Prostějov – Příbram 2:1 (kon.) | Sparta B – Líšeň 1:3 (kon.) | Vyškov – Jihlava 0:1 (kon.)
Táborsko – Opava 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Kroměříž 3:2 (kon.) | Chrudim – Dukla Praha 0:2 (kon.)
Brno – Žižkov 0:2 (kon.) | Vlašim – Olomouc B 0:3 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
2:1 (0:1)
FK Příbram
Středa 08.05.2024, 10:30 • HFK Olomouc, Staškova • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce. Prostějov předvedl fantastický obrat v utkání, kde v prvním poločase vypadal dost strašidelně. V druhé části se ale dostal ke srovnání a pak už to vypadalo, že je na hřišti najednou jiný tým. Vše vygradovalo gólem Malce v 89. minutě, který zápas rozhodl. Velice důležité tři body pro domácí tým v boji o záchranu souteže. (12:26:53)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V poslední minutě probíhá na hřišti totální válka. Příbram posílá do vápna jeden centr za druhým, Prostějov se snaží děla vše pro to, aby nedokázali míč propustit. Na hřišti i v hledišti panují obrovské emoce.
     
    90+3
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Marek Mach.
     
    90+2
    Příbram to zkouší dlouhými nákopy, prostějovská obrana je ale v posledních minutách skálopevná a likviduje jeden balon za druhým.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým FK Příbram (Osama Ali Elshaal).
     
    90
    Hlavní sudí k tomuto poločasu přidal ještě čtyři minutky nad rámec standardní hrací doby.
     
    89
    Prostějov právě vstřelil branku! Domácí otáčejí stav zápasu! Robert Bartolomeu zatáhl míč do vápna před gólmana, přitom se ještě zbavil soupeře. Brankáře ale nepřekonal. Jenže odražený míč sebral TOMÁŠ MALEC, který ho okamžitě poslal do pravého vinglu.
     
    89
    Rohový kop hostů ale opět nedopadl úspěchem, Prostějov míč přebral a okamžitě otočil hru na druhou stranu
     
    Dnešní utkání sleduje 520 diváků.
     
    87
    Žlutá karta pro tým 1. SK Prostějov (Robert Bartolomeu).
     
    87
    Osama Ali Elshaal pálil z kraje vápna, ale jeho rána byla několikrát odražena. Nakonec Příbram získala rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu FK Příbram:
    ze hřiště odchází Matyáš Coňk, přichází Osama Ali Elshaal.
     
    86
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Samuel Šimek, přichází Abdoulkarim Muhammed Jamiu,
    ze hřiště odchází Adam Bednár, přichází Marek Matocha.
     
    85
    Jeden z domácích pálil z velké dálky, jeho ránu ale musel zákrokem likvidovat až brankář Melichar!
     
    84
    Bartolomeu si dobře "udělal" soupeře na pravé straně, následně pěkně poslal míč na hlavičku do vápna, která ale byla zablokována.
     
    83
    Domácí znovu vhazovali dlouze z pravé strany. To si zopakovali po odraženém míči ještě jednou, následně poslali centr do vápna, aby míč nakonec soupeř odkopl na druhou stranu.
     
    81
    Do vápna si na dlouhý centr přiběhl Jakub Matoušek, který ale při svém výskoku nemohl soupeřit se výskokem a nataženými rukami soupeřova gólmana.
     
    80
    Dlouhý aut domácích do vápna se nepotkal s úspěchem. Následně se míč dostal znovu k jednomu z domácích, který ale pálil úplně mimo.
     
    79
    Čejka přenesl hru na druhou stranu, jeho centrovaný míč ale domácí ukradli a rychle se dostali na útočnou polovinu. Jejich akci pak ale zbrzdil aut.
     
    78
    Střídání v týmu FK Příbram:
    ze hřiště odchází Filip Matoušek, přichází Felix Čejka,
    ze hřiště odchází Emmanuel Antwi, přichází Václav Dudl.
     
    77
    Rohový kop si na starost opět vzal Bartolomeu. Ten ho ale tentokrát posunul krátce spoluhráči, jehož centr pak nebyl úspěšný.
     
    76
    Další velký závar Prostějova! Po centru z pravé strany na střed vápna hlavičkoval Jakub Matoušek, jeho míč byl ale nakonec těsně před brankou sražen na roh.
     
