Vyškov – Chomutov 2:5 (kon.) | Tábor – Havířov 4:1 (kon.)
konec
HC Tábor
4:1 (1:1, 1:0, 2:0) Stav série: 1:2
AZ Havířov
Neděle 07.04.2024, 18:002. liga • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý nedělní večer, společně dnes budeme sledovat třetí zápas semifinálové série mezi Táborem a Havířovem.
     
    Dosavadní průběh série

    Série začala dvěma zápasy v Havířově. Nyní se přesouvá na jih Čech, kde sice bude mít Tábor výhodu domácího prostředí, jenže soupeř do zápasu půjde s tím, že má na kontě již dvě výhry.

    Tu první vybojoval ve středu, v poměrně těsném zápasu ale zvládl první a třetí třetinu a došel si pro výhru 4:2.

    1. zápas série:

    Branky a nahrávky: 3. Valenta (Antoníček, Ćmiel), 5. Kratochvil (Vosátko), 33. Franek (Kratochvil, Bednář), 47. Kratochvil (Pawliczek, Spratek) – 17. Krliš (Hajič), 21. Hubata (Šulek, Zeman).

    Rozhodčí:Maťašovský, Maršálek – Bezděk, Augusta. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Góly v oslabení: 0:0 Střely: 19:38. Diváci: 1 647.

    Druhý zápas potom nabídl poměrně jednoznačnou podívanou. Domácí Havířov se v útoku činil a po dvou třetinách vedl již 5:1. Tak také skončil samotný zápas, ve třetí periodě už ani jeden z celků branku nepřidal. Havíři tak mohli oslavit zisk druhého zápasu.

    2. zápas série:

    Branky a nahrávky: 13. Bednář (Spratek, Klimša), 17. Klimša (Franek, Kunc), 21. Mrva (Klimša, Kunc), 29. Franek (Kunc, Bednář), 36. Franek (Haas), 26. Matušík (A. Zeman, Hajič).

    Rozhodčí: Šudoma, Gebauer – Veselý, Frais. Vyloučení: 6:6 Využití: 3:0. Góly v oslabení: 0:0. Diváci: 1 859.
     
    A co zaznělo před zápasem?

    "Soupeře určitě poženou fanoušci, chodí tam hodně lidí, což je super, protože v takové atmosféře se hraje dobře a já myslím, že to pomáhá i hostujícímu týmu," uvedl pro klubový web trenér Jiří Raszka.

    "Bude nutné se soustředit na hru dozadu, abychom eliminovali šance Havířova, a věřit si, že sami góly dáme. Důležité je jít také štěstí naproti a budeme doufat, že se to v neděli zlomí," uvedl v rozhovoru pro klubový web táborského týmu Richard Lobo, jeden z trenérů Jihočechů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Tábor: Žajdlík (Gába) – Hubata, Gajdolín, Hajič, Suchánek, K. Černý, Říha, Plášil – Krliš, Milfait, J. Duda – A. Zeman, Matušík, Zadražil – Nevšímal, Severa, Huna – Šulek, Prášek, Zíb.
    Trenér: Jakub Grof

    AZ Havířov: Šimonů (Sachr) – Kunc, Ficek, Valenta, Ščurek, Vosátko, Michálek, Ševčík – Apolenář, Bednář, Ćmiel – Kratochvil, Spratek, Pavlík – Karafiát, Antoníček, Mrva – Franek, Haas, Křivohlávek – Klimša.
    Trenér: Jiří Raszka

    Rozhodčí: Hlinka, Čáp – Hradil, Sýkora.
     
    Oba celky už jsou nastoupeny na hrací ploše, zbývá pár okamžiků do vhození úvodního buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První táborská formace se do pásma dostala jako první. Na přihrávku před brankou pak číhal Matušík, ale nedostal ji.
     
    00:45
    A od prvních minut jsou slyšet také táborští příznivci, kteří budou chtít svůj tým dohnat za prvním bodem v sérii. Mezitím se bude vhazovat po levé ruce domácího gólmana.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Jan Milfait – 2 min., vražení na hrazení.
     
    01:10
    Marcel Kunc vyslal z vrcholku kruhu celkem zajímavý pokus, ten ale končí pouze na připraveném betonu Žajdlíka, který si připisuje druhý zákrok v tomto utkání.
     
