Vyškov – Kopřivnice 3:2 (po pr.) | Příbram – Vrchlabí 8:4 (kon.) | Havířov – Žďár n/S 5:0 (kont.)
SHKM Hodonín – Nový Jičín 2:3 (po pr.) | Opava – Havlíčkův Brod 1:2 (kon.) | Chomutov – Kobra 4:0 (kon.)
Vel. Meziříčí – Řisuty 2:6 (kon.) | Tábor – Benátky n/J 7:1 (kon.) | Letňany – Děčín 3:4 (kon.)
konec
HK Opava
1:2 (1:1, 0:1, 0:0) Stav série: 0:3
BK Havlíčkův Brod
Sobota 16.03.2024, 17:00 • Krystal aréna, Krnov • 2. liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký sobotní podvečer. Osmifinálová série play off druhé hokejové ligy mezi týmy HK Opava a BK Havlíčkův Brod má na programu třetí utkání. Podstatně lépe si tento týden vede celek z Vysočiny, jenž má za stavu 2:0 na zápasy rovnou tři pomyslné mečboly.
     
    Opava posbírala v základní části 72 bodů a umístila se na konečném čtvrtém místě. Její gólové skóre bylo 143:134. Na play off se Slezan naladil výhrou 6:4 nad Žďárem nad Sázavou. Ukončil jí sérii tří předchozích porážek v řadě. Dobře rozehrán měla Opava i úvodní duel play off. Nad Brodem vedla ve svém krnovském azylu ještě v 54. minutě 3:1, přesto nakonec prohrála po dramatickém prodloužení 3:4.
     
    Havlíčkův Brod skončil v tabulce hned za Opavou na pátém místě, avšak se sedmibodovým odstupem. Jeho skóre činilo 151:141. Závěr základní části měl v porovnání se soupeřem naprosto opačný. Po třech výhrách v řadě prohrál Brod 3:6 v Kopřivnici. Sérii s Opavou rozehrál již zmíněným obratem. Na domácím ledě poté ve čtvrtek rovněž promarnil náskok 3:1, přesto nakonec zvítězil 6:3, když od stavu 3:3 využil třikrát přesilovou hru, a je tak velmi blízko postupu do čtvrtfinále. Klíčovým mužem druhého zápasu byl Filip Pártl, jenž se blýskl hattrickem.
     
    Ačkoliv skončil v základní části Havlíčkův Brod až za Opavou, nad Slezany drží v tuto chvíli sérii pěti výher v řadě. Přesto věří bookmakeři sázkových kanceláří o něco více svěřencům Pavla Zdráhala a tomu, že se série ještě jednou přesune na Vysočinu.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Opava: Slíž (Nowak) – Lehotský, Jak. Ludvík, Foltýn, Adamec, J. Šindelář (C), Ervasti, Štěpánek – Häring, Krejsa, K. Stuchlík (A) – Vojtovič, Beránek, Káňa – Kadula, Dobša, Rousek (A) – Brada, Štindl, Vašenka – Buršík.
    Trenér: Pavel Zdráhal

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (M. Nedvěd) – A. Dvořák, Ja. Novák (C), Benák, Vala, Kerber, D. Vacík, M. Krejčí – Voříšek (A), Valášek (A), Tecl – Kopic, Pártl, Endál – Havlát, Dymák, Bureš – Košťál.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    Rozhodčí: Šutara, Čech – Bubela, T. Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Opava nastoupila do zápasu v červených dresech, Havlíčkův Brod v bílých.
     
    01:02
    Opavský kotel se do toho hned od začátku pořádně opřel. Uvidíme, jak si povedou jeho miláčci na ledě.
     
    01:19
    Zatím je hra poměrně rozkouskovaná. Opavský pokus o přechod do útočné třetiny zhatil ofsajd.
     
    02:33
    Jan Novák nabral rychlost na pravé straně. Jeho křižný pokus zápěstím vyrazil Marek Slíž svým pravým betonem.
     
