Brest – Lille 1:1 (kon.) | Clermont Foot – Le Havre 2:1 (kon.) | Monaco – Lorient 2:2 (kon.)
Remeš – Méty 2:1 (kon.) | Rennes – Marseille 2:0 (kon.) | Montpellier – PSG 2:6 (kon.)
konec
Clermont Foot
2:1 (2:1)
Le Havre AC
Neděle 17.03.2024, 15:00 • Stade Gabriel Montpied, Clermont-Ferrand • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:17:35)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:17.
     
    První domácí vítězství od 12. listopadu loňského roku si Clermont náležitě užívá. Situace v tabulce pro něj ale zůstává kritická, protože na barážovou 16. pozici ztrácí ze dna pět bodů. Žádný klid v nastávajících týdnech nebude mít ani Le Havre. Na třinácté příčce ho od přímého sestupu dělí čtyři body.
     
    Clermont šel do zápasu s vědomím, že má jednu z posledních šancí, jak se vrátit do hry o záchranu. Obrovská motivace s sebou nesla klady i zápory, protože po vedoucí trefě Chama se v 31. minutě nechal za řeči vyloučit horkokrevný Kosovan Elba Rašani. Le Havre v nastavení první půle početní výhodu zužitkoval zásluhou zkušeného Ayewa. Hned po rozehrání ale Lloris zavinil penaltu a Cham svým druhým zásahem určil poločasový stav 2:1. Velká intenzita se přenesla i do druhého poločasu. Domácí dobře bránili a sázeli na brejky. Virginius v jednom z nich skóroval, ale branka na 3:1 byla kvůli zpětně odhalenému ofsajdu zrušena. To samé platilo i o gólu Matsimy, kterému předcházela ruka. To už byl v deseti i Le Havre, neboť v 66. minutě šel do sprch Targhalline. Mezitím bylo několikrát rušno i i Diawa. Ten osobně vychytal šanci Joujoua, a když mu bylo nejhůř, tak za něj Ngourovu střelu z brankové čáry odkopl Jacquet.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Padající svíce od Christophera Operiho opět skončila v náruči Diawa. K obrovské radosti celého stadionu se vše schyluje k závěrečnému hvizdu.
     
    90+7
    Yassine Kechta v přerušené hře úmyslně hodil míč do hlavy Gastiena. Bez ohledu na tuto žlutou kartu se bude konat asi poslední standardka pro Le Havre.
     
    90+6
    Boutobba sklepával přetažený balón ke Kyeimu, který se akrobaticky netrefil do nůžek. Na protější straně Diaw jednoduše stopil další z nepřesných centrů.
     
    90+4
    Další faul na Gastiena. Syn domácího kouče po něm hledal ve vápně Kyeiho, ale střídající útočník pod vlivem obránce balon opět nepřebral.
     
    90+3
    Po přihrávce od Gastiena Kyei neustál kontakt zezadu. O faul se nejednalo, nicméně Le Havre v protiakci míč odevzdal Diawovi.
     
    90+2
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Muhammed Cham, přichází Bilal Boutobba.
     
    90+1
    Nastavuje se 7 minut.
     
    90
    Rychle rozehraný roh se moc nepovedl, což dvojnásobně platilo o následném centru Joujoua. Diaw nespěchá s odkopem od branky.
     
    89
    Epický spektákl vtáhl i diváky, jejichž masivní povzbuzování vystřídá opětovná nervozita. Matsima nechtěl riskovat a zahrál míč na roh.
     
    88
    Joujou měl spoustu místa na levém křídle. Domácí jeho centr odklidili a pak míč ve vápně získali znovu díky špičkovému zákroku Chama.
    86. Jacquet zastavil gólovou střelu Ngoury
     
    86
    Okamžitě po příchodu se Ngoura mohl zapsat mezi střelce! V důsledku odrazu centrovaného míče od brankové konstrukce mířil dobře, ovšem Jéremy Jacquet jeho střelu před brankovou čarou vykopl.
     
    85
    Střídání v týmu Le Havre AC:
    ze hřiště odchází André Ayew, přichází Steve Ngoura.
     
    85
    Střídání v týmu Le Havre AC:
    ze hřiště odchází Arouna Sangante, přichází Loïc Négo.
     
    84
    Střídání v týmu Le Havre AC:
    ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Samuel Grandsir.
     
    83
    Gonalons se odvážil k zakončení z delší vzdálenosti. Pravou tyč o solidní kus minul a Desmas co nejrychleji uvedl míč zpět do hry.
     