    01:35
    Havířov právě vstřelil branku! Havířov využívá přesilovku a jde brzy do vedení! MARCEL KUNC vyslal od modré čáry dobrou střelu, před brankou do ni ještě lépe sáhl TOMAS FRANEK a domácí gólman nestačil reagovat. Asistence: Marcel Kunc, David Klimša.
    01:35 Tomáš FRANEK - 0:1
     
    02:03
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Petr Ščurek – 2 min., držení.
     
    02:10
    A možnost využít přesilovou hru aktuálně mají také táborští hokejisté. Havířov ale napoprvé po vhazování vyhazuje.
     
    02:54
    Karel Plášil dostal nabito na modrou čáru, odkud vzal celou situaci na sebe. Jeho pokusu navíc clonilo hned několik hráčů před brankou, nicméně Šimonů měl nyní štěstí a puk ho trefil, následně pak těsně vyplaval vedle levé tyčky.
     
    03:15
    A o chvíli později přispěchal se střelou také Jakub Matušík. Ani jeho pokus hostující gólman nepustil za svá záda, byť se zákrokem měl velké problémy. Naštěstí pro něj ale nebyl nikdo kolem, kdo by mohl dorážet.
     
    04:03
    Ščurek se vrací zpět na ledovou plochu a rovnou se zapojil do obranné činnosti svého celku.
     
    04:43
    Jiří Severa vystřelil z větší vzdálenosti, následně se o dorážku pokusil u levé tyčky z gólmanova pohledu ještě Jakub Suchánek. Ani on ale nedokázal kotouč procpat za brankovou čáru. Vedení hostujícího celku tak zatím stále trvá.
     
    05:11
    Petr Ščurek zkusil nahodit kotouč na Žajdlíka na opačné straně. Jeho pokus ale zastavil první bránící hráč, od kterého se kotouč odráží do rohu ledové plochy.
     
    06:12
    David Klimša měl kotouč v držení za soupeřovou brankou. Následně ho zkoušel procpat před brankoviště, puk se ale odrazil pouze k Žajdlíkovi, který ho okamžitě přikryl pod svou rukavici. Bude se tak vhazovat.
     
    06:48
    Jan Milfait to udělal velmi dobře! Hezky se zbavil protihráče, následně uvolnil spoluhráče na modré čáře, který toho využil ke střele. Dalekonosný pokus ale Šimonů drží napoprvé a jistě ve výstroji.
     
    07:20
    Tomáš Franek na opačné straně vytasil spíše propagační pokus od mantinelu. Žajdlík ho ale raději nerozehrával, viděl totiž dojíždějící hráče v bílých dresech.
     
    07:54
    Rudolf Huna si najížděl pro přihrávku za středový kruh, jenže přihrávka, která by ho vyslala do úniku, nakonec nebyla úplně přesná. U kotouče naopak zůstává Havířov.
     
    08:43
    Táborští hokejisté zvládli ubránit drobný nápor hostujících hráčů a nyní to jsou oni, kdo se s kotoučem žene před soupeřovu branku.
     
    08:55
    Nepřesná rozehrávka havířovského celku vrátí hru před Daniela Šimonů. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    09:43
    Ondřej Šulek viděl dobře postaveného spoluhráče před brankou, nakonec na něj ale kotouč nepropasíroval. Tentýž hráč poté nepřihrál přesně na modrou čáru. Tábor se ale na kotouči udržel a bude znovu tlačit na svého soupeře.
     
    10:12
    Jihočeši mohou zcela jistě litovat brzo inkasované branky, momentálně jsou ale lepším týmem a snaží se o vyrovnání. Tak budeme sledovat, zda se jim to povede, kotouč do pásma nyní zavezl Jiří Severa.
     
    10:45
    Karel Plášil si vyměnil kotouč na modré čáře právě se Severou. Ten následně vypálil a jeho pokus nebyl vůbec špatný. Šimonů jej dokázal na poslední chvíli vyrazit za pomoci vyrážečky.
     
    11:23
    Nápor domácích hráčů pokračuje. Z obranné řady dobře vystoupil Matěj Zadražil a zabránil tak rozvíjející se havířovské akci, naopak v pásmu opět Tábor.
     
    11:58
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Matouš Ćmiel – 5 min. + OK, vražení na hrazení.
     