    03:17
    Havlíčkův Brod na chvíli zavřel domácí v pásmu. Střela z mezikruží byla zblokována, posléze Slíž vyrážel zakončení zprava, bylo to nicméně dost z úhlu.
     
    04:25
    Josef Krejsa si sjel s pukem do pravého kruhu pro vhazování. Zápěstím střílel nad branku.
     
    05:18
    Havlíčkův Brod držel puk za svou brankou. Poté založil útočnou akci, ale vše skončilo jen zakázaným uvolněním. I přesto je nutné konstatovat, že hosté jsou v úvodu opticky lepším týmem.
     
    05:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A nyní už jdou dokonce i do vedení! Havlíčkův Brod vyhrál vhazování ve svém pásmu a podnikl rychlý kontr po pravé straně. Havlát našel skvělou přihrávkou od mantinelu u levého kruhu najíždějícího si DAVIDA KOŠŤÁLA a ten mířil zápěstím mimo Slížovu lapačku. Asistence: Robert Havlát a Filip Dymák.
    05:40 David KOŠŤÁL - 0:1
     
    07:02
    Mohlo to být o dvě branky! Marek Kopic se na pravém křídle šikovně prodral s pukem přes dva protihráče až před Slíže. Ten jeho povedené sólo dokázal zlikvidovat betony, puk se odrazil kousek vedle pravé tyčky.
     
    07:48
    Opavští propadli ve středním pásmu a Marek Tecl jel po přistrčení spoluhráče úplně sám na Slíže! Mohl se ho klidně zeptat, kam to chce. Z minisouboje nicméně znovu vyšel lépe opavský gólman, jenž drží akcie Slezanu nad vodou.
     
    08:29
    Rouskovo tečované nahozené od levého mantinelu skončilo v moci Čeňka Nováka. Bude se vhazovat.
     
    10:04
    Hosté hrají směrem dopředu s daleko větší lehkostí. Znovu se ve dvou dokázali prokličkovat k zakončení z levé strany. Slíž tentokrát zasahovat nemusel, křižný pokus byl nepřesný.
     
    10:31
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Adam Beránek – 2 min., faul kolenem.
     
    11:15
    Opava operuje s pukem v útočném pásmu, kde momentálně v soubojích u mantinelu sbírá cenné vteřinky.
     
    11:49
    Marek Slíž vyrážel před sebe střelu z levého kruhu. Následně se po kotouči ještě hbitě vrhl. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    12:11
    Slezané hrají v ponechané výhodě. Poměr sil na ledě se srovná a pokud nedojde k dalšímu vyloučení, čeká Opavu zakrátko zkrácená početní výhoda.
     
    12:19
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Milan Valášek – 2 min., držení.
     
    12:31
    Je to skutečně tak. Adam Beránek opouští trestnou lavici, Opava je v plném počtu.
     
    13:23
    Tomáš Rousek dostal nabito na pravou stranu. Jeho bombu vyrazil Čeněk Novák k zadnímu hrazení. Slezan zůstává natlačen v pásmu. Havlíčkův Brod prožívá krušné chvilky.
     
    13:49
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava přeci jen využívá přesilovou hru a srovnává krok! TOMÁŠ ROUSEK přihrál na modrou čáru a Beránek vypálil zápěstím. Jeho ránu vyrazil Čeněk Novák do pravého kruhu, odkud pohotově dorážel puk za jeho záda přízemní střelou prvně jmenovaný kanonýr. Asistence: Adam Beránek.
    13:49 Tomáš ROUSEK - 1:1
     
    14:46
    Jakub Ludvík zažehl tryskové motory na levém křídle. Jeho pokus zápěstím vyrážel Čeněk Novák mimo hrací plochu. Bude se vhazovat.
     
    15:51
    Aktuálně sledujeme hokej plný bojovnosti na úkor krásy. Více se hraje na polovině Havlíčkova Brodu. Novák nicméně od inkasovaného gólu vážnější situaci řešit nemusel.
     
