Malajsie – Mongolsko 2:14 (kon.) | Kuvajt – Indonésie 8:7 (kon.)
konec
Kuvajt
8:7 (2:3, 3:1, 3:3)
Indonésie
Pátek 19.04.2024, 17:00 • Ice Skating Rink, Kuwait City • Mistrovství světa - IV. Divize • 3. kolo
Partner:
     
    Konečné pořadí šampionátu:

    1. Mongolsko
    2. Kuvajt
    3. Indonésie
    4. Malajsie (19:39:02)
     
    Střely na branku podle webu IIHF.com – 23:28
     
    Hokejisté Kuvajtu berou ze šampionátu IV. Divize stříbrné medaile, což je jejich historický úspěch. Na postup výše to v konkurenci Mongolska ještě nebylo. Je ale možné, že v příštích letech bohatá země přitáhne další zahraniční importy, které kádr národního týmu zase výrazně posílí.

    Závěrečný duel MS přinesl dramatickou podívanou. Indonésie to neměla špatně rozehrané. Vedla 3:1, v polovině druhé třetiny pak ještě 4:3. V závěrečné dvacetiminutovce to hráči z jihovýchodní Asie nezabalili ani za stavu 5:7 a dokázali bleskově srovnat. V čase 54:22 však vstřelil nakonec rozhodující gól kapitán Kuvajtu Abdaláh al-Maragí. Největší osobností duelu však rozhodně byl Ilja Drozděckich, který se podílel na sedmi z osmi tref vítězů. Za Indonésii, která se musí spokojit s bronzovými medailemi, se blýskl hattrickem Kenneth Dero Siregar.
     
    Nejlepším hráčem Indonésie byl vyhlášen autor hattricku Kenneth Dero Siregar. Za Kuvajt si nepřevzal cenu jasně nejproduktivnější hráč Ilja Drozděckich (3+4). Místo něho je oceněn Alí as-Sarráf (1+2).
     
    Hokejisté Kuvajtu ještě před slavnostním vyhlašováním objeli kolečko kolem ledové plochy a zatleskali zhruba třem stovkám diváků, kteří závěrečné utkání navštívili. Nechyběli mezi nimi ani příznivci Indonésie.
    Závěrečné sekundy a radost hokejistů Kuvajtu.
     
    Indonésie se už ve hře bez brankáře nedokázala dostat do nějaké větší šance! Po závěrečné siréně naplno vypukla kuvajtská radost! Domácí celek vítězí 8:7 a získává stříbrné medaile na šampionátu IV. Divize!
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Nyní už má Indonésie puk a brankář Rais byl odvolán!
     
    58:33
    Ilja Drozděckich, který je o několik tříd jinde než ostatní hráči, si z toho dělá krasobruslení a objíždí s pukem kolem dokola ledovou plochu.
     
    58:17
    Střídačka Indonésie si vyžádala oddechový čas.
     
    58:17
    Další ofsajd Indonésie.
     
    57:58
    Haykal Kaykobad zamířil s pukem do útočné třetiny, jenže spoluhráč z ní ještě nestihl vyjet. Pískán ofsajd Indonésanů.
     
    56:40
    Indonésie nyní potřebuje vyrovnat, pokud její hráči chtějí myslet na stříbrné medaile.
    54:22 Abdaláh AL-MARAGÍ - 8:7
     
    54:22
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Kuvajťané zase strhávají vedení zpět na svou stranu! Ilja Drozděckich dobruslil puk v levém rohu kluziště. Odsud našel ABDALÁHA AL-MARAGÍHO, který zblízka poslal kotouč k levé Raisově tyčce – 8:7. Asistence: Ilja Drozděckich.
     
    54:12
    Drama vrcholí a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    52:31
    Ilja Drozděckich to vzal na sebe. Ránu z levé strany do horní části branky však přizvedl do ochranné sítě pozorný Rais.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Drozděckich (Zidarević), 17. Zidarević (Drozděckich), 29. Drozděckich (as-Sarráf), 31. Drozděckich (Zidarević), 33. as-Sarráf (al-Awadhí), 44. Zidarević (Drozděckich), 48. Zidarević (Drozděckich, as-Sarráf), 55. al-Maragí (Drozděckich) – 6. Novendra (Siregar, Prijanto), 9. Fadilla (Zea), 9. Siregar (Azqa, Azqa), 30. Siregar, 42. Salomo (Kaykobad), 52. Siregar (Azqa), 52. Salomo


    Kuvajt: Barvík (al-Umrán) – al-Awadhí (A), M. al-Maraqí, Chaláf, ad-Duajdž (A), al-Fúdárí – as-Sarráf, B. Zidarević, Drozděckich – M. al-Adžmí, A. al-Maragí (C), al-Marí – al-Chašram, al-Asúsí, al-Maraghí – D. ad-Dáí, H. al-Adžmí.
    Trenér: Marko Zidarević

    Indonésie: Rais (Putra) – Prijanto, Kaykobad, Athalaa Azqa, Nugraha, Chandra (C), Bennerscheidt, Yussanto – Siregar, Novendra, Hafiz – Salomo, Wijaya (A), Praptasuganda – Zea, Saputra (A), Fadilla – Sutanto.
    Trenér: Jevgenij Nurislamov

    Rozhodčí: Wikstrand (NOR) – Al Farsí (UAE), Chua (MAS)

    Diváci: 300
    bahis siteleri