Benátky n/J – Tábor 1:2 (kon.) | Kobra – Chomutov 2:3 (po pr.) | Vrchlabí – Příbram 3:4 (kon.)
Děčín – Letňany 1:4 (kon.) | Žďár n/S – Havířov 0:8 (kon.) | Kopřivnice – Vyškov 2:4 (kon.)
Nový Jičín – SHKM Hodonín 3:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Opava 6:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
6:3 (3:1, 2:2, 1:0) Stav série: 2:0
HK Opava
Čtvrtek 14.03.2024, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny pány, dámy, chlapce i děvčata. Vítám vás u on-line přenosu druhého osmifinálového zápasu z play off 2. ligy mezi týmy BK Havlíčkův Brod a HC Slezan Opava. Utkání začíná v 18:00.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Havlíčkův Brod se téměř po celou sezonu držel ve druhé polovině první osmičky. V té nakonec také základní část ukončil, když se díky povedenému závěru vyhoupl na konečné páté místo. Bruslaře v sezoně trápila zranění, a sestava tak musela často rotovat. I kvůli tomu byly výsledky výběru trenéra Aleše Kraučuka značně nevyrovnané. Před vyvrcholením sezony se ale mužstvo dalo dohromady a na osmifinále je připraveno v plné síle.
     
    HC Slezan Opava

    Opava se po velkém zklamání z konce minulé sezony, kdy jí jen o skóre uniklo play off, zvedla. Slezan se od prvních kol držel v horních patrech tabulky a dlouho okupoval dokonce třetí místo. O to ale v závěru přišel, a nakonec tak skončil čtvrtý. I to je ale pro tým trenéra Pavla Zdráhala velice solidní umístění. V základní části se mezi hráči v poli nejvíce dařilo Tomáši Rouskovi (25+30). Mezi dospělými se pak ve výborném světle představil brankář Marek Slíž.
     
    Vzájemná utkání v základní části

    HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod 2:1
    BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava 4:0
    HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod 1:2
    BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava 5:2
     
    Poslední vzájemné utkání

    HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod 3:4p

    Branky a nahrávky: 13. Rousek (Stuchlík, Adamec), 24. Káňa (Stuchlík, Rousek), 40. Kadula (Štindl, Brada) – 27. Kopic (Pártl, Č. Novák), 54. Kopic (Vacík), 57. Kuchta (Havlát, J. Novák), 74. Havlát (Bureš, J. Novák).

    Do prvního osmifinálového utkání vlétla aktivněji Opava, která se dostala do dvoubrankového vedení. S postupem času ale začali za delší konec provazu tahat Bruslaři, kterým se ve třetí třetině podařilo vyrovnat. V prodloužení byl Havlíčkův Brod lepší, a zaslouženě si tak nakonec vybojoval první bod v sérii.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Nedvěd) – J. Novák (A), Benák, Vala, Krejčí, Vacík, Kerber – Tecl, Valášek, Voříšek (A) – Endál, Pártl, Kopic – Košťál, Havlát, Kuchta (C) – Dymák.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    HK Opava: Nowak (Vítek) – Ervasti, Pachula, Foltýn, Štěpánek, Häring, Šindelář (C), Ludvík – Beránek, Káňa, Kadula – Buršík, Krejsa, Hendrych – Štindl, Wendelin, Kotásek – Vojtovič, K. Stuchlík (A), Brada – Rousek (A).
    Trenér: Pavel Zdráhal

    Rozhodčí: Jiří Škach, Tomáš Šico – Pavel Mikšík, Tomáš Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Po vyhraném vhazování se hosté dostali do útočného pásma. Po krátké kombinaci se ke střele z pravého kruhu dostal Stuchlík. Jeho nepříjemnou ránu Novák vyrazil.
     
    01:10
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Josef Krejsa – 2 min., hákování.
     
    01:19
    Z vrcholku pravého kruhu napodruhé vystřelil Endál. Jeho ránu na levou tyč Nowak zlikvidoval.
     
    01:30
    Od modré tentokrát kotouč na bránu nahodil Jan Novák a před bránou stínil Kopic. Nowak si ale letící puk našel.
     
    01:57
    Z první tentokrát z levého kruhu vystřelil Tecl. Tomu ale kotouč sklouzl, a jeho pokus tak zamířil vedle brány.
     