    16:38
    Tomáš Rousek nepřesnou přihrávkou na střed nastartoval do protiútoku Davida Košťála. Ten měl ale proti sobě přesilu protihráčů, a tak o puk záhy přišel.
     
    18:03
    Marek Slíž raději ukryl pod lapačku skákavé nahození ze středního pásma, a to zejména kvůli dojíždějícímu dravci v bílém dresu.
     
    18:39
    Další nahození ze střední třetiny. Postaral se o něj Lukáš Endál, jenže našel přesně Slížovu lapačku.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny. O puk se bojuje v rohu kluziště poblíž branky Slíže.
     
    19:26
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Jan Novák – 2 min., podrážení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do třetího zápasu osmifinálové série vstoupil lépe Havlíčkův Brod. Jeho počáteční aktivitu korunoval brankou Košťál. Opava poté přidala a ve 14. minutě i vyrovnala. V přesilové hře se prosadil nejlepší týmový střelec Rousek. Do druhé třetiny si s sebou Slezané ponesou zhruba minutu a půl dlouhou početní výhodu.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:02
    Jiří Šindelář napřáhl od modré čáry. Čeněk Novák vyrazil puk před sebe a musel řešit ještě nepříjemnou dorážku. Skóre zůstává nerozhodné.
     
    21:26
    BK Havlíčkův Brod hraje v plném počtu.
     
    22:32
    Hra je zkraje druhé třetiny dost rozkouskovaná. Opavští se naposledy provinili ofsajdem.
     
    23:22
    Josef Krejsa střílel z jízdy zpoza dvou protihráčů. Čeněk Novák vyrážel vyrážečkou do mantinelu. Opava je zkraje druhého dějství lepším týmem.
     
    25:00
    Luboš Voříšek si nezvládl ideálně zpracovat delší přihrávku z pravé strany. Puk jen tak lehce dloubl ke Slížovi a ten ho raději ukryl do výstroje.
     
    26:55
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v Krnově podruhé do vedení! Zničehonic se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Valášek přihrál od pravého mantinelu před branku, kde si LUKÁŠ ENDÁL kličkou poodkryl domácí svatyni a zasunul kotouč za záda bezmocného Slíže. Asistence: Milan Valášek a David Vala.
    26:55 Lukáš ENDÁL - 1:2
     
    27:12
    Vyloučení v týmu HK Opava:
    Michael Foltýn – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    28:30
    Opava je pod velkým tlakem. Slezanům se ještě nepodařilo vyhodit puk z pásma. Dominik Vacík střílel nápřahem do obránce mezi kruhy.
     
    29:06
    Marek Slíž nejprve vyrážel puk ramenem nad branku. Následně si vsedě stáhl efektivně ránu Adama Dvořáka od modré do lapačky.
     
    29:12
    Opava hraje v plném počtu. Havlíčkův Brod neodehrál přesilovku vůbec špatně, prakticky se nemusel vystěhovat z pásma.
     
    30:18
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Dominik Vacík – 2 min., krosček.
     
    30:36
    K nevoli opavských příznivců je pískán ofsajd. Zpětná přihrávka na modrou čáru se dle rozhodčích dostala těsně za lajnu.
     
    31:07
    Slezané musí zakládat útočnou kombinaci až od vlastní branky. Tato přesilovka rozhodně nemá takový drajv jako ta havlíčkobrodská.
     
    32:18
    Opava za celé dvě minuty směrem dopředu nic kloudného nevymyslela. Nadále tak platí jednogólové vedení Havlíčkova Brodu. Dominik Vacík už je zpátky na ledě.
     
    33:18
    Marek Slíž musel vyrážet pokus zápěstím z hole Lukáše Bureše, jenž si zprava šikovně vybruslil do střelecké pozice. Následně byla pískána posunutá branka. Chvíli se hrát nebude.
     
    34:45
    Marek Slíž musel v krátkém sledu vyrážet dva slabší pokusy z levé strany.
     
