Třinec – Pardubice 4:3 (1:0 po s.n.) | K. Vary – Sparta 5:1 (kon.) | Motor ČB – Kladno 5:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:0 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 3:1 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 4:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 01.03.2024, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 173 diváků. (20:23:36)
     
    Z mé strany je to tak již pro dnešní den vše. Derniéra na domácím ledě v základní části se Hradci povedla na výbornou, ten má navíc situaci stále ve svých rukách, co se zahájení předkola doma týče.

    Mějte pohodový víkend a budu se těšit někdy příště opět z hradeckého zimáku!
     
    A tím tak rozhodli Hradečtí o výhře 3:1, která je za současné konstelace posouvá na osmé místo. Nutno říci, že tři body jsou pro ně zasloužené. Střelecky byli Lvi výrazně aktivnější, Plzeň i tak předvedla velmi sympatický výkon. Dokonce se jí povedlo ve 43. minutě srovnat z hole Jakuba Poura, rozhodující trefu si ale připsal ve 48. minutě Radovan Pavlík, pro nějž to byla teprve druhá trefa letošní sezony. Branka Olivera Okuliara jenom potvrdila desátou výhru Mountfieldu na domácím ledě.

    Střely na branku: 48 – 18 (15 – 6)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    5/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tři body zůstanou v Hradci a domácí dělají velký krok k tomu, aby zahájili play-off doma! Plzeň se do tlaku dostala zhruba na 25 sekund, Pour ale z nadějné pozice zlomil mezi kruhy hokejku, Mertlovu střelu srazil Pařík ramenem mimo. Po dalším vyhození to už byla od Škodovky trochu i křeč, nepřesnou nahrávku měl mezi kruhy OLIVER OKULIAR, jenž dovezl puk pohodlně do prázdné – 3:1! Bez asistence.
    Okuliar O., Tamáši A., McCormack G., Freibergs R., Pavlík R.
    Rekonen A., Mertl T., Bučko M., Malák D., Matýs O., Schleiss J.
     
    58:49
    Takticky to zatím Hradec má zmáknuté dobře. Plzeň se zatím nedostala do tlaku, naopak se snaží založit kloudný útok zpoza vlastní kasy.
     
    58:09
    Klouček se raději do branky vrátil, neboť se vhazovalo ve středním pásmu. Poté, co hosté dostali puk pod kontrolu, zmizel zpátky na střídačku.
     
    57:45
    Okuliar mohl rozhodnout po špatném nahození Škodovky, které trefilo jenom Zámorského do zad. Perret zavezl do pásma a pustil slovenskému šikulovi, jenž z modré však trefil jenom tyč prázdné kasy!
     
    57:28
    A první vyhození Hradce hned letělo na zakázané uvolnění. Tlak Plzně tak může pokračovat i v dalších minutách.
     
    57:19
    To se také stalo a Jasper to mohl hned potrestat, byl však zdvojen. Následné nahození na branku Pařík sebral.
     
    57:14
    V dalším přerušení už trenér Kořínek nechce na nic čekat. Bere oddechový čas a Kloučka zřejmě nechá na střídačce.
     
    56:46
    Zámorský se do toho na modré opřel a prověřil Paříka, jemuž se od lapačky odrazil puk do oblouku k mantinelu. Tam už byli v převaze domácí a dostali puk do bezpečí.
     
    56:33
    Následuje zakázané uvolnění Hradce. Klouček se již dívá po střídačce, tři a půl minuty před sirénou je ale stále dost času.
     
    55:49
    Freibergs zakřižoval pohybem Schleisse, který tak nemohl pokračovat v rozjetí útoku. Domácím se navíc povedlo soupeře z pásma dostat, ne ale nadlouho. Vyhození totiž šlo přímo na vlastní střídačku, tudíž se bude vhazovat před Paříkem.
     
    54:43
    Na druhé straně udržel puk Zámorský a nastřelil jej na kasu. Benák zvedal navíc nohu tak šikovně, že puk tečoval směrem do šibenice. Pařík se jenom díval, kotouč šel jenom kousek od tyčky!
     
    53:53
    A s obtížemi si pohlídali i situaci, kdy mohl skórovat Pilař! Ten totiž zůstal sám nekrytý na kruzích, z nadějné pozice ale netrefil branku. Situace však pokračovala a šanci na reparát měl Lalancette, jehož ale dobře dobruslila plzeňská obrana a zakončení nebylo již tak výrazné.
     
    53:19
    Pavelka chtěl rozjet další útočnou akci dlouhou nahrávkou na pravé křídlo pro Miškáře. Tomu ale puk na první dobrou uskočil a obránci si již situaci pohlídali.
     
    52:05
    Okuliar objel branku a nechal kotouč na modrou pro McCormacka, který se napřáhl a přes bránící hráče pálil. Klouček jeho pokus i tak ale viděl a vyrazil mimo nebezpečnou zónu.
     
    50:29
    Pavlík chtěl objet Laaksa, ten mu ale výborně tělem zabránil v dalším pohybu, navíc čistě. Spokojit se tak museli domácí jenom s vyhozením kotouče ke Kloučkovi.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Kev. Klíma (Okuliar), 48. R. Pavlík, 60. Okuliar – 43. Pour (Malák, Bučko)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Klouček (Hlavaj) – Laakso, Zámorský (A), Malák, Bučko, Kvasnička, Dujsík – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Šiler, Jansa, Rekonen – Pour, Benák, Indrák – Straka, M. Soukup, Matýs.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Hynek, Dědek

    Diváci: 4 173
    bahis siteleri