    12:05
    Mohli jsme mít srovnáno! Kotouč se odrazil velmi příhodně do slotu, kam si najížděl Jan Duda. Ten se s tím nepáral, napřáhl a vystřelil. Bohužel pro něj a jeho tým ale zcela minul brankovou konstrukci!
     
    12:10
    Jakub Matušík si dobruslil až na modrou čáru, odkud vystřelil. Jeho pokus ale nebyl příliš přesný a skončil stejně pouze na výstroji Karla Plášila, který se snažil clonit před brankou.
     
    12:25
    Jan Milfait měl na hokejce také vyrovnávací branku! Jiří Severa mu přihrál na opačnou stranu hřiště, odkud zamířil Milfait na vzdálenější tyčku, kterou jen opravdu těsně minul!
     
    13:18
    Tábor právě vstřelil branku! Domácí fanoušci se radují, jejich tým totiž srovnává gólový stav! Do dobré příležitosti se dostal nedaleko branky JIŘÍ SEVERA, který v rychlosti dokázal usměrnit kotouč za brankářova záda. Asistence: Tomáš Hubata.
    13:18 Jiří SEVERA - 1:1
     
    14:34
    Tlak domácího celku, stejně jako jeho přesilová hra, pokračuje. Uvidíme, zda se dočkáme také prvního vedoucího gólu jihočeského celku.
     
    15:10
    Jan Milfait vyslal přihrávku přes osu útočného pásma, jenže ta nebyla z těch nejpřesnějších a havířovským hráčům se ji podařilo zblokovat. Havíři následně vyhazují kotouč přes všechny čáry až k Žajdlíkovi.
     
    15:34
    Domácí fanoušci aktuálně nejsou spokojeni s výroky rozhodčími, kteří aktuálně dvakrát nevylučovali z havířovských řad. Přesilovka domácího celku ale ještě chvíli potrvá, nemusí je to tedy mrzet tolik.
     
    16:23
    Václav Krliš přeberal přehrávku, rychle najel zhruba na vrcholek levého kruhu z gólmanova pohledu a vypálil. Jeho pokus Šimonů dobře viděl a stihl včas zasáhnout, kotouč po jeho zákroku končí v rohu ledové plochy.
     
    17:12
    Šimon Kratochvil stál z pohledu domácích nebezpečně před brankou, dorážet ale nestihl. Dalekonosnou střelu totiž stihl Matěj Žajdlík na ledě přikrýt pod rukavici. Bude se vhazovat po delší době před táborským gólmanem.
     
    18:23
    Lukáš Bednář se obtočil s kotoučem a následně vystřelil na vzdálenější tyč. Žajdlík na jeho pokus dobře viděl a neměl problém s jeho vyražením mimo dosah hostujících hráčů.
     
    18:53
    Tábor se přesunul s kotoučem do útočného pásma, jenže v dlouhém boji u mantinelu o puk záhy přišel. Havířov to tak opět bude zkoušet v útočném pásmu.
     
    19:34
    Daniel Šimonů si poradil se střelou ze středního pásma. Navíc následně byli domácí přistiženi v ofsajdovém postavení, které vrací hru do neutrální zóny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Viděli jsme rychlou branku havířovského celku, který se trefil v početní převaze. Tábor měl potom navrch a byl aktivnějším týmem, dočkal se tak vyrovnávací trefy taktéž v přesilové hře. Dobré šance měl za domácí také například Milfait nebo Duda, ty však zůstaly neproměněny. Po dvaceti minutách tak máme srovnáno 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Jako první se kotoučem ujali táborští hokejisté, do zakončení se zkoušel skrze soupeřovu přesilu dostat Tomáš Hubata, jenže bez úspěchu. Proti obráncům neprošel.
     
    21:11
    Tomáš Franek si najížděl před branku soupeře, kde ho také trefil kotouč, a to konkrétně do jeho bruslí. Od nich se nicméně odráží mimo dosah havířovských hráčů a Tábor již přemisťuje hru na opačnou stranu kluziště.
     
    21:34
    Rudolf Huna dostal kotouč na morou útočnou čáru, odkud pálil Tomáš Hajič. Jeho pokus ale Šimonů po celou dobu letu kontrolovat, následně tak nemohl mít problém s jeho zneškodněním.
     
    22:31
    Jihočeský celek se stále drží v útočném pásmu a snaží se o branku, která by ho poslala do vedení. Střelecký pokus jsme ale v uplynulých okamžicích neviděli.
     