    75
    Příbram si po delší době vyzkoušela roh z levé strany. Vzal si ho na starost tentokrát Matoušek, který našel spoluhráče na druhé straně, ale hosté přitom provedli útočný faul.
     
    74
    A další parádní zákrok Ševčíka, který nyní na druhé straně zblokoval skluzem ránu jiného hráče hostujícího celku.
     
    73
    Jakub Nečas přeběhl Ondřeje Ševčíka, ale následně uklouzl a míč ztratil. Ještě si stěžoval rozhodčímu na faul, to ale sudí odmítl.
     
    72
    Další rohový kop kroutil do vápna z pravé strany Bartolomeu. Jenže tentokrát se mu to moc nepovedlo.
     
    71
    Antwi se zhosti dalšího rohového kopu. Ten zatočil na malé vápno. Jenže tam míč vyboxoval Mucha, který přitom byl navíc faulován.
     
    70
    A další parádní obrana v podání domácího týmu. Tentokrát přišel dlouhý odkop až k Melicharovi, kterého ihned napadal vysunutý Malec.
     
    69
    Matoušek vhazoval kousek od vápna, ale Prostějov soupeře skvěle vytlačil od své branky až k brankáři Melicharovi.
     
    68
    Další útočná akce nabuzených domácích teď skončila na nepřesné přihrávce. Prostějov ale vybojoval míč znovu, znovu centroval, a znovu ohrozil bránu hlavičkou Jaroslava Harušťáka kousek nad branku.
     
    67
    Prostějov výrazně ožil. Bartolomeu nyní parádním sprintem doběhl přetažený míč až k lajně a poslal ho na pravou stranu, kde se k nebezpečné hlavičce dostal Matoušek.
     
    66
    Prostějov si hned vytvořil další akci, po které přišel rohový kop. Ten byl sehraný dobře, hlavička ze středu šla ale mimo branku.
     
    64
    Prostějov právě vstřelil branku! Srovnáno! Vytoužený gól Prostějova přišel po hezké akci. Slaměna tvrdě pálil z pravé strany, míč ale před brankářem ještě usměrnil JAKUB HABUSTA.
     
    64
    Jakub Matoušek vyvezl míč po levé straně až na křídlo, pak centroval na zadní tyč, ale na jeho míč si vyskočil pouze brankář Melichar.
     
    63
    Střídání v týmu FK Příbram:
    ze hřiště odchází David Krch, přichází Jiří Hudec.
     
    62
    Příbramští stupňují útočnou aktivitu, nyní si vyzkoušeli dva rohový kopy hned po sobě, po jednom z každé strany. Ale úspěšní nebyli ani jednou.
     
    61
    Na druhé straně se Příbram dostala do brejku dva na jednoho, nakonec ale jeden z obránců domácích předvedl perfektní zákrok a soupeř se ani nedostal ke střele.
     
    60
    Přetažený centr na zadní tyč z pravé strany nakonec přinesl hlavičku Jaroslava Harušťáka, který vrátil míč do ohně, ale střela na branku ze středu vápna pak už nepřišla.
     
    59
    Pěkné přenesení hry od půlící čáry až do vápna na pravé straně, kde si míč zpracoval Koudelka. Následně byla ale odzbrojen.
     
    58
    Jakub Nečas doběhl až k lajně, následně centroval na zadní tyč nízkým obloučkem. Ten letěl kolem Muchy, který ho nezachytil, ale na zadní tyči akci nikdo nezavíral.
     
    57
    Dlouhý aut do vápna nakonec přinesl alespoň nějaký závar před brankou Příbrami. Nakonec se ale míč po několika odrazech dostal k brankáři Melicharovi.
     
    56
    Patrik Slaměna zakroutil míč do vápna na Jakuba Matouška, ten pak po chvíli vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    54
    Následný roh byl rozehrán centrem na bližší tyč, kde hlavičkoval Brabec, který ale míč poslal do výšky, a brankář Mucha si pro něj skočil.
     
    53
    Pěkná narážečka Příbrami v šestnáctce, skončila ale pouze skluzem domácího hráče. Rohový kop pro hostující tým.
     
    52
    Roh Příbrami rozehrál Antwi zatočeným centrem do vápna, ale našel přímo Jana Koudelku, který míč odhlavičkoval daleko.
     
