USA – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Čína – Japonsko 3:2 (1:0 po s.n.) | Dánsko – Německo 1:5 (kon.)
konec
Dánsko
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Německo
Čtvrtek 04.04.2024, 21:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Němky zvítězily naprosto zaslouženě. Vždyť soupeřky přestřílely poměrem 44:12. Klíčové góly padly na konci prvních dvou třetin. V závěru té úvodní otevřela skóre ve vlastním oslabení Luisa Welckeová a 50 sekund před druhou pauzou využila přesilovku Laura Klugeová. Ve třetí části pak německý náskok ještě pojistily Ronja Harková s Jule Schieferovou. Za stavu 0:4 se dočkaly čestného úspěchu i Dánky. Ty využily vyloučení německé hráčky, odvolaly brankářku a při hře 6 na 4 se prosadila kapitánka Nicoline Jensenová. Za pokračující power-play však Seveřenky potrestala v čase 57:15 Anna Nixová, která tak uzavřela skóre duelu. (23:30:57)
     
    Proběhlo vyhlášení nejlepších hráček obou týmů. Za Dánsko si převezme cenu zkušená obránkyně Josephine Asperupová, která si připsala asistenci u jediného gólu svého týmu. Jako nejlepší Němka byla dekorována Laura Klugeová (1+1).
     
    Hokejistky Německa poráží Dánsko jasně 5:1. Dánky tak prohrávají i podruhé na turnaji a hodně se přiblížily k sestupu. K jeho odvrácení by musely zdolat Čínu i Japonsko, což ale bude těžký úkol, protože obě asijské země budou papírovými favority.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Ještě jeden zákrok německé brankářky Abstreiterové, která pokryla střelu z pravého kruhu.
     
    59:02
    Běží už poslední minuta. Hraje se v útočném pásmu německých hokejistek.
     
    58:22
    Do další power-play se už Dánky zřejmě nepustí. Definitivně cítí, že je hotovo.
    57:15 Anna NIXOVÁ - 1:5
     
    57:15
    Německo právě vstřelilo branku!
    Teď už Němky skórují do opuštěné branky soupeřek! Ránu Sofie Skottové zablokovala obětavě kolenem Nicola Eisenschmidová. Puk se odrazil k ANNĚ NIXOVÉ, která trefila opuštěnou klec z vlastního obranného pásma. Asistence: Nicola Eisenschmidová.
     
    56:50
    Němky jeli ve třech na dvě protihráčky a navíc na prázdnou branku! Anna Nixová však nedokázala celou akci zakončit.
     
    56:32
    Dánská branka je už opět prázdná!
     
    56:16
    Dánská lavička si bere oddechový čas.
    56:16 Nicoline JENSENOVÁ - 1:4
     
    56:16
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánky přeci jen skórují! Němky se dlouho obětavě bránily a dobře blokovaly střely soupeřek. Nakonec ale Lilli Friis-Hansenová přenesla hru z pravého kruhu na levý pro NICOLINE JENSENOVOU a ta se přes klubko těl trefila nad rameno vykukující brankářky Abstreiterové – 1:4. Asistence: Lilli Friis-Hansenová a Josephine Asperupová.
     
    55:38
    Nicoline Jensenová sis táhla puk na bekhend, ale netrefila branku. Puk je v rohu.
     
    54:31
    Ano, branka Dánska je prázdná.
     
    54:29
    Nicola Eisenschmidová dostává dvě minuty za krosček! Dá se očekávat, že Dánky budou pokračovat s prázdnou brankou a budou tedy hrát v šesti proti čtyřem.
     
    54:20
    Dánky jdou do maximálního rizika a zkoušejí to v šesti bez brankářky!
     
    54:07
    Kapitánka Dánska Nicoline Jensenová mohla alespoň snížit! Po své akci ale z levého kruhu těsně minula branku!
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 57. Jensenová (Friis-Hansenová, Asperupová) – 20. Li. Welckeová (Lu. Welckeová, Botthofová), 40. Klugeová (Gleissnerová, Harková), 45. Harková (Nixová, Klugeová), 53. Schieferová (Haiderová), 58. Nixová (Eisenschmidová)


    Dánsko: Nordströmová (Bjergstadová) – Andersenová, Melbergová, Rasmussenová, Asperupová (A), Skottová, Refsgaardová, Söndergaardová – Friis-Hansenová, Jensenová (C), Ranumová – Kielstrupová, Gludová, Oksbjergová – Fossová, Petersová, Skriverová – Russellová, Knudsenová, Sorensenová (A) – Stauningová.
    Trenér: Björn Edlund

    Německo: Abstreiterová (Hemmerleová) – Harková (A), Gleissnerová (C), Strobelová, Jobst-Smithová, Schaffrathová, Botthofová, T. Schmitzová, L. Schmitzová – Eisenschmidová, Klugeová (A), Nixová – Voigtová, Li. Welckeová, Lu. Welckeová – Schieferová, Feldmeierová, Haiderová – Wagnerová, Karpfová, Christofová.
    Trenér: Jeff MacLeod

    Rozhodčí: Svobodová (CZE), Hillerová – Bucknerová (USA), Suchanková (POL)

    Diváci: 1385
    bahis siteleri