    81
    V Clermontu se dnes dějí skutečně bláznivé věci! Chamův trestňák zatřásl břevnem. Od toho se míč odrazil k Matsimovi, který ho u levé tyčky sice dotlačil za brankovou čáru, jenže po zásahu VARu byl tento gól na 3:1. Matsimovi nejprve spadl balon na ruku.
     
    80
    Arouna Sangante má plné ruce práce s uklidňováním Baya, který se dostal do slovní roztržky s vlastním spoluhráčem Kuzjajevem. V hostujícím týmu to pořádně vře.
     
    79
    Skvěle hrající Cham šel drze mezi Kechtu s Operim. Druhý z nich dvougólového Rakušana fauloval a způsobil standardku z pravé strany.
     
    78
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Alan Virginius, přichází Grejonh Kyei.
     
    77
    Diaw si výběh za Operiho centrem rozmyslel. Pelmard klíčovou hlavičkou zvládl a odpravil míč do bezpečí.
     
    76
    Jakkoliv přesilovka Le Havru skončila, tak hostující tlak spíše sílí. Čerstvý Gonalons ho teď podpořil faulem na Llorise.
     
    75
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Habib Keita, přichází Maxime Gonalons.
     
    75
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Mahdí Zifán, přichází Jéremy Jacquet.
     
    73
    Zifán po svém neadresném centru spěchal dozadu. Prudké přihrávce do vápna od Joujoua nezabránil, nicméně ostatní hráči Clermontu si před Diawem věděli rady.
    72. Joujou neproměnil šanci na vyrovnání
     
    72
    Kechta narýsoval další parádní přihrávku za obranu. Joujou si ji tělem zpracoval do pohybu, ale Diaw mu zakončení z okraje malého vápna zneškodnil.
     
    70
    Kechtova brilantní průnikovka ze středu hřiště znamenala běžecký souboj mezi Bayem a Diawem. Domácí gólman stihl odkopnout míč doslova na poslední chvíli.
     
    68
    Chamovo provedení standardní situace nebylo z nejlepších. Virginius v krkolomné pozici jenom prodlužoval balon směrem za koncovou čáru.
     
    66
    Poměr sil na hřišti se vyrovnává! Targhalline šel kvůli špatnému doteku do souboje s Gastienem. Ošklivě mu šlápl na nohu a hlavní arbitr jej druhou žlutou kartou vyloučil.
     
    64
    Sangante z pozice pravého beka doručil míč do vápna. Bayo si ho dobrým prvním dotekem připravil na střelu a ta se zatřepotala v síti z její vnější strany.
     
    63
    Držení míče: 41 % – 59 %.
     
    61
    Ze sídla videorozhodčích přišla pro Clermont mimořádně nepříznivá zpráva. Virginius byl v době Allevinahovy přihrávky v nepatrném ofsajdu, takže je gól na 3:1 zrušen.
     
    60
    Střídání v týmu Le Havre AC:
    ze hřiště odchází Emmanuel Sabbi, přichází Antoine Joujou.
     
    60
    Střídání v týmu Le Havre AC:
    ze hřiště odchází Abdoulaye Touré, přichází Yassine Kechta.
    59. Odvolaný gól Virgniuse
     
    59
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Navzdory oslabení je tu třetí gól posledního celku Ligue 1! Jim Allevinah vytáhl míč po ose hřiště. Přihrávku doleva od něj převzal ALAN VIRGINIUS a umístěnou placírkou k zadní tyči upravil skóre na 3:1.
     
    59
    Ani domácí ze standardky z kraje hřiště nic nevytěžili. Masivně obklíčený Matsima se s příchozím centrem ani nepotkal.
     
    58
    Hostující kapitán Arouna Sangante podpořil karetní mariáš špatně načasovaným skluzem na Allevinaha.
     
    57
    Z domácího pohledu vše dobře dopadlo. Narychlo provedená hlavička Emmanuela Sabbiho se od země odrazila do místa, které měl Diaw pod kontrolou.
     
    56
    Borges v křídelní destinaci povalil Sanganteho a Clermont se musí připravovat na bránění další standardní situace.
     
    55
    Převaha Le Havru sílí, ale zatím není vyjádřena nějakým kvalitním pasem do předbrankového prostoru. Poslední pokus o něj zlikvidoval Pelmard.
     