    51
    Na pravé straně se snažili hosté rychle přejít do vápna. Soupeř je tam nepustil, ale zahrál míč do autu. Následně Příbram vytěžila také rohový kop.
     
    50
    David Krc nyní nepříjemně fauloval v souboji dvou hráčů s číslem 9 Jakuba Matouška na pravé straně. Sudí neváhal ani chvíli a hned vytasil žlutou kartu.
     
    48
    Prostějov nyní skvěle ubránil šanci soupeře, který centroval do vápna z volného přímého kopu. Následně přišel i centr z druhé strany, který byl opět zablokován.
     
    47
    Matoušek hned v úvodu viditelně aktivní. Chvíli po vstupu do zápasu se dostal hned do první šance, kdy prodloužil hlavou centr z pravé strany a mířil jen kousek od levé tyče.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Petr Jaroň, přichází Jakub Matoušek,
    ze hřiště odchází Radek Látal, přichází Patrik Slaměna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Příbram skórovala už během druhé minuty. Prostějov se snažil o odpověď, prvních pár minut hrozil, ale postupně se dostával víc a víc do herní křeče, a nevycházelo mu vůbec nic. Několikrát měl ještě i štěstí, že neinkasoval podruhé. Domácí si budou muset v kabině hodně popovídat, jestli budou chtít dnes ještě pomýšlet na bodový zisk.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Prostějov si ještě připsal rohový kop z levé strany. Centrující míč sice našel adresáta, ten ale hlavičkoval hodně nad branku.
     
    45
    Hlavní sudí se rozhodl k tomuto poločasu přidat jenom jedinou minutku.
     
    44
    Příbram po delší době zahrozila na levé straně, kde nakonec vybojovala roh. Jenže Ten zahrála hodně špatně.
     
    43
    Bartolomeu posunul míč Látalovi, ten pěkně ve vápnu našel dalšího spoluhráče, jenže ten si míč předkopl a nakonec o tak soupeř odzbrojil.
     
    42
    Prostějov dotáhl po levé straně míč do vápna, kde se hráč potácel k zemi. Spíš ale zakopl či uklouzl, než že by došlo k faulu protihráče. Penaltu sudí jednoznačně odmítl.
     
    41
    Prostějov nyní dvakrát vhazoval poblíž své lavičky. Nakonec dotáhl akci k Bartolomeuovi ve vápnu, kterému se ale opět nikdo nenabídl, a jeho centr tak nenašel úspěch.
     
    40
    Dlouhý aut z levé strany hostům opět moc nevyšel, míč poslali místo do vápna opět jen k nejbližšímu protihráči.
     
    39
    Útok po pravé straně přinesl Příbrami nakonec střílený centr do malého vápna, který musel likvidovat Mucha. Ten míč nakonec vyrazil.
     
    38
    Hodně emotivní nyní byl souboj dvou hráčů přímo před lavičkou. Po chvíli křičení všech na všechny a ze všech stran se ale situace uklidnila.
     
    37
    Nyní došlo ve vápně v hlavičkovém souboji ke kontaktu Bartolomeua a brankáře Melichara, který trochu zařval bolestí, ale vypadá to, že bude v pořádku.
     
    36
    Bartololomeu se krásně na pravé straně dostal přes dva hráče, jenže všichni spoluhráči byli v nevýhodných pozicích a nikdo mu nenabíhal. Bartolomeu tak stále držel a držel míč, až nakonec musel zahrát zpět do obrany.
     
    35
    Prostějovu se nedaří sbírat odražené míče. Příbram se tak dostává k dalším a dalším dorážkám. V posledních minutách už i přejala útočnou aktivitu.
     
    34
    Patrik Švestka si potáhl míč z levé strany až do šestnáctky, navedl si ho kolem obránce, ale jeho rána nakonec byla snad třikrát tečována.
     
    33
    Rána Matyáše Coňka, který si vystoupil zezadu na odražený míč, nebyla vůbec zdařilá. Razanci sice měla, ale až přílišnou, a hráč málem překopnul i ochrannou síť za brankou.
     
    32
    Po delší době to vypadalo, že by mohl domácí celek udělat nějaký závar ve vápně, kam se prokombinoval, ale Jan Koudelka pak míč ztratil.
     
