Poprad – Nitra 3:1 (kon.) | Michalovce – Zvolen 5:0 (kon.)
konec
HK Poprad
3:1 (2:0, 0:0, 1:1) Stav série: 1:0
HK Nitra
sk Středa 20.03.2024, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad, Poprad • Tipsport Liga (SR) play-off • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Štvrté vylúčenie v dueli zaknihoval Ján Brejčák, v samom závere sa previnil seknutím. Potrestaný bol dvoma minútami.
     
    58:46
    3:1 – Poprad dal gól do prázdnej bránky! Nepodarenú útočnú akciu Nitry premenili domáci hokejisti na poisťujúci presný zásah, do úniku na prázdnu bránku sa dostal RYAN DMOWSKI, ktorý zaznamenal svoj druhý gól v stretnutí.

    Asistencia: Patrik Svitana
     
    52:32
    Po nekonečnom radení sa rozhodcovia rozhodli o piatich vylúčeniach, išlo o výsledok hromadnej potýčky. Za pästný súboj a hrubosť bol vylúčený hosťujúci Marko Stacha, na domácej strane to okrem Borisa Česánka za nešportové správanie sa schytal Tomáš Záborský. Za rovnaký priestupok bol potrestaný aj nitriansky obranca Matej Bača. Rozdielový trest vyfasoval Andrej Kukuča, Nitra tak získala presilovú hru.
     
    49:37
    Pred domácou bránkou to niekoľko sekúnd horelo, najväčšiu šancu nepretavil v presný zásah Samuel Buček. Ádám Vay stále neinkasoval.
     
    45:22
    2:1 – Nitra dala gól! Ako nôž maslom prešiel domácou defenzívou Samuel Buček, puk akoby zázračne predral aj po chybách popradskej obrany na hokejku RÓBERTA BAČA. Ten z pravej strany nezaváhal a prestrelil Ádáma Vaya.

    Asistencia: Samuel Buček, Alex Cotton
     
    41:06
    Po zákroku Vaya prišlo ďalšie vylúčenie, Poprad si vybojoval presilovku. Filip Bajtek bol vylúčený na dve minúty za seknutie.
     
    40:30
    Vzájomné vylúčenie vykúzlili hosťujúci Jakub Lacka a domáci Tyler Coulter, obaja dostali osobné dvojminútové tresty. Prvý menovaný za krosček, druhý za pästný súboj a hrubosť.
     
    39:28
    Z pravého krídla vystrelil Svitana, dobre postaveného Kašíka ale nezaskočil.
     
    36:56
    Tretí dvojminútový trest v zápase vyfasoval Ján Brejčák, previnil sa držaním protihráča Samuela Bučeka.
     
    36:12
    Popradskú početnú prevahu chceli najskôr využiť Coulter a Bates, narazili však na dobrú defenzívu Nitry. Najväčší rozruch vyvolala zablokovaná rana, po ktorej puk presvišťal len tesne vedľa Kašíkovej bránky.
     
    34:07
    Za hromadnú potýčku hráčov oboch celkov na ľade po predchádzajúcom faule hostí boli vylúčení hosťujúci obranca Marko Stacha a domáci útočník Ryan Dmowski, obaja dostali dvojminútové osobné tresty za pästný súboj a hrubosť.
     
    34:07
    Hra bola prerušená pre nedovolený zákrok Tomáša Hrnku, previnil sa nedovoleným bránením v hre. Po menšej šarvátke viacerých hráčov ho rozhodcovia vylúčili na dve minúty.
     
    28:30
    „Kamzíci" sa v presilovke dostali do prečíslenia, Calof ale v dobrej pozícii netrafil bránku. Následná dorážka opečiatkovala bránkovú konštrukciu z vonkajšej strany.
     
    28:08
    Sériu tvrdých kontaktov hráčov ukončilo prerušenie hry po zákroku na Tylera Coultera, ten urýchlene opustil ľadovú plochu a so šrámom zamieril do šatne. Autor faulu Miloš Bubela bol vylúčený za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, rozhodcovia mu udelili dvojminútový trest.
     
    23:49
    Bajtekovu strelu mohol do siete doraziť Buček, gól mu unikol len o centimetre.
     