    53
    Ještě před příletem Operiho centru byl celý rohový kop znehodnocen útočným faulem.
     
    52
    Keitovi utekl míč od kopaček. Za hosty centroval kapitán Sangante a Zifán raději poslal hlavičku na roh.
     
    51
    Mimořádně nepovedený Bayův centr zmizel za hřištěm. V opačném případě by z toho stejně nic nebylo, ve vápně byl jen Ayew.
     
    50
    Sudím neunikla Youtého hra rukou, do které jej z bezprostřední blízkosti zasáhl Cham.
     
    49
    Chamem získaný aut nehodlá Zifán provádět zbytečně rychle. Je jasné, že svěřenci Pascala Gastiena budou hodně natahovat čas.
     
    48
    Diaw zůstal bez práce. André Ayew trefil svou levou nohou jenom prodlouženou zeď.
     
    47
    Za šlápnutí na Kuzjajevův nárt spatřil Johan Gastien žlutou kartu. Ještě významnější roli však může sehrát navazující přímý kop.
     
    46
    Pokračuje se beze změn v sestavách. Le Havre se okamžitě snaží svírat domácí obranu u Diawa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle měla grády. Clermontu ji po gólu Chama nesmírně zkomplikovalo dětinské vyloučení kosovského reprezentanta Rašaniho. Le Havre v nastaveném čase přesilovku využil trefou Ayewa, nicméně domácí stihli okamžitě odpovědět z penalty Chama.
     
    45+5
    První poločas skončil.
    45+5. Muhammed CHAM - 2:1
     
    45+5
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Penaltu si chtěl kopnout Virginius. MUHAMMED CHAM mu balon lehce násilným způsobem z ruky sebral a nízkým kopem do levé části branky vrátil Clermontu těsný náskok.
     
    45+3
    Samotný Llorisův penaltový zákrok za kartu nebyl. Bollengier se rozhodl trestat až za následné reklamace.
     
    45+2
    To jsou věci, Clermont si díky nařízené penaltě může vzít náskok rychle zpět! Cham ukázal záda všem oponentům. Ve vápně si chytře přibrzdil a vynutil si kontakt s Llorisem, kterého využil k ochotnému pádu.
    45+1. André AYEW - 1:1
     
    45+1
    Le Havre právě vstřelilo branku!
    Svěřenci Luky Elsnera vyrovnávají gólem do šatny! ANDRÉ AYEW se sebevědomě protáhl mezi Zifánem a Keitou a přesně umístěnou střelou na zadní tyč dal svůj první ligový gól od 28. ledna.
     
    45
    Nastavují se 3 minuty.
     
    44
    Cham se ve vzduchu stal obětí Operiho nedovoleného zákroku. Rakouský reprezentant se nezvedá a ukrajuje další sekundy z koncovky první půle.
    43. Diaw vykopl střelu Ayewa
     
    43
    I díky jednomu z ležících hráčů Clermontu měli hosté usnadněnou cestu do protiútoku. Hlavní roli v něm sehrál Ayew, nicméně Diaw jeho střelu skrz bránícího Zifána levou nohou vykopl.
     
    42
    Andy Pelmard si moc nevěděl rady s bráněním Baya. Bývalý kanonýr Clermontu se na základě centru zleva dostal k hlavičce, byť Diaw kvůli ní zasahovat nemusel.
     
    41
    Borgesův nástřel z dálky byl zablokován nejbližším soupeřem. Clermont se rychle stáhl do bloku a nechal hostům prostor na přípravnou fázi.
     
    40
    Ve spojitosti s neslavným výkonem Le Havru to vypadá, že se Clermont rychle přizpůsobil hře bez vyloučeného Rašaniho. Borges si nyní chytře natlačil před Sabbiho a vymodlil si faul.
     
    39
    Bayo na konci přímočaré akce pálil z pravé části vápna. Diaw si prostor u bližší tyče pohlídal a vyrazil balon zpět do hry.
     
    38
    Ayewova narážečka šla mimo dosah Baya, což byla voda na mlýn startujícího gólmana Diawa.
     
    37
    Zifán nebyl bráněn zrovna dokonale. Do Chamova centru se však hlavou netrefil a ve finále ho jen nepatrně prodloužil do území nikoho.
     