    23:01
    Tak až nyní. Daniel Šimonů ale nemá s nízko letícím kotoučem problém. Schoval ho do lapačky a zanedlouho se tak bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    23:23
    Daniel Spratek nyní trestuhodně nevyužil přečíslení v poměru tři na dva! Od spoluhráče dostal solidní přihrávku do tandemu, jenže z ideální pozice pak kotouč poslal jen vysoko nad horní tyčku!
     
    24:32
    Jakub Matušík neuspěl se svou přihrávkou na některého z lépe postavených spoluhráčů. Následně se na opačnou stranu dostali havířovští hráči. Do střely z pravého křídla se pak jmenovitě dostal Lukáš Bednář. Proti jeho střele k tyči neměl ale Žajdlík žádné problémy.
     
    25:10
    Pohledná kombinace táborského mužstva neskončila zakončením zblízka branky, o které si říkala. Jeden z obránců hostů totiž soupeři dobře nadzvedl hokejku a tím pádem ho nepustil do zakončení.
     
    25:10
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Jan Milfait – 2 min., hákování.
     
    25:45
    Jihočeský celek si zatím vysloužil potlesk svých fanoušků, chvíli po vhazování totiž vyhodil kotouč ze svého pásma a šetří tak cenné vteřinky z oslabení.
     
    26:13
    Tomáš Franek využil nyní velkého prostoru, a tak mohutně napřáhl a zkusil své štěstí. Kotouč ve velké rychlosti ale zastavil až mantinel za Žajdlíkovou brankou.
     
    27:10
    Jan Milfait se vrací na ledovou plochu. Kromě zmíněné Frankovi šance si Havířov v početní převaze nevytvořil výraznější šanci.
     
    27:54
    Jakub Matušík si sice šikovně našel prostor, jenže poté nebyl už v optimální pozici pro střelu. Přesto zkusil své štěstí, Šimonů ale nemohl mít s tímto pokusem probléme. Kotouč drží v rukavici a vše se připravuje k vhazování.
     
    28:34
    Havířov se nyní dokázal osvobodit a vymanil se ze sevření ve vlastním obranném pásmu. Kotouč pod kontrolou ale stále nemá.
     
    29:21
    Matěj Zadražil nabruslil s kotoučem do útočného pásma, jenže potom stál proti trojnásobné přesile, neboť jeho spoluhráči ještě střídali. Tábor se ale potom i tak udržel v pásmu a připsal si další střelu. I tentokrát ale havířovský gólman pohotově zasahuje.
     
    29:39
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Jan Nevšímal – 2 min., faul kolenem.
     
    30:11
    Pokus o rychlou rozehrávku směrem dopředu nebyl od domácího celku úspěšný, kotouč skončil pouze na zakázaném uvolnění.
     
    30:45
    Jiří Karafiát si nabruslil pro kotouč, který se k němu pomalu klouzal po vhazování. Následně Karafiát vystřelil, ale jeho pokus Žajdlíka nikterak neohrozil, domácí gólman drží střelu v lapačce.
     
    31:02
    Havířov se zatím neusadil na delší dobu v útočném pásmu, Tábor se nyní dokázal znovu osvobodit a ušetřil cenné vteřiny. Jakub Michálek pak navíc trefil od modré čáry jen prvního clonícího hráče.
     
    31:39
    Táborští hokejisté jsou v plném počtu a početní nevýhodu tak přežili bez větších komplikací. Havířov se ale stále drží v útočném pásmu, tak uvidíme, zda něco vymyslí.
     
    32:34
    Nyní sledujeme pasáž, kdy je sice havířovský celek v útočném pásmu, střelu na branku si ale nepřipsal, neboť o kotouč se bojuje především u mantinelů.
     
    33:10
    Petr Ščurek byl zřejmě tím, kdo se dostal do střeleckého pokusu z vrcholku kruhu. Jeho pokus sice Žajdlíka musel trochu vyděsit, nicméně puk skončil nad horní tyčkou.
     
    33:45
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Jan Nevšímal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    34:02
    I další početní nevýhodu začíná domácí celek dobře, tedy vyhozením kotouče přes všechny čáry až k Danielovi Šimonů.
     
    34:34
    A Jihočeši se osvobozují také podruhé, tentokrát to byl Petr Zíb, kdo vyhodil kotouč o mantinel až k hostující svatyni.
     
