Kolín – Jablonec B 1:0 (kon.) | Most/Souš – Ml. Boleslav B 0:0 (kon.) | Velvary – Teplice B 1:0 (kon.)
Živanice – Hr. Králové B 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Chlumec n/C 4:2 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
4:2 (1:1)
FK Chlumec nad Cidlinou
Pátek 29.03.2024, 18:00 • Městský stadion, Ústí nad Labem • Česká fotbalová liga (B) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:07:09)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 153 diváků.
     
    Arma se po dnešní remíze Mostu s Boleslaví "B" posouvá na třetí pozici, přičemž v dalším kole jí čeká severočeské derby proti Brozanům. Chlumec pak za týden na své půdě přivítá rezervu ligových Pardubic.
     
    Máme hotovo! Ústí po vyrovnaném prvním poločase plně převzalo iniciativu a došlo k vítězství, které bychom nakonec mohli popsat i jako relativně hladké. Druhý gól Červenky totiž vzdorujícím hostům nalomil sebevědomí a domácí pak už měli vesměs jednoduchou práci.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Právě Mareš mohl odšpuntovat ještě jednu dávku domácích oslav, jenže ze zakončením ve vápně až moc dlouho otálel a umožnil Ordeltovi se vrátit do brány, která byla dlouho takřka prázdná!
     
    90+3
    Žlutou kartu po souboji o míč na středovém kruhu v samotném závěru dostává Jakub Mareš (UNL).
     
    90+2
    Závěrečné drama se dle očekávání nekoná, ústečtí hráči nedovolují sokům ohrozit Němcovu klec.
     
    90
    Střídání v týmu FK VIAGEM Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází David Černý, přichází Artem Tarasenko.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    89
    Hostům se nyní ale nedaří na gól navázat, Arma má míč pod kontrolu a zahradila svou polovinu.
    89. Petr VESELKA - 4:2
     
    89
    Chlumec nad Cidlinou právě vstřelil branku!
    Chlumečtí těsně před koncem snižují ze standardky! Malou jiskřičku naděje pro své spoluhráčem zakončením z blízkosti svatyně vykřesal střídající PETR VESELKA, na jehož míč Němec nedokázal reagovat včas – 4:2!
     
    87
    Vynucené střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Petr Staněk, přichází Petr Veselka.

    Ze hřiště byl odnešen hráč s číslem 16, nikoliv 10 – tedy Petr Staněk. Atmosféra v Ústí mimochodem houstne, jeden ze zdravotníků se totiž dostal do nevybíravé slovní přestřelky s někým na tribuně.
     
    85
    Inzultovaný hostující borec trávník opouští na nosítkách, to nevypadá ani trochu dobře.
     
    84
    Jakub Tomšík (UNL) se na pažitu neuvedl moc pozitivně a za ostrý zákrok proti jednomu z protihráčů, nejspíš Tomáši Bastinovi, nyní vidí žlutou kartu.
     
    83
    Střídání v týmu FK VIAGEM Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Adam Bouguetouta, přichází Jakub Tomšík,
    ze hřiště odchází Ismael Dao, přichází Jakub Mareš.
    82. Adam BOUGUETOUTA - 4:1
     
    82
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ordelt musí ze své brány lovit čtvrtý balón, domácí vítězství ještě v závěru pojišťuje ADAM BOUGUETOUTA! Útočník s alžírskými kořeny využil defenzivního zaváhání hostů a připisuje si svůj druhý zásah v této sezóně – 4:1!
     
    81
    Hosté to nevzdávají a chtějí rychle odpovědět, Arma je ale odmítá pustit na svou polovinu.
     
    80
    Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Tadeáš Zeman, přichází Ondřej Vaníček,
    ze hřiště odchází Roman Čáp, přichází Jan Ludvík.
    78. David ČERNÝ - 3:1
     
    78
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Máme rozhodnuto, všechny tři body dnes více než pravděpodobně zůstanou na břehu Labe! Po bleskové akci se před Ordeltem od bránícího protihráče odpoutal DAVID ČERNÝ a velmi jednoduchým zakončením se osamostatnil na čele tabulky domácích ostrostřelců – 3:1!
     