    36
    I v deseti se Clermont usadil u vápna soupeře a zásluhou Allevinaha s Chamem bude mít výhodu rohového kopu.
     
    35
    Na zem se po souboji se Sabbim a Sangantem poroučel i Borges. V tomto případě se to obešlo bez karet.
     
    34
    Teď to na hřišti i v hledišti pořádně vře. Pelmard byl po odkopnutí balonu dohrán Targhallinem a hlavní rozhodčí opět přispěchal s karetním trestem.
     
    31
    Za další protesty nakonec obdržel žlutou i Habib Keita.
     
    31
    Elba Rašani se kvůli odpískanému faulu Keity na Kuzjajeva obořil na hlavního rozhodčího. Udělená žlutá karta ho rozčílila ještě víc a sudí Bollengier ho za další urážky rovnou vyloučil. Tohle byla neskutečná hloupost. Takto zbytečné vyloučení potřeboval poslední tým tabulky ze všeho nejméně.
     
    30
    Žlutá karta pro tým Clermont Foot (Elba Rašani).
     
    30
    Držení míče: 46 % – 54 %.
     
    29
    Ze začátku zápasu nejistý Mory Diaw sklidil potlesk za spolehlivé lapení centru z rohového kopu.
     
    28
    Ayew obdržel od Sabbiho přihrávku k zadní čáře. Ghaňanův finální pas před branku nepustila levá noha Pelmarda.
     
    27
    Operiho nákop přistál u Matsimy. Jen co se míč do vápna vrátil, tak Gastien hlavou zahrál malou domů.
     
    26
    Špatně provedený aut v křídelní destinaci hosté napravili ziskem Rašaniho faulu. Bude se kopat dlouhý balon před Diawa.
     
    25
    Chamem realizovaný roh skončil nekvalitní hlavičkou Virginiuse. Pomalý míč zamířil přesně do Desmasových dlaní.
     
    24
    Hostující obránce odvrátil míč na Keitu. Ten na hranici vápna pálil ze stoje a tečovaným pokusem uzmul aspoň roh.
     
    23
    Nechytatelný pas do křídla pro Sabbiho má za následek od kop od branky třicetiletého gólmana Clermontu.
     
    22
    Nákopu od domácích stoperů se ujali hosté, kteří balon nemlich stejným způsobem odevzdali zpět.
     
    21
    Další přímočarý pokus domácích fotbalistů Virginius sice zakončil, ale křížná střela ze střední vzdálenosti se sotva doplazila k brankáři.
     
    20
    Gastien s Chamem vnesli myšlenku do jinak chaotického boje o střed hřiště. Dlouho však Clermontu balon nevydržel, průnikovka z hloubi pole šla až na Desmase.
     
    19
    Přenesení hry na Sabbiho bylo domácími fotbalisty vystiženo a odkloněno za autovou čáru. Le Havre se po inkasované brance hledá.
     
    18
    Bayo už tušil, že se na hrotu k balonu nedostane, a tak aspoň srovnal se zemí Matsimu.
     
    17
    Rašani si rovněž řekl o faul, když si dobře kryl balon hluboko na vlastní polovině.
     
    16
    V tomto kalendářním roce je to poprvé, co dal Clermont na svém hřišti první gól zápasu. Když se mu to v prosinci povedlo naposledy, tak s Rennes stejně prohrál.
     
    14
    Clermont odčinil nedorozumění ve středu hřiště. Záhy po zisku balon byl navíc faulován Cham.
    12. Muhammed CHAM - 1:0
     
    12
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Domácí vedou! Neto Borges obdržel do křídla noblesní diagonálu od Gastiena. Z druhého doteku dal balon pod sebe a MUHAMMED CHAM zabodoval křížnou střelou do pravého dolního rohu Desmasovy brány.
     
    10
    Gastienův oblouček se ve vápně nepovedlo sklepnout na Chama. I tak si domácí fotbalisté vysloužili potlesk svých fandů.
     
    9
    Byl to právě domácí gólman, který prudký centr částečně vyboxoval. O definitivní zisk balonu pro Clermont se zasloužil Gastien.
     
    8
    Ayew si vynutil docela přísně písknutý faul a standardku z levé části hřiště. Diaw si velmi pečlivě staví své spoluhráče.
     