    31
    Dlouhá hlavička Falla, který byl nehlídán, dopadla jen ke gólmanu Muchovi. Ten nyní pomalu rozehrává další akci z obrany.
     
    30
    Půl hodina hry je za námi. Prostějov je na míči aktivnější, útočí o něco více, ale jeho akce postrádají zakončení. Naopak Příbram se do útoku tolik nedostává, ale když ano, tak hrozí o to víc.
     
    29
    Další prostějovský propad v obraně, tentokrát z toho ale nebezpečí nepramenilo. To, že obránce mine míč, totiž netušil jak on, tak ani útočník hostů. Balon tak propadl až k brankáři Muchovi.
     
    28
    Příbram se snažila o dlouhý aut do vápna od levé autové lajny, což se ale vůbec nepovedlo. Jenže ani Prostějov následně nezvládl dobře vyvézt míč.
     
    27
    Dlouhý přetažený centr z pravé strany doletěl "do koše" Melicharovi. Míč mu ale vypadl přímo k Tomáši Malcovi, který se ale nestačil zorientovat a dokopnout ho do branky dřív, než gólman napravil své zaváhání.
     
    26
    Ondřej Ševčík se snažil přenést hru centrem na pravé křídlo, kde operoval Bartolomeu, jenže centr se mu vůbec nepovedl a tak jen odevzdal míč.
     
    25
    Ngagne Fall centroval z pravé strany, jenže jeho vzdušný míč byl brutálně přetažen, a zapadl téměř až do autu na levé straně.
     
    24
    Po delší době se míče chopili hosté v útočné kombinaci. Vybojovali si roh, který se jim ale moc nepovadl. Zůstávají ale v akci na útočné polovině.
     
    23
    Petr Jaroň se chopil volného přímého kopu z dobré pozice, jenže míč napálil pouze do Jaroslava Harušťáka, který stál před zdí hostů.
     
    22
    Rohový kop Prostějova nyní vypadal zatím asi nejlépe. Míč byl nacentrován do středu, kde si pro něj skákalo několik hráčů. Nakonec ho ale na branku neusměrnili.
     
    21
    Petr Jaroň chtěl centrovat z pravé strany. Míč si navedl na silnější nohu, ale trefil jím pouze Antwiho. I tak ale domácí vytěžili aspoň rohový kop.
     
    20
    Hosté chtěli přenést hru nákopem na Falla, který si na míč vyskočil a hlavičkoval, ale poslal ho jen na kopačky hostů.
     
    19
    Robert Bartolomeu rozehrál volný přímý kop někde z půlky útočné části Prostějova. Hráči se ale moc nedomluvili a míč jen proletěl vápnem.
     
    18
    Prostějov v posledních minutách nevypadá vůbec dobře. Hráči hrozně zmatkují, nedokážou si pořádně přihrát a tvoří zbytečné chyby.
     
    17
    Další obrovská šance hostů! Ti centrovali z levé strany k pravé tyči, kde nejdřív míč zachránil před brankovou lajnou jeden z domácích, a dorážku Falla zase brankář Mucha.
     
    16
    Hosté si kopli roh z levé strany, který se ale vůbec nepovedl. Prostějov míč vyhlavičkoval a pak ho rychle vyvezl až na polovinu hřiště.
     
    15
    Emmanuel Antwi přeběhl obranu soupeře a řítil se do velké šance. S míčem si ale nabíhal trochu do úhlu. Mezitím ho doběhl Radek Látal, který ho ozbrojil precizním skluzem.
     
    14
    Radek Látal si zpracoval odražený míč a pálil z hranice vápna. Měl dost času a dost prostoru, ale pálil několik metrů nad branku.
     
    13
    Ani tento útok Prostějov nevyřešil dobře. Míč měl letět přes obranu do běhu pro Petra Jaroně, jenže místo toho letěl až k brankáři Melicharovi.
     
    12
    Domácí se parádně vykombinovali při soupeřově akci po levé straně, ale následně se velice nepřesnou přihrávkou míče zbavili.
     
    11
    Prostějov je zatím rozhodně aktivnějším celkem. Většinu času zatím hraje na útočné polovině, ale jeho akce nebezpečím pro branku hostů nezavání.
     