    77
    Čekání na první žlutou kartu je u konce, za faul kousek za středovou čarou jí vidí Roman Čáp (CCN).
     
    76
    Hosté promarnili šanci srovnat z rohového kopu, i nadále ovšem drží hru před Němcem a snaží si si vypracovat nějakou lepší střeleckou šanci.
     
    75
    Pokud se v posledních patnácti minutách nějak výrazně nepromění obraz hry, v Ústí máme nejspíš rozhodnuto. Domácí kontrolují dění a nepouští soky na míč.
     
    74
    Viděli jsme sérii chaotických odrazů v hostující šestnáctce, Chlumečtí ovšem nakonec včas dostali balón pod kontrolu a nedovolili soupeřům další zásah.
     
    73
    Labík pronikajícího Hyčku na křídle zastavil jen za pomoci faulu, následuje domácí standardka.
     
    71
    V Ústí mohlo být rozhodnuto! Dao se zničehonic blýskl parádní prudkou střelou pod břevno, kterou ale výborný Ordelt nataženou rukou vytěsnil nad bránu! Krásný zákrok!
     
    70
    Staněk zkusil štěstí z hodně složité pozice, odkud měl minimální šanci na úspěch. Němec padl do dráhy jeho střely na přední tyč a zastavil jí.
     
    69
    Adekuoroye bude zřejmě nějakou dobu ze hry, se šrámem nad obočím se pomalu přesouvá ke střídačce a bude si vyžadovat péči domácích zdravotníků.
     
    68
    Chlumečtí jsou od inkasovaného gólu opaření a dopředu se jim nedaří vymyslet nic, co by domácí defenzívu aspoň trochu zaskočilo. Němec je bez práce.
     
    67
    Ústecké ofenzivní snahy minimálně na pár sekund ukončuje nepovedený centr, který spadl až za bránu.
     
    65
    Černý si naběhl přesně na přihrávku na hranu vápna, jenže jeho následná střela z voleje postrádala patřičnou razanci. Ordelt míč hravě zkrotil.
     
    64
    Rozhodčí trochu smolně zastavil vznikající domácí akci po faulu na Adekuoroyeho, tady nejspíš mohl ponechat výhodu. Místo toho uvidíme volný kop.
     
    63
    Březina od své brány nakopl míč až na druhou stranu hřiště, kde se pak snažil před Ordelta prorazit Dao. Dotěrný Finěk ho ale odmítl pustit dopředu.
     
    61
    Arma nyní drží hru na středu hřiště, opatrně kombinuje a snaží se Chlumeckým přijít na kloub.
     
    60
    No, teď ovšem měli ústečtí hráči štěstí! Labík vyrazil do brejku po straně a narýsoval dlouhý křižný pas na nabíhajícího Bastina, který byl sice přesný, ale chyběl mu důraz. Než míč k protihráči doklouzal, byl u něj vracející se obránce.
     
    58
    Bastin si v souboji o letící míč za středovým kruhem počínal nedovoleně, faulovanému Březinovi pomáhá zpět na nohy Adekuoroye. Karta zůstává v kapse.
     
    57
    Zeman si pohlídal Bouguetoutu a nedovolil mu si po křižném pasu pořádně zpracovat míč, obratem se ozval hvizd sudího a ofsajdový praporek šel nahoru.
     
    56
    Hosté jsou pod tlakem, Arma je na koni a snaží se kout železo, dokud je stále žhavé. Ordelt musí být ve střehu, teď bude čelit dalšímu rohovému kopu.
    54. Marek ČERVENKA - 2:1
     
    54
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Receptem na chlumeckou obranu jsou dnes podle všeho rychlé brejky, domácí se vrací do vedení! Z bezprostřední blízkosti malého vápna se znovu prosazuje nehlídaný MAREK ČERVENKA, jehož lehká teč nastřeleného míče z pravé strany proklouzla za bezmocného Ordelta – 2:1!
     