    7
    Chamovi byl upálen míč do druhé vlny. Hosté se vrátili ve vyšším počtu a ani nepustili pokus o centr před Desmasovu bránu.
    6. Bayo nepotrestal nejistý výběh Diawa
     
    6
    Rašaniho náběh na levém křídle postrádal přesnější centr. Le Havre bleskově otočil hru a Bayo v souvislosti s váhavým výběhem Diawa trefil z ostrého úhlu bližší tyčku.
     
    5
    Operiho nákop domácí obrana zpacifikovala a po několika sekundách uklidnila svou kombinaci na vlastní polovině.
     
    4
    Střet mezi Keitou a Sangantem vyhodnotil Bollengier jako faul domácího středopolaře. Gastienův tým se bude bránit první standardce.
     
    3
    Pelmardův nákop vznikl z donucení napadajícího protihráče. Hodně přetažený balon doletěl k Desmasovi.
     
    2
    Zahajovací výkop měli na starost hosté, kteří nastupují v bílých dresech. Clermont je v červenomodrých barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Clermont Foot: Diaw – Pelmard, Matsima, Zifán, Neto Borges (C) – H. Keita, Gastien – Rašani, Cham, Virginius – Allevinah.
    Náhradníci: M. Ndiaye – Armougom, Bela, Boutobba, Gonalons, Jacquet, Kyei, Ogier, Nicholson.
    Trenér: Pascal Gastien

    Le Havre AC: Desmas – Sangante (C), Youté, Lloris, Operi – Targhalline, A. Touré – Sabbi, Kuzjajev, Ayew – Bayo.
    Náhradníci: Gorgelin – Ebonog, el-Hadžám, Grandsir, Joujou, Kechta, Négo, Ngoura, Salmier.
    Trenér: Luka Elsner

    Rozhodčí: Bollengier – Luczynski, Reyes.
     
    1. vzájemný zápas

    24.09.2023 (6. kolo)
    Le Havre – Clermont 2:1
    Branky:
    4. N. Alioui, 7. M. Bayo – 45+1. C. Konaté.
     
    Le Havre se po pětadvaceti kolech nachází na solidní dvanácté pozici, kde ale nemá sebemenší jistotu záchrany. Na barážové místo patřící Nantes má jej dva body k dobru a od přímého sestupu ho dělí body čtyři. O to důležitější byla minulý týden výhra 1:0 nad Toulouse, které předcházela série šesti utkání bez vítězství. Se čtyřmi zásahy jsou nejlepšími střelci Alioui a Bayo, který ještě donedávna táhl ofenzivu dnešního soupeře.
     
    Clermont se nachází ve stavu nejvyšší bodové nouze. V roce 2024 urval jednou výhru na hřišti Nantes a s osmibodovým mankem na barážovou 16. příčku figuruje na úplném chvostu Ligue 1. Poslední domácí výhra Clermontu se dokonce datuje k 11. listopadu. Naposledy doma schytal pětigólový výprask od Marseille. Porážkou 0:1 pak dopadl i důležitý záchranářský duel v Métách. S bilancí 4+3 vede týmovou produktivitu jamajský útočník Nicholson.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu šestadvacátého kola francouzské Ligue 1. Od patnácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Clermontem a Le Havrem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 12. Cham (Neto Borges), 45+5. Cham (pen.) – 45+1. Ayew (Kuzjajev)

    Karty:   30. Rašani (CFT), 31. H. Keita (CFT), 47. Gastien (CFT) – 34. Targhalline (LEH), 45+3. Lloris (LEH), 58. Sangante (LEH), 90+7. Kechta (LEH)   66. Targhalline (LEH)   31. Rašani (CFT)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:17.
    Clermont Foot: Diaw – Pelmard, Matsima, Zifán (75. Jacquet), Neto Borges (C) – H. Keita (75. Gonalons), Gastien – Rašani, Cham (90+2. Boutobba), Virginius (78. Kyei) – Allevinah.
    Náhradníci: M. Ndiaye – Armougom, Bela, Ogier, Nicholson.

    Trenér: Pascal Gastien

    Le Havre AC: Desmas – Sangante (C) (85. Négo), Youté, Lloris, Operi – Targhalline, A. Touré (60. Kechta) – Sabbi (60. Joujou), Kuzjajev (84. Grandsir), Ayew (85. Ngoura) – Bayo.
    Náhradníci: Gorgelin – Ebonog, el-Hadžám, Salmier.

    Trenér: Luka Elsner

    Rozhodčí: Bollengier – Luczynski, Reyes
    bahis siteleri