    02:23
    Z ostrého levého úhlu zkusil brankáře Opavy překvapit Valášek. Jeho zakončení na přední tyč si ale Nowak pohlídal.
     
    02:49
    Po krátké kombinaci vystřelil od modré Vala. Opavský brankář ale na jeho pokus viděl, a bez problémů ho tak zlikvidoval.
     
    03:10
    Hosté hrají v plném počtu, na kotouči jsou ale stále domácí.
     
    03:40
    Antonín Nowak si připsal další úspěšný zákrok. Tentokrát ve své náruči skryl lehčí střelu z levé strany.
     
    03:58
    Nowak znovu v akci. Opavský brankář se na začátku zápasu rozhodně nenudí. Nyní chytil do lapačky Kerberův pokus od modré.
     
    03:58
    Ledaři odstraňují ze hřiště krev. Utkání se tak na nějakou dobu přerušuje. Hráči obou mužstev krouží ve svém pásmu, aby nevychladli.
     
    03:58
    Konečně je vše v pořádku, pokračujeme!
     
    04:28
    Domácí dobře napadají rozehrávku soupeře. Opavské nahození puku do útočného pásma tak k ničemu nevedlo.
     
    05:10
    Ani nyní se hosté k ničemu nedostali. Domácí poté nahodili kotouč ze středního pásma, Nowak ale rychle rozehrál. Rozhodčí však hru přerušil, vhazuje se ale ve středním pásmu.
     
    06:03
    Vojtovič se dostal ke střele od modré čáry. Jeho pokus mířil těsně vedle brány, puk se ale od zadního mantinelu odrazil zpět k Novákovi. Ten raději přikryl kotouč lapačkou.
     
    06:32
    Hendrychův pokus z ostrého úhlu netrefil bránu. Novák tak nemusel zasahovat.
     
    07:17
    Valášek zachytil rozehrávkou soupeře a hnal se do útoku. V ofsajdovém přes modrou čáru už ale před ním přejel Tecl. Havlíčkobrodská devadesát pětka tak musela nahrát zpět za sebe.
     
    08:00
    Slezanu se nepovedla rozehrávka, a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    08:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři jdou do vedení! Jan Novák napotřetí dostal z pravé strany kotouč před bránu, kde se rychle zorientoval Robert Havlát, jenž ještě posunul puk na levou tyč, kde stál úplně volný PETR KUCHTA. Havlíčkobrodský kapitán zakončil do poloodkryté brány. Asistence: Robert Havlát, Jan Novák.
    08:22 Petr KUCHTA - 1:0
     
    09:50
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan bleskově vyrovnává! Kryštof Stuchlík na sebe navázal obránce Havlíčkova Brodu a nahrál na osu hřiště volnému TOMÁŠI KÁŇOVI. Ten z prostoru mezikruží nádherně umístěnou střelou prostřelil Čeňka Nováka. Asistence: Kryštof Stuchlík.
    09:50 Tomáš KÁŇA - 1:1
     
    11:15
    Beránek vyhrál souboj za bránou soupeře a nahrál do předbrankového prostoru, kam si sjížděl Vojtovič! Ten ve výborné pozici úplně sám, Čeněk Novák ale skočil dopředu a puk vychýlil z osy!
     
    12:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři si berou jednobrankové vedení zpět! Obránce Opavy vyhodil puk pouze na modrou čáru Janu Novákovi, jehož střelu šikovně mimo dosah brankáře tečoval FILIP PÁRTL. Asistence: Jan Novák.
    12:09 Filip PÁRTL - 2:1
     
    13:06
    Rousek našel před bránou úplně volného Šindeláře, jenž se z blízkosti pokoušel prosadit bekhendem! Výborný zákrok ale předvedl Čeněk Novák, jenž udržel svůj tým ve vedení!
     
    13:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Bruslaři přežili obrovskou šanci soupeře a z protiútoku skórovali. Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho, ve kterém Luboš Voříšek nahrál na pravou stranu MARKU TECLOVI, jenž uklidil touš do klece. Asistence: Luboš Voříšek, Milan Valášek.
    13:32 Marek TECL - 3:1
     
    13:59
    Utkání se vyostřuje, ani jeden ze soupeřů si nic nedaruje. Menší strkanice proběhla u pravého mantinelu, rozhodčí ale zatím vše řeší domluvou.
     