    53
    Spychka byl při plnění defenzivních povinností faulován, proti pravidlům se provinil nejspíš Bastin. Za malý moment uvidíme rozehrávku v podání Němce.
     
    52
    Ústečtí velmi rychle rozebrali další rohový kop Chlumce, který se nicméně nadále drží v útoku.
     
    50
    Hyčka krátce po kontaktu s Čápem spadl na trávník v chlumeckém vápně, rozhodčí ale nechává hru běžet dál. Pokutový kop aspoň zatím neuvidíme.
     
    49
    Červenka se na křídle ujal míče a vystartoval dopředu, jeho následný pozemní centr před Ordelta ale hosté bez výraznějších komplikací uhasili.
     
    48
    Dění se přelilo na druhou stranu. Čičovský se přihrávkou za hostující defenzívu pokusil připravit šanci pro Černého, ke kterému se ale míč nedostal.
     
    47
    Chlumečtí mají v úvodu více ze hry. Na střelu zpoza vápna nyní vsadil Čáp, jehož dalekonosné zakončení ovšem zasáhlo jen bránícího obránce Army.
     
    46
    V Ústí nad Labem se rozběhl druhý poločas. Ani jeden trenér během pauzy nepřikročil ke změnám v sestavě, na hřišti tak jsou stejné jedenáctky jako dosud.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pasáž je na ústeckém Městském stadionu minulostí, oba týmy se do kabin vrací za nerozhodného stavu. Domácí se po slabém vstupu do zápasu rychle oklepali a šli do vedení díky trefě Červenky, na kterou pár minut před přestávkou odpověděl Bastin. Opticky celkem vyrovnaný duel je tak stále otevřený a my se můžeme těšit na to, co nám nabídne druhá půle.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:05.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Stačilo pár čísel a smolný vlastní gól by byl na světě! Další pas do vápna z Fiňkovy dílny si jeden z bránících protihráčů málem nedopatřením tečoval do vlastní brány, balón projel jen několik centimetrů vedle zadní tyče! Bylo to těsné!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jen minutu.
     
    44
    Ústečtí přesunuli hru na hostující polovinu a přihrávkami se v závěru snaží zlomit chlumeckou obranu.
     
    43
    Od Bastinova gólu sledujeme vesměs nevýraznou podívanou, oba týmy se v útoku trápí.
     
    42
    Finěk si tentokrát na levé straně nedokázal zpracovat balón, který tak zajel až za zadní čáru.
     
    41
    Arma dostala šanci rychle odpovědět z celkem nadějné standardky, jenže míč uvázl na hostující zdi.
    40. Tomáš BASTIN - 1:1
     
    40
    Chlumec nad Cidlinou právě vstřelil branku!
    Do přestávky nejspíš půjdeme za vyrovnaného stavu, tentokrát už centr do vápna přinesl ovoce! Z levého křídla letící míč před Němcem parádně vystihl kapitán Chlumce TOMÁŠ BASTIN, který jej následně navzdory poraněné hlavě krásně nasměroval do bližšího horního rohu – 1:1!
     
    38
    První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Chlumec kontroluje míč na své polovině a brání se aktivnímu pressu ze strany hráčů v modrých dresech.
     
    37
    Tohle nebylo vůbec špatné. Červenka se blýskl pěkným pasem za obranu, který převzal Černý. Ten ovšem ze složité pozice zakončil vedle zadní tyče.
     
    36
    Chlumec se nenechal odradit a zkouší to dál, o exekuci jeho dalšího rohu se nyní postará Čáp.
     
    35
    Hosté o sobě po delší době dali vědět v útoku. Na Fiňkův centr si před Němcem naskočil Bastin, jehož slabou teč ale gólman hravě zneškodnil.
     