    35:02
    Daniel Spratek měl na hokejce vedoucí branku pro svůj celek! Před brankou dostal strašně moc prostoru, kotouč si zpracoval, jenže pak trefil pouze horní tyč, od které se kotouč odrazil zpět na brankoviště. Nikdo z hráčů v bílých dresech ho ale doklepnout nestihl. Největší šance této havířovské přesilovky!
     
    35:31
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Tomáš Hubata – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    35:59
    Tomáš Franek zakončoval po rychlé kombinaci, jenže zařízení zblízka netrefil. Přesilovka pět na tři Havířovu již skončila, nicméně ta standardní bude ještě trvat!
     
    36:11
    Tábor právě vstřelil branku! Obrovská radost domácího celku, který sice kvůli vyloučením nebyl v posledních minutách aktivnějším celkem, ale skóruje! A to ze samostatného úniku, do kterého se dostal MATĚJ ZADRAŽIL. Kotouč si dal na forhend a z něho pak před brankou zavěsil přesně pod horní tyč! Asistence: Tomáš Hajič.
    36:11 Matěj ZADRAŽIL - 2:1
     
    37:12
    Lukáš Bednář se v přesilové hře, která pokračuje, přesunul z pozice útočníka k modré čáře. Odtud pak vyslal střelu z příklepu, kterou ale Žajdlík viděl a následně ji schoval na první dobrou v rukavici.
     
    37:31
    Tomáš Hubata se vrací zpět na ledovou plochu, rovnou naskočil a zapojil se do obranné činnosti svého celku.
     
    38:20
    Poté už ale kotouč sbírají hráči v modrých dresech. Do útoku se ale ještě nedostávají, neboť by se vystavili ofsajdovému postavení.
     
    38:58
    Jan Nevšímal mohl těžit z nepřehledné situace před brankou. Kotouč se totiž příhodně odrazil právě k němu, jenže následně táborský útočník poslal puk jen do připravené výstroje Daniela Šimonů!
     
    39:34
    Jihočeské hokejisty vedoucí gól očividně nakopl. Nyní se znovu tlačí do útoku.
     
    39:40
    Sledujeme poměrně klidnější dění na ledě, do zakončení se zkoušel dostat akorát Jakub Mrva, jehož pokus domácí nadzvedli vysoko do ochranné sítě.
     
    39:47
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Marcel Kunc – 2 min., držení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství je za námi. A nabídlo celkem zajímavý průběh, kdy především kvůli zbytečným vyloučením z řad domácího celku byl aktivnější Havířov. Jenže své dobré šance v početních převahách neproměnil, naopak v neúměrném počtu hráčů na ledě inkasoval. Do úniku se totiž dostal Matěj Zadražil, který jej proměnil neomylně a poslal svůj tým do vedení. Havířov tak bude muset v závěrečné třetině náskok stahovat.
     
    Oba celky se již sjíždějí na ledové ploše. Třetina, která dost možná nabídne rozuzlení zápasu, za malý moment začne!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Jako první se do útočného pásma pokusil vstoupit Tábor, jenže se dostal pouze do ofsajdového postavení. Chvíli potom už ale Jihočeši kombinují, hrají totiž v přesilové hře, kterou si přenášejí z předešlé periody.
     
    41:12
    Šimonů si nyní musel poradit hned se dvěma střelami. Betony vyrazil dalekonosný pokus od modré čáry, zblízka pak povyjel proti Matušíkovi a jeho střelu udržel před brankovou čárou svým ramenem.
     
    41:45
    Jakub Suchánek se zapojil do útoku a sám ujížděl po pravém křídle do zakončení. Jeho následný pokus ale gólman Havířova kryje a i tentokrát drží kotouč před brankovou čarou.
     
    42:50
    Tábor právě vstřelil branku! A máme tu třetí, velmi důležitou branku domácího týmu! TOMÁŠ HAJIČ si najel s kotoučem na levý kruh z gólmanova pohledu, zamířil a vymetl přesně vzdálenější horní růžek havířovské branky! Tady neměl Šimonů příliš šanci na zásah! Asistence: Kamil Černý.
    42:50 Tomáš HAJIČ - 3:1
     
    43:32
    Tábor se i po třetí vstřelené brance tlačí do útoku, nyní tedy jeho snažení dvakrát zastavili pomezní sudí, kteří Jihočechy nachytali v ofsajdovém postavení.
     
