Přerov – Pardubice B 3:2 (kon.) | Jihlava – Slavia 7:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
7:2 (1:0, 5:1, 1:1) Stav série: 1:1
HC Slavia Praha
Středa 06.03.2024, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava vyhrála druhý zápas předkola proti Slavii 7:2 a postupující tým určí až rozhodující třetí utkání, které se hraje ve čtvrtek 7. 3. 2024 od 17:30 hodin v Pelhřimově, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (06:12:25)
     
    Utkání je u konce. V první polovině třetí třetiny byl k viděni hokej, kdy oba týmy spíše sbíraly síly na rozhodující třetí zápas. V 55. minutě navýšil vedení Dukly na 7:1 útočník Radek Pořízek. Vzápětí svedli férovou bitku domácí útočník Šimon Jelínek s forvardem hostí Markem Slavíkem. Slavia poté Tomášem Knotkem upravila na konečných 7:2 pro Duklu, aby v čase 59:13 přišel na řadu velmi těžký zákrok Tomáše Knotka na juniora Dukly Jonáše Jungwirtha.

    Ihned po něm se strhla potyčka a následně si začali někteří fanoušci Jihlavy cosi vyřizovat se střídačkou Slavie Praha. Většina z realizačního týmu i hráčů Slavie se následně odebrala do kabin. Samotný faul i následná potyčka do hokeje vůbec nepatří a jsou velkou kaňkou na zápasu.

    Utkání se nakonec dohrálo, Slavia dohrála 47 sekund ve třech hráčích na ledě, přičemž Dukla držela puk a neútočila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Utkání se dohrává pouze za účasti některých hráčů Slavie na střídačce. Dukla má puk na holích a čeká se na konec.
     
    59:14
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    2 min. – zdržování hry / pozdní nástup, odpyká Tomáš Guman.
     
    59:14
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Fabien Kočí – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Tomáš Knotek – 2 min., hrubost + 5 min. + OK, faul kolenem.
     
    59:14
    Trenéři hostí odešli do kabin, patrně v reakci na potyčku s fanoušky Dukly. Nevím, co se na střídačce stalo, jelikož prakticky všichni fanoušci stoupli a z našeho stanoviště není na střídačku vidět.

    Slavia asi nechce v utkání pokračovat a uvidíme, co bude následovat.
     
    59:14
    Bohužel nervy na uzdě neudrželi i fanoušci Jihlavy. Ať se děje, co se dějě, neexistuje, aby fanoušci jednoho klubu zaútočili na střídačku soupeře. Přesně to se nyní stalo, samozřejmě v kontextu zákroku na Jonáše Jungwirtha ve stylu akce/reakce, což není ale žádnou omluvou. Pořadatelská služba má nyní co dělat. Část realizačního týmu Slavie a hráči hostí zamířili po chvilce do útrob stadionu směrem ke své kabině a odmítají v utkání pokračovat.

    Pokud někdo z fanoušků nějak napadl nebo ohrozil střídačku hostí, měl by dostat zákaz vstupu na sportovní utkání. Exemplární trest by měl vyfasovat i autor zákroku Tomáš Knotek. Tečka.
     
    59:14
    Za rozhodnutého stavu jsem se obával, aby nedošlo k nějakému těžkému zákroku. Bohužel, je zde. K hokeji tohle absolutně nepatří a doufám, že jihlavský talentovaný mladík Jonáš Jungwirth nebude mít nějaké těžké zranění, jelikož se svíjí v bolestech na ledě. Autorem úděsného zákroku na forvarda domácích je slávistický útočník Tomáš Knotek. Na led ihned míří zdravotníci, po chvilce také nosítka a Jonáš Jungwirth je na nich odvážen z ledu. Dle grimasy navíc v obrovských bolestech.

    A samozřejmě na ledě i v ochozech panují obrovské emoce. U trestné lavice Dukly se strhla velká potyčka.

    Vše za rozhodutného stavu odstartoval onen zvrácený zákrok Knotka na Jungwirtha.
    58:51 Tomáš KNOTEK - 7:2
     
    58:51
    5/5
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté ještě decentně snižují průběh zápasu. Průžek díky agilní hře získal puk, který mezi kruhy předal TOMÁŠI KNOTKOVI. Forvard Slavie si najel blíže k brance a přes blokujícího hráče soupeře poslal puk do šibenice nad pravé rameno Berana. Asistence: Jiří Průžek.
    Knotek T., Průžek J., Hrdinka F., Brož J., Holý J.
    Toman R., Ozols P., Dundáček F., Havránek T., Cachnín R.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:54
    Jihlavští hokejisté již sklízí ovace ve stoje, což v Pelhřimově nebylo dlouho k vidění.
     
    56:21
    Šimon Jelínek si to na férovku rozdal s Markem Slavíkem. Nejprve se zdálo, že bude mít útočník Slavie převahu, ale poté ho jihlavský forvard stáhl na led a tím pěstní představení končí.
    54:29 Radek POŘÍZEK - 7:1
     
    54:29
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Marek Chvátal se zřejmě inspiroval svým parťákem z mládeže Dukly Matoušem Menšíkem a také nyní svedl vítězný souboj s obráncem, jako jeho spoluhráč před šestým gólem. Na levé straně byl už ve velkém úhlu, proto dal podél brankoviště přihrávku na RADKA POŘÍZKA, který neměl problém trefit volnou část branky. Asistence: Marek Chvátal.
    Pořízek R., Chvátal M., Rauš A., Dundáček F., Ozols P.
    Hrdinka F., Holý J., Brož J., Průžek J., Knotek T.
     
    53:47
    Diváky potěšil technickou finesou Šimon Jelínek, jehož efektní pas před branku se neujal.
     
    52:39
    Ofenzívní choutky Dukly nekončí, červenožlutí nyní hrají se soupeřem leckdy báčko. Za podobného stavu si to již mohou dovolit.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 20. Kočí (Čachotský, R. Toman), 24. Harkabus (T. Havránek, R. Toman), 30. Harkabus (Čachotský, T. Havránek), 33. Harkabus (Čachotský, R. Toman), 37. T. Havránek (Menšík, Čachotský), 39. Menšík (Dundáček), 55. Pořízek (Chvátal) – 34. Kulda (Guman), 59. Knotek (Průžek)


    HC Dukla Jihlava: A. Beran (Maláč) – Strejček, Bilčík, Ozols, Dundáček, Kočí, Koštoval – Cachnín, R. Toman, Čachotský (C) – Šik, T. Havránek, Harkabus (A) – Jungwirth, Menšík, Jelínek – Rauš, Pořízek, Chvátal.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Slavia Praha: Hölsä (30. Volevecký) – Klikorka, Žovinec (A), Holý (A), Hrdinka, Kremláček, Kajínek, Křepelka – Guman, Kulda, Matě. Beran – J. Brož, Kucharčík, Průžek – Všetečka, Slavík, Knotek (C) – J. Půček, V. Polák II, Havrda.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Kamil Zavřel, Tomáš Šico – Petr Maštalíř, David Otáhal

    Diváci: 1104
    Jihlava 2 1 Slavia
    #1 Pondělí 04.03.2024 • 18:00
    Slavia - Jihlava 3:2 po prodl.
    #2 Středa 06.03.2024 • 17:30
    Jihlava - Slavia 7:2
    #3 Čtvrtek 07.03.2024 • 17:30
    Jihlava - Slavia 3:0
    bahis siteleri