    34
    Další domácí výpad zhatila nepovedená souhra na křídle, balón po nepřesné přihrávce zajel za hranici hřiště. Chlumečtí tak budou vhazovat.
     
    33
    Ústečtí nyní rozvážně kombinují na své polovině a přemýšlí, kudy by se mohli vydat zpět dopředu.
     
    32
    Ať už se teď Černý snažil o cokoliv, nevyšlo mu to. Balón opět spadl za Ordeltovu svatyni.
     
    31
    Gól číslo dva teď byl jen pár centimetrů daleko! Chlumecká defenzíva si nepohlídala prostor u levé tyče a pustila do něj ostrostřelce Daa, který po zachycení míče z opačné strany obratem zakončil do nohy gólmana! Pěkný zákrok!
     
    30
    Máme za sebou skoro půl hodiny hry. Dění teď patří hlavně domácím, Ordelt musí být ve střehu.
     
    28
    Balón z dílny Bastina, který se na trávník vrátil s obvázanou hlavou, zachytila ústecká obrana.
     
    27
    Dao krátkou přihrávkou vysunul do vápna Černého, kterého si ale skvěle pohlídal Zeman a nedovolil mu zakončit. Domácí jsou nicméně stále vepředu.
     
    26
    Arma se po delší době dostala do útoku, kde její souhru po pár vteřinách ukončil postranní sudí: ofsajd.
     
    25
    V posledních minutách mají více ze hry hosté, kterým se ale nedaří zlomit pevnou ústeckou obranu. Spoluhráči nyní Němcovi výrazně usnadňují život.
     
    24
    Čáp provedl dlouhé vhazování v pozici vedle domácí šestnáctky, balón se pak z chumlu těl odrazil za bránu. Hra bude pokračovat rozehrávkou Němce.
     
    23
    Chlumec kombinuje na křídle, aktivně bránící Ústečtí protihráčům nenechávají moc prostoru.
     
    22
    Sledujeme vesměs vyrovnanou podívanou, hra se momentálně drží na středu bitevního pole.
     
    20
    Hosté balón od praporku poslali přímo do ohně, kde se jej ale jako první ujal jeden ze soků a odkopl ho daleko od své svatyně. Němec tak zůstal v klidu.
     
    19
    Chlumec se vrací zpět do hry. Čáp se prodral kolem dvou protihráčů a následným balónem do vápna zasáhl Březinu, čímž pro svůj tým vybojoval roh.
     
    18
    Zeman s podivem kouká na Spychku, který se po souboji s ním s křikem svalil na trávník. Rozhodčí celou situaci vcelku rychle posoudil ve prospěch Ústí.
     
    17
    Adekuoroye přihrávkou přes křídlo vysunul do útoku Daa, jehož následný centr vyhasl na hostující defenzívě. Ústečtí nicméně aspoň získali rohový kop.
     
    16
    Domácí po slabém vstupu do utkání přeřadili na vyšší rychlost, nyní udávají tempo hry a hledají skuliny v hostujícím rozestavení. Chlumec se jen brání.
     
    15
    Ofenzivní snahy Army na moment přerušuje útočný faul Daa, který poslal na trávník Zemana.
     
    13
    Chlumečtí tentokrát domácí výpad zastavili včas, Finěk bude za malou chvíli vhazovat vedle svého vápna. Uvidíme, zdali si Ústí vybojuje míč zpět.
    12. Marek ČERVENKA - 1:0
     
    12
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Občas stačí jeden rychlý brejk a ofenzivní zmar je rázem minulostí! Armu na konci dvanácté minuty posílá do vedení MAREK ČERVENKA, který zachytil skvělou přihrávku za obranu, naběhl až do hostujícího vápna a padajícím balónem pokořil vysunutého Ordelta – 1:0!
     