    14:48
    Bruslaři jsou při chuti a tlačí se do útoku. Jejich další výpad ovšem přerušil odpískaný ofsajd.
     
    15:12
    Hosté nyní velice aktivně napadali rozehrávku soupeře. Vala si nejdříve poradil i přes přesilu soupeře, domácí ale posléze jen vyhodili puk do středního pásma.
     
    15:31
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Josef Krejsa – 2 min., napadení.
     
    15:57
    Jan Novák vystřelil od modré z první, trefil ale jen prvního bránícího hráče před sebou.
     
    16:16
    Novák to znovu zkusil od modré. Před bránou ale nikdo neclonil, Nowak tak bez problémů chytil puk do lapačky.
     
    16:26
    Havlátovu střelu z pravého kruhu vyrazil Nowak přímo před sebe, kde byl připravený Kuchta! Ten však z dorážky nedokázal překonat opavského brankáře!
     
    16:41
    Slezanu se podařilo vyhodit kotouč.
     
    17:04
    Hosté se znovu osvobozují.
     
    17:37
    Již za vyrovnaného stavu hráčů na ledě zkusil Nowaka střelou z úhlu překvapit Kopic. Opavský gólman ale u tyče volné místo nenechal.
     
    18:01
    Útočný výlet si udělal Kerber, jenž si narazil puk s v rohu stojícím Kopicem a pokusil se vystřelit z předbrankového prostoru. Obrana hostů ale na poslední chvíli zasáhla.
     
    18:31
    Jiří Šindelář vyslal obrovskou dělovku z levého kruhu. Novákovi jeho rána nejdříve vypadla, ihned poté ale přikryl touš pod svojí výstrojí. Útočníci Slezanu se sjeli k brankovišti připraveni dorážet, maskovaný muž domácích jim ale nedal příležitost.
     
    19:12
    Hosté se stále drželi v útočném pásmu, nyní se jim ale bránu soupeře ohrozit nepodařilo. Po sražené nahrávce končí puk za bránou Antonína Nowaka.
     
    19:53
    Šindelářovu střelu od modré tečoval před bránou Káňa. Puk se ovšem odrazil do rohu kluziště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, ve které byl aktivnější Havlíčkův Brod. Ten se také zaslouženě dostal do vedení, ze kterého se ale moc dlouho neradoval, jelikož Opava za necelou minutu a půl vyrovnala. Dvakrát v minutě a půl se ale poté trefili Bruslaři, kteří si nakonec dvoubrankový náskok odnášejí do kabiny. Druhá třetina začne přibližně v 18:52.

    Střely po 1. třetině: 14:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Bruslaři vyhráli úvodní vhazování druhé třetiny, po jejich špatné rozehrávce se ale píská zakázané uvolnění.
     
    20:43
    Šindelář vystřelil ze středného pásma. Novák poté musel schoval puk ve své výstroji, hosté tak vybojovali útočné pásmo.
     
    21:32
    Na levé straně nabral obrovskou rychlost Brada, jenž poté nahodil puk před bránu. Tam ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, kdo by vystřelil.
     
    21:48
    Z pravého ostrého úhlu vystřelil Krejsa. Novák jeho ránu vyrazil, domácí poté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    22:07
    Píská se další icing domácích. Bruslaři mají vstup do druhé části slabší.
     
    22:28
    Havlíčkův Brod se po dlouhé době dostal do útoku, Valův nájezd z pravé strany ale zakončením na bránu neskončil.
     
    22:45
    Stuchlík vyslal velice solidní dělovku z pravého kruhu. Novák měl s jeho pokusem těžkou práci, přesto se mu podařilo vyrazit hrací předmět do rohu kluziště.
     
    22:52
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Michal Kerber – 2 min., krosček.
     
    23:11
    Havlíčkův Brod dokázal vyhodit puk za bránu soupeře.
     
    23:34
    Domácí se znovu osvobozují.
     
    23:58
    Slezanu se stále nedaří dostat do útočného pásma. Domácí se zatím bez problémů brání.
     
    24:30
    Ani nyní se hostům nepodařilo usadit v útočném pásmu.
     
    24:52
    Domácí v plném počtu.
     
