Brest – Lille 1:1 (kon.) | Clermont Foot – Le Havre 2:1 (kon.) | Monaco – Lorient 2:2 (kon.)
Remeš – Méty 2:1 (kon.) | Rennes – Marseille 2:0 (kon.) | Montpellier – PSG 2:6 (kon.)
konec
Clermont Foot
2:1 (2:1)
Le Havre AC
Neděle 17.03.2024, 15:00 • Stade Gabriel Montpied, Clermont-Ferrand • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:17:35)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:17.
     
    První domácí vítězství od 12. listopadu loňského roku si Clermont náležitě užívá. Situace v tabulce pro něj ale zůstává kritická, protože na barážovou 16. pozici ztrácí ze dna pět bodů. Žádný klid v nastávajících týdnech nebude mít ani Le Havre. Na třinácté příčce ho od přímého sestupu dělí čtyři body.
     
    Clermont šel do zápasu s vědomím, že má jednu z posledních šancí, jak se vrátit do hry o záchranu. Obrovská motivace s sebou nesla klady i zápory, protože po vedoucí trefě Chama se v 31. minutě nechal za řeči vyloučit horkokrevný Kosovan Elba Rašani. Le Havre v nastavení první půle početní výhodu zužitkoval zásluhou zkušeného Ayewa. Hned po rozehrání ale Lloris zavinil penaltu a Cham svým druhým zásahem určil poločasový stav 2:1. Velká intenzita se přenesla i do druhého poločasu. Domácí dobře bránili a sázeli na brejky. Virginius v jednom z nich skóroval, ale branka na 3:1 byla kvůli zpětně odhalenému ofsajdu zrušena. To samé platilo i o gólu Matsimy, kterému předcházela ruka. To už byl v deseti i Le Havre, neboť v 66. minutě šel do sprch Targhalline. Mezitím bylo několikrát rušno i i Diawa. Ten osobně vychytal šanci Joujoua, a když mu bylo nejhůř, tak za něj Ngourovu střelu z brankové čáry odkopl Jacquet.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Padající svíce od Christophera Operiho opět skončila v náruči Diawa. K obrovské radosti celého stadionu se vše schyluje k závěrečnému hvizdu.
     
    90+7
    Yassine Kechta v přerušené hře úmyslně hodil míč do hlavy Gastiena. Bez ohledu na tuto žlutou kartu se bude konat asi poslední standardka pro Le Havre.
     
    90+6
    Boutobba sklepával přetažený balón ke Kyeimu, který se akrobaticky netrefil do nůžek. Na protější straně Diaw jednoduše stopil další z nepřesných centrů.
     
    90+4
    Další faul na Gastiena. Syn domácího kouče po něm hledal ve vápně Kyeiho, ale střídající útočník pod vlivem obránce balon opět nepřebral.
     
    90+3
    Po přihrávce od Gastiena Kyei neustál kontakt zezadu. O faul se nejednalo, nicméně Le Havre v protiakci míč odevzdal Diawovi.
     
    90+2
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Muhammed Cham, přichází Bilal Boutobba.
     
    90+1
    Nastavuje se 7 minut.
     
    90
    Rychle rozehraný roh se moc nepovedl, což dvojnásobně platilo o následném centru Joujoua. Diaw nespěchá s odkopem od branky.
     
    89
    Epický spektákl vtáhl i diváky, jejichž masivní povzbuzování vystřídá opětovná nervozita. Matsima nechtěl riskovat a zahrál míč na roh.
     
    88
    Joujou měl spoustu místa na levém křídle. Domácí jeho centr odklidili a pak míč ve vápně získali znovu díky špičkovému zákroku Chama.
    86. Jacquet zastavil gólovou střelu Ngoury
     
    86
    Okamžitě po příchodu se Ngoura mohl zapsat mezi střelce! V důsledku odrazu centrovaného míče od brankové konstrukce mířil dobře, ovšem Jéremy Jacquet jeho střelu před brankovou čarou vykopl.
     
    85
    Střídání v týmu Le Havre AC:
    ze hřiště odchází André Ayew, přichází Steve Ngoura.
     
    85
    Střídání v týmu Le Havre AC:
    ze hřiště odchází Arouna Sangante, přichází Loïc Négo.

    Michal Břuchanský

    Branky: 12. Cham (Neto Borges), 45+5. Cham (pen.) – 45+1. Ayew (Kuzjajev)

    Karty:   30. Rašani (CFT), 31. H. Keita (CFT), 47. Gastien (CFT) – 34. Targhalline (LEH), 45+3. Lloris (LEH), 58. Sangante (LEH), 90+7. Kechta (LEH)   66. Targhalline (LEH)   31. Rašani (CFT)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:17.
    Clermont Foot: Diaw – Pelmard, Matsima, Zifán (75. Jacquet), Neto Borges (C) – H. Keita (75. Gonalons), Gastien – Rašani, Cham (90+2. Boutobba), Virginius (78. Kyei) – Allevinah.
    Náhradníci: M. Ndiaye – Armougom, Bela, Ogier, Nicholson.

    Trenér: Pascal Gastien

    Le Havre AC: Desmas – Sangante (C) (85. Négo), Youté, Lloris, Operi – Targhalline, A. Touré (60. Kechta) – Sabbi (60. Joujou), Kuzjajev (84. Grandsir), Ayew (85. Ngoura) – Bayo.
    Náhradníci: Gorgelin – Ebonog, el-Hadžám, Salmier.

    Trenér: Luka Elsner

    Rozhodčí: Bollengier – Luczynski, Reyes
    bahis siteleri