    11
    Stále čekáme na nějakou první výraznější gólovou šanci. Ústečtí se zatím v útoku trápí, Ordelt dosud čelil jen jedinému pořádnému zakončení.
     
    9
    Hostující kapitán Bastin míří do zámezí v doprovodu zdravotníka, Chlumec bude dočasně v deseti.
     
    8
    Arma byla postranním sudím přistižena v postavení mimo hru, hosté si velmi rychle berou míč zpět.
     
    7
    Chlumec po faulu získal standardku na křídle. Následoval prudký centr, přičemž skákající balón zaplul vedle zadní tyče. Němec tak bude odkopávat.
     
    5
    Hra je v Ústí hodně otevřená a přelévá se z jedné strany na druhou. Z hrany domácí šestnáctky zkusil štěstí Staněk, jehož rána zamířila nad břevno.
     
    4
    Ordelt si na své konto zapisuje první úspěšný zákrok, zakončení jednoho z domácích z pravé strany vyrazil mimo nebezpečí. Jeho spoluhráči táhnou do útoku.
     
    3
    Severočeši ubránili první roh svých soupeřů, se kterými začínají pomalu ale jistě srovnávat krok.
     
    2
    Chlumečtí mají v úvodních sekundách více ze hry, drží míč ve své moci a tlačí se zpět před ústeckou bránu.
     
    1
    Hostům se hned zkraje utkání vyplatil kvalitní pressing. Z křídla se pokusil míč před Němce nasměrovat Zeman, jehož nabídky ovšem nikdo nevyužil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop obstará Arma, jdeme na věc!
     
    Oba týmy opožděně nastupují na hřiště, domácí ve světle modrých a hosté v bíločervených dresech.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný páteční podvečer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Němec – Březina, Richter, Dao, Černý, Bouguetouta, Hyčka (C), Červenka, Čičovský, Spychka, Adekuoroye.
    Náhradníci: Četverik – Mareš, Uličný, Tarasenko, Tomšík, Kaleniuk, Severa.
    Trenér: Daniel Sochor.

    FK Chlumec nad Cidlinou: Ordelt – Finěk, Rudavskyi, Kopáč, Řezníček, Soukeník, Zeman, Labík, Bastin (C), Staněk, Čáp.
    Náhradníci: Brát – Doležal, Vaníček, Dvořák, Veselka, Ludvík.
    Trenér: Tomáš Hrabík.

    Rozhodčí: Melichar – Hodek, Dohnal.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím utkání bude Vít Melichar z Kolína, který dnes v Ústí načne třetí desítku odpískaných kariérních duelů ve třetí nejvyšší soutěži. Jeho asistenty budou pánové Jakub Hodek a Lukáš Dohnal.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Chlumečtí sice budou hrát roli mírného outsidera, domácí by je ale neměli podcenit. Už v prvním vzájemném střetnutí v této sezóně totiž museli kousat porážku 2:1, když na góly Kneifela a Kejře odpověděl jen Černý. Uvidíme, který klub se bude radovat dnes.

    3. 9. 2023: Chlumec n. C. – Ústí n. L. 2:1 (0:0)

    Branky: 48. Kneifel, 85. Kejř – 88. Černý.

    Žluté karty: 12. Bastin (CCN), 38. Kejř (CCN), 81. Weis (CCN), 90. Řezníček (CCN), 90+2. Brát (CCN) – 32. Čítek (UNL), 41. Hudec (UNL), 63. Spychka (UNL).

    FK Chlumec nad Cidlinou: Brát – Veselka (C), Kopáč, Kneifel (70. Slavík), Řezníček, Krčál, Čáp (77. Weis), Kejř (90+1. Ráliš), Labík (90+1. Petráň), Doležal, Bastin.
    Hlavní trenér: Tomáš Hrabík.

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Němec – Hudec, Čítek (C), Chodora (75. Kubín), Zoubele, Černý, Dao (57. Kučera), Trenda, Čičovský, Spychka, Benda.
    Hlavní trenér: Branislav Sokoli.
     