    25:29
    Valášek ve středním pásmu zachytil rozehrávku hostů, v tísni ale jen vyhodil puk za bránu soupeře.
     
    25:52
    Od pravého mantinelu nahodil puk před bránu Vacík. Před Nowakem hlídkovala hned trojice domácích, kteří se ale ke kotouči nedostali.
     
    27:04
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan snižují na rozdíl jediného gólu. V rohu kluziště výtečně zabojoval Tomáš Káňa, jenž vybojoval kotouč pro Kryštofa Stuchlíka. Ten poté nahrál před bránu, kde byl úplně volný TOMÁŠ ROUSEK, jenž se ve stoprocentní příležitosti nezmýlil. Asistence: Kryštof Stuchlík, Tomáš Káňa.
    27:04 Tomáš ROUSEK - 3:2
     
    28:24
    Na koni jsou nyní hosté. Z vrcholku pravého kruhu vystřelil Ervasti, jehož pokus ale Novák vyrazil.
     
    29:08
    Opavští hráči nebezpečně krouží před havlíčkobrodskou bránou. Pokusy Foltýna a Štindla ale zlikvidoval Novák.
     
    29:51
    Opava právě vstřelila branku!
    Bruslaři úplně vypadli z tempa. Slezan je nyní jasně lepší a zaslouženě srovnává stav utkání. Tomáš Rousek nahrál na osu hřiště TOMÁŠI KÁŇOVI, jenž měl plno času na to, aby si puk zpracoval, přesně zamířil a vystřelil. Káňova přesná dělovka k tyči zapadla za záda havlíčkobrodského brankáře. Asistence: Tomáš Rousek, Jiří Šindelář.
    29:51 Tomáš KÁŇA - 3:3
     
    30:36
    Bruslaři jsou na tom opravdu špatně. Opava je stále zaparkovaná v jejich pásmu a nebezpečně ohrožuje Novákovu svatyni.
     
    31:17
    Havlíčkův Brod se na chvíli dostal do útoku, kde ale jen chvíli podržel puk v rohu kluziště. Nowak byl bez práce.
     
    32:11
    Hosté od modré nahodili puk na bránu. Tam číhala hned trojice útočníků v bílém, skvělým zákrokem se však předvedl Čeněk Novák!
     
    32:28
    Havlíčkův Brod vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    32:44
    Antonín Nowak si po hodně dlouhé době sáhl na puk. Střela Vacíka však mířila přímo do jeho připravené náruče.
     
    34:04
    Stuchlík nahazoval kotouč od modré čáry, trefil ale jen připravenou hůl jednoho z havlíčkobrodských obránců.
     
    34:29
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Marek Brada – 2 min., hákování.
     
    34:32
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré Kuchta. Kapitán domácího týmu ale nasměroval puk těsně vedle brány.
     
    35:16
    David Vala vystřelil od modré, trefil ale prvního bránícího hráče před sebou, od kterého se puk odrazil do ochranné sítě za bránou.
     
    35:41
    Opavě se podařilo vyhodit puk za bránu soupeře.
     
    35:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři využívají přesilovou hru a jdou znovu do vedení! Po levé straně zavezl kotouč do útočného pásma Lukáš Endál, jenž posunul puk na střed Marku Kopicovi. Ten ještě našel na ose volného FILIPA PÁRTLA, jenž střelou mezi betony skóroval. Asistence: Marek Kopic, Lukáš Endál.
    35:58 Filip PÁRTL - 4:3
     
    37:04
    Opava se nadechovala k nebezpečnému útoku, hosty ale zastavil ofsajd.
     
    37:46
    Pohledu rozhodčích nyní unikla srážka Vojtoviče s Valáškem, kdy opavský hráč bruslí podkopl couvajícího soupeře. Valášek se poté jen velice těžce zvedal z ledu, snad bude v pořádku.
     
    38:23
    Píská se další zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu. Domácí si nerozuměli při rozehrávce.
     
    38:58
    Krejsa z ostrého úhlu nastřelil boční síť Novákovy brány.
     
