USA – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Čína – Japonsko 3:2 (1:0 po s.n.) | Dánsko – Německo 1:5 (kon.)
konec
USA
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Švýcarsko
Čtvrtek 04.04.2024, 01:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání navštívilo 3128 diváků. Já se s Vámi již loučím a přeji poklidný zbytek noci! (03:44:00)
     
    Střely na branku – 55:21 (14:4, 21:4, 20:3)
     
    Obhájkyně titulu z USA vstoupily do domácího šampionátu výhrou 4:0 nad Švýcarskem. Domácí hráčky měly jasnou převahu a gólů mohly nastřílet i více. Výborný výkon však po celý zápas předváděla švýcarská brankářka Andrea Brändliová, která sice čtyřikrát inkasovala, ale předvedla hned 51 úspěšných zákroků – a řadu z nich těžkých. Čisté konto držela do 26. minuty, kdy ji poprvé překonala Haley Winnová. Ještě ve druhé části se pak prosadila Kendall Coyne-Schofieldová. V 51. minutě pak využila přesilovku šikovnou tečí kapitánka Hilary Knightová a poslední slovo si vzala opět Haley Wineová.
     
    Vyhlášeny jsou nejlepší hráčky obou týmů. Na straně Švýcarska se ceny dočkala brankářka Andrea Brändliová, což byla naprosto jasná volba! Potlesk fanoušků USA si vychutnává autorka dvou gólů Haley Winnová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ještě jeden zákrok švýcarské brankářky, která se rozhodla, že pátý gól dnes již nedostane.
     
    59:44
    Haley Winnová útočila na hattrick! Její střelu ale zachytila Brändliová.
     
    59:02
    Už běží poslední minuta utkání.
     
    58:57
    A další výborné zákroky Brändliové! Před Bilkaovou byla chvilku i prázdná branka, ovšem Američanka si moc dlouho rovnala kotouč. Brändliová ho nakonec nachází pod sebou.
     
    58:43
    Zakázané uvolnění Švýcarek. Už teď je jasné, že Andrea Brändliová bude mít vysokou úspěšnost, byť již čtyřikrát inkasovala.
     
    58:31
    Další zákrok Brändliové. Z pravé strany pálila Alex Carpenterová.
     
    57:17
    Tessa Janeckeová se ocitla před brankou a udělala bekhendovou kličku. Brändliová se roztáhla a připsala si další velmi dobrý zákrok!
     
    55:59
    Frankelová si sáhla na puk po nahození od červené čáry. Americká brankářka směřuje k čistému kontu.
     
    55:27
    Zakázané uvolnění Američanek.
     
    55:15
    Necelých pět minut před koncem tu máme reklamní přestávku.
    54:41 Haley WINNOVÁ - 4:0
     
    54:41
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tenhle gól už platit bude! Podruhé v zápase se trefuje obránkyně HALEY WINNOVÁ. Při její střele byla Brändliová rozhozena kontaktem s vlastní obránkyní, kterou na ni šikovně natlačila Coyne-Schofieldová. Kotouč zapadl k levé tyčce, zatímco švýcarská brankářka padla na druhou stranu – 4:0. Asistence: Kendall Coyne-Schofieldová a Hilary Knightová.
    53:13 Po nájezdu Knightové puk nakonec nepřešel brankovou čáru.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 26. Winnová (Harmonová, Scamurraová), 36. Coyne-Schofieldová (Carpenterová, Knightová), 51. Knightová (Barnesová, Harveyová), 55. Winnová (Coyne-Schofieldová, Knightová)


    USA: Frankelová (Hensleyová) – Harmonová, Kellerová (A), Barnesová, Harveyová, Winnová, Guildayová, Dunneová – Knightová (C), Carpenterová (A), Coyne-Schofieldová – Murphyová, Heiseová, Bilkaová – Simmsová, Janeckeová, Curlová – Edwardsová, Panneková, Scamurraová – Edenová.
    Trenér: John Wroblevski

    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Hauserová, Büchiová, Wetliová, Rosselová – Enzlerová, Müllerová (A), Stalderová (C) – Zimmermannová, Leemannová, Ingoldová – Herzigová, Ryhnerová, Weyová – Schaeferová, Martiová, Quennecová (A).
    Trenér: Colin Müller

    Rozhodčí: Lieffersová (CAN), Martinová (CAN) – Saarimäkiová (FIN), Toddová (CAN)

    Diváci: 3128
    bahis siteleri