    35:14
    Dominik Vacík zachytil přihrávku ve středním pásmu a řítil se z pravé strany sám na branku. Slíž jeho pokus zvládl v pádu vyrazit. To byla solidní možnost na navýšení náskoku.
     
    35:39
    Dobrá šance i na protějším konci hrací plochy. Adam Beránek přihrával pod sebe nalevo, odkud vzešla střela do betonů Čeňka Nováka.
     
    35:57
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Adam Dvořák – 2 min., podrážení.
     
    36:38
    Minulá přesilová hra Opavy za moc nestála. Uvidíme, jak si povedou domácí tentokrát. Pro kotouč se musí vrátit na svou půlku, Havlíčkův Brod již stačil vyhodit.
     
    37:20
    Milan Valášek vypíchnul kotouč u modré čáry a vydal se do samostatného brejku. Mířil těsně vedle levé tyče!
     
    37:57
    Ani tato opavská přesilovka nebyla využita. A nutno říci, že největší šanci měl paradoxně Havlíčkův Brod. Ten už je opět v plném počtu.
     
    38:45
    Marek Slíž si pohlídal prostor u své pravé tyče, kde se prezentoval efektivním zákrokem lapačkou proti střele zápěstím z kruhu pro vhazování. Fanoušci teď vyvolávají jeho jméno.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny. Hraje se v pásmu Opavy.
     
    39:41
    Tomáš Rousek nastartoval přihrávkou na levé křídlo Tomáše Káňu. Ten střílel švihem příliš vysoko. Novák ani nemusel zasahovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla jedinou branku. Ve 27. minutě se o ni postaral Lukáš Endál, jenž zakončil akci dva na jednoho kličkou a zasunutím kotouče podél bezmocného Slíže. Opava měla poté dvě přesilovky, domácím ale schází klid v kombinacích. Nebezpečnější byli hosté, kteří jsou jen kousíček od postupu do čtvrtfinále. Před třetí dvacetiminutovkou je nicméně skóre nadále otevřené.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Šindelářovo nahození od modré čáry bylo před brankou ještě tečováno. Čeněk Novák neměl ideální výhled, přesto zvládl zasáhnout a podržet kotouč.
     
    41:26
    Opavskou akci zhatila nepřesná přihrávka na levou stranu. Vyrezultovala až zakázaným uvolněním.
     
    42:13
    Tomáš Rousek po krátkém přistrčení od zadního mantinelu rozezvonil zleva brankovou konstrukci.
     
    42:38
    V krátkém sledu pískáno další opavské zakázané uvolnění. Vhazuje se po Slížově pravici.
     
    43:00
    Dnešní utkání sleduje 502 diváků.
     
    44:02
    Hokejisté v červených dresech se pomalu začínají drát dopředu. Zatím jejich ofenzivní akce srážejí nepřesnosti.
     
    45:00
    Marek Slíž ukryl v rukavici nahození od pravého mantinelu. Ve třetí třetině se hraje hokej nahoru dolů.
     
    45:50
    Michael Foltýn klepl od modré čáry do tečovaného puku, který se snesl do zadního mantinelu. Slabší střelu zápěstím z pravé strany pokryl Čeněk Novák. Fanoušci si žádají vyrovnání.
     
    46:44
    Niko Ervasti zachytil puk na modré čáře a snažil se ho rychle poslat před branku. Puk zamířil vedle pravé tyče do zadního mantinelu.
     
    48:05
    Opava má v těchto chvílích až drtivý tlak. Adam Beránek byl sám u levé tyče, nezvládl ale včas zvednout puk nad ležícího Nováka!
     
    49:30
    Na ledě to už notnou chvíli vypadá, jako by hrála Opava přesilovku. Brod rezignoval na útočení a soustředí se na nabourávaní domácí hry na vlastní polovině.
     
    50:36
    V krátkém sledu dvojí vhazování ve středním pásmu. Havlíčkovu Brodu se alespoň na čas podařilo otupit opavský tlak.
     
