Finsko – USA 3:5 (kon.) | Švédsko – Japonsko 6:2 (kon.) | Kanada – Česko cz 5:0 (kon.)
konec
Finsko
3:5 (2:2, 1:2, 0:1)
USA
Neděle 07.04.2024, 01:00Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráčky utkání:
    Finsko – Elisa Holopainenová
    USA – Kendall Coyne-Schofieldová (03:35:45)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Američanky vyhrály vhazování ve svém pásmu, puk mají za bránou a mohou se radovat ze svého třetího vítězství na šampionátu.
     
    59:29
    Obránkyně Tulusová trefila pouze bránící hráčku a výhru Spojených státu amerických mohla pečetit Kendall Coyne-Schofieldová, ze středního pásma však těsně minula odkrytou branku, hattrick jí tak dnes zřejmě není přán.
     
    58:39
    Finsko to zkouší bez brankářky s šesti hráčkami v poli!
     
    58:11
    Američanky se drží na kotouči, snaží se tak nedovolit soupeřkám závěrečný tlak.
     
    57:41
    Oddechový čas pro tým Finsko.
     
    57:14
    Finsko při dvougólové ztrátě muselo více otevřít hru, a tak jsou k vidění rychlé útočné akce na obou stranách.
     
    56:24
    Finsku se nedaří na delší dobu usadit v útočné třetině, a tak ani zatím nemají možnost k případnému sáhnutí ke hře bez brankářky.
     
    55:13
    Michelle Karvinenová nahodila od modré puk na bránu, gólmanka ho jen vyrazila, ale odražený kotouč dokázaly Američanky rychle dostat z pásma a navíc zakládají protiakci.
     
    54:26
    Ve velké šanci se ocitla Kendall Coyne-Schofieldová, která střílela osamocená před brankářkou, jenže pálila přímo doprostřed brány, a tak zatím hattrick nezkompletovala.
     
    53:43
    Stále je k vidění aktivní hokej z obou stran, Američanky jsou aktivní i v napadání a nedovolují Finsku se dostat do větších střeleckých příležitostí.
     
    52:14
    Po protečování kotouče po mantinelu do útočného pásma se k puku dostala Lacey Edenová, která zakončovala po objetí brány k levé tyči, tu si finská brankářka pohlídala.
     
    51:25
    Po nepřesné přihrávce v podání Američanek skončil puk až na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude po pravici Frankelové.
     
    51:08
    Nelli Laitinenové střela z pravého kruhu příliš nesedla, tento puk byl lahůdkou pro brankářku Frankelovou, jež ho schovala v lapačce. Následuje komerční přestávka.
     
    50:04
    Finsko se zatím úspěšně brání, Američanky se chystají k rozjetí poslední útočné akce v aktuální početní výhodě.
     
    48:24
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Michelle Karvinenová – 2 min., hrubost.
     
    48:24
    Frankelová předvedla úspěšný zákrok po kterém hra pokračovala a Finsko bylo nadále v útočném pásmu, ke střele od modré se poté odhodlala Susanna Tapaniová, její pokus ale nenadělal brankářce větší potíže. Navíc se bude vylučovat na finské straně.
     
    Dnešní utkání sleduje 3902 diváků.
    Marken.cz
    Branky a nahrávky: 7. Holopainenová (Hiirikoskiová), 20. Vainikkaová (Karvinenová, Laitinenová), 40. Sundelinová (Tapaniová) – 8. Murphyová (Bilkaová, Harveyová), 19. Simmsová (Edwardsová, Heiseová), 28. Heiseová (Murphyová), 32. Coyne-Schofieldová (Winnová), 41. Coyne-Schofieldová (Carpenterová)


    Finsko: Keisalaová (Pajarinenová) – Yrjöläová, Hiirikoskiová, Rantalaová, Savolainenová, Laitinenová, Parkkonenová, Savanderová – Nieminenová, Karvinenová, Tapaniová – Holopainenová, Vainikkaová, Tulusová – Vanhanenová, Vesaová, Liikalaová – Schalinová, Nylundová, Sundelinová – Antti-Roiková.
    USA: Frankelová (Hensleyová) – Kellerová, Harmonová, Barnesová, Harveyová, Guildayová, Winnová, Dunneová – Knightová, Carpenterová, Coyne-Schofieldová – Bilkaová, Heiseová, Murphyová – Simmsová, Curlová, Janeckeová – Panneková, Edwardsová, Scamurraová – Edenová.

    Rozhodčí: Nearyová (CAN), Svobodová (CZE) – Saarimakiová (FIN), Welshová (CAN)

    Diváci: 3902
    bahis siteleri