hokejkou na puk nedosáhl.
     
    52:36
    Není to poprvé, co dochází k vyloučení na obou stranách. Trest za krosček si jede odpykat Samuel Gonda, za hosty potom Jan Vrba za sekání.
     
    52:12
    František Januška vymyslel povedenou křižnou nahrávku doleva na Michala Kučeru, ten si nevěřil na bekhendové zakončení a po přehození na forhend ho odstavil Petržílka.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Routa (Kučera), 15. Januška (Routa, Kučera), 32. Routa (Holanik), 37. Routa (Vobořil, Januška) – 27. Macel


    ČVUT Engineers Prague: Mann (Pulda) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Gonda, Skorčík, Raiterman (A), Spurný – Březina, Hasil, Srb, Januška, Kleveta, Dohnal, Routa (A), Kučera, Hynek, Holanik, Šonský, Najman, Matějka.
    Trenér: Daniel Fuks

    HC North Wings Ústí nad Labem: Blažek (Kožnar) – Petržílka (A), Werner, Miškovič, Šubrt, P. Jarý (A) – Janoušek (C), Vrba, Jindra, Dykast, Macel, Martínek, Svoboda, T. Jarý, Tot.
    Trenér: Martin Štěpánek

    Rozhodčí: Trnka – Herles, Tuháček

    Diváci: 201
    Engineers Prague 2 0 North wings Ústí
    #1 Pondělí 11.03.2024 • 18:00
    Engineers Prague - North wings Ústí 4:1
    #2 Sobota 16.03.2024 • 17:30
    North wings Ústí - Engineers Prague 3:10
    bahis siteleri