    39:11
    Bruslaři znovu vyhodili vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    39:28
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Tomáš Rousek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    39:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Při vhazování v útočném pásmu se do sebe zaklesli centři obou týmů. Toho využil Marek Kopic, jenž nahrál na modrou čáru JANU NOVÁKOVI, jenž přesnou střelou přes clonícího Kopice zavěsil. Asistence: Marek Kopic.
    39:33 Jan NOVÁK - 5:3
     
    39:51
    Hosté hrají opravdu hodně tvrdě, chvílemi až zákeřně. Z domácích to odnesla Marek Tecl, jenž míří do kabiny.
     
    39:51
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Adam Beránek – 5 min. + OK, nedovolený zásah do hlavy nebo krku, odpyká Tomáš Wendelin.
     
    39:59
    V samotném závěru druhé části ještě vystřelil Novák, jeho rána vyletěla až po zaznění sirény.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi velice divoká druhá třetina. Bruslařům se její začátek vůbec nepovedl a Opava zaslouženě vyrovnala na 3:3. Domácí se ale v závěru chytili v přesilových hrách, díky kterým znovu odskočili na rozdíl dvou branek. V samotném závěru druhé části dostal hostující Beránek trest do konce utkání, Bruslaři tak půjdou do závěrečné periody s bez devíti sekund pětiminutovou přesilovkou. Třetí třetina začne přibližně v 19:50.

    Střely po 2. třetině: 19:21 (14:7, 5:14)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Hosté vyhráli vhazování a zavezli puk do pásma soupeře.
     
    40:48
    Slezanu se podařilo vyhodit puk za bránu Havlíčkova Brodu.
     
    41:07
    Bruslaři nahodili puk na Nowaka, ten schoval hrací předmět ve své náruči.
     
    41:26
    Valovi na modré čáře přeskočil puk hůl. Hra se tak přesouvá do středního pásma.
     
    42:01
    Pártl vystřelil z pravého kruhu a těsně minul.
     
    42:35
    Endál vystřelil z první z pravého kruhu, jeho dělovka však nebyla přesná.
     
    42:53
    Z levého kruhu vystřelil z první Tecl. Ten ale nastřelil bránícího hráče Opavy.
     
    43:31
    Bruslaři se drží v útočném pásmu, dlouho se jim ale nepodařilo vystřelit na bránu. Až teď to od modré zkusil Vala, před Nowakem ale nikdo nestínil.
     
    44:17
    Bruslaři si špatně nahráli a sami sebe vyhnali z útočného pásma.
     
    44:37
    Slezanu se podařilo vyhodit puk.
     
    44:51
    Hosté v plném počtu.
     
    45:05
    Kuchta nahodil ze středního pásma přímo na bránu. Nowak vyrazil puk do rohu kluziště. Domácí se poté dostali k puku a pokračují v útočení.
     
    46:17
    V posledních desítkách sekund se hra odehrává ve středním pásmu. Tempo hry nyní není moc vysoké.
     
    47:17
    Domácí dobře brání modrou čáru, hostům se nedaří dostat do útoku. Opava se zkusila dostat před bránu soupeře dlouhou nahrávkou, píská se ale jen zakázané uvolnění.
     
    48:10
    Po vyhození Valy se píská zakázaní uvolnění na druhé straně. Vhazuje se po Novákově levačce.
     
    48:22
    Bruslaři vyhráli vhazování před svojí bránou, Endál si poté dal bazének a snažil se z pravé strany natlačit před Nowaka. Hosté ho sice před bránu nepustili, domácí si ale vynutili vhazování v útočném pásmu.
     
    48:47
    Vysokou rychlost nabral Kerber, jenž zavezl puk do útoku, kde jej předal Endálovi. Hrající manažer se pokusil dvakrát vystřelit, v obou případech ale trefil bránícího hráče Slezanu.
     
    49:37
    Ani jednomu z týmů se nedaří dostat do nějaké lepší šance. Třetí třetina se zatím hraje v režii obran.
     
    50:34
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Jan Vojtovič – 2 min., hákování.
     
    50:38
    Po vyhraném vhazování až ke stropu napřáhl Vala. Jeho dělovka ovšem letěla na Nowakovu bránu.
     
    51:14
    Slezanu se podařilo vyhodit puk. Bruslaři začínají další útok zpoza své brány.
     
