Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (kon.)
Liberec – Olomouc 0:1 (po pr.)
konec
Mountfield HK
4:3 (1:2, 1:0, 2:1) Stav série: 1:0
HC Vítkovice Ridera
Středa 06.03.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 545 diváků, vskutku andělské číslo. (21:10:08)
     
    Z mé strany je to tak pro dnešní den již vše. Mějte krásný zbytek pracovního týdne, již zítra se někdo z kolegů znovu z východních Čech přihlásí. Carpe diem!
     
    Vítkovičtí zajeli rovnou do kabin, za což schytali pískot z domácího kotle. Závěr zvládl Hradec takticky skvěle a slaví hodně vydřenou výhru! Klíčem k dnešnímu zápasu byly přesilovky. Právě v nich Lvi otočili zápas, nejprve se v čase 44:51 prosadil Jordann Perret, o necelou půlminutu později dal na 4:2 Christophe Lalancette. Ridera pak potřetí trestala Hradec za disciplínu, když to vzal na sebe parádní střelou Stuart Percy, v závěru se už ale na srovnání nezmohla, přestože tři a půl minuty před koncem dostala přesilovku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Po vyhraném buly to napálil Pavelka natvrdo ven s tím, že Pavlík mohl rozhodnout. Z ostrého úhlu ale neuspěl a Vítkovice žijí!
     
    59:12
    Už znovu bez Klimeše to Vítkovice rozehrály znovu mezi beky s tím, že zakončovat měl Krieger. To také vyšlo, ale střela šla přímo do Paříka!
     
    58:36
    Pilař se svezl po mantinelu, aby vyhodil puk, došlo však k souboji s Kalusem, po němž skončil domácí univerzál na ledě. Domácí chtěli vyloučení, jede se dál.
     
    58:21
    Hned první střela ale šla Paříkovi rovnou do lapačky. Hradecký gólman přerušil hru a Roman Šimíček si vyžádal oddechový čas!
     
    58:09
    Klimeš na střídačce, Vítkovice v šesti!
     
    57:45
    Hosté to zkoušeli zahrát na Kriegera, který byl však mezi kruhy zakřižován a nemohl ani vystřelit. Puk tak letěl ke Klimešovi.
     
    57:36
    Hned po buly zkoušel Roberts Bukarts střílel přes clonu, sražený puk šel do ochranné sítě. Klimeš čeká vyjetý z branky na správný signál.
     
    57:33
    Jordann Perret (MHK) jde podruhé za třetinu na trestnou a Vítkovice už nemají kam couvnout! V souboji trefil francouzský forvard Chlána holí do obličeje a hosté mohou tenhle zápas srovnat!
     
    56:57
    Navíc další snahu Vítkovice nedotáhly do konce. Respektive to skončilo zakázaným uvolněním.
     
    56:22
    McCormack šikovně vyhodil pod nohy Auvitua, tím pádem se tak icing pískat nemohl. Obecně zatím přistupují k bránění těsného výsledku Hradečtí výborně.
     
    55:32
    Barinka byl pod tlakem a jenom nahazoval k Fridrichovi, který zůstal u mantinelu zaklíněný s Pilařem. I z toho však hostující útočník vybruslil, střela po ledu šla jenom do Paříkových betonů.
     
    54:19
    Šťastný chtěl původně nahazovat, nakonec z toho byla spíše střela. Klimeš jí v klidu sebral do lapačky, nechtěl přerušovat, tak jenom rozehrál na spoluhráče.
     
    53:36
    Původně to měla být komerční přestávka, místo toho to však budou tresty. U střídaček se totiž do sebe pustili Kevin Klíma (MHK) s Markem Kalusem (VIT), jejich krátkou epizodu ukončují hlavní rozhodčí dvojkou pro každého. Dále se hraje pět na pět.
     
    53:00
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Třetí gól Vítkovic, třetí z přesilové hry! Hosté to však vymysleli skvěle, krátké přesné přihrávky stáhly Hradec víceméně až mezi kruhy, načež se už tak rozhozená obrana nestíhala tolik přesouvat. Rihards Bukarts zůstal nahoře se STUARTEM PERCYM, který využil toho, že měl před sebou volný prostor a trefil to parádně. Vymetl vingl a Ostravané jsou stále ve hře – 4:3! Asistence: Rihards Bukarts, Willie Raskob.
    Percy S., Bukarts Ri., Raskob J., Krieger P., Bukarts Ro.
    Freibergs R., Pavlík R., Miškář P., Blain J.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Kev. Klíma (Okuliar, Jergl), 28. Pavelka, 45. Perret (Kev. Klíma, McCormack), 46. Lalancette (Pavelka, Šťastný) – 12. Auvitu (Fridrich, Barinka), 18. Ri. Bukarts (Auvitu, Krieger), 53. Percy (Ri. Bukarts, Raskob)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, Stehlík – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – Kalus, Chlán, Dej – R. Půček, Claireaux, Lednický.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 4 545
    Mountfield HK 3 0 Vítkovice
    #1 Středa 06.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 4:3
    #2 Čtvrtek 07.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 1:0
    #3 Sobota 09.03.2024 • 15:00
    Vítkovice - Mountfield HK 1:3
    bahis siteleri