    52:00
    Ani jeden z týmů se nezvládá v těchto chvílích usadit na delší dobu v útočném pásmu a založit kloudnou kombinaci. Hra je dost rozkouskovaná.
     
    52:28
    Zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu vrací aktéry střetnutí před Čeňka Nováka.
     
    53:03
    Jiří Šindelář po vyhraném buly přihrál zleva před branku Tomáši Rouskovi. Ten nasadil Novákovi kličku, puk mu ale sjel z hole, a tak ho nezvládl v rychlosti umístit do odkryté levé části klece.
     
    54:30
    Opavě se rychle krátí čas. Havlíčkův Brod se soustředí na poctivou defenzívu. Od postupu do čtvrtfinále play off ho teoreticky dělí už jen posledních pár minut.
     
    56:00
    Stále stejný obrázek. Opava se snaží směrem dopředu něco vymyslet, v tuto chvíli ale její počínání připomíná spíše zmar.
     
    56:37
    Kryštof Stuchlík střílel od modré čáry do bloku. Tečovaná rána z hole Tomáše Káni letěla vedle levé tyčky.
     
    57:00
    Zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu. Vhazuje se po pravé ruce Nováka.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:50
    Probíhá urputný boj o kotouč za domácí brankou. Tohle Opavě vůbec nehraje do karet, Slíž už by potřeboval odjet na střídačku.
     
    59:02
    Kouč Pavel Zdráhal si vyžádal oddechový čas. Marek Slíž po něm zůstává na střídačce. Opava to zkusí v šesti! Vhazuje se v pásmu Havlíčkova Brodu. "Ještě to zkusíme," burcují domácí příznivci.
     
    59:30
    Obrovská skrumáž před hostující brankou! Novák už byl na zemi, ani jeden z domácích hráčů ale nezvládl dopravit puk do havlíčkobrodské svatyně. Ta byla vzápětí posunuta, a bude tak muset být ukotvena zpátky na své místo.
     
    59:55
    Rychlá akce Opavy po pravé straně přinesla jen slabou střelu, která se stala kořistí Čeňka Nováka a jeho lapačky.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině byla herně lepší Opava, ze svého tlaku ale gól nevytěžila, a tak se raduje Havlíčkův Brod. Ten dokázal postoupit do čtvrtfinále v minimálním počtu tří zápasů. V součtu se základní částí pak porazil celek z Vysočiny Slezany už pošesté v řadě. Vítězný gól vsítil z přečíslení dvou na jednoho Lukáš Endál, jenž po Valáškově přihrávce od pravého mantinelu nasadil Slížovi kličku a zasunul puk pohodlně do pravé části branky. (19:50:37)

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 14. Rousek (Beránek) – 6. Košťál (Havlát, Dymák), 27. Endál (Valášek, Vala)


    HK Opava: Slíž (Nowak) – Lehotský, Jak. Ludvík, Foltýn, Adamec, J. Šindelář (C), Ervasti, Štěpánek – Häring, Krejsa, K. Stuchlík (A) – Vojtovič, Beránek, Káňa – Kadula, Dobša, Rousek (A) – Brada, Štindl, Vašenka – Buršík.
    Trenér: Pavel Zdráhal

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (M. Nedvěd) – A. Dvořák, Ja. Novák (C), Benák, Vala, Kerber, D. Vacík, M. Krejčí – Voříšek (A), Valášek (A), Tecl – Kopic, Pártl, Endál – Havlát, Dymák, Bureš – Košťál.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    Rozhodčí: Šutara, Čech – Bubela, T. Kučera

    Diváci: 502
    Opava 0 3 Havlíčkův Brod
    #1 Úterý 12.03.2024 • 18:00
    Opava - Havlíčkův Brod 3:4 po prodl.
    #2 Čtvrtek 14.03.2024 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Opava 6:3
    #3 Sobota 16.03.2024 • 17:00
    Opava - Havlíčkův Brod 1:2
    bahis siteleri