    51:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři jdou do tříbrankového vedení. Marek Tecl vyslal v přesilové hře do útoku FILIPA PÁRTLA, jenž se středem hřiště prosmýkl mezi obránci soupeře a přesnou střelou skóroval. Asistence: Marek Tecl, Jan Novák.
    51:32 Filip PÁRTL - 6:3
     
    52:48
    Bruslaři nahodili kotouč na bránu. Nowak bez problémů puk přikryl, vhazuje se však před jeho svatyní. Toto nyní domácím stačí.
     
    53:22
    Krejčí si narazil puk s Voříškem a vystřelil z úhlu. Nowak si tyč pohlídal.
     
    53:52
    Endálova střela z pravého kruhu letěla daleko mimo opavskou svatyni.
     
    54:16
    Po ospalých čtrnácti minutách hry mohli hosté z čista jasna snížit! Na útočné modré čáře získal kotouč Marek Brada, jehož střele z levého kruhu orazítkovala spojnici Novákovy brány!
     
    54:58
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Milan Valášek – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.

    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Josef Krejsa – 2 min., podrážení.
     
    55:34
    Marek Kopic dojel havlíčkobrodské vyhození a ještě stihl udělat před bránou kličku! Nowak se ale na brankovišti skvěle roztáhl a šanci soupeře zmařil!
     
    56:23
    Rychlý útok Opavy zastavil odpískaný ofsajd.
     
    57:06
    Bruslařům se daří držet hru před bránou Opavy. Hosté pod tlakem vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    57:15
    Píská se ofsajd domácích. U mantinelu se postrkuje hlouček hráčů, rozhodčí ale všechny dvojičky odtrhli.
     
    58:16
    Valášek projel útočné pásmo a vrátil se zpět na střed. Domácí se nikam neženou.
     
    58:41
    Hosté si ještě vynutili vhazování v útočném pásmu.
     
    59:02
    Foltýn se obtáčel s kotoučem za havlíčkobrodskou bránou, Pártl ho ale tvrdým hitem zastavil.
     
    59:55
    Na samotném zápasu se ještě u mantinelu postrkávají Štindl s Endálem. Rozhodčí už raději nechají dojet čas, aby se druhé utkání dohrálo v klidu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je to konec! Havlíčkův Brod vyhrává i druhý zápas v sérii, a má tak k dispozici dva mečboly. Bruslaři se v první třetině dostali do dvoubrankového vedení, Slezanu se ale podařilo v první polovině druhé části vyrovnat. Domácí tým se však díky dvěma využitým přesilovým hrám dostal v závěru druhé periody znovu do dvoubrankového vedení. V závěrečné dvacetiminutovce se už Slezanu nepodařilo utkání zdramatizovat. (20:29:04)

    Tomáš Sochor

    Branky a nahrávky: 9. P. Kuchta (Havlát, Ja. Novák), 13. Pártl (Ja. Novák, Endál), 14. Tecl (Voříšek, Valášek), 36. Pártl (Kopic, Endál), 40. Ja. Novák (Kopic), 52. Pártl (Tecl, Ja. Novák) – 10. Káňa (K. Stuchlík), 28. Rousek (K. Stuchlík, Káňa), 30. Káňa (Rousek, J. Šindelář)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (M. Nedvěd) – Ja. Novák (A), Benák, Vala, M. Krejčí, D. Vacík, Kerber – Tecl, Valášek, Voříšek (A) – Endál, Pártl, Kopic – Košťál, Havlát, P. Kuchta (C) – Dymák.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    HK Opava: Nowak (Vítek) – Ervasti, Pachula, Foltýn, Štěpánek, Häring, J. Šindelář (C), Jak. Ludvík – Beránek, Káňa, Kadula – Buršík, Krejsa, Hendrych – Štindl, Wendelin, Kotásek – Vojtovič, K. Stuchlík (A), Brada – Rousek (A).
    Trenér: Pavel Zdráhal

    Rozhodčí: Jiří Škach, Tomáš Šico – Pavel Mikšík, Tomáš Kučera

    Diváci: 486
    Havlíčkův Brod 3 0 Opava
    #1 Úterý 12.03.2024 • 18:00
    Opava - Havlíčkův Brod 3:4 po prodl.
    #2 Čtvrtek 14.03.2024 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Opava 6:3
    #3 Sobota 16.03.2024 • 17:00
    Opava - Havlíčkův Brod 1:2
    bahis siteleri