Finsko – USA 3:5 (kon.) | Švédsko – Japonsko 6:2 (kon.) | Kanada – Česko cz 5:0 (kon.)
konec
Švédsko
6:2 (2:0, 1:2, 3:0)
Japonsko
Neděle 07.04.2024, 17:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku – 43:22 (13:5, 21:4, 9:13) (19:34:00)
     
    Švédky neponechaly ve třetí třetině nic náhodě a vítězí nad Japonkami 6:2. Zatímco švédské hokejistky se tak mohou těšit na čtvrtfinále a v závěrečném duelu proti Němkám budou hrát o první místo tabulky skupiny B, Japonky jsou blízko sestupu. Musejí doufat, že jim nahraje výsledek nočního duelu mezi Čínou a Dánskem (v případě vítězství Číny by již zcela jistě padly do I. divize) a poté potřebují sami porazit za tři body Dánky. A ani to by stále nemuselo stačit.

    Švédky byly výrazně lepším týmem. V úvodní desetiminutovce si vytvořily dvougólový náskok, který však Japonky v prostřední části dokázaly vymazat, byť v ní vyprodukovaly jen čtyři střely na branku. Na přesilovkový zásah Makoto Itoové však dokázala ještě do přestávky odpovědět rovněž v početní výhodě Hilda Svenssonová. Ve třetí části pak Skandinávky uklidnila bekhendovým blafákem Thea Johanssonová a po trefě Sary Hjalmarssonové bylo v podstatě jasno. Japonky pak ještě zkusily hru bez brankářky, ovšem tečku za utkáním udělala trefou do opuštěné klece Josefin Bouvengová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Ruj Ukitaová ještě prověřila brankářku Söderbergovou, která ale vyrazila puk svou holí.
     
    59:01
    Nyní už běží poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:26
    Anna Kjellbinová dostává dvě minuty za držení Akane Šigaové. Japonky ještě budou hrát přesilovku.
     
    57:41
    Hokejistky Švédska si jdou pro postup z prvního místa tabulky skupiny B. O to se v závěrečném utkání základní části střetnou s Němkami.
    56:41 Josefin BOUVENGOVÁ - 6:2
     
    56:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Japonky neproměnily zajímavou příležitost před brankou soupeřek. Pak jim ale ujela JOSEFIN BOUVENGOVÁ, která od modré čáry trefila opuštěnou klec. Je hotovo. Bez asistence.
     
    56:05
    Lina Ljungblomová ze středního pásma minula prázdnou branku soupeřek!
     
    55:56
    Idě Karlssonové prošel u mantinelu ostřejší zákrok na Ukitaovou.
     
    55:24
    Japonky to zkoušejí v šesti a bez brankářky!
     
    54:59
    Mira Hallinová prověřila Kawagučiovou ze střední vzdálenosti. Japonská brankářka puk drží na těle. Následuje reklamní přestávka.
     
    54:33
    Jumeka Wadžimaová z pravého kruhu přestřelila švédskou branku.
     
    53:20
    Střely na branku – 41:16
     
    52:11
    Jumeka Wadžimaová se dostala ke střele z pravé strany. Mířila na vzdálenější tyčku, ovšem Söderbergová byla připravena.
    50:39 Sara HJALMARSSONOVÁ - 5:2
     
    50:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hokejistky ve žlutomodrém vedou už o tři góly! Sofie Lundinová zavezla puk do útočného pásma z pozice pravé křídelnice. Následně nahrávala před branku, kde Josefin Bouvengová zakončovala jen do betonů brankářky Kawagučiové, ovšem SARA HJALMARSSONOVÁ kotouč bezpečně dorazila k bližší tyčce – 5:2. Asistence: Josefin Bouvengová a Sofie Lundinová.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 7. Hedqvistová (Karlssonová, Hjalmarssonová), 9. Bouvengová, 39. Svenssonová (Nylén-Perssonová, Olssonová), 46. Johanssonová (Hedqvistová), 51. Hjalmarssonová (Bouvengová, Lundinová), 57. Bouvengová – 28. Tokoová (Koikeová), 39. Itoová (Ak. Šigaová, Ao. Šigaová)


    Švédsko: Söderbergová (Holmová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Karlssonová, Forsgrenová, Kjellbinová (C), Anderssonová – Ljungblomová (A), Olssonová, Svenssonová – Bouvengová, Hjalmarssonová, Lundinová – Hallinová, Hedqvistová, Johanssonová – Sundinová, Blomová, Thuviková – Wikner-Zienkiewiczová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Japonsko: Kawagučiová (Masuharaová) – Satoová, Hitosatová (A), Ao. Šigaová, Koikeová (C), Hosojamadaová (A), Š. Jamašitaová, Sekiová, Šinodaová – Ukitaová, Itoová, Tokoová – Ak. Šigaová, Takaová, Kojamaová – Wadžimaová, Norová, Miuraová – H. Jamašitaová, Enomotoová, Nagaokaová.
    Trenér: Juji Iizuka

    Rozhodčí: Anselmová (GER), Berezowskiová – Gutauskasová (CAN), Smetková (CZE)

    Diváci: 2194
    bahis siteleri