    44:32
    Sledujeme pasáž hry, ve které se toho příliš neděje, ani jeden z celků se totiž aktuálně nemůže usadit v útočném pásmu. Hra se stěhuje ze strany na stranu, v útoku jsou aktuálně domácí.
     
    45:14
    Jiří Karafiát dobře vystoupil a zachytil nepřesnou rozehrávku jednoho z jihočeských hráčů. Do samostatného úniku se pak ale nedostal, kotouč měl příliš daleko a stihli se k němu vrátit dva obránci.
     
    45:45
    Karel Plášil posílal zpoza soupeřovy branky kotouč na Matěje Zadražila. Ten potom před brankou nestihl kotouč usměrnit tak, jak by potřeboval.
     
    46:43
    Havířov v posledních okamžicích jinak poměrně dobře brání, až na zmíněnou předchozí šanci domácí hokejisty ke střele nepustil. Slezané jsou si vědomi, že jakákoli další inkasovaná branka by téměř mazala možnosti na vítězství z dnešního zápasu. K němu ale mají hosté stále daleko, když ztrácejí dvě branky.
     
    47:34
    Tomáš Hajič nyní poslal kotouč za soupeřovu branku a hosté šli trestuhodně střídat! Celé situace mohl využít Jan Milfait, který byl dobrých pár sekund před brankou zcela sám. Zblízka si ale na brankáře Šimonů nepřišel, ten se stihl přemístit a podržel svůj tým!
     
    48:02
    Jan Duda se také dostal šance, kdy měl poměrně dost prostoru. Najížděl si z levé strany z gólmanova pohledu, ale už se dostal do poměrně velkého střeleckého úhlu. I proto následně Šimonů bez potíží kryje.
     
    48:27
    A po delší době se do útočného pásma dostali také Havířovští. Ti přinutili Žajdlíka k zákroku, ani tentokrát jsme ale neviděli způsobené komplikace.
     
    48:30
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Tomáš Franek – 2 min., podrážení.
     
    49:15
    Chvíli to trvalo, ale domácí celek už je usazený před hostujícím gólmanem. Zajímavou střelu si připsal Jakub Matušík, jenže těsně trefil jen vnější síťku.
     
    49:20
    Jakub Mrva zůstal po střetu ležet na ledové ploše, konkrétně na levém kruhu z gólmanova pohledu. Nemůže došlápnout zřejmě na pravou nohu, ale na střídačku odjíždí po svých. Budeme tedy doufat, že hostující forvard bude v pořádku a ještě se do hry zapojí.
     
    50:02
    Jiří Severa si zpracoval kotouč a následně ho posílal na vzdálenější tyč soupeřovy branky. Šimonů ho vykopl pravým betonem, přičemž se po dorážce natahoval ještě jeden ze Severových spoluhráčů, ale marně. Na puk již nedosáhl.
     
    51:25
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Karel Plášil – 2 min., držení.
     
    52:34
    Havířovští kombinují při přesilovce v útočném pásmu. Zatím si ale nepřipsali střelu na branku. Pálil pouze Lukáš Bednář, a to mimo brankovou konstrukci.
     
    52:43
    A Tábor se následně dobře brání, když nepustil hosty přes střední pásmo. Kotouč jim pak rychlým vyhozením vrátil až k brance.
     
    53:24
    Jan Duda zavezl kotouč do útočného pásma, kde nic nevymýšlel, ale ušetřil vteřiny ze zbývajícího oslabení. Chvíli poté naskočil Plášil na ledovou plochu a z této přesilovky hostí tak nevzniklo nic nebezpečného.
     
    54:02
    Hostující celek nyní obrátil hru na opačnou stranu, jenže v útočném pásmu se zatím nemůže usadit.
     
    54:17
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Tomáš Hubata – 2 min., vysoká hůl.
     
    54:17
    Domácí celek půjde znovu na trestnou lavici. Havířov bude chtít přesilovou hru sehrát určitě lépe než tu předchozí. I proto si trenérský štáb v čele s Jiřím Raszkou bere oddychový čas a bude taktizovat.
     
    54:17
    Šimonů zůstává na střídačce svého celku! Havířov to zkusí v šesti proti čtyřem.
     