    FK CHLUMEC NAD CIDLINOU (6. místo)
    19 Z, 8–5–6, 35:32 (+3), 29 bodů

    Chlumečtí v posledním kole překvapili a vyšlápli si na papírového favorita ze Záp. Napínavé a vyrovnané utkání bylo dlouho otevřené, než na Labíkův gól z první půle krátce před koncem navázal ze standardky Havel a definitivně pojistil výhru svého celku – 2:0.

    Svěřenci kouče Hrabíka tak stále drží krok s tabulkovým sousedem z Brozan, kterého dnes mohou předběhnout. Klub z městysu na břehu Ohře má totiž na ně jen jednobodový náskok. Podaří se hostům se dnes stát prvním týmem, který na jaře uspěl pod Střekovem?

    Poslední výsledky Chlumce
    24. 3.: Chlumec n. C. – Zápy 2:0
    16. 3.: Přepeře – Chlumec n. C. 3:2
    10. 3.: Chlumec n. C. – Velvary 0:0

    Nejlepší střelci Chlumce
    Tomáš BASTIN – 19 Z, 7 branek
    Tomáš LABÍK – 13 Z, 6 branek
    Roman ČÁP – 19 Z, 4 branky
     
    FK VIAGEM ÚSTÍ NAD LABEM (4. místo)
    19 Z, 10–4–5, 31:22 (+9), 34 bodů

    Ústečtí fotbalisté se dnes večer budou snažit prodloužit svou domácí vítěznou sérii na tři zápasy. Poté, co před dvěma týdny přetlačili béčko Hradce 2:1, si v dosud posledním odehraném utkání poradili s mladíky Liberce. K výsledku 2:0 jim tehdy krom gólu ostrostřelce Černého pomohl i vlastní zásah Pennera.

    Na jaře dosud neporažená Arma se tak stále drží ve vyšších patrech tabulky, boj o postup je ovšem vzhledem k propastné desetibodové ztrátě na Velvary nejspíš jen fantazií. Naděje nicméně umírá poslední a červnová cílová rovinka je ještě daleko.

    Poslední výsledky Ústí
    22. 3.: Ústí n. L. – Liberec "B" 2:0
    15. 3.: Ústí n. L. – Hr. Králové "B" 2:1
    8. 3.: Ústí n. L. – Ml. Boleslav "B" 2:2

    Nejlepší střelci Ústí
    David ČERNÝ – 19 Z, 9 branek
    Ismael DAO – 19 Z, 9 branek
    Čtyři hráči – 2 branky
     
    Příjemný sváteční pátek u sledování ČFL! Dnešní bohatý program ve skupině B uzavře atraktivní duel mezi Ústím nad Labem a Chlumcem nad Cidlinou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky: 12. Červenka, 54. Červenka, 78. Černý, 82. Bouguetouta – 40. Bastin, 89. Veselka

    Karty:   84. Tomšík (UNL), 90+3. Mareš (UNL) – 77. Čáp (CCN)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Němec – Březina, Richter, Dao (83. Mareš), Černý (90. Tarasenko), Bouguetouta (83. Tomšík), Hyčka (C), Červenka, Čičovský, Spychka, Adekuoroye.
    Náhradníci: Četverik – Uličný, Kaleniuk, Severa.

    Trenér: Daniel Sochor.

    FK Chlumec nad Cidlinou: Ordelt – Finěk, Rudavskyi, Kopáč, Řezníček, Soukeník, Zeman (80. Vaníček), Labík, Bastin (C), Staněk (87. Veselka), Čáp (80. Ludvík).
    Náhradníci: Brát – Doležal, Dvořák, Veselka.

    Trenér: Tomáš Hrabík.

    Rozhodčí: Melichar – Hodek, Dohnal.

    Diváci: 1 153
    bahis siteleri