Lucembursko – Jihoafrická rep. 4:2 (kon.) | Thajsko – Turkmenistán 13:3 (kon.) | Kyrgyzstán – Mexiko 9:4 (kon.)
konec
Lucembursko
4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Jihoafrická republika
Čtvrtek 14.03.2024, 09:00 • Gorodskoj Katok, Biškek • Mistrovství světa - III. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté Lucemburska se ve čtvrtém utkání postarali o překvapení, když po velmi pěkném výkonu pokořili Jihoafrickou republiku výsledkem 4:2. Všechny góly padly v prvních dvou dějstvích. Obě tyto části skončily stejným výsledkem 2:1 pro outsidera. Závěrečnou dvacetiminutovku už si Lucemburčané pohlídali jako zkušení mazáci, pracovali perfektně směrem do defenzivy a soupeře už k ničemu nepustili.

    Svěřenci trenéra Erikssona si polepšili na osm bodů a v tabulce poskočili na druhé místo před Kyrgyzstán a o bod za suverénní Thajsko. Jihoafrická republika zůstává na třech bodech o dva body před posledním Mexikem. (11:07:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Je rozhodnuto. Poslední jiskřičku naděje chtěl pro JAR udržet Luke Carelse, střelu z velkého úhlu si však Philippe Lepage pohlídal.
     
    59:23
    Oddechový čas pro Lucembursko.
     
    59:23
    Uvidíme hru šest na čtyři. Spoluhráče totiž oslabuje obránce první formace Thierry Beran, když podrazil rozjetého konkurenta.
     
    58:46
    Nedaří se a nedaří. Jižní Afrika má obrovské problémy při přechodu do útočné třetiny a nezdá se, že by měla ještě koncovku zdramatizovat.
     
    58:13
    Není překvapením, že po oddechovém čase zůstává Ryan Boyd na střídačce. Reprezentace JAR zkouší powerplay.
     
    58:13
    Oddechový čas pro Jihoafrickou republiku.
     
    57:53
    Snadný zákrok pro lucemburského brankáře, který si sáhl pro nahození od modré lapačkou a puk v ní sebevědomě schoval.
     
    57:21
    Na zteč se vydal Joaquim Valadas a v obležení dvou soupeřů zvládl vystřelit zápěstím, Philippe Lepage zakročil levým betonem.
     
    56:51
    Lucembursko je hodně blízko překvapivému zisku tří bodů. Definitivní razítko na vítězství mohl dát Nicolas Mossong, jenže puk se mu postavil na hranu, proto poloprázdnou bránu minul.
     
    56:30
    Lucembursko je kompletní. Anthony Vincens se hned zapojil do hry, když protečoval pryč z obranné třetiny vyhození Berana.
     
    55:55
    V posledním okamžiku si Deen Magmoed rozmyslel zakončení a doleva posouval na Lukea Carelse, tomu puk přeskočil přes čepel hole.
     
    55:12
    Ani do třetice se Afričanům nezadařilo. Křižný pas zleva vystihl Alex Mykkanen a bez větších problémů vyhazoval středem.
     
    54:58
    Hokejistům v bílých dresech se však zatím nedaří usadit v útočném pásmu. Lucembursku se povedlo vyhodit dvakrát rychle za sebou.
     
    54:27
    Jedna z posledních příležitostí, jak ještě zdramatizovat koncovku střetnutí. Reprezentace JAR bude hrát přesilovku z důvodu krosčeku Anthonyho Vincense.
     
    53:40
    Přestože Luke Carelse vyhrál vhazování v útočném pásmu, tak o něj Jihoafrická republika přišla, protože Deena Magmoeda zradilo zpracování.
     
    53:12
    Ve třech proti třem Jihoafričané neuspěli. Wesley Krotz nastartoval po levém mantinelu Stefana Kluytse, jehož tělem zastavil Thierry Beran.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Nunes, 11. C. Mossong (Church, Cannon), 22. A. Vincens (N. Mossong), 38. Lasis (Demir Mededović, Beran) – 9. Magmoed (Saaiman), 29. Samaai


    Lucembursko: Lepage (Cruchten) – Beran (A), Church, Mykkanen, P. Vincens, Kramer, Dino Mededović, Demir Mededović, Nunes – C. Mossong (A), Cannon (C), Backes – N. Mossong, A. Vincens, Zrika – Lasis, Mota.
    Trenér: Christer Eriksson

    Jihoafrická republika: Muller (38. Boyd) – Saaiman, Magmoed, Venter, van der Merwe, Chueu, Birrell – Valadas (A), Carelse, Samaai (C) – Krotz, Kluyts, Bremner – van Doesburgh (A), Compton, Giot – Mlangeni, Obery, Phakathi.
    Trenér: Bjorn Kinding

    Rozhodčí: Gunnarsson (ISL), Kang (KOR)

    Diváci: 200
    bahis siteleri