    54:54
    Tábor právě vstřelil branku! A tohle už začíná vypadat pro domácí tým velmi nadějně. Hajič dostal kotouč ve středním pásmu na JANA DUDU, který pak zacílil přesně do odkryté havířovské klece a je z toho tříbrankové vedení! Přesilová hra hostí ale bude pokračovat.
    54:54 Jan DUDA - 4:1
     
    55:45
    Havířovští hráči se nemohou usadit v útočném pásmu, naopak o kotouč bojují v neutrální zóně, tedy ve středním pásmu.
     
    56:17
    Domácí jsou v plném počtu a rovnou se ženou do útočného pásma. Kotouč se však dostal po souboji u mantinelu mimo hrací plochu, a tak se bude vhazovat po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    57:03
    Nyní už se hraje poměrně v klidu, ani jeden z celků očividně nikam nechvátá. Na domácích tribunách mezitím propukají oslavy, fanoušci už počítají s tím, že tenhle zápas jejich tým zvládne.
     
    57:43
    Šimonů musel dávat pozor na svižný pokus z levého křídla z jeho pohledu. Neměl s ním ale problémy a kotouč krotí v lapačce.
     
    58:21
    Marcel Kunc vystihl nepřesnou rozehrávku ve středním pásmu, ale sám do útoku nemohl, vystavil by se totiž ofsajdovému postavení. Havířov je nicméně na kotouči.
     
    58:42
    Táborským stadionem zní pokřik "Hoši, děkujeme!“. A skutečně to vypadá, že domácí si dojdou již v poklidu za vítězstvím, byť se budou muset bránit. Vhazuje se před Žajdlíkovou levicí.
     
    59:15
    Nepřesná rozehrávka hostujícího celku vrací hru do havířovského pásma. Daniel Šimonů tak ještě bude muset dávat pozor na střely táborských útočníků.
     
    59:21
    Bude se ještě vylučovat. Hráči se do sebe pustili při jednom ze souboji o kotouč v rohu ledové plochy. Uvidíme, jaké tresty rozhodčí vymyslí.
     
    59:32
    Vyloučení v týmu HC Tábor:
    Jan Nevšímal – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Daniel Spratek – 2 min., krosček,
    Šimon Kratochvil – 2 min., hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je za námi! Jihočeský celek sehrál velmi povedenou třetí třetinu, ke které určitě pomohl také důležitý rozhodující gól v předchozí periodě. První zápas na domácím ledě v této sérii tak uzmul pro sebe, celkový stav série je 2:1 na zápasy z pohledu Havířova, který má stále navrch. Zítra budou chtít táborští hráči rozdíl smazat úplně. Děkujeme za pozornost, z dnešního duelu je to vše. Přejeme hezký zbytek večera! (20:18:38)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 14. Severa (Hubata), 37. Zadražil (Hajič), 43. Hajič (K. Černý), 55. J. Duda (Hajič) – 2. Franek (Kunc, Klimša)


    HC Tábor: Žajdlík (Gába) – Hubata, Gajdolín, Hajič, Suchánek, K. Černý, Říha, Plášil – Krliš, Milfait, J. Duda – A. Zeman, Matušík, Zadražil – Nevšímal, Severa, Huna – Šulek, Prášek, Zíb.
    Trenér: Jakub Grof

    AZ Havířov: Šimonů (Sachr) – Kunc, Ficek, Valenta, Ščurek, Vosátko, Michálek, Ševčík – Apolenář, Bednář, Ćmiel – Kratochvil, Spratek, Pavlík – Karafiát, Antoníček, Mrva – Franek, Haas, Křivohlávek – Klimša.
    Trenér: Jiří Raszka

    Rozhodčí: Hlinka, Čáp – Hradil, Sýkora
    Tábor 3 4 Havířov
    #1 Středa 03.04.2024 • 17:30
    Havířov - Tábor 4:2
    #2 Čtvrtek 04.04.2024 • 17:30
    Havířov - Tábor 5:1
    #3 Neděle 07.04.2024 • 18:00
    Tábor - Havířov 4:1
    #4 Pondělí 08.04.2024 • 18:00
    Tábor - Havířov 2:1
    #5 Středa 10.04.2024 • 17:30
    Havířov - Tábor 2:1
    #6 Pátek 12.04.2024 • 18:00
    Tábor - Havířov 8:1
    #7 Neděle 14.04.2024 • 17:00
    Havířov - Tábor 2:1 po s.n. (2:1)
    bahis siteleri