Lucembursko – Jihoafrická rep. 4:2 (kon.) | Thajsko – Turkmenistán 13:3 (kon.) | Kyrgyzstán – Mexiko 9:4 (kon.)
konec
Kyrgyzstán
9:4 (4:1, 3:2, 2:1)
Mexiko
Čtvrtek 14.03.2024, 15:30 • Gorodskoj Katok, Biškek (KGZ) • Mistrovství světa - III. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na bránu 44:20 (13:6, 11:8, 20:6)
    Vyloučení 11:5
    Využití 1:4
    Oslabení 3:0 (17:59:41)
     
    Domácí hokejisté rozstříleli Mexiko 9:4, když tahali celý zápas za delší konec, nejproduktivnější hráč turnaje Mamed Seifulov si hattrickem a asistencí vylepšil turnajovou bilanci na 9+5. Mexičané nasázeli všechny góly v hojných přesilovkách, v nichž na druhou stranu třikrát inkasovali.
    Zatímco Kyrgyzové budou hrát o konečné druhé místo za jistě postupujícím Thajskem, Mexiku odvrátí druhý sestup v řadě jen vítězství v základní hrací době nad Turkmenistánem.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni brankáři Arslan Maraimbekov a Santiago Gómez
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Vyloučení v týmu Mexika:
    Said Ayala – 2 min., podrážení.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu Kyrgyzstánu:
    Ernazar Isamatov – 2 min., nedovolené bránění.
     
    58:30
    Mexickou ztrátu ve středním pásmu nepotrestal ze slalomu Sapitov.
     
    58:00
    Dnešní utkání sleduje 400 diváků.
    56:34 Sultan ISMANOV - 9:4
     
    56:34
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku! Třetí domácí úder v oslabení ještě nezasadil Seifulov, který ze samostatného nájezdu neuspěl, ale důrazným forčekingem vybojoval vzápětí kotouč zpět a jeho střílenou přihrávku tečoval do sítě SULTAN ISMANOV. Asistence: Mamed Seifulov.
     
    56:03
    V oslabení ujel do brejku Nosov a nabil doprava zcela volnému Titovovi. Mexický brankář byl po úspěšném zákroku tvrdě naražen na vlastní bránu dojíždějícím spoluhráčem Tapiou. Nyní se Santiago Gómez svíjí na ledě a drží se za naražená bedra.
     
    55:43
    Vyloučení v týmu Kyrgyzstánu:
    Vladimir Nosov – 2 min., podrážení.
    54:46 Ángel TAPIA - 8:4
     
    54:46
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá využitá přesilovka v dnešním zápase. Apud ustál u mantinelu souboj s dvojicí protihráčů a v pádu posunul kotouč na Luise Valenciu. Po jeho přihrávce ÁNGEL TAPIA prostřelil mezi betony Maraimbekova, který kotouč jen ztlumil. Asistence: Luis Valencia a Alejandro Apud.
     
    54:32
    Teď to Mexičané dva na jedno překombinovali a zakončení nepřišlo zprava ani zleva. Apud místo střely hledal lépe postaveného Tapiu, ten mu kotouč vracel zpět a Apud promáchl.
     
    53:32
    Vyloučení v týmu Kyrgyzstánu:
    Ersultan Mirbekov – 2 min., podrážení.
     
    53:28
    Chavez prostrčil zpoza brány na brankoviště Rullanovi, jenž byl zastaven pouze faulem.
     
    52:56
    Vzápětí si Titov narazil se Seifulovem a zasahovat musel Gómez.
     
    52:38
    Seifulov obkroužil celé útočné pásmo a přihrál pod sebe na modrou Leščenkovi, znovu však kyrgyzské hráče zradilo špatné zpracování na čepeli.
     
    50:58
    Vzápětí se na sebe Vladimir Tonkich zlobí a prásknutím o led potrestal svou hůl, po které mu sjel kotouč při pokusu o další finální přihrávku na zcela volného spoluhráče.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 2. Nosov (Čuvalov, Tonkich), 6. Seifulov (Titov), 9. Abdyrajev (Isamatov, Titov), 14. Seifulov, 24. Čuvalov (Tonkich, Jegorov), 34. Mirbekov (Ismenov, Bekmuratov), 35. Čuvalov (Tonkich, Jegorov), 49. Seifulov (Abdyrajev, Titov), 57. Ismanov (Seifulov) – 10. L. Valencia (A. Valencia, Apud), 29. Tapia (A. Valencia, L. Valencia), 39. Apud (Tapia, Rullan), 55. Tapia (L. Valencia, Apud)


    Kyrgyzstán: Maraimbekov (Petrov) – Leščenko, Jegorov, Isamatov, Kudašev, Kačkynbekov, Fitisenko – Čuvalov, Nosov, Tonkich – Seifulov, Abdyrajev, Titov – Mirbekov, Sapitov, Ismanov – Maksatbekov, Bekmuratov.
    Trenér: Čekanov

    Mexiko: Payro (9. Gómez) – Rullan, Ugarte /C/, Macubara, Ayala, Ch. Mendez, Rosales – L. Valencia, A. Valencia, E. Valencia – B. Mendez, Tapia, Álvarez – Apud, Chávez, Esteban.
    Trenér: Suarez

    Rozhodčí: Gal (USA) – Jang (TPE), Kotov (KAZ)

    Diváci: 400
    bahis siteleri