    10
    Na druhé straně se k něčemu po delší době nachomýtla i Příbram, Nečas hlavičkoval zpět do vápna po dlouhém centru, ale tam si už poradila domácí obrana.
     
    9
    Útoční akce Prostějova tentokrát nevyšla poté, co domácí nechtěně míč zakopli za autovou lajnu. Po chvíli ho ale znovu získali zpět.
     
    8
    Koudelka poslal na levé straně prodloužený míč na Bartolomeua, ten ale byl v těžké pozici. Sice se mu povedlo míč do vápna propasírovat, ale nenašel nikoho ze spoluhráčl.
     
    7
    Krásný skluz předvedl jeden domácích na křídle, kde zbavil Emmanuela Antwiho míče v nebezpečné pozici.
     
    6
    Následně si Prostějovští na levé straně vybojovali rohový kop. Ten sehráli nepříliš vysokým centrem na bližší tyč, ale obrana soupeře si míč našla a vyhlavičkovala.
     
    5
    Po levé straně to ale nyní domácím nevyšlo. Míč na Petra Jaroně byl příliš prudký, a hráč ho nedokázal udržet ve hře.
     
    4
    Prostějov dobře napadal rozehrávku brankáře Melichara, ten sice dokázal rozehrát, ale pouze na kopačky domácích, kteří pokračují v útoku.
     
    2
    Příbram právě vstřelila branku! Hosté slaví hodně rychle! Ve druhé minutě dostal do vápna míč jeden z hostů, který ho posunul na JAKUBA NEČASE, a ten ho na jeden dotek střelou po zemi dostal do branky.
     
    2
    Robert Bartolomeu se snažil zkrotit prudký míč na pravé straně. Mohl by pak uniknout podél čáry do volného prostoru. Míč sice udržel ve hře, ale sebe ne, a narazil do mantinelu kousek za čárou.
     
    1
    První poločas je zahájen. Úvodního výkopu se zhostil Prostějov, který nastoupil v klasické modrobílé pruhované variantě dresů. Útočí na branku na pravé straně z pohledu od střídaček. Příbram zvolila zelenou variantu s černými šortky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vítám všechny fotbalové příznivce u dnešního zápasu FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY, ve kterém se střetne domácí Prostějov s hostující Příbramí. Prostějov se snaží jak to jen jde, aby zachránil druholigovou příslušnost, a nemusel začínat na novém stadionu v MSFL. V posledních pěti zápasech nemá ani nejhorší formu, bodoval třikrát z pěti duelů, když porazil Táborsko, Jihlavu a remizoval v Líšni. I tak je ale až na patnácté pozici s 28 body, a bude ještě mít co dělat. Příbrami se moc nedaří. Po mizerné formě v posledních zápasech, kdy dokázala bodovat pouze při domácí remíze s Táborskem, se propadla až na jedenáctou pozici. Aktuálně má na kontě 33 bodů, a ještě jí hrozí po sezóně dvoubodový odpočet. Při aktuální konstelaci by tak s 31 body byla až třináctá. Proto je pro oba kluby tento souboj opravdu důležitým. Ve vzájemných zápasech má navrch Příbram, který vyhrála tři z posledních pěti vzájemných duelů. Jeden skončil remízou, a v poslední sezóně se doma i venku radoval právě tento klub.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Jiří Polášek


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 64. Habusta, 89. Malec – 2. Nečas

    Karty:   87. Bartolomeu (PRO) – 50. Dav. Krch (PRI), 90+1. Elshaal (PRI)


    1. SK Prostějov: Mucha – Bartolomeu, O. Ševčík, Bednár (86. Matocha), Harušťák – Šimek (86. Jamiu), R. Látal (46. Slaměna), Habusta – Koudelka (C) (90+3. M. Mach), Malec, P. Jaroň (46. J. Matoušek II).
    Náhradníci: Vejmola – Rudzan.

    Trenér: Radim Kučera

    FK Příbram: Melichar – Brabec, Jahić, Fišl (C) – F. Matoušek (78. Čejka), Švestka, Coňk (86. Elshaal), Dav. Krch (63. Hudec), Antwi (78. Dudl) – Fall, Nečas.
    Náhradníci: Melzoch – Gornický, Jelínek.

    Trenér: Roman Bednář

    Rozhodčí: Dalibor Černý

    Diváci: 520
    bahis siteleri