    21:59
    Tomáš Záborský sa ocitol v ďalšej šanci, tentokrát sa sám rútil na Libora Kašíka. Priamu konfrontáciu zvládol lepšie hosťujúci strážca žrdí, domácemu útočníkovi nevyšla kľučka na bekhend.
     
    20:52
    Nitriansky obranca Matej Bača sa previnil napadnutím, nedovolene hral v strednom pásme. Rozhodcovia ho vylúčili na dve minúty.
     
    15:47
    Gill prihral na ľavé krídlo, odkiaľ Buček prudkou strelou opäť preveril Vaya.
     
    13:48
    Dlho sa na ľadovej ploche Ján Brejčák po návrate neohrial, vyfasoval ďalší dvojminútový trest. Previnil sa vrazením na mantinel.
     
    11:53
    Vo vlastnom oslabení unikli dvaja Popradčania, puk skončil na hornej žŕďke Kašíkovej bránky po strele z hokejky Ryana Dmowskeho.
     
    11:31
    Ján Brejčák musel hasiť nádejne vyzerajúci útok súpera, vyriešil to faulom kolenom. Rozhodcovia mu udelili dvojminútový trest.
     
    06:10
    Druhý popradský gól vyhnal z nitrianskej bránky Samiho Aittokallia, nahradil ho Libor Kašík.
     
    06:10
    2:0 – Poprad dal gól v presilovej hre! Ani to dlho netrvalo a domáci opäť skórovali. Jednoduchú kombináciu v útočnom pásme zakončil strelou z ľavej strany nekrytý RYAN DMOWSKI, brankára Samiho Aittokallia prestrelil na bližšej žrdi.

    Asistencia: Ben Betker, Andrew Calof
     
    05:45
    Róbert Bačo sa v predošlej ofenzívnej akcii previnil seknutím, rozhodcovia ho vylúčili na dve minúty.
     
    05:45
    Ádám Vay mal čo robiť, pred jeho bránkou sa strhla poriadna skrumáž. Situáciu ale zvládol a neinkasoval. Všetkému predchádzal strelecký pokus z hokejky Róberta Bača.
     
    05:03
    1:0 – Poprad dal gól! Nenápadné vniknutie do útočnej tretiny skončilo presným zásahom, „kamzíkov" poslal do vedenia PETER BATES. Puk prepasíroval do siete z bezprostrednej blízkosti bránky, využil skvelý pas z rohu klziska.

    Asistencia: Andrew Calof, Peter Bjalončík
     
    00:42
    Brincko sa ocitol úplne sám na ľavej strane, jeho strelu ešte skúšal dorážať Jendek. Aittokallio unikol inkasovaniu len veľmi tesne.

    Matej Valkár

    Branky a nahrávky: 6. Bates (Calof, Bjalončík), 7. Dmowski (Betker, Calof), 59. Dmowski (Svitana) – 46. Bačo (Buček, Cotton)


    HK Poprad: Vay (Belányi) – Betker, J. Brejčák, Brincko, Česánek, D. Brejčák (C), Turan – Dmowski (A), Coulter, Svitana – Bjalončík, Bates, Calof – Záborský (A), Jendek, Kukuča – Paločko, Mlynarovič, Peresunko – Suchý, Šotek
    Trenér: Todd Bjorkstrand

    HK Nitra: Aittokallio (7. Kašík) – Mezei (C), Cotton, Gajdoš, Kousa, Stacha, Bača, Fatul – Buček (A), Čederle, Lacka – Jackson, Bubela, Newell – Okoličány, Gill, Bajtek – Pobežal, Hrnka (A), Bačo
    Trenér: Antonín Stavjaňa

    Rozhodčí: Goga, Klejna – Valo, Durmis – Jonák

    Diváci: 2 429
    Poprad 2 4 Nitra
    #1 Středa 20.03.2024 • 18:00
    Poprad - Nitra 3:1
    #2 Čtvrtek 21.03.2024 • 18:00
    Poprad - Nitra 1:5
    #3 Neděle 24.03.2024 • 17:00
    Nitra - Poprad 0:2
    #4 Pondělí 25.03.2024 • 18:00
    Nitra - Poprad 2:1 po s.n. (3:2)
    #5 Středa 27.03.2024 • 18:00
    Poprad - Nitra 3:4
    #6 Pátek 29.03.2024 • 18:00
    Nitra - Poprad 2:0
    bahis siteleri