Žižkov – Varnsdorf 1:1 (kon.) | Vlašim – Táborsko 2:1 (kon.) | Dukla Praha – Prostějov 3:2 (kon.)
Opava – Vyškov 3:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
3:2 (1:1)
1. SK Prostějov
Neděle 12.05.2024, 17:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Dlouhý nákop přistál až u Filipa Rady (DUK), který vidí žlutou kartu za zdržování.
     
    90+4
    Úplně v poklidu ne, jelikož Muris Mešanovič (DUK) takticky napadal jeho rozehrávku a žlutá karta je za ušetřené vteřiny malou cenou.
     
    90+4
    Rozehrávka nevyšla Dukle podle představ, navíc příliš důrazný Jarkub Zeronik (DUK) vidí žlutou kartu. Míč drží opět Mucha, který tak může v poklidu rozehrávat.
     
    90+3
    Marek Matocha (PRO) vidí za svůj zákrok žlutou kartu, domácí tak v poklidu rozehrávají.
     
    90
    Moravané rozehráli standardku velmi pěkně, po pěkné akci na jeden dotyk se na pravé straně ocitl nehlídaný Slaměna, ale jeho střela na zadní tyč letí kousek vedle!
     
    89
    Bohužel pro ni se jí to nedaří, následuje ztráta míče a zastavení brejk jen za cenu obranného faulu. Žlutá pro Jakuba Jeřábka (DUK), zajímavá standardka pro Prostějov!
     
    86
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Jakub Jeřábek,
    ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází Jakub Barac.
     
    82
    Moravané mají další standardku, když si u postranní čáry vybojovali obranný faul Daniela Kozmy (DUK). Moravané tak mohou kombinovat na útočné polovině.
     
    78
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zasloužená radost domácího týmu! Vondrášek z pravé strany krásně zakroutil míč na vápno, kde ho jeden z domácích jen prodloužil na volného MURISE MEŠANOVIČE a ten přesnou trefou otáčí vývoj zápasu!
     
    77
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Tomáš Malec, přichází Abdoulkarim Muhammed Jamiu.
     
    75
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Martin Douděra, přichází Pavel Moulis.
     
    75
    Pražané se usadili kolem vápna hostů, načež dokonce Moulis vytvořil zajímavou pozici pro Holiše, jehož hlavička letí jen mimo branku!
     
    73
    Nenápadná akce Dukly málem přinesla obrat! Kozma se dobře natlačil do vápna, načež posunul míč před branku, kde jeden z jeho spoluhráčů v hloučku těl zakončoval, ale Prostějov zachránil od pohromy skluz bránícího hráče! Vzápětí přiletěla z druhé vlny dalekonosná střela Hory, která však míří mimo branku.
     
    68
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Domácí zužitkovali dlouhý aut, který jeden z hráčů v rudém šikovně prodloužil na přední tyč k nabíhajícímu TOMÁŠI VONDRÁŠKOVI, jenž nedal Muchovi šanci a vyrovnal stav utkání.
     
    65
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Petr Jaroň,
    ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Marek Matocha,
    ze hřiště odchází Samuel Šimek, přichází Patrik Slaměna.
     
    59
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází David Kozel, přichází Muris Mešanović,
    ze hřiště odchází Ondřej Ullman, přichází Jakub Zeronik.
     
    55
    Přetažený centr propadl ke Kozlovi, jemuž nevyšlo zpracování, ale míč se šťastně odrazil ke Kozmovi, jehož tečovaná střela letí těsně nad branku – roh!
     
    49
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Začátek poločasu jako přes kopírák! Prostějov začal opět aktivně a znovu je odměněn, když se natlačil do vápna a JAROSLAV HARUŠŤÁK z pravé strany překonal gólmana Radu.
     
    45+3
    Dukla právě vstřelila branku!
    Není žádným překvapením, že se k míči postavil JAKUB HORA, který ho poslal nekompromisně k pravé tyči – je vyrovnáno!
     
    45+2
    Jenže pozor, odražený míč dopadl na hranici vápna k jednomu z domácích hráčů, který se po souboji ocitl na trávníku – penalta pro Duklu!
     
    36
    Dvě zajímavé šance Dukly! Nejprve pálil z pravé strany mimo Kozel, krátce nato pálil z hranice šestnáctky Vondrášek, jehož pokus letí vedle tyče!
     
    33
    Famózní zákrok Muchy podržel Prostějov! Domácí se nečekaně objevili ve vápně v početní výhodě, načež míč propadl až ke zcela volnému Holišovi, jehož pokus ze strany do protipohybu dokázal hostující gólman vyrazit nad branku.
     
    30
    Střela z pravé strany mezi tři tyče nemířila, stejně tak další pokus Dukly o chvíli později. Sražený míč propadl na hranici vápna k Vondráškovi, jenž pálí těsně nad pravý horní roh!
     
    21
    Kozel se na pravé straně velkého vápna dostal do zakončení a svou tečovanou střelou vybojoval roh! Krátce po něm dokonce skóroval Vondrášek, ale gól Dukly neplatí kvůli ofsajdu.
     
    14
    Útočný faul Samuela Šimka (PRO) je ohodnocen žlutou kartou.
     
    8
    Peterka na své polovině zaváhal, lacině přišel o míč a Matoušek zkoušel rychle ohrozit odkrytou branku. Jeho pokusu ovšem chyběla potřebná přesnost a míč letí do zámezí.
     
    4
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A začínáme pěkně zhurta! Centrovaný míč nakonec propadl na zadní stranu velkého vápna, které SAMUEL ŠIMEK dobře zavřel a po úspěšných malých dostizích s obráncem poslal balón do sítě.

    Daniel Ryl

    Branky: 45+3. J. Hora (pen.), 68. Vondrášek, 78. Mešanović – 4. Šimek, 49. Harušťák

    Karty:   82. Kozma (DUK), 89. J. Jeřábek (DUK), 90+4. Zeronik (DUK), 90+4. Mešanović (DUK), 90+5. Rada (DUK) – 14. Šimek (PRO), 90+3. Matocha (PRO)


    FK Dukla Praha: Rada – Vondrášek, Peterka (C), D. Hašek, Ullman (59. Zeronik) – Kozma – J. Hora (86. J. Jeřábek), Douděra (75. Moulis), Holiš, Kozel (59. Mešanović) – Matějka (86. Barac).
    Náhradníci: Šťovíček – Ludvíček.

    Trenér: P. Rada

    1. SK Prostějov: Mucha – R. Látal, Štěrba, Bednár, Harušťák – Habusta – Bartolomeu, Koudelka (C) (65. Matocha), Šimek (65. Slaměna), J. Matoušek II (65. P. Jaroň) – Malec (77. Jamiu).
    Náhradníci: Vejmola – M. Mach, Rudzan.

    Trenér: R. Kučera

    Rozhodčí: Radina – Matoušek, Zoufalý

    Diváci: 1 607
    bahis siteleri